Priskemu premiéra na lavičce Feyenoordu nevyšla. Velké zklamání, hlesl po remíze s Willemem II

11.08., 13:19
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

V přípravě to občas docela schytal, nový kouč Feyenoordu Brian Priske ale uklidňoval fanoušky, že mistrovské zápasy budou vypadat jinak. Jenže první ligový duel v nizozemské nejvyšší soutěži proměnil vicemistr jen v remízu 1:1 se soupeřem z Tilburgu, což znamenalo nečekané klopýtnutí.

Tým srazila zbytečná chyba gólmana. "Velké zklamání," přiznal pro ESPN bývalý kouč Sparty. Priske, jenž dovedl v Česku Spartu ke dvěma mistrovským titulům v řadě, nahradil na lavičce Feyenoordu úspěšného kouče Arneho Slota. Očekávání byla velká, i proto v sobotu večer zavládlo na tribunách stadionu rozčarování z výsledku. "Vždycky můžete ztratit body, to k fotbalu patří," pravil smířlivě dánský kouč. "Ale je nepříjemné, že se to stane v utkání, kdy Willem II vlastně neměl šanci. A přesto si odvezl remízu," přiznal zklamání. "Měli jsme ale sami zápas dříve rozhodnout," dodal.

Feyenoord v utkání vedl, měl řadu velkých šancí, ale v koncovce propadl. Gólovou pojistku nepřidal a tvrdě za to platil. Osm minut před koncem vyběhl gólman na vysoký míč, ale prohrál vzdušný souboj s hráčem soupeře a vyrovnání bylo na světě. "To bylo špatné," věděl Priske. "Dali jsme tím soupeři šanci odvézt si bod, který si podle mě nezasloužil."

Statistiky zápasu Feyenoord - Willem II (©Livesport)

Jen na zkrat gólmana ale nerozhodný výsledek nesváděl. "Nedá se nic dělat, ztratili jsme body a musíme se prostě příště zlepšit. Šancí jsme měli hodně, ale mělo jich být ještě víc. Chybělo nám více kreativity," dodal bývalý trenér Sparty, kterého prý nezaskočilo, že Willem II přijel na hřiště soupeře hlavně pozorně bránit. "Respektuji to. Určitě jsme nečekali, že k nám přijedou a budou tady nějakým způsobem dominovat. Měli jsme to zvládnout, šance byly a my jsme s nimi měli naložit lépe. Bylo to o nás a naší koncovce," dodal Priske, jenž s Feyenoordem před týdnem získal tamní Superpohár.

Hodnocení hráčů (©Livesport)

V základní sestavě ani pod Priskem nenastoupil český reprezentant Ondřej Lingr, naopak plnou porci minut odehrál slovenský obránce Dávid Hancko.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (37)

Přidat komentář
Odborný diskutér

Tak jistě. Tady byl mezi těma zaprděnejma Hoftychama naprostým zjevením, ale "tam na západě" se z něj nikdo nepochčije.

Reagovat
Csaplárova past

Tak než napíšeš příště nějakou sračku, tak si nejprve vzpomeň, jaký start mělo tohle zjevení v české lize. Nejen že neměl výsledky, ale každý se mu smál, jeho kolečku uprostřed hřiště a od první remízy o něm jen pochybovači pochybovali.

Kdyby se na něho pěli ódy, asi bys sem nepřišel pochválit, co?

Reagovat
Maximm9

Nova liga,klub, hraci. I trener potrebuje cas

Reagovat
Odborný diskutér

Pošklebování nějakejch švancaroidních imboušů neni relevantní a nikdy nebylo. Po čtyřech měsících už mu i tyhle vemena zobala z ruky. Ale vyniknout tady ve společnosti kšiltovek a mrkváčů z 80. let je pro průměrnýho zápaďáka maličkost.

Reagovat
Transfermarkt

Evidentně víš o fotbale tužku

Reagovat
Odborný diskutér

Já jsem fotbal.

Reagovat
Profesor Ikebara

Zcela výstižné.

Reagovat
Elliasson

Prostě stane se. Nejsem z toho šťastný, ale věřím dále!

Reagovat
KnoxXx

ocakavam 5 remiz na uvod a potom sa to zacne zlepsovat ...

Reagovat
smazaný uživatel

Se Spartou měl taky špatný úvod. On to rozjede a stane se legendou i tam. A pak půjde do Španělska nebo Německa. A tam udělá dobré výsledky a anagažuje ho Bayern nebo Dortmund. Priske na to má. Je to legenda.

Reagovat
esmuellert

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Sigma Olomouc

Já bych to nepřeháněl.

Reagovat
vceradnesazitra

vytáhni to pivo z lednice a uklidni se

Reagovat
Ranoth

dakujem za dojebany tiket

Reagovat
kilobyte

Jestli si neviděl zápas, tak si pusť ten gól na 1:1. Jediná střela na bránu. To se teprve nasměješ.

Reagovat
oli9

Kolik byl kurz 1,2 ?

Reagovat
mayday

A cos tam prosím tě sázel?

Reagovat
Seydou Doumbia

brácha hdcp 1,25

Reagovat
Sigma Olomouc

Jo, sázel jsi na Willem, že?

Reagovat
fabec1222

Bublina splaskla

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
Selänne

Zasranej Klopp!

Reagovat
KingMaster13

Feyenoord hrál léta na 4 obránce, v Nizozemsku je to až posvátné rozestavení, takže buď totálně ten výběr trenéra byl omyl (tomu moc nevěřím) a nebo potřebuje čas než ten tým na tu formaci uzpůsobí.

Jako Feyenoordu se nedivím, pokud to byl jejich záměr udělat někoho neortodoxního, protože Priske hraje hodně ofenzivní fotbal, což jim je vlastní a zároveň oni potřebují nějakou zbraň jak sesadit PSV, které jim loni a pravděpodobně i letos dá těžce na prdel. A to právě ta sázka na trenéra, který hraje jiné rozestavení by mohla být super a věřím, že toho proto i takto šli. Nicméně potom to chtělo trošku pomoci mu zmírnit ten tlak do médií, což nepochopitelně neudělali a nechávají ho v tom docela topit. Měli zmírnit ten tlak vyjádřením, že potřebuje třeba 2 přestupní období na tu výstavbu na ten jeho styl atd.

Do toho tam přichází po Slotovi, který vytvořil nejlepší období Feyenoordu v tomto tisíciletí. Jako Priskemu nezávidím, bude to mít těžké ale věřím, že Feyenoord si vybral dobře a pomůže to

Reagovat
Grupma

Jseš hodnej Nemyslím si, že Priske by se nějak snadno zlomil. Naopak u nás dával v pohodě sebevědomé rozhovory, i když se nedařilo. V tom byl celkem zjevení. Jiní trenéři by na jeho místě už jen blekotali nebo hrozili odchodem z tiskovky

Reagovat
Profesor Ikebara

Reagovat
Panini Calciatore

v Holandsku hraju vsetci 4-3-3, od pripravky po dospelych a od Waalwijku az po Ajax a repre.

Problem je ze Feyenoord pred sezonou neposilnil takze na novy system si zvykaju vsetci co hrali minulu iny.

Nedavny pripravak 0-5 na Benfice nieco asi znamena...

Reagovat
KingMaster13

Na druhou stranu já být trenérem tak to 1. období taky neposiluju, protože si ten kádr chci ošahat a udělat nějakou revizi kdo teda na můj fotbal má a kdo ne a až podle toho pak chtít posily.

Jak říkám tahle neortodoxnost a že to je v nizozemském fotbale novinka, může být obrovská zbraň Feyenoordu do budoucna ale musí je nejprve tu formaci naučit a doplnit si tým a to chvíli potrvá.

Reagovat
delfin

Dopřejme mu jeho 5 remíz na začátku.

Reagovat
Sigma Olomouc

Jo, ten tlak na něj bude velký po úspěších Slota.

Reagovat
Transfermarkt

Za mě je velká chyba a i důvod toho proč ve Feyenoordu neuspěje, že defacto celý svůj realizak nechal ve Spartě. Minimálně Clarupa a Friise si měl za každou cenu prosadit,nebo to nebrat

Reagovat
BaggioRoberto

Tak to by byl obrovsky problem pro Spartu, kdyby ji odesla pulka fungujiciho realizaku, ktery ji posunul na jinou uroven. Proste Rosicky musel ty kluky presvedcit, ze pro jejich karieru bude lepsi zustat ve Sparte, nez jit s Priskem a dokazal to.

Reagovat
Sigma Olomouc

Očekávání jsou velká, musí se z toho oklepat a příště musí vyhrát

Reagovat
Spalovač šancí

Tilburg

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
PtákOhnívák

Ten tam velmi záhy shoří...

Než ty kluky naučí ty svoje 3 obránce tak ho vykopnou. Když se tam posledních 50 let hraje 433, Cruijffova filozofie... Tak naučit je 343 je práce na x měsíců a xy poztrácených bodů... A tolik času a prostoru mu nikdo v klubu jako je Feynoord nedá. To není Sparta, kde to můžeš rok šmudlat, jako že z toho MOŽNÁ tu další sezónu něco bude.

Reagovat
BaggioRoberto

To je pekna blbost, ze ve Sparte to muzes rok sudlat. Tam je ten tlak na trenera uplne stejny. Jeste navic ve Sparte se pocita jen titul, Feynoord je v pohode i s druhym mistem. Co se tyka systemu, tak tam souhlasim a trochu se tomu i divim, protoze ve Sparte nezacinal s 3-4-3, az casem mu to vyslo jako idealni reseni pro Spartu a za to dostal nejvetsi kredit. Proto bych cekal ze i ve Feynoordu bude hledat styl hry idealni pro tym, ktery vede a ne ze jen bude pokracovat v tom, co hral posledni rok a pul ve Sparte. To by byla chyba ustrnout.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele