Přijímám odpovědnost, porážku s Atléticem beru na sebe, řekl Ancelotti

25.09.2023, 10:30
Aktuality
Carlo Ancelotti (© AFP)

Carlo Ancelotti, trenér Realu Madrid, vzal na sebe porážku 1:3 na hřišti městského rivala Atlética ve šlágru šestého kola španělské ligy. "Bílý balet" podle italského kouče v nedělním derby doplatil na křehkou obranu a nepovedený vstup do zápasu.

Atléticu už v úvodní dvacetiminutovce zařídili dvoubrankový náskok Álvaro Morata a Antoine Griezmann. Před pauzou sice snížil Toni Kroos, ale hned ve 46. minutě přidal pojistku bývalý útočník Realu Morata. Domácí vstřelili všechny tři góly hlavou.

"Myslím, že náš systém nebyl problém, spíš křehká defenziva. Nebyli jsme kompaktní a soupeř toho využil," řekl Ancelotti novinářům. "Když tým nedělá to, co dělat má, musím za to přijmout odpovědnost. Porážku beru na sebe, je to moje chyba," přidal čtyřiašedesátiletý trenér.

Hostující mužstvo bylo v úvodu hodně nedůsledné. "Nezačali jsme dobře, ani jsme dobře nebránili. Když se soupeř dostal do vedení 2:0, hrál to, co chtěl hrát. Atlético v tom bylo lepší než my. Tři inkasované góly byly jako přes kopírák," prohlásil Ancelotti. Real v sedmém soutěžním utkání sezony poprvé nezvítězil a klesl na třetí místo ligové tabulky. Na vedoucí duo FC Barcelona, Girona ztrácí jeden bod.

Kouč Atlética Diego Simeone přiznal, že domácí měli za stavu 2:1 problémy a dostali se pod tlak Realu. "Vytvářeli si hodně šancí i bez (útočníka) Joselua. O přestávce jsme si řekli, že pokud takhle budeme pokračovat, možná prohrajeme. Museli jsme přidat. Álvarův gól na 3:1 nám pomohl," uvedl argentinský trenér.

"Jsem spokojený. Tým odehrál dobré utkání, hráči byli výborní. Je to pro nás velmi důležité vítězství," dodal Simeone, jehož svěřenci porazili madridského rivala po třech soutěžních duelech a v La Lize poskočili na pátou příčku.

Autor: ČTK

Komentáře (52)

Přidat komentář
Kluivert9

Reagovat
CHONG

Nejsi zvyklý, že někdo přebírá odpovědnost, co? U vás je to vždycky o smůle, rozhodčích, trávníku nebo počasí...

Reagovat
Well

Reagovat
Kluivert9

Prázdné fráze, které používá až moc často.

Reagovat
Pithivier

Vsak ma pravdu, hlavne ty vzdycky brecis

Reagovat
Kluivert9

Naopak, já se bavím. A po včerejším zápase Realu přímo "královsky"

Reagovat
Csaplárova past

Celý Svět se zase baví nad účetnictvím Barcelony. O tom by měl Netflix natočit desetidílný dokument, to tu dlouho nebude ...

Reagovat
Kluivert9

A co ty ohledně účetnictví Barcy víš?

Reagovat
Csaplárova past

Ze jsou zadluzeni jak rozvojove zeme

Reagovat
Visca el barca

Je jak kolovrátek.

Reagovat
el Principito

a ještě si sere do huby ... viz Lunin

Reagovat
JM

Touché

Reagovat
Ranoth

velka pravda

Reagovat
misinho7

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Memento_Mori_86

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Kenneth

potopen.

Reagovat
r3

Reagovat
Manik...

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
dextroza_m

U vás za to vždy může rozhodčí, jako i teď...

Reagovat
vceradnesazitra

Kdyby Vinicius neměl sračku tak by to dali

Reagovat
JhonLimon

Letos by ta liga mohla být konečně zajímavá..Atletico zas hraje poměrně účinnej fotbal, kterej by jim mohl vynést nějaký body. Real si svoje uhraje a my snad taky budeme sbírat body. Baskové budou kousat i letos to vypadá a Girona s Valencií jsou příjemným zpestřením zatím škoda obou ze Sevilly od nich jsem čekal něco lepšího na start ligy.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
ACSeRw!n

at uz prokaze soudnost a vypadne

Reagovat
Moshe Dajan

jenom ať zůstane

Reagovat
Pithivier

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Well

Pokud se nikdo neprivede na kraje obrany a do útoku, může to trénovat kdo chce.

Reagovat
ACSeRw!n

a myslis, ze on na tom taky nema zadny podil, ze nejsou posily ?

Reagovat
Well

Určitě má, ale záleží jak moc o tom rozhoduje, do toho nevidíme. Ovšem pochybuji, že by byl Carlo spokojený s tím útokem, tam spíš očekávám nějakou palicatost od Pereze s cílením na Mbappeho.

Reagovat
Vrubozubec

Ty vole aspoň trochu úcty k jednomu z nejlepších koučů historie, který vás doved ke dvěma titulům LM. Fakt neexistují nevděčnejší fanoušci než realu

Reagovat
misomy6

Presne tak

Reagovat
drussbarb

první porážka v sezóně a už se vyhazuje trenér, to je už jako u nás

Reagovat
Well

Souhlas.

Reagovat
Al Capone

Reagovat
king23

Reagovat
Kenneth

No doklepej tuhle sezónu, od začátku je stejně jasný že nemáme letos nárok a v létě Xabi.

Reagovat
2miguel1

U vas nebude fungovat ten barcelonsky styl trenerov. Zidane bol vynimka, ten mal prakticky ale dokonale muzstvo v tej dobe, ale Real funguje štylom, nakupim najlepsich hracov, najlepsieho trenera. Tam koncepciu nehladaj. Ja by som po sezone skusil prehovorit Kloppa, Nagelsman ide do repre, nikto iny lepsi ako Carlo neni dostupny ak teda nepocitam Pepa. Trenovat Real musi osobnost, to Carlo bezpochyby je.

Reagovat
Well

Raulovi to docela jde a i ti hráči v Castille po jeho proslovech neskutečně bojují, ale ještě nema zkušenosti z top týmu. To stejné treba Arbeloa. Myslím, že časem se některý z těch bývalých hráčů může zase prosadit.

Reagovat
Eichel

Keby sa jedná o Barcelonu tak by som veril, že by ho stiahli hneď do prvého tímu, ale u vás by som skôr čakal, že si ešte Raul strihne angažmá niekde v la lige a príde neskôr. Tak či tak tam nakoniec skončí a nejak by mi nesedelo k Perezovi, že by to takto forcíroval.

Reagovat
Well

Taky si myslím, že to bude spis tím směrem jak píšeš nebo jak u Zidana možná dělat napřed asistenta.

Reagovat
Eichel

Nagels je v repre ale len do ME, takže ho môžu osloviť ako Lopeho s tým, že by to vzal potom. A mne sa teda práca Xabiho páči viac než práca Xaviho u nás a úplne v pohode by som mu veril na Real.

Ono stále je inak voľný Conte, Flick a aj ten Lope.

No nič bude to zaujímavé, Carlo podľa mňa po sezóne skončí a pojde k BRA.

Reagovat
alcantara

Carlo uz je isty, ne?

Reagovat
Eichel

Myslím, že oni opakovane verejne hovorili, źe ho chcú ale on sám nikde nepotvrdil, že by tam mal ísť. Možno ma niekto opraví. Skôr som mal dojem, že opakoval, že chce zostať v Reale dokedy ho budú chcieť a nerieši nič iné.

Reagovat
Eichel

Dnešná: Carlo Ancelotti on his future and on potential new deal at Real: “Everyone knows I'm happy here”.

“But this is not an important matter now. We will talk in the future, there's time”.

Mne z toho vyplýva, že Brazília nie je done deal, ale skôr, že bude chcieť zostať a po sezóne sa uvidí.

Reagovat
JohnnyDynamite

Atletiko po zásluze vyhrálo zkušený a sehraný tým na křídlech dominovali a Modriče uspěšně blokovali u R.Madrid celá obrana včetně brankáře otřesná jedinný kdo si uhrál svoje byl Alaba

Reagovat
meril

Žádnej backup v útoku. Do obrany se nikdo nepřivedl ani přes to, že Militao je out na celou sezonu. Kraje obrany hraje nezkušený Fran a Jesús Vazquez, který už 5 let v Realu může hrát max do rotace na křídle v 80. Minutě poháru.

Nevím, za kým jde to, že se ten kádr po odchodech (a zraněních) nedoplnil, ale tahle sezona je podle mě ztracená. Jestli Perez čeká na Mbappého a tak obětoval tuto sezonu? Za Benzemu prostě měl někdo přijít a za zraněného Édera taky.

Jinak to nesouvisí s porážkou od Atletů ofc, ta byla jen logickým vyústěním.

Reagovat
O.Giroud

Niekto tu presviedčal, že Mbappe u Pereza skončil a nakoniec kvôli nemu aj sezónu obetuje a ešte bude čerešnička keď z toho zas bude nejaká sága

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele