Preview pro ES Troyes AC

10.08.2012, 00:52
Názory a komentáře
Posledním nováčkem je ESTAC, neboli Espérance Sportive Troyes Aube Champagne. Malý klub ze severovýchodu země je zároveň považován za nejpřekvapivějšího postupujícího, a tedy za největšího outsidera soutěže. Tomu se nelze divit; na papíře vypadá tým trenéra Jeana-Marca Furlana skutečně nepříliš "výživně", nicméně boj o záchranu rozhodně nevzdává. Kýženého cíle má dosáhnout semknutostí a obětavostí.

Troyes (Jean-Marc Furlan)

Změny v kádru: Troyes nejsou bohatým klubem, a proto se žádné zvučné posilování nekonalo. V rámci možností však management odvedl velmi slušnou práci, když podepsal hned trojici záložníků s ambicemi na základní sestavu: Ngoyiho (PSG, loni nepříliš úspěšně hostoval v Brestu), Darbiona (Škoda Xanthi) a především dobře známého veterána Niveta (Caen). Útočnou fázi posílí i reprezentant Nové Kaledonie Gope-Fénépej (Magenta), a zejména dvojice hostujících mladíků z velkoklubů, Yattara (Lyon) a Bahébeck (PSG). Výrazné ztráty jsou dvě: první útočník Cáceres se vrátil do Dijonu a pravého beka Sidibého si vyhlédlo slavné Lille.

Přednosti a slabiny: Troyes může ke dnu srazit fakt, že ač nové akvizice v záloze slibují dobrou kvalitu, pozice opor Cácerese a Sidibého se nahradit nepodařilo, a tak na hrotu bude s Brazilcem Marcosem alternovat Sébastien Grax (průměrný forvard Ligue 2), zatímco na pravého beka se bude muset zasunout záložník Julien Faussurier. Jinak je největší slabina týmu poměrně předvídatelná: nedostatek zkušeností a nedostatečná kvalita kádru znamenají velký problém. Na druhou stranu nedošlo k žádnému rozkladu postoupivšího celku, a dá se tak očekávat, že Troyes budou na hřišti působit sehraně a sebevědomě. Dobrý start do soutěže může zažehnout spásonosnou vlnu euforie. Přípravné zápasy navíc ukázaly, že obrana týmu šlape poměrně slušně.

Hráč ke sledování: Jean-Christophe Bahébeck
Ačkoliv zůstává otázkou, jestli se Bahébeck dostane do základu hned od začátku, jeho kvality se dříve či později ukážou. Teprve devatenáctiletý ofenzivní borec je největší aktuální štikou akademie PSG a může vyrůst v mimořádného hráče, ideální moderní křídlo oplývající skvělou rychlostí a vedením míče; v prvním týmu Pařížanů koneckonců dostával šance už v sedmnácti letech. Toto může být jeho průlomová sezona.

Prognóza: 20. místo
Pokud se Troyes podaří svézt na vlně entuziasmu a nahraje v úvodu sezony dostatek bodů, má šanci na záchranu. V klíčových fázích sezony však obvykle přicházejí ke slovu zkušenosti a silná vůle, tedy atributy, v nichž zůstává mladý tým neprověřený. Očekávejte proto, že se Furlanův tým po jednoleté odmlce odporoučí opět o patro níž.

Tip na sestavu: (4-3-2-1) Yohann Thuram-Ulien - Julien Faussurier, Matthieu Saunier, Rincón, Fabrice N'Sakala - Thiago Xavier, Granddi N'Goyi, Quentin Othon - Mounir Obbadi, Benjamin Nivet - Sébastien Grax


Autor: Dominik Zezula

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tuxedo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele