Real Madrid v zrcadle své "Ligy rekordů"

15.07.2012, 22:18
Názory a komentáře
Hodně dlouho čekal Real Madrid a jeho fanoušci na 32. ligový titul. Hegemonie jeho největšího konkurenta Barcelony se zdála nekonečnou. Přesto po vítězství Realu v Bilbau mohly vypuknout dvě kola před koncem bujaré oslavy na Plaza de Cibeles a mnoha dalších místech. Radost násobil i fakt, že královský klub překonal řadu klubových a ligových rekordů.

Abychom si mohli udělat představu, co všechno stálo za kýženým triumfem Bílého baletu, musíme se vrátit na počátek sezony 2011 - 2012, nebo lépe řečeno ještě před něj, na konec května. Hned po posledním kole sezony předcházející byl odvolán generální ředitel Jorge Valdano pro neshody s trenérem Mourinhem. Portugalec tak získal větší pravomoci.

Letní přestupové období Real využil k rozšíření a zkvalitnění svého kádru. Nejdražší posilou se stal portugalský bek Coentrão, který přišel za 30 milionů eur z Benfiky. Z Dortmundu se stěhoval na Santiago Bernabéu záložník Sahin, z Bayernu univerzál Altintop, ofenzivní Callejón přišel z Espanyolu a mladý stoper Varane z Lens. Naopak řady Bílého baletu opustili nadobro či na hostování Dudek, Adebayor, Garay, Drenthe, Gago, Mateos, Canales a Pedro León.

Aperitivem nabité sezony byla dvě utkání španělského Superpoháru, která opět svedla dohromady Real s Barcelonou. Po dramatickém průběhu se z trofeje radoval katalánský celek, ovšem Real naznačil zlepšení v boji s bezprostředním sokem. Skvrnou na fotbalové podívané byla dohra druhého střetnutí, kde došlo k šarvátce mezi lavičkami obou týmů a trenér Mourinho zbytečně napadl tehdy druhého kouče Barcelony Vilanovu.

Mnohé o osudu nového ročníku La Ligy napovědělo hned první kolo, kdy Real deklasoval Zaragozu na jejím vlastním hřišti v poměru 6-0 včetně hattricku Ronalda. Že bude Portugalec dávat góly, se čekalo, pozitivní zprávou pro fanoušky "pusinek" byl díky tomu stálý přísun bodů ze hřišť soupeřů, což v předchozí sezoně pravidlem nebylo. Tento faktor se promítl v konečném výsledku - Real zaznamenal rekordní šňůru venkovních triumfů, zatímco Barcelona v nejméně vhodných okamžicích venku ztrácela.

Ačkoli i další týmy La Ligy pro boj o titul posílily, bylo již od počátku jasné, že se o něj opět poperou pouze Real s Barcelonou. Přesto, kdo by si například vsadil, že mezi prvním a třetím bude na konci 39 bodů rozdílu? Obdobná situace panovala i v úvodní fázi Ligy mistrů, kde si oba giganti počínali suverénně. Bílý balet vyhrál svoji skupinu jako první v historii bez ztráty bodu a tento rekord tak trochu předznamenal i "Ligu rekordů", jak letošní skončený ročník nazval španělský tisk.

Duel obou velkoklubů byl zároveň i duelem jejich nejlepších hráčů. Cristiano Ronaldo a Messi zažili úžasnou sezonu ve znamení neuvěřitelných střeleckých dostihů, na které s otevřenými ústy zírala celá Evropa. Je přesto zajímavé, že Real dokázal vítězit, i když Ronaldo nevsítil žádný gól, zatímco Barcelona měla daleko větší potíže vyhrát, když se Messimu výjimečně střelecky nedařilo.

Rozdílný byl i poměr mezi domácí a venkovní střeleckou bilancí mezi oběma fotbalisty: Portugalec střílel stejně dobře venku jako doma, zatímco Argentinec si střelnici otevřel hlavně na Nou Campu. Možná nejdůležitější ligový gól ovšem zaznamenal právě na Nou Campu Ronaldo, který rozhodl o vítězství Realu a prolomení "barcelonské" kletby, jež visela jako Damoklův meč jak nad portugalským kanonýrem, tak nad Bílým baletem po celou Guardiolovu trenérskou éru. Ve finále se z titulu krále ligových střelců a trofeje Pichichi radoval malý Argentinec, který zaznamenal neuvěřitelných 50 gólů oproti 46 zásahům Portugalcovým.

Individuální tituly Barcelony vyvážil Real úspěchy týmovými, ač se mu nepodařila obhajoba titulu Copa del Rey, jelikož byl vyřazen právě svým největším rivalem po vyrovnaném boji ve čtvrtfinále této soutěže, kterou nakonec katalánský tým vyhrál a spravil si chuť po jarní titulové abstinenci. Trenér Mourinho dostál své pověsti a ve druhé sezoně svého působení stmelil tým, který šel až na drobné zejména podzimní výpadky a tu a tam i s dávkou štěstí cílevědomě za vítězstvím v La Lize. Navíc Portugalec snad definitivně pohřbil mýtus defenzivního trenéra.

Druhým důležitým aspektem byl souboj kormidelníků obou mužstev. Pep Guardiola pokračoval v osvědčeném trendu předchozích let, ač musel často improvizovat kvůli častým zraněním svých hráčů se sestavou, kde byl jedinou stálicí Messi. José Mourinho mírně změnil svůj postoj a oproti předchozí "válečné" sezoně zklidnil své počínání vůči tisku i konkurenci, zejména po vlně kritiky následující po španělském Superpoháru. Nakonec našel postupně i recept na hru a taktiku svého největšího soupeře a v nejdůležitějším zápase ho dokázal s pomocí svých hráčů porazit!

Pokud bychom se zaměřili, kteří hráči Bílého baletu stáli zejména za triumfem v La Lize, musíme začít od tří článků obrany. Levý bek Marcelo vyrostl v jednoho z nejlepších na svém postu, zejména jeho útočné dovednosti se blížily legendě Roberta Carlose, nicméně zapracoval i na defenzivě. Sergio Ramos se přesunul do stoperské dvojice k Pepemu, který se po většinu zápasů vyhnul minulým excesům, a díky tomu oba vytvořili jednu z nejlepších stoperských dvojic v Evropě.

U zálohy Realu takový kvalitativní posun znát nebyl. Özil střídal úžasné výkony se slabšími zápasy, stálice Xabi Alonso vydržel řídit tempo hry v drtivé většině zápasů a ke konci sezony na něm už byla znát únava. Skvělý závěr podzimu měl Di María, strůjce mnoha přesných pasů a následných bodových zisků. Jeho zranění zkraje nového roku způsobilo Realu značné potíže a už nevítězil tak hladce. Nezklamal rozhodně žolík Callejón, naopak po slibném podzimu pomalu pohasla naděje Kaká.

To v útoku byla situace jiná. Ke střeleckému kulometu méně simulujícího a více soustředěného Cristiana Ronalda se přidal znovuzrozený Benzema, kterému pomohlo i zranění na podzim suverénního Higuaína, aby si vydobyl pevné místo v základu Bílého baletu. Argentinec se vrátil po dlouhé pauze až na jaře, aby dalšími brankami pomohl Realu k celkovému triumfu. Trio útočníků zaznamenalo ve všech soutěžích dohromady přes sto gólů a překonalo i ligový rekord, který držela trojice Messi - Eto'o - Henry.

Asi největším zklamáním pro fanoušky Realu bylo vyřazení v semifinále Ligy mistrů. Bílý balet narazil na Bayern Mnichov a po penaltovém rozstřelu odešel poražen. Přitom skupinovou fází proplul Real bez ztráty kytičky, v osmifinále si poradil s CSKA Moskva a ve čtvrtfinále zdolal APOEL Nikósie. Není proto divu, že hlavní prioritou následující sezony je podle slov kouče Mourinha i prezidenta Péreze právě kýžená La Décima - desátý titul v nejprestižnější evropské pohárové soutěži.

Finále Ligy mistrů proběhlo bez španělské účasti, neboť i cesta Barcelony Ligou mistrů skončila v semifinále, finální část domácího šampionátu se víceméně rozhodla právě utkáním obou gigantů na stadionu Nou Camp v Barceloně, kde Real už řadu let nevyhrál. Herní tendence patrné v odvetě Superpoháru a čtvrtfinále Copa del Rey se v tomto střetnutí projevily naplno a Bílý balet svým nasazením, presinkem a aktivní hrou, jež vedly k vítězství, takřka zpečetil svůj 32. ligový titul.

Alirón neboli oslava vítězství však musela počkat až na dvě kola před koncem, kdy shodou okolností nastoupil Real v Bilbau, proti Athleticu, který zažil úžasnou sezonu, jelikož dokráčel do finále Copa del Rey, kde podlehl Barceloně, a do finále Evropské ligy, ve kterém nestačil na Atlético Madrid. Baskičtí lvi nakonec podlehli Bílému baletu 0-3 a vlna nadšení, tak dlouho odkládaná neúprosným barcelonským rivalem, mohla konečně vypuknout naplno.

Rekordní sezona ovšem pro Real ziskem ligového titulu neskončila. Bílý balet si dal za cíl překonat i historický bodový zisk Barcelony a jako první tým dosáhnout bájné hranice 100 bodů. To se mu po infarktovém závěru v Granadě a domácím triumfu v závěrečném kole proti Mallorce skutečně podařilo.

Stručně si pro jistotu připomeňme, jakých rekordů v uplynulém ligovém ročníku Real Madrid dosáhl:
- nejvyšší počet bodů: 100
- nejvyšší počet vstřelených gólů: 121
- nejvyšší počet výher na hřišti soupeře: 16
- nejdelší šňůra vítězství na hřišti soupeře: 10
- vítězství na hřišti všech bývalých mistrů španělské ligy hrajících tento rok nejvyšší soutěž

A jaké jsou ambice čerstvého mistra? Poměrně jasné - obhajoba ligového titulu, zisk španělského Superpoháru a Copa del Rey, ale především po 11 letech dobýt desátý titul v Lize mistrů. Tým bude mít předpoklady v sehranosti, ideálním věku i motivaci. Trenér Mourinho nedávno prodloužil smlouvu až do roku 2016 se slovy, že chce dovést Bílý balet na cestu vítězství. Fanoušek Realu se může proto jen těšit na to, zda se jeho cíle naplní, aby si mohl spokojeně zakřičet: "Hala Madrid!"

Autor: Jaroslav Smrž

Komentáře (273)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aspoň je co překonávat

Letošní rok bude opět v režii Barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

vydřenej třetí flek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

To určitě.

Reagovat
meno

Nemáte podplatiče Guardiolu tak nevím možná se vejdete do 5. místa

Reagovat
CzechLukas

Reagovat
hradec

hovado

Reagovat
Rssa

A Španělé vítězi ME do 19 let. Branka Jesé, nahrávka Gerard.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Nesledoval to někdo podrobněji? Viděl jsem něco ze základní skupiny a teď finále a nechápu, proč kvalifikační lídr a kapitán Juanmi několik zápasů odseděl...

Reagovat
Rssa

Protože Jesé s Gerardem spolu hráli skoro poslepu a dařilo se

Reagovat
smazaný uživatel

Najednou

Reagovat
Rssa

Co najednou, celý turnaj

Reagovat
smazaný uživatel

Najednou jsme sledovali, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Jese

Reagovat
exse

Gerard dneska hrál docela špatně, loni nás ve finále nehorázně motal a to byl o 2 roky mladší než všichni, letos měl celej šampionát docela vydařenej, ale ve finále jsem od něho čekal víc. Každopádně ta španělská nadvláda je snad největší v historii fotbalu a dokud budou produkovat takové silné mládežnické repre, tak je nikdo nezastaví ani v A repre.

Reagovat
smazaný uživatel

HALA MADRID !

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby ta Primera Division byla alespoň o čtyřech týmech.. Ale o dvou? BORING

Reagovat
One-Real

Zato v PL se o titul prala i Chelsea a Arsenal, wake up guys. V PL má šanci prakticky taky jen duo Manchesteru, letos mozna i Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi fakt idiot s takovým názorem.

Reagovat
smazaný uživatel

MYslíš, že Arsenal má na titul? O Liverpoolu ani nemluvě...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudu se bavit s lidma co jsou zaslepení a hlavně neobjektivní. PD je soutěž,ale JEN o 2 týmech. A to je škoda. Viž X sezón po sobě. A srovnávat to např. s minulou sezonou v PL,to je jednoduše oheň-voda.

Reagovat
smazaný uživatel

Boj o titul je mozno o dvoch timoch, zvysok ligy je inak velmi vyrovnany, co dokazuju male bodove odstupy. Mensie nez v Premier League.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, je tam Real a Barcelona, ale tyhle 2 týmy by vládly všude

Reagovat
smazaný uživatel

Man United, Man City, Chelsea mají na titul,.. tenhle rok se skvěle představil Tottenham a Newcastle + Arsenal s Liverpoolem stále patří do Big four . Ve španělsku to je rok co rok Real a Barca, ale mohla by se zapojit konečně i Valencia nebo Málaga.

Reagovat
salaminoo

tak určitě, hlavně L'pool no,ten je tak v big ten a je rád..

Reagovat
adalbertus

vždyt má pravdu

Reagovat
One-Real

A neni to pravda? PD je soutez dvou tymu, ale v PL to loni bylo stejny mezi MU a MC, i kdy ten bodovy rozdil byl mensi. Tak se neuchyluj k nadavkam a diskutuj.

Reagovat
j_mrazik

Jde o to, že tam může porazit třeba City každej, ale u Barcy nebo Realu je to o tom, kolik dostanou.

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé, že City, United i Barcelona mají stejně nevyhraných zápasů v sezóně. To mi nepřipadá, že jedny může porazit každej a u druhýho se počítá jen skóre.

Reagovat
k0udy

Rozhodně je to X krát vyrovnanější než Španělsko

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby tyto dva týmy byly v Premier League tak je liga taky jen o dvou.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Líbilo by se mi tam aspoň kdyby na ty 2 šlapali Valencie a třeba Sevilla nebo Bilbao. No bohužel

Reagovat
widlak

Pořád lepší nž skotská liga

Reagovat
adalbertus

superbike,jardo kurva do toho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak včera jsem se vrátil z Barcelony, dojem z Camp Nou ohromný, stal jsem se ještě zaritějším fanouškem Barci, jinak doufám že tato sezóna bude samozřejmně v režiji Barcy, ale bude to proti dnešnímu Realu ohromně složitý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Real je a vždy bude o kousek výš, než všechny kluby na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

ortodoxní fanda.

Reagovat
smazaný uživatel

ale kde ked za desať rokov nevyhrali LM tak ako možu byť vyšie teraz po 3 rokoch PD...a možno vyrahli 9 krat či kolko lm ale to ešte v 60 rokoch v tedy bol futbal na inej urovni a z historie sa neda žiť patri k top ale ale žeby bol vyššie to ne

Reagovat
smazaný uživatel

6 krat v 60 rokoch

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
Kokesh

Mata, Bueno, Morata, Sarabia, Jesé...střelky RM.

Reagovat
smazaný uživatel

Snád si nemyslíš ,že pri prestupovej politike Realu ,sa dostanú do prvého týmu

Reagovat
smazaný uživatel

Ses nudil v práci ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale článek pěknej, né že né. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nikoli, tento článek jsem dal dohromady, kdy jsem se své činnosti, která mě živí, zrovna nevěnoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Hala Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle Mourinhovskej Real, je snad nejlepsi tym v historii fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

nenechaj sa vysmiať

Reagovat
adalbertus

no jo no,takyjseš po opici žejo?

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný po opici tu na 96% jsi ty ado. A v kapse s prohraným tiketem za 500.-

Reagovat
adalbertus

takže tak muj milý,za 500 sázej jenom amatéři a podruhé ...vlastně nic no

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak sem nevěděl no,že jsi frajer a dáváš za litry. A tvůj milý nejsem,ta leží vedle tebe. Teda snad. Jestli jsi ji nenasral,že si zase našrot.

Reagovat
smazaný uživatel

zitra se nefárá?

Reagovat
smazaný uživatel

proč?

Reagovat
smazaný uživatel

A to ani nevyhral LM.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

neviem no...ale vyhrali pdnim dve trofeje a najlepši ? možna tak barca pod pepom za 4 roky cca 20 trofeji

Reagovat
Woods

13 zrazu 20.... cudne pocty fanusikov Barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

cca som pisal

Reagovat
smazaný uživatel

Je jich 14,ne 13 za fanoušky Barcy se ti omlouvám za těch dvacet,to by bylo se dvěma trofejemi nesrovnatelné,takhle je to vyrovnané,dokonce se dočítáme,že Mourinhovský Real je lepší a úspěšnější.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
raduinho

1 povedená sezona v Primera Division a hned nejlepší tým v historii fotbalu ? Ale no tááák

Reagovat
smazaný uživatel

podivej se, co Real dokazal v historii fotbalu a neblbni tu s jednou sezonou

Reagovat
smazaný uživatel

On ale mluvil o "mourinhovským Realu", ae ten měl jen jednu povedenou sezónu. Musíš číst mezi řádky a trochu si všímat kontextu, než něco napíšeš...

Reagovat
raduinho

Reagovat
raduinho

Když už chceš reagovat, tak si aspon přečti na co reaguješ..

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Ozilovi to ruzovy tricko celkem sekne, coz?

Reagovat
smazaný uživatel

Trapas.

Reagovat
smazaný uživatel

niektore reakcie ze tento real je najlepsi v historii futbalu su odost velmi nadhonotene, Real mal dobru sezonu, predvadzali atraktivnu hru ale za najlepsi tim v historii? ou to nie, ale ako jeden z mala timov dokazal prehrat katalansky deus ex machina, a to urcite stoji za povsimnutie Hala Madrid! treba hrat pekny futbal pre divako a este lepsie ked budu aj vysledky

Reagovat
Miguel19

Dolar je mamrd.

Reagovat
smazaný uživatel

no jooo ja ich mam zafiltrovanych jak v excelu tabullku pod realom mam dolara kenetha iskagene a nejakych novoprislych kazdy tim ma na EF takych

Reagovat
smazaný uživatel

ja ti dam

Reagovat
smazaný uživatel

prepac

Reagovat
smazaný uživatel

kto bol zaliaty v piatok sobota ?

Reagovat
fenixLFC

kvety

Reagovat
smazaný uživatel

Mam ovela radsej PL, ale tvrdit, ze toto je liga o 2 muzstvach moze tvrdit iba ten, koho zaujima iba boj o titul, kto ale praje inemu muzstvu, tak je pre neho liga celkom zaujimava a je to dost naslapane kazdy rok, ci uz boje o pohare, alebo o zachranu..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to v tom připadě je stejny uplně všude

Reagovat
smazaný uživatel

ok, kdo si myslis, ze ma vetsi sanci vyhrat titul, Malaga nebo Valencia?

Reagovat
smazaný uživatel

Malaga

Reagovat
smazaný uživatel

no uprimne, ani jeden z tech tymu nema vetsi sanci jak 0,00001%

Reagovat
smazaný uživatel

tak preto tvrdim, ze mna nezaujima Real a Barcelona, nech si tam vpred robia co chcu

Reagovat
exse

Alespoň má Barca co překonávat

Reagovat
smazaný uživatel

Jesé . Fakt škoda, že tu Castillu nenechali, to byl mančaft na vítězství celé Segundy.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre udelovanie titulu za 3. miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Valee

Reagovat
smazaný uživatel

101. pre eMeR a Real Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

,,Přesto, kdo by si například vsadil, že mezi prvním a třetím bude na konci 39 bodů rozdílu?"

To neviem. Ale viem o niekom, kto sa stavil, ze ten rozdiel bude 15 bodov

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bylo trochu na něj...

Reagovat
božský John

Hezký, Jarouši!

Moc hezky se to čte :)

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi Alonso že byl ke konci sezony unavenej ? No teda na Euro se dal pěkně rychle do kupy

Reagovat
One-Real

Tak od Maicona a Modrice nas uz deli asi jen hodiny. U Modrice se jeste vedeni rozmysli, jestli spis 40 rovnou nebo 35 + 7 pripadne bonuys.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč

Reagovat
smazaný uživatel

To bude zase v álejích nablito.

Reagovat
smazaný uživatel

někdy je ta závist vás co fandíte Barceloně až okouzlující děkujume víme že my z Realu jsme nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

a spát !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No, jako závistivý ubrečenci se chovají spíš Francovi madridisti se svým teplouškem v čele...

Reagovat
smazaný uživatel

budúca sezóna bude v réžií frajerov z Vallecas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

REAL MADRID BEST CLUB IN THE WORLD:-*******************

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný článek. Jsem rád, že se nejlepší a nejúspěšnější klub v historii fotbalu po letech vrací tam, kam patří...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Pěkný souhrn

Reagovat
alcantara

Neymar za 60 mega? Chodte s tym volakde...

Reagovat
smazaný uživatel

..... do REALU pude beztak.

Reagovat
alcantara

A komu zoberie miesto?

Reagovat
smazaný uživatel

A není to jedno? Jako vážně nevím.Jestli už pujde tak jedině do Španělska. Jinde to 100% vylučuju !

Reagovat
madridcan

doprajem vam Plus este Javi za 45

Reagovat
alcantara

To nezaplatime.

Reagovat
madridcan

Liga Majstrov bola blizko, velka skoda. Buduci rok uz asi nebude sanca, ze nas vo finale bude cakat tím, ktorý ani sam nevie ako sa do finále dostal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak výjimečně s tebou musím souhlasit,že LM vyhrál asi nejslabší tým za dobu ,co pamatuju.

Ale podotkl bych,že blíž postupu do finále ,o jehož vítězném konci nepochybuješ,byla určitě Barca s klikostrojem z Londýna než vy s Bayernem,který byl podle mě v semifinále mírně lepší než unavený Real.

Reagovat
madridcan

O tom sa nehádam. Barcelona bola o tri parniky, styri rusne a dva concordy blizsie k finále ako Real. Skor som to myslel tak, ze sme mali motivaciu o den nato, kedze vy ste vypadli v utorok a uz sme v stredu vedeli, ze Chelsea nás v pripade postupu bude cakat vo finale

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,tak teď rozumím,jak jsi to myslel,ale jak říkám štěstěna Chelsea byla letos nevyčerpatelná a myslím,že by jí padl za oběť i Real,pokud by vyhrál v rozstřelu.

Reagovat
madridcan

Ja si zase naopak myslim, ze keby nastupili proti Realu rovnako priposrato ako proti Bayernu, tak Real by to potrestal. Robben hral velmi šulavo, vpredu nevedeli premienat sance, Ribery sa len tulal hore dole. To by Cristiano, Xabi, Benzema, Ozil, di Maria nedopustili. To hustenie by urcite skoncilo golom a neostalo by pri jednom. Podla mna by uz bolo rozhodnute po polcase. Ale tak tazko je to takto hovorit, ked nemame ziadnu simulaciu no. Real by isiel do finale aj vo vacsej v pohode ako Bayern, s titulom v rukach a vidinou dosiahnutia uspechu, ktorý fanusikovia Realu dlho nezazili...

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně by byl Real proti Chelsea velkým favoritem,ale za něj jsem jej považoval i v souboji s Bayernem,mužstvo má lepší,ale bohužel El Clasico uprostřed semifinále LM potopilo oba španělské kluby s tvrdšími následky pro Barcu.Titul si ale Real letos zasloužil,měl neuvěřitelně vyrovnané výkony,což se odrazilo v pravidelnějším sbírání bodů než Barca,která se letos potýkala víc se zraněními,menší motivací i poklesem formy.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre Rayo Vallecano a Cádiz

Reagovat
Mercury

Tak jak jsem loni více věřil na titul Realu, tak letos si absolutně netroufám odhadnout, kdo bude mít v lize navrch. Poháry více svědčí Barce a věřím jim, že především v LM se zase probojují do finále. Tož snad bude vzájemný boj férový a ligu nakonec zaslouženě ovládne ten lepší. Což ovšem budou moci posoudit nejspíš jen fanoušci Valencie nebo Athleticu. :)

Reagovat
Infi

Barcelona bude mít neskutečně navrch

Reagovat
Kily

podle mě to v tuhle chvíli máte celkově na celou sezonu 50:50 s tím, že ani jeden zatím neuzavřel soupisku a ještě lanaří nějakou rybu a o trošku jasněji bude na konci srpna. Hodně podobně a vlastně i stejně vypadá ten boj o třetí místo mezi námi, Atléticem a Málagou s tím, že tam do toho může promluvit ještě Sevilla a Athletic. Primera každopádně bude v další sezoně určitě zajímavá, i když ji spousta lidí odsoudí jen na základě toho, že o titul budou znovu hrát jenom dva kluby

Reagovat
Mercury

Na ten boj o Evropu se každoročně moc těším a po nástupu Málagy je to tam opravdu nabité. Dost těžké pro mě v tuto chvíli tipovat, kdo z nich skončí na třetím místě. Ale nezlobil bych se, kdyby to byl Real :)) Stejně jsem hodně zvědavý za jak dlouho případně tahle hegemonie dvou klubů skončí a kdy se mezi ně někdo dostane. Momentálně je to z mnoha důvodů fakt utopie, ale kdo ví co se může v následujících sezonach stát na hřišti...

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo se mezi ne nedostane, protoze tyto kluby maji ty nejlepsi fotbalisty.. Stejny fotbalisty nikde jinde nesezenes..

Reagovat
Mercury

Ale dostane. Jen je otázka kdy.

Reagovat
smazaný uživatel

nedostane, protoze ani Barca, ani Real nebudou spat, a vsechny nejvetsi hvezdy vzdy okamzite zkoupi..

Reagovat
Kily

já už asi čtyři roky zpátky říkal, že ta nadvláda bude trvat minimálně pět let s tím, že to pravděpodobně bude ještě o dost let delší. Z té doby dneska utekly čtyři roky a co se boje o titul týče, tak se nezměnilo nic, jenom je tam jistý příslib ze strany Málagy, pokud by začala šíleně investovat (což by pro nejbližší roky stejně nestačilo). My nebo Atlético cosi jako funkci kandidáta na boj o titul jen tak znamenat nebudeme, mistrovská hranice je nastavena kdesi mezi 90 - 100 body a to prostě nedáme ani v případě, že se my zbavíme dluhů a Atlético začne opravdu kupovat hráče, kteří budou naprosto všichni splňovat nejvyšší požadavky. A ani tady by to asi nestačilo. A co se našich investicí týče, tak my můžeme utrácet maximálně s tím, že při kolaudaci nového stadionu pak bude někdo představitelům LFP a UEFA schopen rozumně vysvětlit, proč chceme hrát na stadionu, který nemá parkoviště, kabiny, tiskové a televizní centrum, sedačky pro diváky a na jehož netravnatém povrchu nejsou brány, ale jenom čtyři bílé praporky, které představují tyče

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zlý to snad nebude. Pokud se prokoušem znova do LM tak věřím, že to dostavíme

Reagovat
smazaný uživatel

90-100 bodů odejde s Cristianem a Messim a pojede se na 80-85 jako za Ronaldinha. Pro ostatní co se titulu týče pořád špatná zpráva, ale rozhodně to čekám zajímavější. Už jsem o tom dost přemýšlel, že bez těch dvou a se spravedlivějším rozdělením peněz za tv by to byla zase pěkná bitva .

Reagovat
Hristo Stoichkov

První polovina ok, ale bitvu dlouho nečekám. Barca spoustu hvězd dokáže vychovat (další nakoupit), Real vykoupit. Oba kluby neustále zvyšují své příjmy (i v dnešní době), jsou celosvětovými firmami, ostatní kluby jenom španělskými se všemi problémy, které k tomu patří. Rád bych se mýlil, ale změnu nečekám. Sandro i Florentino jsou takovými byznysmeny (Rosell nvíc velmi rozumí i sportovní stránce), že je na dlouhé roky vystaráno. Od koho čekáš bitvu? Valencie, která ještě minimálně deset let nebude moct investovat kvůli dluhům a stadionu? Athleticu s domácími hráči? Atlética - víme jakto v něm chodí. Jediná šance je Málaga, která vypadá sympaticky a s Pellem na lavičce by měla postupně převzít úlohu třetího nejlepšího týmu...

Reagovat
Kily

nedávno jsem četl nějaké prohlášení Laporty, ve kterém nevylučoval návrat, protože se mu nelíbí aktuálně nastavený kurz (nebo cosi takového), nevíš o tom něco víc, jestli to je reálné?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Zatím je na to celkem brzy, návrat v rozhovoru nevylučoval. Laportu jsem měl strašně rád, ale osobně bych už byl pro Sandra. Jeho vláda je skoro bezchybná.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem známej Joanista, ale momentálně si mě Sandro získává. Kdybych měl někomu přát ve volbách, tak možná spíš i jemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Od Valencie a od Málagy. Jak říkám, dej pryč ty dva, dej pryč každýmu sto mega a rozděl je ostatním a hned si to za pár let dovedu představit veselejší. Největší obavu mám ale z toho, že ty kluby přišly o hodně fanoušků, popularitu a tím i peníze, dá pořádnou práci si tohle vzít zpět.

Reagovat
alcantara

Skor verim tomu, ze obaja giganti budu schopni dohnat stratu svojich prijmov inymi cestami, nez sa stihne zvysok priblizit, a cim dlhsie bude sucasne rozdelenie prijmov trvat a zvysnych 18 timov sa krcit v podpalubi, tym vidim tu prvu cestu ako realnejsiu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak my ty příjmy máme mít z "nového" Santiaga Bernabéu, až se toho skoro děsím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, že by mě současná liga nebavila. Popravdě - sledovat Messiho mě naplňuje pocitem, že vidím něco, co asi ještě žádná generace předemnou (a možná už žádná po mě) ...

... ale je pravda, že by bylo docela osvěžující zase hrát v lize, kde se kvůli dvěma, třem ztrátám nevzdává liga a nedělá tyátr na hřišti, svazu a v novinách ... Docela tahle liga "dvou" psychicky vysiluje. Nebo spíš - takhle to cítím já.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Mě vysiluje strašně a rovnou říkám, že se na ni ani moc netěším.

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda docela jo. Těším se na Messiho i na Tita. Ale na co se už nějaký ten rok netěším, je clásico. A to není opravdu tím, že bych se bál prohry ...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bylo 11 Clásic za dva roky a letos budou další 4, ale spíš 6.

Reagovat
madridcan

Lebo uz to neni špecialitka, kvoli ktorej odratavas/odratavam/odratavame dni a hodiny, ale uz pomaly kazdy mesiac sa opakujuci zápas, pri ktorom si zastupcovia oboch klubov otvaraju hubu na špacír...

Reagovat
valloire

bože...takovejch bylo....

Reagovat
BrainBlender

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

tech 100 bodu je magickejch, chtel sem je par let po barcelone, ale realu slusej vic

to se uz nemusi opakovat

Reagovat
smazaný uživatel

Článku bych vytknul dvě drobnosti. Přesto že je veeelmi dlouhý, tak mi tam chybí větička ,,Barceloně se zranil David Villa" a to o tom: ,,Ačkoli i další týmy La Ligy pro boj o titul posílily, bylo již od počátku jasné, že se o něj opět poperou pouze Real s Barcelonou. Přesto, kdo by si například vsadil, že mezi prvním a třetím bude na konci 39 bodů rozdílu?"

Například Valencie posílila tak, že prodala Matu, i když je mi jasný, že řeč je asi spíš o Malaze, která buduje nový tým, což nějakou tu sezonu trvá.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za připomínky, Lovče, na Villu jsem skutečně zapomněl, ale bylo to proto, že jsem článek koncipoval hlavně z pohledu Realu. A ta narážka o 39 bodech byla pro změna trochu šťouchanec na jisté sázky před sezonou, i když, ruku na srdce, jsem to taky nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Když ono je to takový... Barca s Reálem opravdu posilují, ale v případě těch ostatních je to spíš o lepení děr, než o nějakém posilování + konkrétně Valencie měla hodně slabé jaro, ale to není omluva. Letos to snad bude lepší

Reagovat
smazaný uživatel

už mi nedá nepovedať to: pred tým ako sa Villa zranil ho všetci posielali do prdele za tie jeho výkony

ale hned ako sa zranil tak dobre že nie je najlepší hráč týmu a hlavný dôvod ,prečo Barca nevyhrala titul. To hovorím ja nestranný fanúšik MUFC

Reagovat
smazaný uživatel

reakcia na El Calazor

Reagovat
alcantara

Villa podaval vyborne vykony, na kridle bol najlepsim hracom zo vsetkych, ktory boli k dispozicii, este nieco?

Reagovat
Kily

právě že Villa byl hodně kritizovaný a na hráče jeho formátu byl až příliš často označován za prvního, kdo by měl být vystřídán. Je fakt, že gólově to zase tak špatné nebylo, každopádně jeho zranění vás nepřipravilo o titul, ten jste z největší části prošustrovali ještě se zdravým Davidem, jeho zranění vás ale podle mě připravilo o Ligu mistrů

Reagovat
alcantara

Vsetko samozrejme spekulacie, kolko bol bodovy rozidel po vyhranom clasicu, 4 ci 5 bodov? Pri forme Pedra, a s nepresvedcivym a naladovym Alexisom v zostave nemal bohvieaku konkurenciu a bol by zjavenim, nejake to vitazstvo by nam urcite zariadil.

Reagovat
valloire

přesně

Reagovat
clinger

ještě aby se jim to nepovedlo,když investovaly miliardy do nejlepších hráčů planety.na to m není nic k obdivu,mít takové prostředky Pamplona tak tu teď čteme o ní.letos očekávám rekordy ve Francii,uvidíme jak si budou počínat City,ikdyž ty takový kádr jako Real nemají

Reagovat
smazaný uživatel

Ty miliardy, jak ty říkáš, byly v posledních letech investovány velmi rozumně. Protože úspěch ne vždy nastane po obrovských investicích (viz éra "Galácticos"), je nutné to mužstvo proměnit v tým. A to je v tomto ohledu hodné obdivu.

Reagovat
clinger

jenže pak ostatní kluby v PD mimo Barcy jsou proti nim jak z okresního přeboru a všichni dostávájí od Realu příděly,ikdyž mnohdy Real hraje skoro v tréninkovém tempu.tohle není pro fotbal ta nejlepší cesta

Reagovat
clinger

nikdy bych se toho nechtěl dočkat u nás

Reagovat
smazaný uživatel

Jako v ČR? To fakt nehrozí

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

ano, viz třeba City ...

Reagovat
Honza Matoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Kádr City je v pohodě srovnatelný s kádrem Realu, možná i Barcelony. Rozdíl dělají rozdíloví hráči v obou týmech - Messi a Krystýna. Časem takovýmhle hráčem může být Kun, ale zatím není.

Výhra City v LM by mě popravdě ani nepřekvapila. Mají na to. Kor kdyby jim někdo odklidil nějakým způsobem z cesty Barcu a Real, jako se to povedlo v LM letos.

Reagovat
Hristo Stoichkov

S Mancinim na lavičce je to skoro nemožné. Museli by mít stejný kopec štěstí jako Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Z Manciniho se dělá hrozný tragéd, ale popravdě nevím, co by měl udělat pro to, aby dokázal, že opravdovým trenérem je.

Podívej se na progres, kterej se svým týmem od loňska udělal. Už jsem to někde psal:

+18 bodů (o 6 výher!!!), +33 vstřelených gólů (přidal skoro gól za kolo!!!), -4 obdržených branek (už loni měl nejlepší obranu v lize, letos ji ještě vylepšil ...).

Reagovat
teenz

Tak ještě aby to nešlo s tou sestavou.

Reagovat
smazaný uživatel

do loňské sestavy přibyl jen Kun. On je prostě sehrál. A lehký to rozhodně neměl. Když vezmu charaktery, který v mužstvu má.

Reagovat
teenz

Na začátku sezony vystřelil dobře i Nasri, Clichy hraje stabilně + Kun. To jsou sakra posily.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak - jsou, o tom žádná, ale Clichy vystrnadil ze sestavy (dle mě) kvalitnějšího Kolarova. Tam ten přírůstek kvality není (dle mě jde spíš o úbytek).

Nasri je oproti třeba A. Johnesovi jistý (velmi vratký) krok vpřed, uznávám.

Kun byl jistě výborná (dle mě pro ně přelomová) posila. Ale zase - hrál místo Carlitose nebo Džeka. Ten útok už byl naflákaný i předtím.

Opravdu bych hlavní zásluhu dával Mancinimu, že se mu podařilo ten tým sehrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Nasri je asi takova posila, jako byl Ibra pro Barcelonu.

Reagovat
teenz

Ale je fakt, že Aguero je mega sympaťák Škoda, že tehdy nešel k nám.

Reagovat
Kily

ale má pravdu, Mancini má celkově asi tak stejnou pozici jako u nás Bílek, spousta lidí mu až moc odepírá zásluhy a případný úspěch pak připisuje na konto samozřejmosti, přitom on v italské lize vrátil Inter po hodně dlouhých letech na trůn (je pravda, že vzhledem k okolnostem to tedy měl snazší než trenéři před ním) a ten titul už má i v Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

Patří k nejúspěšnějším trenérům, to je nejdůležitější žebříček. Ty kecy kolem kdo je nejlepší, kdo má jakej kádr bla bla bla, to mě vůbec nezajímá, stejně tam rozhodují sympatie a přízeň. Mancini se na ty posty prostě dostal a vyhrál nejlepší ligy na světě.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak ale bavili jsme se o Lize mistrů, eventuálně evropských pohárech, které Mancini trénuje už nějakých deset let a úspěchu se nikdy ani nepřiblížil, spíše má za sebou totální krachy. Lazio mělo kvalitní kádr, Inter či City dokonce špičkové. Když chcete měřit výsledky prognózu do pohárů, tak se na tu jeho minulost stačí podívat. Ani mě to příliš nepřekvapuje, v Itálii to drtil kvalitou, v Anglii v kombinaci s tím, že tam je taktika stále na špatné úrovni. Samozřejmě má i kladné stránky, obdivuju ho za to, jak zvládá kočírovat kádr City.

Reagovat
madridcan

Ale co sa týka LM, tak City neverim(pritom je to pre bookmakerov treti najvacsi favorit) a PSG podla mna nepostupia ani zo skupiny

Reagovat
Kily

jj, já taky ne, Liga mistrů bude tak za dva nebo maximálně tři roky podle mě důvodem, proč místo něho vedení najme někoho jiného

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Já bych možná řekl, že je hlavní rozdíl na lavčice, kde sedí trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Nojoo,Real si ten titul vybojoval,doufam,ze pristi rok bude v rezii Barcelony.

Jak se driv clovek tesil na El Clasico,tak pod vedenim Mourinha je to hnus,kolik on dokaze rozmichat nenavisti.

No nic,snad bude pristi sezona lepsi !!

Reagovat
Al Capone

Díky kluci za neuvěřitelnou sezonu

!HALA MADRID!

Reagovat
smazaný uživatel

nevite nekdo jestli atletico madrid jako vitez EL bude hrat letos LM nebo jak to je vlastne ????

Reagovat
Kily

nebude, Ligu mistrů nemůže hrát klub, který se do ní nekvalifikoval z domácí soutěže (případně není jejím úřadujícím vítězem)

Reagovat
Carlos Juan Pablo

ona by prý možná mohla být vyřazena Málaga, takže by se Atléti vešli...

Reagovat
-Carles-

Kvôli financiám? To bude podla mňa len planý poplach, LM si takýmto spôsobom nenechajú vziať, ale človek nikdy nevie no.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

myslím, že ještě nepředložili posezónní vyúčtování, že mají všechno v pořádku, no

Reagovat
-Carles-

Nečudujem sa, keďže nemajú dofinancované ani prestupy.

Reagovat
Kily

teoreticky možná, ale tady to jako Mallorca nedopadne, tahle spekulace bude zažehnána dříve než si příslušní lidé sednou ke stolu a začnou o tom vyřazení jednat

Reagovat
smazaný uživatel

HALA MADRID!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mi se líbí jak tady fans Realu děkuji a holedbají se jak Real všechno vyhrál,jaké měl rekordy atd a v loni a před loni byli se skřípajícíma zubama "zalezlí". A naopak fans FCB tady hulákali jak je FCB nej na světě a pod. Pěkné. Jsem zvědavý co bude letos.

Reagovat
smazaný uživatel

Rayo Vallecano

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem jako nestranný si myslím,že FCB za poslední roky je mnohem lepší než Real.

Reagovat
smazaný uživatel

To si myslí i stranní.

Reagovat
alcantara

Si velmi vsimavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Víš co je fakt zajímavý? Jako první si sem přišel a napsal, jak ta diskuze bude stát za hovno. Ale když se do ní podívám. tak nejvíc si do ní nablil ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejzajímavější je právě ten tvůj koment. Právě ty a spol jste ti nejhorší ! Teď jsi přesně potvrdil má slova. Vadertom aspoň přiznal,že Real za poslední roky je za FCB. A ty místo abys sis řekl: No a ! Tak tady hned se nasereš a "hulákáš" jak sem tady něco posral. Jsi chudák ! Ahoj ty jedničko.

Reagovat
One-Real

Já si to myslim. Real byl několik let ve stínu Barcelony. To tu nikdo neskrývá a já jsem nikdy netvrdil opak. I v době kdy se nám smála celá Evropa, jsem tu chodil a přispíval. A ne neni to nejzajímavější. Ty jsi otevřel diskuzi příspěvkem, ve kterém si psal jak to bude hrozná diskuze. Ale pak sem hodíš hned několik flame komentů, na který se ti chytí řada lidí a bude z toho akorát nesmyslná hádka na několikrát propíraná témata. Je docela smutný, že máš v hlavě tak vymleto, že tohle nedokážeš pochopit a ještě píšeš něco o jedničkách a chudácích, místo toho abys diskutoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

Reagovat
Gorky

Reagovat
CzechLukas

Reagovat
Kenneth

Je to kretén.

Reagovat
Trand

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

je to největší píčus tady v diskuzi

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
adalbertus

Reagovat
CHONG

Ovšem až do minulé sezóny, v té byl Real jasně lepším týmem a upřímně doufám, že bude v tomto nastoleném trendu velmi dlouho pokračovat.

Reagovat
smazaný uživatel

To je mi fuck. Přeju Vám to.

Reagovat
X-bano-X

Podľa čoho bol Real jasne lepším týmom? Vo vyraďovačke Copy ho vyradila práve tá jasne horšia Barcelona a zo vzájomných zápasov v lige vyšla tiež tá jasne horšia Barcelona s lepším skóre. V LM vypadli obaja v rovnakej fáze, tak v čom bol teda ten Real jasne lepší?

Reagovat
CHONG

V CDR postoupila Barcelona jenom proto, že Realu neuznali naprosto regulérní gól, ve vzájemných zápasech v lize byl Real lepší ve třech poločasech ze čtyř a jestli se nepletu, tak Real vyhrál ligu s rekordním počtem bodů a rekordním počtem vstřelených gólů, takže asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

regulerní gol, jed dál, fandím ti

Reagovat
CHONG

Od fanouška ochotníků jsem ani nic jiného nečekal.

Reagovat
X-bano-X

Je pekné ako vytiahneš "chybu" po faule ako jasnú chybu rozhodcu a zároveň dôvod prečo je Real jasne lepší, ale už akosi pozabúdaš na tie "chyby" vďaka ktorým šiel do zápasu s Barcelonou s pohodlným náskokom. Nebyť chýb proti Rayu, Mallorke, Levante či Betisu zápas na Nou Campe by bol o niečom inom, ale to ti už to toho obrazu o dominujúcom Reale nesedí.

Inak ten naprosto regulární gól

Reagovat
CHONG

Real vyhrál ligu s rekordním počtem bodů, rekordním počtem vstřelených gólů a měl devíti bodový náskok před Barcelonou, tečka.

Reagovat
CHONG

Navíc když už tady teda zmiňuješ zápasy, kde údajně chyby rozhodčích pomohly Realu, tak proč také nezmínit zápasy Barcelony proti Levante, Betisu, Atléticu nebo třeba Bilbau, kde chyby rozhodčích pomohly ochotníkům, Real byl prostě jednoznačně lepší a myslím, že pohled na tabulku hovoří za vše.

Reagovat
X-bano-X

jj pohľad na tabuľku hovorí jasne. Betis? Levante? Atletico? Athletic? Ako sa hovorí topiaci sa aj slamky chytá.....je to presne tak, na čo vôbec sledujeme futbal. Stačí pozrieť po zápase na skóre a hneď je všetko jasné. Inak by ma celkom zaujímalo kedy boli Barcelončanom odpúšťané ruky vo vápne, alebo kedy im boli odpustene fauly v posledných minútach, ktoré by v prípade úspešnej penaltovej exekúcie znamenali stratu 1 či 3 bodov. Potom sa môžeme baviť.

Jasne lepší

Reagovat
CHONG

Pokud neuznáš ani Betis, Levante, Atletico a Athletic, tak se nemáme dál o čem bavit, Real byl minulou sezónu jasně lepší, jak předvedenou hrou, tak výsledky, tak potlač slzy, ať je nevyplýtváš všechny a nějaké ti zbydou i na následující sezónu.

Reagovat
Jerichoo

ot: ešte stále je Ramos priemerný stopér?

Reagovat
-Carles-

Čo na to dolar, podla ktorého je súčasný Real najlepším tímom histórie?

Reagovat
smazaný uživatel

otázka je, proč ho a jeho názory vůbec řešíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Mr.Nobody je dolar?

Reagovat
smazaný uživatel

nejspíš jo

Reagovat
smazaný uživatel

další multinickář

Reagovat
smazaný uživatel

no jo no

Reagovat
-Carles-

Máš pravdu, moja chyba

Reagovat
smazaný uživatel

Když se může jako o nejlepším týmu historie mluvit o současné Barceloně, proč by se tak nemohlo mluvit o týmu, který ji letos porazil?

Reagovat
-Carles-

Asi to bude tým, že Barcelona za posledné roky niečo dokázala, aby si taký prívlastok zaslúžila(14 trofejí za 4 roky), pričom Real je možno! len na začiatku svojej úspešnej éry.

Reagovat
raduinho

To bysme pak mohli mluvit i o Interu z roku 2010 a o letošní Chelsea, kteří také sebrali Barceloně tituly.

Reagovat
Mercury

Přesně. Stejně tak vnímám jako jeden z nejlepších týmů historie Hercules.

Reagovat
alcantara

Povazuje sa Barcelona, ktora v 60tych rokoch ukoncila tazenie Madridu v EPM a zapocala koniec velkej ery, za jeden z najlepsich timov historie?

Reagovat
smazaný uživatel

změnil bych vid a hned by to dávalo větší smysl - místo "porazil" bych dal "porážel". Ale to se nedělo a zatím neděje.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro PD.

Reagovat
Jerichoo

Pekný článok

Reagovat
Arne

Pokud přijde Modrić, jako že asi jo... Co bude s Nurim? Nějaká možná destinace?

Reagovat
madridcan

On sám chce ostat a to iste vraví aj Mourinho. Hovorilo sa o návrate do Dortmundu, ale aj ako o súčasti dohody s Modričom...

Reagovat
One-Real

Navic dobrovolne sel driv z dovoleny (jako loni Karim) a zacal sam trenovat. Ja mu verim.

Reagovat
madridcan

To aj ja, ale to je asi tak platne ako dupnutie mravca pri zemetraseni

Reagovat
-Carles-

Popri Modričovi si vela nezahrá. Podla mňa nakoniec odíde.

Reagovat
smazaný uživatel

miluju jak uspechy delaji nervy všem zavistivim "lidem",proste real byl letos jasne lepsi

Reagovat
teenz

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

:-*

Reagovat
Infi

please, no more

Reagovat
smazaný uživatel

please,no cry

Reagovat
Honza Matoušek

Smutný.

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RealC.F.

Tenhle článek mě doslova dojal Děkuju autorovi a thubs up for the best team of footbal history REAL MADRID !!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Článek dobrej,ale nevím o tom,že by se Higuaín na podzim zranil a pomohl tak Karimovi do základní sestavy.

Reagovat
smazaný uživatel

A to sis myslel, že takovej nekop by se prosadil přes Higuaina?

Reagovat
valloire

Tak zaprvé Benzema není nekop a zadruhé Higuaín se sice zranil,ale na podzim 2010.

Reagovat
-Carles-

Benzema je jemne nadpriemerný útočník

Reagovat
valloire

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

"znovuzrozený Benzema, kterému pomohlo i zranění na podzim suverénního Higuaína" - kde jsem tady psal, že se zranil na podzim? Tady jsem pouze psal, že byl na podzim suverénní

Reagovat
valloire

Argentinec se vrátil po dlouhé pauze až na jaře. ?

Reagovat
CHONG

Pokud neuznáš ani Betis, Levante, Atletico a Athletic, tak se nemáme dál o čem bavit, Real byl minulou sezónu jasně lepší, jak předvedenou hrou, tak výsledky, tak potlač slzy, ať je nevyplýtváš všechny a nějaké ti zbydou i na následující sezónu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele