Případ Martínez: Barcelona o možném porušení pravidel věděla, právníci jí dali zelenou

29.03., 10:48
Aktuality
Raúl García a Iňigo Martínez (© LLUIS GENE / AFP)

Barcelona si před ligovým zápasem proti Osasuně (3:0) byla vědoma, že nasazením Iňiga Martíneze může porušit pravidla mezinárodní fotbalové federace (FIFA). Přesto obránce nechala odehrát celé utkání, podle jejích právníků totiž konala v souladu s předpisy.

Španělsko odehrálo poslední zápas reprezentační přestávky v neděli večer, zatímco duel Barcelony s Osasunou se konal ve čtvrtek - tedy jen o čtyři dny později. Podle článku 5 přílohy I pravidel FIFA o statutu a přestupech hráčů by přitom fotbalista, který kvůli zdravotním důvodům opustí národní tým nebo se k němu vůbec nepřipojí, neměl v pětidenním období za klub nastoupit.

Podle informací katalánských médií si však byla Barcelona této hrozby vědoma a ještě před zápasem konzultovala situaci s právníky. Ti jí údajně sdělili, že Martínez může hrát, neboť španělská federace s jeho uvolněním z reprezentačních povinností souhlasila. Navíc klub svazu zaslal lékařskou zprávu, která měla zranění doložit, a odvolává se na výjimku v pravidlech, která umožňuje hráči start, pokud federace souhlasí s jeho absencí.

Osasuna ale upozorňuje, že Martínez nebyl vyšetřen lékaři reprezentace, a jeho případ se tak liší například od jejich vlastního hráče Bryana Zaragozy nebo mladíků Gérarda Martína, Pabla Torreho a Fermína Lópeze, jejichž uvolnění z reprezentace proběhlo právě po vyšetření v rámci národního týmu.

Autor: Vladislav Frk / football-espana.net

Komentáře (21)

Přidat komentář
Kluivert9

Tak hlavně se ten zápas neměl v tomhle termínu vůbec hrát. Hrát v repre pauze bez možností využití všech hráčů kádru, kvůli termínovému rozhodnutí svazu, je bezprecedentní. S odehráním v tomhle šibeničním termínu navíc nesouhlasil ani jeden tým. Všechno ostatní je jen důsledek a reakce.

Reagovat
Kokesh

Ty seš strašně jednoduchý ucho

Prý důsledek a reakce.

Reagovat
Kluivert9

Zrovna od tebe to beru jako kompliment.

Reagovat
Kokesh

Jako řeší se úplně jiný problém, Kluivert IQ tykve argumentuje tím, že se to vůbec nemělo hrát, nikdo s tím nesouhlasil, ale zápas se odehrál a právnicky neprůstřelný argument je, že je to důsledek a reakce.

Ty musíš srát hovna i v barvě Barcy, jako máš jiný zatmění než to dnešní.

Reagovat
Kluivert9
Reagovat
-R2D2-

Reagovat
el Principito

Reagovat
Rizek

Reagovat
valloire

Reagovat
Cracker10

Reagovat
Nieuwendyk

Podvod jako prase

Reagovat
Y.Cabaye

Takový právníky bych teda chtěl platit. No tak se holt budou snažit u arbitráže.

Reagovat
Tony Stark

Tak háda sa po finančných pákach a zvláštnej registrácii Olma znova budú "ohýbať" pravidlá pre Barcičku

Reagovat
valloire

Kontumace????

Reagovat
ttopi

Osasuna teda hodně špatně. Že nenastoupili Raphinha s Araujem to jim nevadí, ale na tohle se chtěji odvolávat. Ať jdou s prominutím do prdele. V zápase si ani neštouchli.

Reagovat
kilobyte

Když ostatní využívají pravidla pro svůj prospěch, tak proč by nemohli i oni?

Reagovat
ttopi

Blbej termín, většina kádru Barcy po repre a stejně neměli nárok. Je to z jejich strany komickej pokus. Jako kdyby se tenista při prohře 1:6 0:6 vymlouval na sporný míček ve druhé sadě.

Reagovat
kilobyte

Ten termín byl kvůli Barceloně. Tady nejde o sporný míček, ale třeba o raketu neregulérních rozměrů. Barcelona by udělala to samé.

Reagovat
ttopi

Oba týmy to nechtěli hrát. Raketa jiných rozměrů je blbý příměr, protože tenis je přecijen 1na1. Pokud by měl třeba hokejista nepovolenou hokejku, ale jeho tým vyhrál 8:0, asi by to na to nešlo svádět, takhle nějak to myslím.

Reagovat
kilobyte

Ale nikdo neříká, že Barcelona vyhrála kvůli tomu. Ale když je podezření, že jsi porušil pravidla, tak musí přijít vyšetření a případně trest.

Reagovat
ttopi

TO nepopírám. Mně se jen od začátku nelíbí přístup Osasuny že to zkouší, místo aby uznali, že prostě to bylo o něčem jiném. Čekám ale že když dali právníci zelenou, že to měli ověřené

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele