PSG nechce doplácet Mbappému, odvolalo se proti rozhodnutí LFP

Dnes, 11:38
Aktuality
Kylian Mbappé v dresu PSG. (© AFP)

Paris Saint-Germain se formálně odvolalo proti nařízení Francouzské ligové asociace (LFP) doplatit své bývalé hvězdě Kylianu Mbappému 55 milionů eur (zhruba 1,38 miliardy korun). Suma podle kapitána francouzské reprezentace, jenž v létě přestoupil do Realu Madrid, představuje dlužnou část platu a bonusů.

LFP nařídila pařížskému klubu zaplatit Mbappému minulý týden. Úřadující francouzští mistři uvedli, že s rozhodnutím nesouhlasí a obrátí se na civilní soud. "Z principu podal PSG odvolání proti verdiktu komise LFP, jež má pouze omezené kompetence," uvedl v pátek klub.

Pětadvacetiletý Mbappé odešel do Realu po vypršení smlouvy zadarmo. Podle jeho zástupců mu PSG dluží tříměsíční mzdu a část bonusů za předchozí prodloužení smlouvy.

Klub však tvrdí, že se Mbappé těchto peněz vzdal loni v létě, když s ním chtěl PSG prodloužit kontrakt, což hráč odmítal. Mbappé údajně souhlasil s tím, že si nebude sumu nárokovat, pokud ho PSG pustí po sezoně zadarmo.

Zástupci mistra světa z roku 2018 tvrdí, že tato dohoda není platná, protože útočník byl v té době kvůli vyjednávání o nové smlouvě vyřazen z mužstva a byl pod tlakem. Obě strany se sice dohodly před svědky, ale jen ústně, takže je podle Mbappého právníků ujednání neplatné. PSG oproti tomu hovoří o "gentlemanské dohodě".

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
eder

To sú hajzli! Chudák želva nebude mít tři měsíce co žrát...

Reagovat
vceradnesazitra

želví slzy, to nechceš vidět

Reagovat
Biozdenda

Těžko říct, komu přát na základě sympatií, protože ani jedna strana žádné nevzbuzuje. Přijde mi jen líto, ze PSG pravděpodobně zabilo dost velkou část potenciálu a charakter týpka, co mohl být generační talent.

Reagovat
Neutron

Ako prosim ta zabili velku cast potencialu Mbapppeho?

Reagovat
celeb

cize uste dohody pred svedkami su neplatne. Za chvilu aj pisomne a platit bude uz len to, co je nahrate certifikovanym videozaznamom...

Skoda len, ze tie peniaze vyhra jeden z tych dvoch 'symatickych' subjektov. Najlepsie keby prepadli a sli na vrtanie studni v subsaharskej Afrike.

Reagovat
herbage

Co to je za ústní dohodu, že prachy nebude chtít vyplatit, když ho pustí zadarmo? Snad jim řekl, že smlouvu neprodlouží, takže ho mohli prodat nebo si nechat, ale pak platili předchozí smluvní ujednání včetně vyplacení bonusů. To spíš vypadá na vyhrožování ze strany PSG, že pokud bude chtít vyplatit bonusy, tak nebude hrát. Odporné praktiky od PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele