Raúl García oslavil jubileum, v příští sezoně může atakovat rekord LaLigy

13.02., 19:33
Aktuality
Raúl García (© AFP)

Statistikové ve Španělsku před rokem sčítali ligové starty Joaquína a v podobné situaci jako legenda Betisu je aktuálně Raúl García. Útočník hraje za Athletic a počet zápasů v nejvyšší soutěži včera zaokrouhlil na 600.

37letý fotbalista oslavil jubileum v pondělí večer, kdy odehrál druhý poločas utkání na půdě Almeríe (0:0). Mezi aktivními fotbalisty v LaLize nemá konkurenci, celkově mu patří třetí příčka za Joaquínem a brankářem Andonim Zubizarretou, oba se v minulosti shodně zastavili na čísle 622.

"Všem děkuji. Všichni mě znáte, za tímhle číslem se schovává spousta odříkání a úsilí a jsem na to pyšný," prohlásil García.

Raúl García za Athletic zvládl porci 283 zápasů, ve španělské nejvyšší soutěži vedle toho oblékal i dresy Osasuny (101) a Atlética Madrid (216). V Bilbau má smlouvu do konce sezony a se spoluhráči bojuje hned na dvou frontách - Athletic má nakročeno do finále poháru, v tabulce je pátý dva body za Atléticem.

"Mnohem důležitější jsou týmové cíle a my musíme i ve zbytku sezony pokračovat ve výkonech, jaké jsme podávali dosud. Jsem přesvědčen o tom, že společnými silami dosáhneme úspěchu," nepochybuje.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Shpeeca

Útočník?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele