6. kolo
24.09.2023 21:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Hlavičkující Atléti našli v obraně Realu Achillovu patu. Madridské derby si podmanil Morata

Atlético Madrid zvládlo utkání šestého kola LaLigy, když na svém stadionu porazilo v městském derby Real 3:1. Diváci na Estadio Metropolitano nečekali na úvodní branku dlouho, neboť hned na začátku čtvrté minuty uplatnil své centimetry přesně hlavičkující Álvaro Morata, jenž si svůj počin zopakoval i na startu druhé půle. Drtivou dominanci Rojiblancos ve vápně soupeře potvrdil ještě Antoine Griezmann, který se rovněž trefil ze vzduchu a zároveň zaznamenal první trefu v konfrontaci s Bílým baletem po svém návratu z Barcelony.

Před vrcholem šestého kola se více věřilo hostujícímu Realu, který si držel stoprocentní bilanci jak v LaLize, tak v Lize mistrů. Právě v milionářské soutěži však ve středu málem poprvé ztratil, když mu výhru nad Unionem Berlín zajistil až v 94. minutě Jude Bellingham, jenž v dresu Los Blancos zářil s fantastickou bilancí gólu na zápas. Naopak Atlétiku v týdnu nastavený čas nepomohl, když těsně před koncem ztratilo vedení nad Laziem.

Los Colchoneros byli za aktivní vstup do zápasu odměněni již ve čtvrté minutě, kdy Samuel Lino posadil přesný centr na hlavu Moraty, jenž stoprocentní šancí nepohrdl a otevřel skóre. Po čtvrthodině hry udeřili domácí znovu a také tentokrát ze vzduchu. Saúl Ňíguez našel před bránou úplně volného Griezmanna, na jehož skvěle umístěnou hlavičku neměl Kepa Arrizabalaga nárok. V bílém dresu se k první výrazné šanci dostal až ve 30. minutě Eduardo Camavinga. Tečovaná rána 20letého Francouze ale prosvištěla těsně nad břevnem. Na druhé straně pak mohl zvýšit náskok Atlétika po dalším rychlém protiútoku Ňíguez, avšak Arrizabalaga jeho přízemní pokus vyrazil. Krátce nato se prvního zásahu dočkal také Real. Toni Kroos si šikovně nachystal míč ke střele a zpoza vápna ho uklidil do dolního růžku.

Jen pár desítek vteřin po změně stran ovšem vrátil modročerveným dvoubrankový náskok Morata, který při gólové hlavičce opět těžil z nedůrazu obrany Bílého baletu. Další ránu Pusinkám málem zasadil jak jinak než hlavou po rohovém kopu Mario Hermoso. Domácímu stoperovi však chybělo potřebné štěstí, když orazítkoval jen horní tyč. Jiskřičku naděje mohl pro Los Blancos vykřesat v 78. minutě Brahim Díaz, jenže s jeho ránou směřující pod břevno si Jan Oblak poradil.

Atlético tedy ovládlo teprve druhé z posledních 15 ligových derby s úhlavním rivalem. V příštím kole ve čtvrtek 28. září změří síly s Osasunou, Real se už o den dříve střetne s Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele