PREMIER LEAGUE: KDO SE ZACHRÁNÍ?

12.05.2007, 15:54
Aktuality
Tři týmy, ale pouze dvě místa. Kdo doprovodí Watford a Charlton do druhé ligy, bude to Wigan, Sheffield nebo West Ham? Odpověď na tuto otázku se dozvíme zítra, kdy posledním kolem vyvrcholí letošní sezóna anglické Premier League.

Minulé kolo rozhodlo o tom, že druhým sestupujícím se stal Charlton, a také o tom, že starosti se záchranou už nemusí řešit ve Fulhamu. Známé anglické "pravidlo", že k záchraně stačí 40 bodů, se tak opět potvrdilo, Fulham jich na svém kontě má 39 a je také jasné, že alespoň jeden ze zachráněných týmů jich posbírá 38. Přesně tolik jich má momentálně šestnáctý Sheffield a sedmnáctý West Ham, aktuálně sestupující Wigan ztrácí tři body...

Sheffield United (pravděpodobnost sestupu 5%)
Sheffield má vše ve svých rukou. V neděli na svém stadionu přivítá Wigan a jediné, co by jej mohlo poslat do druhé ligy, by byla prohra. I v případě ztráty všech tří bodů by tu byla teoretická naděje záchrany, jenže to by West Ham musel prohrát na Old Trafford. I když se to zdá reálné, nesmíme zapomínat, že Manchester se na své utkání nemusí naplno soustředit, když vezmeme v úvahu, že jej čeká oslava už jistého titulu. Sheffieldu se před touto sezónou moc nevěřilo a její začátek tomu hodně nasvědčoval, ale v posledních čtyřech utkáních získal sedm bodů a míří k záchraně.
TIP: Sheffield porazí Wigan 2:0 a obsadí konečné 16. místo.

West Ham United (pravděpodobnost sestupu 15%)
Před dvěma měsíci už téměř nikdo nevěřil, že by se tým Alana Curbishleyho mohl ještě zachránit, ale v současnosti to vypadá velmi nadějně. WHU z posledních osmi utkání vytěžil šestnáct bodů a pouze dvakrát zaznamenal prohru. Nejprve na domácím hřišti dostal čtyři branky od Chelsea a hned v dalším zápase si odvezl prohru ze Sheffieldu, ale i přesto míří k záchraně. V minulém kole se radoval z domácí výhry 3:1 nad Boltonem, který bojuje o účast v poháru UEFA. Už po třiceti minutách hry vedli kladiváři 3:0 a udělali obrovský krok k záchraně.
TIP: Zápas mezi Manchesterem United a WHU skončí nejspíš remízou, tipoval bych 1:1 a Kladiváři se budou radovat ze záchrany.

Wigan Athletic (pravděpodobnost sestupu 80%)
Výkonnost Wiganu je přesným opakem West Hamu United. Tým Paula Jewella se dlouhou dobu držel vysoko nad sestupovými příčkami, ale z posledních osmi utkání nedokázal ani jednou vyhrát, vytěžil jen tři body a nasbíral nepěkné skóre 8:14. Přitom teprve minulý týden po zápase s Middlesbrough se Latics propadli poprvé na sestupové příčky. Právě kvůli této pokleslé formě rozhodně nejsou favoritem veledůležitého zápasu se Sheffieldem.
Tip: Wigan se Sheffieldem prohraje 0:2 a sestoupí

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (360)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele