Premier League zná prvního odvolaného manažera, ke změně sáhl Sheffield United

05.12.2023, 13:14, aktualizováno 05.12.2023, 13:55
Aktuality

Očekávané vyústění má mizerná forma Sheffieldu United v první polovině sezony. Anglický klub vyhrál jen jeden zápas a v ohrožení byl manažer Paul Heckingbottom, jeho odvolání bylo oficiálně potvrzeno dnes po obědě, týmu se ujme Chris Wilder.

46letý Heckingbottom pro anglický celek pracoval tři a půl roku. V létě 2020 začínal jako trenér u rezervy, v březnu následujícího roku dokončoval sezonu u áčka a předloni na podzim k němu byl převelen nastálo. Před několika měsíci Sheffield United slavil postup do Premier League, kde klub podle očekávání bojuje o záchranu.

Blades jsou po čtrnácti kolech na posledním místě tabulky a na svém kontě mají jen pět bodů. Porazit dokázali pouze Wolverhampton, naposledy schytali debakl 0:5 na půdě dalšího nováčka z Burnley.

"Ano, už jsem o tom rozhodl," potvrdil majitel Prince Abdullah spekulace médií, podle nichž dostane Heckingbottom padáka.

Sheffield United byl bez manažera jen několik desítek minut a na uvolněnou židli usedl navrátilec Chris Wilder. Ten klub vedl v letech 2016 - 2021, od svého odchodu působil v Middlesbrough a Watfordu.

"Chris je jednou z tváří tohoto klubu a zapsal se do jeho historie. Ať už se jedná o moje podnikání, nebo o fotbal, tak si zakládám na jedné věci a vždy se snažím udržovat co nejlepší vztahy s bývalými zaměstnanci. A je jedno, jaké výsledky před propuštěním měli, přes takové věci bychom se všichni měli přenést," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (58)

Přidat komentář
Man__United

Sky Sports chief reporter Kaveh Solhekol, the Manchester Evening News' correspondent Samuel Luckhurst, The Mirror's David McDonnell, and Rob Dawson of ESPN have all been blocked from joining Ten Hag’s press conference this afternoon.

United statement: “We’re taking action against a number of news organizations today, not for publishing stories we don’t like, but for doing so without contacting us first to give us the opportunity to comment, challenge or contextualize. We believe this is an important principle to defend and we hope it can lead to a re-set in the way we work together.”

(Source: @ManUtd)

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

Ten Hag < Fico

Reagovat
Salfovic

Tak snad se to nevyhrotí do ten Hag > Zeman.

Reagovat
J0EL

Reagovat
avicii

Reagovat
vladis271

som vedel, ze to nestihnem.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
r.mrazik

tyhle medialni attention whore jsou fakt desny...

Reagovat
Busby babes

jak by rekli fanousci poolu: jdem o zlepseni novinarskych standardu

Reagovat
fenixLFC

novinarske standardy podla fans united= pisat len pozitivne clanky ste fakt jak fico

Reagovat
Busby babes

btw to se tam nepise

Jinak ten statement je bullshit, proste klub uz sere zaplava clanku postavene na principu: zdroje blizke United rikaji... nic vic, nic min. Neda se proti tomu bojovat, novinar si pak muze napsat jakoukoliv sracku protoze vi, ze mu to projde... tak treba tohle pomuze, i kdyz tomu neverim

https://twitter.com/UtdFaithfuls/status/1729592743297466591?fbclid=IwAR0Nictr2unmrqSWva0b6xMpAab26dUsV6B6_DPyZf3gyLcAy8WegVDd6IM

plus tohle...

Reagovat
fenixLFC

nie nemoze si novinar napisat cokolvek, najma pri tychto vacsich mediach. obecne ked sky a dalsi napisu ze vychadzaju zo zdroja blizkeho klubu/hracovi tak vedia nakolko je dany zdroj spolahlivy. vy ich cenzurujete kvoli tomu ze sa nepytaju vas na stanovisko.

fakt nie je ziaden rozdiel medzi tym co robite vy, Fico alebo Babis s jeho "kupil som media aby o mne pisali pravdu", vratane podobnej argumentacie

Reagovat
Busby babes

"obecne ked sky a dalsi napisu ze vychadzaju zo zdroja blizkeho klubu/hracovi tak vedia nakolko je dany zdroj spolahlivy."

lol, akorat ze to neni pravda-nemusi byt pravda. Vsem jde hlavne o to, aby si na to co nejvic lidi kliklo. MEN je naprosta zumpa roky, Luckhurst obzvlast. to jen napriklad.

a agian, psal jsem ze ten statement je bullshit, i kdyz teda kdyz pisu o tom, jak je obri pruser v kabine, tak by bylo normalni pozadat United o statement. Athletic to treba dela a pokazdy pisou, ze zadali klub o vyjadreni a tenjim ho treba nedal. to je ten rozdil. Jak rikam, sere nas ten pristup kdy Solkehol pise: Solhekol has revealed that a source close to United... coz muze byt treba nejakej pribuznej jednoho z hracu nebo podobna sracka.

https://www.football365.com/mediawatch

doporucuju tuhle sekci co dela F365, mediawatch. za prve je to dost vtipny a za druhe uvidis, jak o nas pisou sracky dlouhodobe a F365 si z toho dlouhodobe dela srandu.

a prirovnani k Babisovi a Ficovi je smesny.

Reagovat
vodka

lol, to jako myslíš úplně vážně? rozdíl to samozřejmě je a úplně obrovský. zatímco fico to dělá jako volený veřejný zástupce, kterého povinnost je zodpovídat se veřejnosti za svoje konání. MU je naproti tomu soukromá společnost, která žádnou takovou povinnost nemá.

A tihle tři kreténi novinářskou etiku potkali možná tak když venčili psa. Protože dlouhodobě zvěřejňují úplné sračky a jejich zaklínadlo je právě ta větička "according to our sources"

Reagovat
Busby babes

Reagovat
fenixLFC

uplne rovnaka retorika fica, babisa a teraz vas- "nepotkali novinarsku etiku, zverejnuju uplne sracky" aka veci ktore su vam nepriaznive

Reagovat
r.mrazik

to jsou hrozny kraviny

chapes,ze jsou ruzni typy "novinaru" a jejich prace se zdroji a vytvareni "zprav" ze jo?

Reagovat
Busby babes

Reagovat
vodka

ty uplne ignorujes to nejhlavnejsi a to je ten prvni odstavec.

A neni to ani stejna argumentace jak u fica (babise z tohoto vynechavam, tam to funguje trosku jinak). Protoze zatimco fico ignoruje naopak kriticke media se slusnymi zdroji, nazorem a podlozenymi otazkami, aby pak dal rozhovor totalni sracce typu infovojna, tak MU aktualne nebude odpovidat na otazky techto pohadkaru (v teto analogii jsou tihle tri prave ta infovojna, sputnik, daňo).

Reagovat
Mastný Chobot

Daňo ten sa bude tešiť, že sa u teba dostal do takej spoločnosti

Reagovat
vodka

s Lockhurstem? i když na něho je to asi fakt moc...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Hachim Mastour

Daňo a jeho GINN toho dosť odhalil v minulosti

Reagovat
Mastný Chobot

Škoda, že nie dosť na platenie sociálky

Reagovat
vodka

btw neni to tak davno, co Klopp odmital odpovedet na otazku typka od Sunu

Reagovat
fenixLFC

cakal som kedy pride porovnania so sunom

Reagovat
Busby babes

a v cem je to jine, kdyz tohle jsou jeste horsi novinari nez nekteri ze Sunu? jo uz vim, to delal Klopp a to je pak vzdycky v poradku

Reagovat
martin.b

úplně bych teda nesrovnával lživý články poškozující oběti tragédie s těmito drby no, ale jinak s fenixem nesouhlasím, za mě správnej postoj klubu

Reagovat
Busby babes

tak ja to hlavne Kloppovi nevycitam, zvlast pokdu to bylo kvuli Hillsborough

Reagovat
martin.b

fair enough

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Neutron

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
PP

má to samozřejmě dvě roviny jako všechno na světě, ale v tomto se MU nedivím.

Reagovat
vodka

zrovna tihle kreténi, co si cucají všechno z prstu, si nic jiného nezaslouží

Reagovat
JohnnyBravo

Tohle dělal SAF běžně, akorát jemu to každej blbej novinář do ksichtu nevpálil no

Reagovat
vodka

běžně ne, dlouhodobě ignoroval jen BBC

Reagovat
Busby babes

udelal to jednou

Reagovat
iamek

No konečně

Reagovat
vladis271

Tak sa to robi do psej matere. Treba zatocit s nepriatelskymi mediami.

Reagovat
Salfovic

Média ale nemají být přátelská.

Reagovat
Neutron

Maju byt hlavne pravdive

Reagovat
John Obi Mikel

Politika

Reagovat
Csaplárova past

První trenér odvolaný až v prosinci, toto trvalo

Reagovat
Mastný Chobot

Watford je zrovna v Champe, no

Reagovat
Busby babes

Reagovat
TopinB

Reagovat
EZ

Chelsea nezvysilo na odstupne pre Pocheho

Reagovat
Csaplárova past

Nemyslím si, že by Poche měl být odvolán. CFC má potíží hodně, ale manažerem to nebude. Změna trenéra má v první řadě přinést okamžité výsledky, o tom ta výměna je. Ale nic takového by se v CFC nestalo ...

Reagovat
Man__United

Ten Hag on the media banned: “They should have come to us first and not go behind our back printing articles that is not the right thing”.

“We have a good relationship, they come to us beforehand, we have a debate about it"

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
iamek

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

A quarter of Premier League managers will have previously managed Watford when Wilder is appointed.

Reagovat
vodka

Wilder, Hodgson, Silva, Dyche? kdo je další?

Reagovat
M0rb1D4S

Edwards

Reagovat
vodka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele