Přestup Van Persieho v kostce

16.08.2012, 09:52
Názory a komentáře
Zahýbalo to celým fotbalovým světem. Fanoušci Arsenalu jsou v šoku a dokonce ani příznivci Rudých ďáblů nejsou v názoru na "zrádce Gunners" zajedno. Servítky si pak nebraly ani kapacity redakcí anglických serverů a situace okolo Robina van Persieho tak zcela jistě bude na Ostrovech v nejbližších dnech událostí číslo jedna.

Nizozemský k(K)anonýr neotočil jen list své kariéry. Nejlepší střelec Premier League začal psát rovnou novou knihu svého fotbalového příběhu. Ta se již neodehrává na půdě Emirates Stadium, Robin van Persie totiž změnil dres a za zhruba 25 milionů liber spojil svoji nejbližší budoucnost s rivalem Manchesterem United. Přesto, že se několikrát dušoval, že nikdy neoblékne úbor jiného anglického celku...

"Něco takového bych Arsenalu nikdy neudělal," sliboval kapitán Gunners poté, co zarmoutil červenou část severního Londýna neprodloužením smlouvy. V polovině srpna, tři dny před startem nové sezony Premier League ale přesto změnil působiště v rámci této soutěže. 27. dubna, až dorazí United na Emirates, se tak dá očekávat hotové peklo.

Jak moc se celá událost v Anglii promítla do médií, snad není třeba zmiňovat. Vždyť i komentátor BBC Piers Morgan se do nové posily Man Utd obul. Bez skrupulí. "Je opravdu směšné, jak Van Persie otočil. Zachoval se jako zrádce, jako sobecký bastard," upustil páru své frustrace uznávaný žurnalista na svůj Twitter, kde také odsoudil útočníkovo chování k manažeru Wengerovi. "Celá ta léta za ním stál, i když neměl formu nebo byl zraněný. Je to odporné," dodal a nit nenechal suchou ani na vedení Arsenalu. "Prodávat špičkové hráče konkurenci? Opravdu znamenité obchodování."

Na adresu vedení třetího celku loňského ročníku Premier League vyjádřil i sloupkař ESPN Richard Jolly. "Pro Arsenal je tento přestup stejně zničující jako debakl od United 2-8," napsal krátce po transferu. Nicméně manažer klubu Arsene Wenger jeho názor nesdílí a tvrdí, že se s tímto odchodem vypořádá. "Náhradu už máme," narazil Francouz na příchozí útočné duo Lukas Podolski, Olivier Giroud.

Jednoduché to však nebude mít ani Van Persie. V Manchesteru na něj čeká silná konkurence v čele s "Wonder kid" anglické kopané Waynem Rooneym. Za ním pak šanci vyhlíží kvarteto Welbeck, Chicharito, Macheda, Berbatov. Háčkem může být také forma Shinjiho Kagawy, jehož nasazení na jeho oblíbený post podmiňuje maximálně jednoho dalšího forvarda v sestavě. A představa Rooneyho či Van Persieho na lavičce v důležitém utkání je takřka nemyslitelná. Ačkoli, kdo by v červnu považoval za reálný přestup Nizozemce na Old Trafford? Máme se rozhodně na co těšit...

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (864)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele