Reprezentace potřebuje svěží přístup a David Horejš je ideální kandidát

26.03.2022, 18:13
Názory a komentáře
Je načase se posunout. Nejen od Jaroslav Šilhavého jako trenéra české reprezentace, ale i v debatě o jeho případné náhradě. Totiž, i ti největší kritici současného lodivoda národního týmu se často zaklínají otázkou "a kdo lepší na jeho místo?”. Na tu je přitom podstatně jednodušší si odpovědět, pokud "lepší” nahradíme "vhodnějším” a přestaneme o této pozici uvažovat jako o něčem, co se rozdává striktně za zásluhy, respektive za mistrovské tituly...

Tenhle text tedy bude méně o osobě Jaroslava Šilhavého než většina článků a tweetů těchto dnů. Leccos už bylo napsáno, a mých vlastních pět centrů zaznělo už v dnešním díle Kontrapresinku.

V kostce: Šilhavému vděčíme za mnohé — za památný skalp Anglie, za postup přes Nizozemsko, za stabilizaci situace po chaotickém režimu Karla Jarolíma a za obecně slušné vystupování ve chvíli, kdy si ještě všichni pamatujeme Petra Radu — a nejsou to malé věci.

Ale z mého pohledu se vyčerpal, což ani pro Šilhavého samotného není první taková situace. Slavia včas rozeznala, že klub dovedl právě tak daleko, jak jen mohl (a že ho opět výrazně pomohl etablovat), a teď ji tu máte — klub evropského rozměru na čele s progresivním trenérem, který vhodně staví na základech, které Šilhavý postavil. Což není žádná obžaloba bývalého prvoligového stopera; je v pořádku být "stabilizujícím prvkem”. Stejně tak by pro nás mělo být přijatelné Šilhavého ocenit, ale zároveň si přiznat, že je čas se v míru rozejít.

Česká reprezentace se teď nachází na podobné křižovatce jako svého času Slavia: je jen potřeba si zodpovědět otázku, kdo má teď být tím progresivním koučem, který nás posune o další úroveň, ne-li dvě. Jedno už dopředu víme — není to Ivan Hašek. Co alternativa?

1. Netypická volba bez přehnané dávky "hipsterství”

Jméno Davida Horejše doposud v debatě o příštím trenérovi národního týmu snad vůbec nezaznělo, a svůj podíl na tom zajisté bude mít i vžité dogma, že "reprezentace kazí mladé perspektivní trenéry”. Jenže jak to vlastně víme, když jsme nic takového nezkusili. Michal Bílek byl ve stejném věku a za sebou měl obdobný počet plných sezon v roli hlavního kouče (5), ale taky to je internacionál, zkusil si trenéřinu ve Spartě a jako Haškův vyvolený asistent byl logickou zárukou kontinuity ve chvíli, kdy nynější favorit na repre post utekl za humny.

David Horejš by rozhodně nebyl obvyklým kandidátem a nespadá do ortodoxní škatulky "zkušeného kouče”, natož veterána, ale co na tom? Takové Německo trenéra s tímto profilem nejmenovalo od roku 1998, kdy se s Erichem Ribbeckem neomylně vydalo na pomyslné dno.

Existují přitom ještě přiléhavější paralely, v nichž se i sám David Horejš najde:

Třeba naši východní sousedé z Polska zažili nejplodnější a všeobecně nejspokojenější roky Adamem Nawałkou (2013-18), mužem, který si předešlé tři roky v klidu piplal šťastný, "rodinný” nadprůměrný klub z nedávno postoupivšího, skromného Górniku Zabrze a pak vzal na úspěšné Euro 2016 výběr složený ze sedmi (!) různých klubů Ekstaklasy.

Něco takového bych u nás taky jednou rád zažil.

Dánsko, náš přemožitel ve čtvrtfinále loňského Eura, nadále úspěšně vede Kasper Hjulmand, který rovněž všechnu svou nejlepší práci odvedl v čele druhořadého lokálního celku. Také Hjulmand má sice ve svém životopise titul, ale stejně jako Nawałka jej vyhrál dlouho před svým nástupem do čela reprezentace — a mezitím stihl vyhořet v německé Bundeslize. Ve své poslední sezoně Superligy těsně před jmenováním jen sotva dostal Nordsjælland do skupiny o titul (díky více vstřeleným brankám) a šestý skončil také v sezoně 2015/16 po návratu. Dánské fotbalové asociaci na tom nezáleželo. Viděla bystrou trenérskou mysl a šla po ní.

Proč šéfové naší kopané nikdy neuvažují takhle? Proč je volba zdánlivě vždy jenom mezi "aktuálním nejlepším trenérem v republice” (kategorie Vrby a Trpišovského) a veteránem, jehož reputace patrně daleko přerůstá jeho nedávné výsledky (kategorie Jarolíma a Haška).

Přitom ne snad, že by David Horejš nebyl zvyklý vyhrávat. Titul i svým způsobem získal v druhé lize, a ne jen tak ledajakým způsobem, když SK Dynamo České Budějovice za necelé čtyři roky přetvořil v druhého nejdominantnějšího druholigového šampiona tohoto století (a se 72 body jen těsně zaostal za 76 body tehdejšího 1. FC Synot z přelomu tisíciletí). V roli nováčka Fortuna:Liga potom Dynamo vyhrálo více zápasů než šestý Baník Ostrava. V univerzálně obávané druhé prvoligové sezoně o třech sestupujících se s klubem pohodlně zachránil. Teď tým čeká solidní los, takže vyhlídky na skupinu o titul spíš sílí, než slábnou.

Obecně má tedy Horejš naprosto vyhovující životopis pro trenéra národního týmu a není žádným zajícem, za něhož by mohl být leckým automaticky považován. Ve 44 letech je teprve čtvrtým nejmladším trenérem v nejvyšší soutěži, hlavního trenéra dělá přes šest let a k dobru může přidat i další zhruba tři v čele mládežnických týmů Dynama různých věkových kategorií. S více než dvěma stovkami startů v první lize zároveň nabízí i tradičně vyžadovanou významnou zkušenost s profesionální kopanou na nejvyšší domácí úrovni (kde z koučů post-brücknerovské éry zaostával jen Pavel Vrba), před mikrofony vystupuje slušně a srozumitelně, a coby hráč i asistent se učil od všeobecně uznávaného Františka Cipra.

Chybí vám snad mezinárodní zkušenost? Potom přibalte nově volného Tomáše Sivoka a dosaďte ho na místo Libora Sionka coby manažera týmu. Jednoduché. Proč to nezkusit? Že se domníváme, že Horejšův úspěch dělá mimo jiné známost českobudějovického prostředí? Možná, ale ani o tom se přece nepřesvědčíme, dokud se touto cestou nevydáme...

2. Čerstvá a zároveň dostupná perspektiva

Téma zahraničního trenéra v tuto chvíli asi není na stole, a je to pochopitelné. Liga národů je nám jen necelé tři měsíce vzdálená a případný nový kouč tak nebude mít čas na adaptaci. Zároveň je však z mého pohledu vítaný určitý odstup, pročež se vyloženě nabízí angažmá trenéra bez hmatatelné vazby na velkou trojku. Bílek, Vrba a Šilhavý ty přirozené vazby na Spartu, Plzeň a Slavii měli, a byť nechci nikoho osočovat z favoritismu (stavět na klubových úspěších ostatně není a priori špatně), zkušenost z top klubů by neměla být žádnou povinnou predispozicí. Že ve Slavii hrají ti nejlepší z nejlepších samozřejmě uvidí i Horejš, zároveň však bude představovat nepopsaný papír a bude si tvořit názor na tyto hráče bez předsudků.

Navíc je tu zapeklitá situace v Dynamu, kde nekompromisní vlastník Vladimír Koubek vyhodil doslova, koho šlo, a vesměs posledním zbývajícím dílkem jeho skládačky je právě Horejš. Ten se před měsícem nechal slyšet, že nabídku nové smlouvy nedostal, a tudíž patrně bez ohledu na výsledky ve zbytku sezony stejně směřuje k letnímu hledání nového angažmá.

Také tahle dostupnost dělá z Davida Horejše zajímavého kandidáta, který stojí za zkoušku. Přidejte k tomu jeho ochotu využívat pokročilá ať už herní, nebo kondiční data, a vyjde vám progresivně smýšlející kouč, který by se klidně mohl stát jakýmsi Garethem Southgatem FAČRu.

3. Schopnost najít hráčům vhodné, byť nezvyklé role na hřišti

Jindřich Trpišovský u kormidla reprezentace dle mého nedává smysl z většiny úhlů pohledů, ale případné gró atraktivity slávistického stratéga rozhodně spočívá ve schopnosti přemýšlet a improvizovat za pochodu a třeba i zaskočit soupeře tak, že ze zdravotní krize udělám svým způsobem výhodu. Šilhavý si vlastně podobně počínal s nečekanou a zcela správnou čtvrteční sázkou na systém 3-5-2, ale takový případ se zpětně jeví jako poněkud ojedinělý, ba vzácný.

David Horejš má podobnou schopnost využít materiál, který má zrovna k dispozici. Zatímco Šilhavého základní mód se zdál být "hlavně, když budeme hodně běhat a dáme do toho vše, zbytek je bonus”, a to se promítalo také do jakéhosi základního požadavku na každého jednotlivce. Proto Šilhavý nikdy nedokázal využít ani Lukáše Kalvacha ani Pavla Buchu — dvě třetiny nejlepší ligové zálohy většiny roku 2020, nezapomínejme. Kalvach ani Bucha nejsou "soubojové typy”, což byl automaticky nepřekonatelný handicap, přestože by pro ně i v Šilhavého záloze rozhodně byl prostor. Ale vpasovat tam Michala Sadílka či Alexe Krále bylo vždy tak nějak... ano, snazší. Že nám leckdy zoufale chyběla schopnost horizontálně (Bucha) i vertikálně (Kalvach) otáčet či posouvat hru, na to se už tolik nehledělo — hlavněže se bojovalo. A to nás fatálně stálo síly nejen v osudové švédské baráži.

David Horejš si takhle dveře nikdy nezavírá. Jako první trenér v lize konečně našel využití pro "měkkého” Patrika Hellebranda, v komplexního bojovníka s kreativní jiskrou pod ním vyrostl další ex-slávista Matěj Valenta a přerod Jakuba Hory z gólového křídla do dispečera, nebojím se říci, až pirlovského střihu je vyloženě zázračným dílem. To je přitom krásný příklad Horejšova smýšlení: viděl Horovo prostorové vidění a cit pro dlouhý balon a udělal z něj elitního tvůrce hry, kde klidně mohl téhož hráče odepsat, protože moc neběhá/nepresuje.

Kdo naopak hodně běhá, ale stěží přidává jakoukoliv nadstavbu, je Ondřej Mihálik — a také on je Horejšovým osobním úspěchem, když zažívá své nejefektivnější období v kariéře. Pokud máte za to, že český fotbal produkuje až moc technicky nepříliš zdatných fotbalistů — tedy až moc Miháliků, jehož první dotyk s míčem občas bere dech v tom nejhorším možném smyslu — potom Horejš nebude protestovat. Mihálika obklopil vhodnými typy a často ho využívá jako takovou "udičku” s nepřímým přínosem pro tým. Obdobně efektivní, byť limitované využití svého času našel také pro Patrika Brandnera přesunem z křídla na hrot.

Horejš evidentně exceluje jak v identifikaci vhodných rolí pro hráče, tak v jejich adekvátní komunikaci vůči hráčům (kde Šilhavý na první pohled mnohdy vykazoval určité rezervy), a přesně takovými dovednostmi trenér reprezentace potřebuje oplývat v první řadě — daleko spíš než sofistikovaným taktickým plánem, který ostatně ani sám Horejš nutně nenabízí.

4. Nebojácný týmový výkon bez ohledu na soupeře

Už pod vedením trenéra Bílka se český národní tým plně přeorientoval na výchozí prioritu eliminovat soupeřovy zbraně namísto využití jeho slabých stránek. Takový přehnaný respekt až komplex méněcennosti musí zmizet, pokud se máme začít kvalifikovat na mistrovství světa.

David Horejš je toho víceméně zárukou. Sám koneckonců trénuje věčného outsidera, ovšem s výrazně odlišným přístupem — chce si to s ním rozdat tzv. "na férovku”, což taky s relativním úspěchem dlouhodobě činí. Spartu už obral o body v pěti ligových případech a hned třikrát jeho tým favoritovi nasázel dvě a více branek. Před jedním z měření sil přitom specificky vyzdvihoval potřebu hrát "sebevědomě”, což jsem od Šilhavého za celou dobu snad nikdy neslyšel. Vyšlápl si i na Slovácko jakožto stabilní Top 5 tým posledních sezon, s nímž sehrál dvě památné partie (listopadový obrat z 0:2 na 3:2 v deseti lidech a venkovní výhra 2:0 těsně po soupeřově sebevědomém skalpu Sparty), a loni zůstal neporažen Baníkem.

Pravda, podobné předpoklady měl také Pavel Vrba, který rovněž pro zápasy Ligy mistrů neslevoval ze svého aktivního přístupu, a přece se před debutem na Euru se Španělskem jaksepatří "podělal”, ale opět — minimálně za prubnutí tenhle osvěžující mindset stojí.

5. Zoufale potřebná změna stylu/filozofie

Pakliže Dynamo je vynikajícím týmem co do osnování a zakončování protiútoků, jejich náběhy ani přihrávky do prostoru obvykle nejsou náhodné a ukvapené — denní chleba reprezentace pod trenérem Šilhavým. Horejš sice nevyznává zběsilý presink a náš tým by se tak pod jeho dohledem v Solně určitě neprezentoval stejně jako v první půli ve čtvrtek, ale zároveň by mu s největší pravděpodobností tak fatálně nedošel dech v půli druhé. Češi hráli ve Švédsku až 17,2 % balonů na dlouhou vzdálenost, což vytvářelo neomylný dojem, že jsme se pořád za něčím a někým honili, že jsme věčně lapali po dechu. A nebylo to poprvé.

Budějovický průměr v sezoně je mezitím výrazně nižší (14,5 %; třetí nejnižší procento v lize), přičemž 61,8 % celkového xG vygenerovaného letos Dynamem vychází z postupných útoků — to je pro změnu druhý nejvyšší podíl hned za Slováckem a těsně před Slavií (která hraje druhý nejmenší počet dlouhých přihrávek). To jsou dvě velmi lichotivá stylistická srovnání.

A český národní tým tenhle skoro až filozofický přerod nutně potřebuje. Pokud ne okamžitě, před těžkými zápasy v Lize národů, potom rozhodně v nadcházejících měsících, kdy musíme začít lépe zásobovat Adama Hložka a pomýšlet na zapracování výjimečných talentů jako Adam Karabec a Kryštof Daněk, kterým bude závěrem příštího cyklu cca 21 let. Ideální věk.

Pokud například od Václava Kotala ve studiu Deník Sport po baráži se Švédskem hned několikrát zaznělo, že s "takovými hráči”, v "takových ligách” prostě nelze na nic víc pomýšlet, pak takové výmluvy už brzy přestanou mít jakýkoliv zvuk. Projekt regionálních akademie FAČRu byl spuštěn roku 2015 s explicitním důrazem na zvláštní (do)výchovu žáků a mladších dorostenců (hráčů do 14, 15 let), což znamená, že první "absolventi” zhruba letos přestávají být teenagery. Sám Horejš to pozoruje z první řady, neboť budějovická regionální akademie je vzhledem k chybějící infrastruktuře kolem de facto převlečené Dynamo.

Také Fortuna:Liga už pomalu začíná pociťovat změnu. Jen těžko si lze vybavit období v nedávné historii, kdy teenageři jako David Tkáč (nar. 2002) a zmíněný Daněk zaujímali vůdčí role v ofenzívě svého týmu, přičemž jiní mladíci jako Vojtěch Novák (2002), Michal Černák (2003), Lukáš Mašek a Daniel Samek (2004) rovněž více než naznačili potenciál.

Liga je na první pohled mladší a svěžejší, ale přesto pořád dokola omíláme, že "nemáme kde brát”, a "zkušenost” je nadále neprůstřelným argumentem pro pokračující preferování Kopiců, Doležalů a Teclů, jakkoliv sám Kotal jedním dechem dodává, že zkušenost z českých trávníků nestačí. K čemu nám tedy je se pořád dokola utvrzovat v tom, že na to tito třicátníci s omezeným mezinárodním přesahem nemají? Proč netestovat ty, kdo na to možná taky nikdy mít nebudou, ale v tuhle chvíli stále ještě nejsou bez šance? I reprezentace může přece sloužit k předávání zkušeností a přispět k individuálnímu růstu hráčů; to opravdu nemusí být práce jedné jediné Slavie (a předtím jedné jediné Plzně). Národní tým není nutně jen vitrínou těch, kdo už adekvátní zkušenosti nabrali — to je možná luxus vybrané světové smetánky, ale určitě ne náš luxus ve chvíli, kdy v Top 5 ligách působí míň Čechů než dřív.

Pokud tedy dnes v návaznosti na čtvrteční vypadnutí se Švédskem láteříme, že s tímto materiálem nemáme šanci prorazit ani se sebelepším trenérem, potom v pořádku — pojďme tedy v národním týmu vytvořit prostředí, kde může kvést jiný materiál. Ten máme, ne že ne, jenom mu nesvědčí opatrný až bojácný management, který se točí v začarovaném kruhu.

David Horejš takový nikdy nebude, a proto je dle mého skromného názoru ideální volbou.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (377)

Přidat komentář
smetos

Reagovat
dontcallmeandre

Reagovat
kattos

Šilhavý si tohle nezaslouží. Postup na EURO, FAMOZNÍ čtvrtfinále, (docela hezkej fotbal)

Dobrá liga Národů, špatná kvalda na MS, ale dobrý výkon proti Švédům.

Na ten fotbal se dá koukat, ten fotbal má úspěchy.

Takže ne, Šilhavý zůstat!

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Pablos

Docela hezkej fotbal? Dva zápasy no Anglie a Belgie doma a pak ještě druhý poločas z Holandskem... Tím ho nechci hejtit přímo, ale né hezkej fotbal to fakt není... To nehrál nikdy, ani ve Slavii.

Reagovat
Pablos

A na Euru, když opustíš český pohled, ale koukneš se na to nezávisle, tak jsme hráli jeden z nejhorších fotbalu celého Eura, plus Skotsko, Ukrajina a pak to Švédsko... Jedinej Schick, Vaclík a stopeři hráli fajn, Schick skvěle.

Reagovat
Pablos

*Ne nejhorších ale nejošklivějších

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ani náhodou. Euro bylo výborné i herně, snižovat to je nesmysl.

Reagovat
Pablos

Tak to ani omylem, stojím si za svým.

Reagovat
smazaný uživatel

Porazit Nizozemsko v playoff 2:0 a počítat jenom druhý poločas něco napovídá o tvé objektivitě

Reagovat
Pablos

Tak asi máme jiný pohled na hezky fotbal... Bavím se o fotbalové kráse, viděl si ostatní zápasy na tom Euro nebo jsi koukal jen na nás? Byl to samozřejmě fajn zápas... A z pohledu českého fanouška skvělej super mač a taky jsem si ho užil....ale to snad do objektivity krásy právě nepatří ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je otázka, jaká "krása" se dá hrát s hráči, jejichž největší přednost je dřina a fyzické parametry. Zase si nemůžeme namlouvat, že máme tým plný geniálních techniků s neomezeným fotbalovým myšlením. Přesto, že třeba záloha má teď na naše poměry hodně slušnou kvalitu, tak průnikovky, meziprostory kam poslat míč, to ti hráči prostě nevidí, protože na to nemají. Takže já mezi onu "krásu" počítám i třeba to, že hráč nenahrává soupeři do šancí jako Plašil nebo dobrý presink, třeba na Kuchtu byla radost se dívat.

Reagovat
Pablos

No ale to není právě ta objektivita ne co ty píšeš... Já to vnímám taky jako ty, já se na repre těším a baví mě ty zápasy, protože jsou důstojný a jak nebe a dudy oproti Jarolímovi, já se tam své taky najdu. Psal jsem přece to, když se odprostíme od toho, že jsme Češi... Hezkej fotbal jsme nehráli, špatný taky ne. Do TOP5 zápasu bych nevybral tímhle okem žádnej náš zápas. Jako fanoušek bych dal ten náš s Nizozemském na první místo, fakt jsem si ho uži, ale ptž jsem tam mel úplně jiné neskutečné emoce a hrdost, to je přeci jasné.

Reagovat
GabrielBatistuta

Nesmíš srovnávat zápasy, kdy jsi vykalenej a kdy střízlivej...

Reagovat
Pablos

Nechápu moc co tím chceš říct, kdybych byl vykalenej tak by se mi např. zápas Francie Švýcarsko líbil míň jo? Zajímavá úvaha.

Reagovat
montaigne33

Reagovat
Pablos

Jinak viděl jsem všechny zápasy Eura krom prvního poločasu Švédsko - Španělsko a pil jen u našeho zapasu proti Skotsku, takže ono je to stejnak jedno co si napsal.

Reagovat
GabrielBatistuta

No... Možná bych neměl psát vykalenej já

Reagovat
Acquanni

To je objektivita v pohodě za mě. Akorát každý kouká na ten fotbal jinak a čeká něco jiného. Ja třeba stejně jako asi většina fandů miluju krásné akce, góly, milimetrové průnikový atd. Ale já si třeba užívám i takové ty zápasy, kde není moc šancí, není to o nějakém ťukesu, ale naopak o boji o každý metr hřiště, spousta osobních soubojů, tvrdé ale férové střety. Mě třeba hodně bavil zápas se Skoty na ME, i když to nebyla žádná fotbalová paráda a hodnotím ten zápas vysoko i když to nebyl obecně zdaleka prvotřídní zápas plný geniálních okamžiků (jediný opravdu geniální moment byl vlastně Schick). Každý na to prostě koukáme jinak a chápu, že někoho takový těžce soubojový zápasy nebaví, kór když tyhle zápasy se z velké části hrají někde uprostřed hřiště a ne z konce na konec po 90 minut, ale neubírá to na objektivitě přece. Každý máme prostě jiný vkus a každého baví něco jiného

Reagovat
Axelrose

Tak přesně o tom v tom článku šlo, ne?

Reagovat
Cotton

Musíš vzít v potaz, že dva zápasy jsme hráli venku, z toho jeden proti 3. týmu z posledního MS. Zbylý zápas ve skupině byl proti 2. týmu MS. To se pak těžko předvádí nějaká super hra. Byly z toho 4 body a pozitivní skóre, za mě naprosto super.

Reagovat
Pablos

Proč bych to měl brát v potaz? Já to Euro hodnotím víc než kladně, ale řeč je snad o hezkém fotbalu bez výtky... Jen to je konstatování... Já nevím plácnu kdybych byl třeba Rakušák tak asi bych z naší hry unešenej nebyl, líbili by se mi třeba víc Maďaři fotbalově (s horšími výsledky). Na tom není nic tak špatného, jako Čech to ale ovšem beru jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

U repre, která hraje jednou za čas mě zajímá jen výsledek. Jestli hrajeme hezký technický fotbal je mi jedno. Důležitý u repre je ten výsledek

Reagovat
Pablos

To mě taky, ale nebudu si nalhávat, že hrajeme hezký fotbal... Však píši, že to je bez výtky.

Reagovat
Beči

Reagovat
OTASi

třeba nás Skoti herně přejeli, měli jsme obrovský štěstí, ten zápas nám vyhrál v podstatě Vacloš se Schickem..

Reagovat
Kucka

Reagovat
montaigne33

Reagovat
smazaný uživatel

dopice pry ze prejeli Schick tam měl další jasnou golovku, schick na začátku poločasu dost slušnou šanci, krmelec golovka, schick v první půli, darida slušná střela, dva góly a ještě jsem určitě na něco zapomněl. meli jsme v obou polocasech vice strel na branu nez skoti

Reagovat
OTASi

19-10 na střely, to že to jsou dřeváci a netrefovali bránu byla věc druhá.. držení míče 58%-42%.. neměli jsme více ze hry, byli jsme ale efektivnější a to jen díky Páťovi.. otázka pak je, co je náš strop

Reagovat
Pablos

Byl to první nejdůležitější zápas Eura, který jsme věděli, že bude de facto rozhodovat o úspěchu či neúspěchu celého turnaje, navíc Skoti hráli doma.... tady bych se něják nad naším stropem nepozastavoval. Neřekl bych ani, že nás přejeli, ale ani že jsme byli lepší... bylo to vyrovnané.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
montaigne33

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OTASi

Reagovat
montaigne33

Reagovat
Jesfey

Nesouhlasím a shoduji se s autorem článku, který tvrdí, že Šilhavý je především stabilizační kouč. Jsme za zenitem a nemáme dostatečnou šířku kvalitních hráčů, což nám ukázalo střídání Matějů a Havla, tudíž by se hodil více experimentální trenér, který v hracích vidí něco navíc, něco co je většině skryto (Ligu moc nesleduji, i když i tak jsem zaznamenal překvapivě výsledky Dynama.).

Styl se 3 obránci byl chytrý ale vcelku i logický tah. Už dřívější zápasy hrálo Švédsko se 2 útočníky a kromě Forsberga neměla záloha dostatečnou kvalitu, podařilo se nám tudíž eliminovat dva jejich nejlepší hráče na hrotu. Euro dle mého názoru bylo uhráno hlavně díky našim nejlepším hráčům.

Reagovat
kattos

Aha, protože reprezentační trenér vychová hráče

Nebo opravdu máme iluzi toho že kariéru hráče rozhoduje to, jestli ho trenér nominuje či nenominuje na repre zápasy?

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Jesfey

O vychováváni hráčů jsem nic nepsal, jde mi o to, abychom byli schopni se vypořádat s nedostatkem kvalitních hráčů (zatím především náhradníků) na danou pozici a ne, že se připravíme o šanci střídáním hráčů (zmínění Havel a Matějů).

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Fakt

Reagovat
Pablos

Reagovat
Teoretik

Reagovat
HorajzmAmmann

Aby to nebylo jak u hokeje. Byl tam Říha, zvednul to, ale stejně přišel mladší, progresivní, svěží přístup Pešan a všechno akorát zkazil. Hořejše mám rád a fandím mu, ale ještě musí ukázat, že má na repre trenéra. Šilhavý rozhodně nezklamal...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kattos

Taky mi to tohle přípomíná. Pešáná mám rád ale nevyšlo to no

Reagovat
Vlkoslav

a za co ho mas rad? Takovej nesympatickej suchar a pusobi na me, ze sezral vsechnu moudrost sveta, fuj..

Reagovat
kattos

Je to dobrý trenér, skvělá práce u 21 či co a v Liberci udělal famozní práci.

Reagovat
smazaný uživatel

Práce u 21? Víš vůbec, že Pesan trénuje hokej?

Reagovat
kattos

Dobře, bylo to asi u19

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Coutinho10

trefnej příklad

Reagovat
Pablos

Spíš bych řekl to jinak, Šilhavý je spíš takový Růžička... Říha byl právě ta změna kdy najednou byl náš hokej hezkej i na pohled, né jen poctivej.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Cotton

Reagovat
Muffi

a opravdu je Horejš stejně arogantní a namyšlený jako Pešán?

Problém s Pešánem je v jeho naprosto přefouklém egu, kdy v Liberci neustále vedl psychologické války na styl Mourinha a byly i zápasy, kdy svými emocemi tým potopil, když rozhodčí ty jeho kdáky trestali a on následně brečel po tiskovkách.

K tomu naprosto šílené sbírání funkcí na svazu.

A jeho prezentace na první tiskovce byla taky super. Vytvořím svazový playbook, ale nebude to tak, že já to sepíšu a vy budete kritizovat, načež na přítomné v sále zvolal buďte chlapi a hejbněte hokejem. Člověk se stane svazovým šeftrenérem, dostane Ačko za rok, aniž by se někdo bavil se stávajícím trenérem a při práci na klíčovém dokumentu se alibisticky schová za ostatní. Fakt bomba. A k tomu kecy, kolik práce odvedl Lener.

Reagovat
stas87

Tak playbook je vyborna myslienka, pokial ju dokazes dotiahnut do konca a vsetci repre treneri podla neho hraju. Presne to robi Finsko, preto si mozu dovolit ist na turnaj, kde maju viac hracov z europy ako z NHL a su konkurencie schopni. Pretoze Jalonen uz svoj styl hry ma, nemeni ho a len vybera vhodne typy hracov do toho systemu. A pokial su hraci zohrati z klubu, o to je to lepsíe. Teraz v Cine sa nebal odstavit tusim po troch zapasoch Ojamäkiho, co bol v jeho planoch dolezity hrac, druha pätka a chodil na PP. A vyndal ho, odkomunikoval si to s nim a Ojamäki mu potom nerobil bordel v kabine...a pozri sa na Rigu, po turnaji vyjadrenia hracov..

Jednym z prvych krokov finskej hokejovej federacie pri revolucii v roku 2008 prave bolo, zlepsit komunikaciu/vztahy napriec vsetkymi kategoriami. Proste to, ze ak je v septembri Karjala, tak repre trener uz tri tyzdne pred akciou vola do klubov hracom, co by si predstavoval od nich za hru a aku rolu im planuje dat. A funguje samozrejme aj spätna väzba, odohra sa Karjala a trener repre nema problem tyzden po turnaji zavolat hracom a rozobrat s nimi ich vykon a co je potrebne do dalsieho turnaja zlepsit/zmenit. Toto su prave tie male detaily, ktore fanusik nevnima, ale v dnesnom svete ten zaujem trenera len posilnuje väzby hracov k reprezentacii. A potom pride pocmaran saso Nedved na tlacovku so svojim kokotskym nazorom ze nie je potrebne hracom volat, pretoze im len pomotaju hlavu. Kamos Peta ako GM je fakt uplny bizar, asi ako ta jeho inspekcna cesta v decembri do NHL. Cely svet sa pripravoval na to, ze na olympiade hraci z NHL pravdepobodne hrat nebudu, kazdym dnom sa zmensovala sanca na ich start ale Peta si potreboval vybavit svoj biznis na Floride, takze tam samozrejme ostal do uplneho konca. V rovnakom case dostaval Pesan cocku v Moskve, vsetko prehral ale co, sak olympiada je o chvilu...o tom ze by ti blbci mali pripraveny nejaky plan B v pripade neucasti hracov z NHL, to nikto neriesil. A ked to prislo, tak Pesan povie, ze sa ten povodny zoznam hracov bude menit podla aktualnej formy. To akoze jeden hrac zo sirsej nominacie da v jednom zapase tri goly a pojde na olympiadu?

Reagovat
kattos

Super, díky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Blasphemer

Hezkej fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči jako Havel, Matějů, Pekhart nemají co dělat na hřišti. Má najít lepší možnosti, i kdyby si ty hráče měl vytáhnout z prdele a vypiplat v soukromých hodinách. Tohle se nedá odpustit.

Reagovat
kattos

Jmenuj lepší možnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem repre trenér a nemám za úkol sledovat 100 potenciálních hráčů. ale kdybych to za úkol měl, tak rozhodně lepší možnosti najdu, to ti můžu podepsat Už jsem to psal jinde - spoléhat na to, že týpek jako Pekhart, který dal za 12 let v repre 2 góly Maltě, se trefí zrovna v tak klíčovém momentu, je prostě zoufalost.

Reagovat
kattos

Tak najdi, co je lepšího

Nebo si myslíš žě někdo se prostě objeví náhodně?

Reagovat
Whitemedia

Poznar

Reagovat
Mass

Ty další možnosti Zelený, Wiesner, Jurečka? Obávám se, že by to o moc lepší nebylo. V lize a v zahraničí nejsou hráči na mezinárodní úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Zelený a Jurečka by se třeba neposrali z tlaku. Že Matějů a Havel jsou labilní a nemají hlavu na takové momenty, to vidí snad každý (pořád mám v hlavě situaci, kdy má Matějů asi týden času na přípravu krásného centru do vápna, ale raději naběhne do obránce a ztratí míč přímo do protiútoku Švédů...tohle zdržení centru a zkoušení lepší pozice přechodem přes obránce může dělat Alba, ale těžko Matějů). Že Pekhart nedá gól, když nedostane centr přímo na hlavu v malém vápně, je jistota. To už je právě o trenérovi, aby rozeznal takové nuance, tím spíš by je měl rozeznat, když ty hráče zná líp, než my od televize.

Reagovat
ACSeRw!n

nekdo treba z U19 by nebyl horsi.. tohle sou strasny tragedi

Reagovat
doshcz

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
bobis21

Takové to hospodské "hlavní je si zanadávat, je jedno na co"

Reagovat
Pablos

neprůstřelný moudro

Reagovat
Cotton

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
zelda

Reagovat
smazaný uživatel

docela hezkej fotbal zajdi si na oční....Horejš by byl super nahrada

Reagovat
Salfovic

Horejš, kterej ještě nic pořádného nedokázal, jo to je ideální kandidát

Nedávno se něco podobného zkoušelo, když si tam Košťál prosadil Radu, a dopadlo to famózně

Reagovat
kilobyte

Rada byl svěží?

Reagovat
pedro-pedro

Já myslel že Apríl je až za týden. Jestli byla potřeba vytvořit článek fór fun pak OK. Ale trenér Hořejš první bude muset něco odtrenovar a pak se uvidí.

Reagovat
patas92

Nad touhle otázkou se fantomas taky v textu zamýšlí. To by sis ho ale nejdřív možná musel přečíst

Reagovat
cortan

Co se ceske ligy tyce, za mě Svedik

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě Horejš, nebo Holoubek... argument že nic nedokázali neobstojí. Holoubek třeba dneska porazil s U19 Francii. Horejš zase dokáže pracovat s týmem takticky podle soupeře a trpí prostředím, protože Budějovice to je opravdu porod. Když se FAČR nebude bát může dát reprezentaci směr třeba na 10 let. Anglie šla směrem mladého trenéra co neměl úspěchy... vy co tu pořád budete podporovat Lavičky, Hašky a Rady absolutně nerozumíte fotbalu. Fotbal není o tom co člověk dokázal, ale co může dokázat.

Reagovat
John Obi Mikel

"Fotbal není o tom co člověk dokázal, ale co může dokázat."

Tohle je tak neprůstřelný argument, který se dá použít na úplně kohokoliv z fotbalového prostředí, úplně v jakékoliv situaci.

Reagovat
Pablos

Nemůže, u Šilhavého třeba ne... Tam už je jasný, že nic víc už nedokáže, teď jen přijmout jestli nám to stačí a nebo jestli to risknem, že nám to nestačí.

Reagovat
fantomas

Reagovat
John Obi Mikel

A jak můžeš vědět, že Šilhavý nebude mít za rok nějaký větší úspěch Podívej se jak třeba pozvedl po svém příchodu "trenér z pravěku" Jablonec.

Reagovat
Pablos

No vědět né to je samozřejmě pravda... Ale myslet si ano, je to subjektivní, ale ano opravdu si myslím, že párkrát překročil svůj stín, ale jinak je to furt to samé, unilé a nevěřím v žádný další progres.

Reagovat
Fakt

Jo, Holoubek, kterej nevydržel v žádném angažmá déle než rok je pro A repre úplně ideální no pokud se předvede v mládežnických kategoriích, tak se můžeme bavit o pozici trenéra A. Je sice hezký , že dneska porazil Francii ale předevčírem rupnul s Bosnou.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fabec1222

A na základě čeho víme, co může Horejš dokázat?

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem hodně zápasu Budějovic. Ten tým má perfektní obranu. A systém směrem dopředu. To všechno ikdyž jim pravidelně vypadávají hráči. Je to další Trpišovský, kterému jsem před lety věštil velkou budoucnost a smál se Spartě, že ho odmítla vyplatit z Liberce. Třetí do party je Holoubek, který dokázal s Libercem hrát klidný střed tabulky ikdyž měl horší kádr než Hoftych na startu této sezóny. Objevil tam třeba Oscara. Pro mě je Trpišovský, Horejš a Holoubek top trio trenérů v ČR co se týká té nové vlny a bude jim patřit budoucnost. FAČR nesmí jít cestou historie. To dopadne jak s Jarolímem. Lavička je mimo náš prostor strašně dlouho a nevěřím, že by naší reprezentaci něco dal. Hašek je chodící ego, který zdrhne za rok kvůli penězům do Kataru nebo jinam. A kdo jiný? Svědík možná toho mám taky velmi rád. Toho si ale představuji v mé Spartě.

Reagovat
VP85

Tak rozhodně počítej i Svědíka, ten ze Slovácka udělal stabilní klub z horní poloviny tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentně fotbalu nerozumíš. Neber to jako kritiku. Je to jen konstatování faktu

Reagovat
kilobyte

"Fotbal není o tom co člověk dokázal, ale co může dokázat."

To sice ano, ale musí ukázat nějaké předpoklady pro úspěch. Trénovat reprezentaci je v ČR úplně to nejvíc, čeho trenér doma může dosáhnout. Takže by už měl mít nějaké výsledky.

Reagovat
kattos

Hlavně takový mladí trenéři patří do juniorských týmech, U23 atd

Reagovat
smazaný uživatel

Southgate nesouhlasí. V zápase se Švédskem nám chyběla odvaha poslali jsme na křídla dva defenzivní hráče což nám prohrálo zápas. Kdyby tam byl Holoubek určitě by poslal na hřiště Peška se Zeleným a na hrot Lingra a ne Pekharta. ;-) Holoubek je podle mě nejlepší možný trenér. A vždy to budu prosazovat. Copak zapomínáme na zápas se Skotskem? Kdy to podle předpokladů mělo skončit tak 0:5? Šilhavému chybělo pár opor... Holoubek musel postavit nový tým během hodin. A to v ten den dokázal mě naprosto utvrdilo, že nikoho lepšího tam teď poslat nemůžeme. Trenér který se bojí riskovat vždycky budou problém. Nechci dalšího Haška, Lavičku ani Radu...

Reagovat
Pan.Antonin

Šilhavému chyběl akorát pravý bek (Cuf), náhrada za něj (Kadeř), levý bek (Béřa), náhrada za něj (Novák), oba stopeři (Kalas, Čelůstka), náhrada za ně (Kedel), útočník (Schick), náhrada za něj (Vydra) a teď nebudu počítat dlouhodobé marody Hovorku, Provoda a Černého.

Reagovat
kattos

Reagovat
Mass

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Cotton

Reagovat
VP85

Vydra žel v repre nikdy nic velkého nezahrál.

Reagovat
kattos

Ten zápas s Arménií 2013

Vydra není bůh ví co, ale po Schickovi náš nejlepší útočník

Reagovat
Pablos

To je asi už i Kuchta

Reagovat
kattos

+ - stejně

Reagovat
VP85

Papírově možná.

Reagovat
kattos

I výkonnostně.

Ne protože by byl Vydra bůh ví co.

Ale protože i ten zbytek je nic moc (na evropské poměry)

Reagovat
VP85

V repre to ale nedokazuje. To už ten Kuchta byl teď lepší.

Reagovat
kattos

Jak může bejt lepší útočník který zatím hrál jen 5 zápasů a nedal gol?

To i ten Vydra ted někdy vyrovnal v poslední minutě.

Reagovat
VP85

Kuchta vystřelil až teď, co je na tom k smíchu. Vydra v Anglii občas dá gól, ve druhé lize tam měl sezóny, kdy mu to pálilo a byl fakt dobrý, ale v reprezentaci jsem ho nikdy neviděl zahrát zápas, kde by vyčníval, kde by zahrál skvěle, vždy byl maximálně průměrný a mnohdy nebyl ani vidět. Takže hodnotím dle výkonu v repre, ne v klubu. Těch útočníků na úrovni opravdu nemáme - krom Schicka.

Reagovat
kattos

Nehraje Vydra křídlo v lize?

Reagovat
bobis21

Hraje v útoku. Tým hraje většinou 4-4-2 a nastupuje (když občas nastoupí) jako jeden z těch útočníků (ale zatahuje se víc dolů, protože pro něj je asi ideální pozice podhrot, kde měl i nejlepší čísla). Křídlo ten tým vlastně ani nehraje.

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Cotton

Holoubek je super, ale posuzovat to podle jednoho zápasu mi nepřijde správný. Samozřejmě, že tehdy musel riskovat, protože neměl co ztratit. A rozhodně to nemělo dopadnout 0:5, byl to výběr nadprůměru naší ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Opět si ukázal svoji odbornost

Reagovat
Bucky

Psát tady o tom, že ostatní nerozumí fotbalu kvůli podpoře toho či onoho trenéra a přitom sám tlačit Holoubka, asi nejpřeceňovanějšího českého trenéra současnosti? To není úplně košér. A když zmiňuješ A (výhru nad Francií), slušelo by se zmínit i B, tedy že jí předcházela porážka s Černou horou a taky C, že Francie na nás poslala v podstatě Bčko, z jejich zápasu 5:0 proti Švédsku zůstala vlastně jen obrana, ze zálohy a útoku byli v základu proti nám jen 2 stejní hráči. Holoubek zatím mimo mládež Sparty (kde to funguje dlouhodobě) nic moc nedokázal a navíc ho v městech, kde trénoval provází pověst partyboye, který nemá problém před prací vysedávat do pěti do rána v baru.

Reagovat
smazaný uživatel

Holoubek třeba před pár dny prohrál s U19 s Bosnou

Reagovat
John Obi Mikel

Horejš není špatný trenér (a až nás někdy odejde Trpiš do lepší ligy, tak bych ho klidně bral u nás), ale není zvyklý pracovat pod tlakem (v Plzni, Slavii, Spartě a dejme tomu i v současném Baníku). Mohlo by ho to semlít, jako několik trenérů ve Spartě, nebo v Ostravě Kozla. A jde o to, jestli v reprezentaci chceme takovýto risk podstoupit, nebo vsadit na Šilhavého, od kterého víme, co čekat.

Reagovat
fantomas

Jde o to, jestli máme ambice se zlepšovat nebo ne, no.

Reagovat
fabec1222

Něco jako, když Sparta vzala Jílka, který se tam pak psychicky sesypal?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fantomas

Takže odteď budou všichni trenéři z menších klubů druzí Jílkové a radši se jim nebude pod tlakem dávat žádná šance, aby se náhodou nesesypali? OK no. Akorát pak fakt nemáme nejmenší právo si stěžovat, že se náš fotbal neposouvá...

Reagovat
Pablos

Reagovat
kattos

Ne, ale od ted nebudou všichni Horejšové přece revolučním trenér který udělá neskutečné výsledky, i když na to ten tým prostě není.

To je hrozná naivita

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neri04

Hele, takhle: Holoubek take nemel jit k acku Sparty. Proste ac je to super trener, tak te to muze semlit ani nevis jak, protoze to je uplne jina planeta, nez trenovat dorost. Nejde o to, ze vsichni jsou Jilkove. Jen to musi mit nejaky smysl a proces, treneru, kteri jsou sikovni a maji potencial celkove cesky fotbal posunout, je v Cechach pomerne dost, ale potrebuji si projit nejakym vyvojem.

Smela otazka, ktera rozhodne neni minena jako rejpanec, ale trenoval si nekdy? Nemusi to byt nutne fotbal, treba i jiny sport.

Reagovat
fantomas

Holoubkovy zkušenosti tehdy přece vůbec nelze srovnávat s Horejšovýma teď.

Trenérskou zkušenost mám hodně omezenou z florbalu, ale to je uplně jedno. Všechno je to individuální stejně. Jasněže ho to může semlít, ale taky nemusí. Na každýho Jílka najdeš i mladýho kouče bez zkušeností, co se pod tlakem nesesypal a udělal dobrou kariéru. Jasněže je to risk, ale Hašek bude případně čtvrtej repre trenér "na jistotu", a kam jsme to s nima dopracovali. Možná je načase zkusit něco, co jsme nikdy nezkusili a vyjít vstříc hráčům, který nás maj v příštích letech táhnout z bláta nahoru. To je celej nápad.

Reagovat
Neri04

Naprosto souhlasim s tim, ze je to individualni, a nelze moc porovnavat. Jen bych rad podotknul, ze ani ten Horejs nesel k acku z jednicky. Musel si projit mladezi, asistenturou... Proste je tam za tim vzdycky nejaky proces... A me nic nepresvedcilo o tom, proc to zrovna ted nejak urychlovat, jit timhle smerem a ze by zrovna Horejs mel byt tim vyvolenym...

A dekuji za uprimnou odpoved ohledne tvych zkusenosti. Mne to jedno neni, je zajimave vedet, s kym vlastne diskutuji a na zaklade ceho uvazuje.

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
John Obi Mikel

Tak zase tu jsme v situaci, kdy nahrazujeme trenéra, který postoupil ze skupiny Ligy národů, ze skupiny Eura, do baráže MS, kde bych se nebál tvrdit, že jsme hráli se Švédy vyrovnaně a postoupil šťastnější tým. Tady se ta otázka, jestli ten risk chceme nabízí.

Reagovat
celeb

neviem, ci je to len o ambiciach.

Krajiny ako Svajciarsko, Norsko, Dansko, Belgicko, .... investovali do mladeze a momentalne znu uspechy s novymi mladymi hviezdami + kvalitnym zakladom a sirsiou zakladnou.

Logicky idu v rebricku nahor a staty ako my skor opacnym smerom.

Silhavy nezlyhal takticky, prave prekvapivo ste boli proti Svedom aktivnejsi aj s viac sancami.

Doplatili ste na uzky vyber kvalitnych hracov, z ktorych vela bolo zranenych. U nas je to este vyrazne horsie, staci par hracov out a uz je nasa repre k nicomu.

To nezmeni ziaden trener. Silhavy vas viditelne posunul nahor a davat mu za vinu vypadnutie v barazi MS v zapase so Svedskom navyse s tolkymi absenciam mi neprijde racionalne riesenie.

Reagovat
HorajzmAmmann

Šilhavý zůstat. Pokud to nechce vzít Trpisak (a ani tak nevíme jak by fungoval v repre) tak lepšího kandidáta než Šilhavý stejně nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Trpisaka nechme pro kluby, tvori hrace jak pro Evropsky pohary, tak pro repre. Pozice kde trikrat za rok dostane 30 nesehranejch kluku a zbytek roku je jezdil jen sledovat, neni to v cem by vyuzil svoje schopnosti. Pojdme konecne pochopit, ze role reprezentacniho trenera je neco uplne jinyho nez klubovej trener a zkusme opravdu brat v potaz i jiny aspekty nez zasluhy. Takhle se fakt budeme motat v tom kruhu, ze do repre patri jedine trener, co letos vyhral ligu.

Reagovat
Pablos

Jinak proč se nevytahují zápasy jako v Kosovu, Estonsko oba, Bělorusko oba, Anglie venku, Belgie venku, přátelák s Ukrajinou, Bulharsko venku, Itálie přátelák?

Reagovat
Pablos

Estonsko jen venku pardón

Reagovat
Fakt

Jakože výhra 6:2 je málo?

Reagovat
Pablos

Jo mám to blbě, myslel jsem doma

Reagovat
Fakt

Výhra 2:0 je taky blbě?

Reagovat
Pablos

Předvedena hra... Otřes.

Reagovat
kattos

Jojo, protože s Horejšem by takové zápasy nebyli, to by byl fotbálek i proti všem obranným týmům

Výhra byla, zasloužená. Není to důvod pro pochvalu, ale ani pro kritiku

Reagovat
Pablos

A já mluvím o Hořejšovi? Mluvím o Šilhavým a ano to se stalo a stane každému trenérovi, jen vzpomínám, že to byl otřes.

Reagovat
Fakt

Otřes to možná byl, ale vyhrálo se a to je u reprezentace to nejdůležitější. Proboha, žádná reprezentace na světě nehraje 100% zápasu nadhernej fotbal. Hra pod Silhavym ne vždy vypadá skvěle, to je pravda ale výsledky má víc než slušný. Navíc si myslím, že se na to ve většině zápasu dá koukat.

Reagovat
Pablos

KvůliJednéZprave to níž napsal úplně tak jak to vidím já, ty to vidíš zase úplně jinak, nějak nemá cenu se tu přesvědčovat.

Reagovat
smazaný uživatel

celý podzim po euru byl propadák... baráž nemohla dopadnout jinak. Půl roku řešíme neúspěchy reprezentace. Mi vysvětli jak to může Šilhavý zvednout. Na Ligu Národů budeme potřebovat nějakého hecíře. Bych se nebál vytáhnout z klobouku Radu, nebo Straku a mezitím připravit půdu na kvalifikaci pro někoho mladého.

Reagovat
Fakt

Jo, na podzim ze 7 zápasu 1 prohra v Belgii je propadák no a dávat šanci mladým trenérům jenom proto, že jsou mladý je skvělý nápad Vůbec nemám problém tam za pár let dát např Holoubka pokud se předvede u mladých, ale dát mu šanci jen protože je mladý je prostě blbost.

Reagovat
Pablos

Ale stejnak si neodpustím... Výsledky měl, ale už je přes půl roku žádný nemá o to by snad mělo taky jít. Já budu v klidu když tam zůstane, nebudu s tím mít problém. Ale radši jsem, když se riskuje s větším sebevědomím, že to může být lepší... I když se to může otočit v průser.

Reagovat
Selänne

A pamatuješ si taky, jaká sestava mu poslední půlrok vycházela? My jsme momentálně závislí na určitých jedincích, bez kterých naše hra vázne.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Fakt

Však po Euru se prohrálo jen v Belgii a teď se Švédskem kde to bylo naprosto vyrovnaný.

Reagovat
Puskas

Ale nezvládl se klíčový zápas s Walesem. Měli jsme být před ním.

Reagovat
Pablos

Výsledek je druhé místo kvalifikace a postup na MS co jiného chceš brát jako výsledek... Nezvládnutej půl rok, bohužel to tak je... Vždyť to jsou špatný výsledky. Já ho hejtit nepotřebuji, já jsem mu vděčný a opravdu mu děkuji, vytáhl nás zase do důstojných vod, že se na repre těším, ale píšu tady nějaké své osobní kritiky úmyslně, protože mi přijde, že všichni příznivci co tu tak 3 dny čtu, aby byl Šilhavý dal u týmu, jsou až moc zaslepený a mnohdy povýšený i ve vyjadřování nad těmi co takový názor nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fakt

Však v tom zápase s Walesem šlo prakticky jen o umístění. Neříkám že se tam Šilhavý musí držet za každou cenu ale momentálně není nikdo lepší k dispozici. A jména Hašek, Rada, Straka to je fakt dost hrozná představa.

Reagovat
Puskas

To umístění by nám dalo lepšího soupeře do SF.

Reagovat
Fakt

Ok ale v baráži stejně nebylo na výběr.

Reagovat
Salfovic

Rada se Strakou vůbec nepřipadají v úvahu, proč je vůbec zmiňovat ?

Reagovat
Pablos

Reagovat
Fakt

Tak minimálně tady na EF bylo zmíněno několikrát

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
Fakt

Ale podle isportu Hašek s šanci 50% to by bylo velký špatný.

Reagovat
Puskas

Snad má tak vysoká procenta jen proto, že je to největší jméno z těch zmiňovaných.

Reagovat
smazaný uživatel

Je vůbec Hašek dobrý trenér? Já mám pocit, že ten člověk je spíš nějaký mýtus, však posledních 20 let jenom střídá kluby v Arábii, protože to určitě krásně nese love.

Reagovat
Fakt

To nevím, ale už jenom to, že je plešatej nepředstavuje pro reprezentaci nic dobrého.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Kucka

Good point

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
OTASi

Reagovat
Cotton

Žádný tým na naší úrovni neodehraje kvalifikaci bez nějaké takové ztráty. Ukrajina měla 2 remízy s Kazachstánem, Maďaři prohráli v Albánii, Švédi v Gruzii, atd.

Nemůžeme čekat, že slabší týmy budeme porážet pravidelně 5:0, to nedokáže nikdo. Navíc na podzim chybělo ještě víc hráčů než teď, pokud si vzpomínám, tak i Schick.

S tím, že se na to nedalo koukat, souhlasím, ale u těchto zápasů jsou podle mě hlavní body

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

Výhra 2:0 co chceš víc?

Jakože s Horejšem by se takové zápasy, kde by neměl Schicka a Součka vyhrávali 5:0?

To je fakt magořina tohle

Reagovat
Pablos

Nejde o výsledek ale o tu holomajznu co jsme hráli

Reagovat
Cotton

Podstatný jsou body a je jedno jak.

Reagovat
Pablos

A proto se nesmí říct, že se mi nelíbily zápasy některé? Tady už se nesmí vůbec nic podle některých co zavání jakoukoliv kritikou

Reagovat
Fakt

Kromě toho Kosova to žádný velký průser nebyl Estonsko, Bělorusko všechno výhry. Bulharsko ok, mohlo se vyhrát ale v tom zápase už šlo o hovno. A prohrát v Anglii nebo Belgii fakt není žádná ostuda i když to bylo vyšším rozdílem

Reagovat
kattos

V Anglii hlavně byl začátek všeho

Reagovat
Pablos

Jen se na to nedalo koukat no... Proč bych se to nesmělo vzpomenout?

Reagovat
mistr129

Protože výsledky z toho byly. To je jako by Angličani chtěli měnit Southgate po euru, protože je sice dostal poprvé v historii do finále, ale ze hry bolely oci

Reagovat
Pablos

A copak to uvádím někde jako důvod, aby kvůli tomu snad šel pryč? Je to jen další stripek, ale ne nějaké hlavní kritérium.

Reagovat
OTASi

Reagovat
kattos

Hrozně se mi líbí ta iluze

Šílhavý - nudný trenér který nás nikam neposune

Horejš - nový trenér který nás posune.

Přitom to je jen iluze která je na papíře. Šilhavý z toho všeho vytřískal maximum téměř, o tom že má svoje koně a moc neexperimentuje není známka toho že se nechce posouvat.

Horejš není cesta, aspon ne ted.

Reagovat
kattos

Protože jestli se čeká že trenér posune naší repre tak, abychom i rok po čtvrtfinále na Euru měli problémy tak to tak není.

Tohle není v jeho pravomocích, Šihlavý nemůže více zachránit český fotbal, nemůže ani Horejš

To není v moci reprezentačního trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ze Silhavy z tymu vytriskal maximum mu nikdo nebere. Vsichni mu zasluhy pripisuji, ale prave jde treba o ty kone. Tady se bavi jen o variante - kdyby prisla zmena. Pokud ji budeme privolavat, tak proc to nezkusit takhle, neni jisty, ze nas novy trener posune, ale za pokus to urcite stoji vic, nez motat dokola starsi konzervy na ty pozice, to uz radsi dat Silhavymu dozivotni smlouvu..

Reagovat
kattos

Ale změna, co udělá jiný trenér?

Co dělá repre trenér? Výsledky. Aby tým vyhrával. To je vše. On řeší ty nejlepší hráče co jsou na naší zemi a jde do každého zápasu s tím vyhrát.

Dát šanci někomu, jasně, ale nemůžeš udělat z někoho prostě top hráče, to není v silách repre trenéra.

Reagovat
Salfovic

Co je zase tohle za doktrínu? ČF na ME solidně prosral a v kvalifikaci na MS se to druhé místo dalo taky uhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

nechci do Silhavyho kopat, jsme stastny za CF na ME apod, tym v rozkladu postavil na nohy, konecne bylo alespon v necem na co se tesit. Pokud bychom nevolili zmenu k mladymu modernimu trenerovi, tak Silhavku preferuju pred vsema Haskama apod. Ale to je to: ten tym hral i pres ten postup jeden z nejosklivejsich fotbalu na ME a i pres ty postupy to byl jeden z nejslabsich tymu. Jde o to, jestli chceme dal bejt radi za postup na ME za cenu odpornyho fotbalu a brecet ze v kvalde skoncime pod Walesem a v barazi pod Svedskem, nebo jestli chceme se s tim co mame pracovat, zmenit hru, aby to CF bylo priste zaslouzeny, aby to nebylo cely o stesti, a soucasne aby se clovek celou dalsi kvaldu nenervoval, co tam dela z formy hrajici Kral.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Se vsim do pismene souhlas, mladej, perspektivni clovek, co se dokaze podivat na souperovy slabiny, co chce hrat fotbal, co se zajima o moderni statistiky, co je schopen rozpoznat kvality hrace, vytvorit pozice a postavit tym z toho co je. To je neco, co do repre pasuje a konecne to pomuze revoluci toho tymu. Ten clovek prece nemusi mit tri tituly s prazskym S, naopak to, ze trenuje mensi tym, neco tam tvori a statisticky je hra toho tymu zajimava, ozivuje hrace pretrenovanim pozic a hledanim jejich silnejch stranek, to je presne to, co muze byt to, co repre hleda. Ve finale to vytvori srazy, ve kterejch Hlozkove a Karabcove dorostou a nasi mladici se priblizi top ligam.

Tim nechci Silhavyho shazovat, je toho hodne, za co mu dekovat a normalne bych zastaval nazor podrzet ho, ale MS holt padlo, ten tym se bude muset zase prohazet, proc neprijit se zmenou ted? A pokud ma nejaka prijit, tak at je to videt komplet, ve hre, v taktice, zapracovani hracu. Pokud se budeme chtit zmeny a budeme misto Silhavky dohazovat Hasky, Lavicky, Jarolimy, tak sice pod novym trenerem, ale budeme porad nadavat, proc hraje ten a ten, co je za zenitem/z formy, proc nezkusime hrat na dva, nebo na tri vepredu a proc to nakopavame. Vsechno nakonec bude jen s malejma upravama, hraci i treneri tam budou jezdit za zasluhy, taleni tam zapadnou a vysumej. Pokud ma prijit zmena, pojdme ji chtit kompletni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OTASi

Reagovat
Freedo

Reagovat
Lof

Reagovat
RickNash

Mám pocit, že Hořejš patří (podobně jako třeba Trpišovský nebo v cizině Pep) mezi ty trenéry, jejichž přednosti (tady zmíněná schopnost hráčům nalézat nové role a zakomponovat je do systému) jdou realizovat mnohem líp v klubu a v situaci, kde s těmi hráči pracuješ každý den na tréninku. Na repre srazu už na nic takovýho moc není čas.

Podobně tak superschopnost najít stárnoucímu Horovi místo na hřišti, pomoct Hellebrandovi s přechodem k dospělejm a další "dynamácký" problémy by v repre taky neřešil, tam už se mnohem víc pracuje s hotovejma hráčema, který vybíráš napříč ligou a Evropou.

A rovněž - Hořejš za sebou nemá jedinej odkoučovanej mistrák proti týmu mimo českej píseček. Jakkoli se nechci touhle logikou dostat k tomu, že u repre můžou bejt jenom staříci, tak tady mi ten deficit přijde obrovskej, navíc když zatím trénoval jenom v jednom klubu.

Reagovat
Beči

Reagovat
Rothbard

Při otázce "koho místo Jardy?" mě právě Horejš napadl. Pojďme tou cestou mladé dravé krvi na hřišti i na pozici trenéra.

Reagovat
jsemdement

Dokud se ten fotbal nebude delat tak, ze jedes ten turnaj vyhrat, tak to muze trenovat synator CechoJagr, ale bude to stejne nejspis k hovnu .

Reagovat
FCSL

Za pár let proč ne

Reagovat
Blasphemer

Horejš

Reagovat
Pan.Antonin

Tady se zase jede podle modelu "mladší=lepší"

Reagovat
Puskas

Poláci jsou spíše severní soused, ale jinak souhlas, že Šilhavý už asi ne. Vyloženě by mi nevadilo, kdyby zůstal, ale podle mne už něco lepšího pod ním čekat nemůžeme. Stabilizoval rozhašený mančaft, jak je uvedeno v článku, hráči za ním stojí, jak zaznívá z jejich úst - jak by ne, je to takový hodný, férový a kamarádský typ trenéra s lidským přístupem. Za ty úspěchy si určitě zaslouží pochvalu a dík, nicméně další čtyři roky s ním - protože by se mělo hledět hlavně na MS - už by byly moc. Nepostup je prostě neúspěch, nelze nad tím mávnout rukou, jako že jsme měli těžké soupeře atd.

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

MS byl základní cíl. Tohle se nedá do nekonečna omlouvat, že jsme hráli dobře, chybělo 10 minut do penalt, sudí neuznal gól atd. U takových zásadních věcí se počítá jenom výsledek.

Reagovat
Cotton

Na MS se kromě Brücknera nedostal nikdo a to jsme třeba v roce 2010 nebo 2018 měli lehčí skupinu. To by se potom ti trenéři museli měnit po každé kvalifikaci a to podle mě není řešení.

Reagovat
Selänne

Teď ale druhá stránka věci. Který trenér to dokáže posunout na další úroveň? Všichni se tu určitě shodneme na jednom konkrétním jménu - a to jméno zní Trpišovský. Problém je, že on sám k repre teď nepůjde. Slavia by ho stejně nepustila, a ve výsledku by to pro náš fotbal ani dobrý nebylo, protože reprezentace je na něm závislá už teď.

Já si prostě pořád myslím, že místo u repre si musí člověk zasloužit. Je potřeba ukázat, že dokážu konkurovat i na evropský úrovni a takticky to tam zvládám. A když už teda nemám v ruce evropský poháry, tak aspoň domácí ligu. Ale když si vybavím Horejše, tak mám před sebou jenom hodně slušný 7. místo v první sezoně a následně 13. místo v té další, kde byl snad dvakrát na pokraji padáka. Já bych mu osobně přál lepší angažmá, ale na to si budeme muset počkat do léta. Jenže práce v repre je úplně jiný druh práce. Hodně se tu nabízí paralela s Petrem Radou z roku 2008, kdy naší repre přebral právě on.

A k samotnýmu Šilhavýmu...

Neopravuj něco, co není rozbitý. Nejsme v situaci jako za éry Rady, Bílka nebo Jarolíma u kterých při jejich konci nefungovalo skoro nic. Dneska máme relativně kvalitní kádr, který dosahuje hodně slušných úspěch a to i navzdory tomu, že 3,5 roku zpátky se náš fotbal nacházel na dně. A to doslova.

Osobně doufám, že šanci ještě dostane, ale jenom pod podmínkou, že si doplní realizák a přestane tak neustále povolovat ty všemožný Pekharty, Doležali, Teclíky, Kopice apod. Je třeba ten tým tvořit do dalších let, takže se musí přizpůsobit. A pokud by ho měl někdo opravdu nahradit, tak to musí být změna k lepšímu. Nejsme v situaci, že bychom mohli riskovat naprosto neověřený trenéry na této úrovni.

Reagovat
Puskas

Horejše bych tam určitě nedával, jak píšeš, do repre nestačí mít angažmá jen v Budějovicích a pár úspěšných zápasů proti českým kolegům. Mezinárodní fotbal je k nepoznání jiná úroveň, k repre musí dozrát, to se shodneme.

Jak píšu, nebude mi úplně vadit, zůstane-li, ovšem podle mne už tam bude spíše stagnovat - rád bych se mýlil, pokud zůstane. Vadí mi též lpění na hráčích typu Tecl či Kopic, vadí mi špatná rozhodnutí v důležitých zápasech /Bořil na ME/, vadí mi nepostup na MS. To poslední by mělo být stěžejní - nesplnil úkol, to by se mělo zohlednit.

Opravdu se dost zasloužil o tu resuscitaci po Jarolímově tragikomickém působení, ale i v Liberci a Slávii to po čase už nebylo ono.

Reagovat
Selänne

Já s tebou vesměs souhlasím. Není to lehká situace na vyřešení. Ať uděláš tohle nebo ono, furt budeš v pozici, že budeš muset něco obětovat.

Tochu mi přijde, že tu velká část lidí vyloženě čekala na jeho první zaváhání u repre jen proto, aby si do něj mohla kopnout. A cíl postoupit sice nezvládl, ale taky měl nejsložitější pozici ze všech trenérů u repre.

Reagovat
mistr129

Klidně bych byl pro model jako u hokeje, aby tam byl ještě nějaký člověk, který mu bude kecat do nominace.

Reagovat
ladyboy arsenal

HC

Reagovat
OTASi

Souhlasím, Jarda tu repre tak nějak stabilizoval, nicméně teď cíl nesplnil a repre už, zdá se, stagnuje. Byly tam dobrý zápasy, ale ty ses střídaly s hroznejma. Když už to vypadalo, že repre má nějakou tvář, tak příští zápas to zas vypadalo, jako kdyby spolu ty kluci hráli poprvé. Venkovní zápasy bojácný, občas připosranost nasadit hráče ve formě na úkor svýho "ověřenýho" bez formy. Repre musí mít vždycky nejvyšší cíle, teď to byl psotup na MS, což nevyšlo. Vymlouvat se na slabej kádr nebo na to, že stejně není koho místo Jardy, podle mě není cesta

Reagovat
Neri04

Mno, imho nejde o zasluhy, ale o zkusenosti. Asi si to totiz nekteri predstavuji jako Hurvinek valku a mysli si, ze neni rozdil mezi tim trenovat hrace Budejovic a hrace v repre, ale, svete div se, je to mega rozdil.

Vrba by take nemohl byt v repre po tom, co delal asistenta v Baniku. Trpisovsky z Viktorky to same. Ten trener by si mel projit urcitym vyvojem, zazit nektere situace pod vetsim tlakem, vice na svetle reflektoru... Neni to totiz sranda.

Napad je to hezky, ale totalne mimo realitu sveta.

Reagovat
fantomas

To neni pravda. Takhle psychologie člověka opravdu nefunguje: že si člověk NUTNĚ musí něčim projít, aby to ustál. Může to pomoct, ale i uškodit. Vrba zažil tisíc stresových situací a stejně šel na Španěly a celý Euro jako prase na porážku. Třeba by to sám Horejš odmítl, že neni ready, potom v pořádku - a to, co sem napsal, bude platit i za pět let, až ready bude. Ale dokud se tak nestane, neni vůbec na místě z tvý pozice rozhodovat o tom, co Horejš snese a co ne.

Reagovat
OTASi

Reagovat
Neri04

a) Pisu nekde, ze si tim NUTNE musi projit? Ale kolik mladych treneru s takhle malo zkusenostmi se dostalo k repre a jeste byli uspesni?

b) Vubec bych se nepoustel do debaty, jestli sel nebo nesel Vrba na EURO jako prase na porazku. Neznas vsechny okolnosti, neprislusi ti to hodnotit, nebo? A navic, ja vubec nemluvim o fotbale, ale o prostredi kolem fotbalu. To je to, co je v repre ten hlavni tlak. Nejde o media, fanousky...

c) Ano, je to jen predpoklad. A rozhodne mi neprislusi o tom rozhodovat, o tom nastesti rozhoduji povolanejsi lide s vetsim rozhledem, nicmene mam pravo o tom diskutovat. Ja bych totiz zase mohl rict, ze „neni vubec na miste z tve pozice rozhodovat o tom“, kdo by mel a nemel byt trenerem repre... (tahle argumentace je hloupa, to pak muzeme zavrit všechna fora…)

"David Horejš má podobnou schopnost využít materiál, který má zrovna k dispozici.“

„David Horejš takový nikdy nebude, a proto je dle mého skromného názoru ideální volbou.“

Hodnotis na zaklade jednoho angazma v klubu, kde je od 21 let, nikde jinde nehral, netrenoval, v prostredi, kde zna kazdeho… Ale chapu te, chtel jsi prijit s necim novym, mozna i sokujicim, coz cenim.

Reagovat
Fernando_Torres

Ad a) Stačí si přečíst článek, jménům které chceš slyšet se věnuje celá jedna část

Reagovat
Neri04

Dekuji. Ja ho cetl. A zjistoval sis o tech trenerech neco? Kariery Hjumlanda a Nawalky pred staci hlavniho trenera repre ale ani zdaleka, ale opravdu ani zdaleka nepripominaji tu Horejse... To je v clanku klasicka hledacka paralel na silu...

Reagovat
KingMaster13

Horejš

Nicméně zatím bych tam nechal Šilhavýho, zatím víceméně nezklamal a věřím že mít kompletní sestavu tak to urval

Reagovat
Fakt

Naprostý souhlas

Reagovat
Cotton

taky to tak vidím

Reagovat
smazaný uživatel

Horejš nemá zkušenosti a nemůže jít k repre...

Šilhavý neměl vůbec špatně výsledky, ale od začátku mi do té repre nezapadá, je strašně hodný a neumi ani mluvit s médii o fotbale, o ničem.

Já bych si tam uměl představit Trpu (tam je mimo jeho plat), Svědíka, zpátky Bílka... Z těch méně zkušených například Holoubka...

Reagovat
smazaný uživatel

Bílka? Tak to si pořádný masochista.

Reagovat
Puskas

Ne, jen mu došly zlaté vlasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Důvody? Se podívej na jeho výsledky...

Reagovat
smazaný uživatel

Dodnes mám nepříjemné sny z výkonů repre pod jeho hrůzovládou. A ještě horší z sny z jeho vyjádření po zápase. S posledním Eurem navíc snad konečně zmizel ten směšný mýtus o fantastickém postupu ze skupiny na Euru, kde jsme hráli tragicky a vyčerpali si štěstí tak na 50 let dopředu, protože nikdo už nikdy nepostoupí ze skupiny se záporným skóre a po prohře 1:4 v úvodním zápase. I to "štěstí" navíc deBílkovi dělali hráči jako Jiráček nebo Limba v životním laufu, kteří jezdili jak zfetovaní.

Reagovat
smazaný uživatel

*nebo Pilař

Reagovat
Selänne

už nikdy víc

Reagovat
kattos

Tak jako to že čtvrtfinále eura je fantastický úspěch asi už vymazat nejde ne?

Reagovat
Selänne

"Fantastický"

Postoupil z nejlehčí a nejsměšnější skupiny v historii Mistroství Evropy. Do dneška nezapomenu na výbuch smíchu celého sálu při losovačce skupin. Nehledě na fakt, že na tom EURU neměl co dělat. Tam ho dostal jenom Rezek se svojí simulací ve Skotsku.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Selänne

Který byly hrozný. Dva výsledkově povedený zápasy na tom nic nezmění. To byla vyloženě trapnost, co jsme pod ním hráli.

Reagovat
ladyboy arsenal

Bílek

Reagovat
kattos

Bílek zpátky by byl fun

Ale proč ne

Reagovat
Dan Gubić

Southgate "progresivně smýšlející kouč"

Horejša nepoznám. Nech skúsia Hoftycha.

Reagovat
KnoxXx

teraz sa v tom stracam - vysmejes Southgatea (nemam nic proti) a ponuknes Hoftycha (jeden z najvacsich tragedov medzi trenermi, co sa v ceskej (a zial, aj v nasej) lige objavili za poslednu dobu)

Reagovat
Dan Gubić

Dostať kvalitou uzučký liberecký káder do skupiny EL (a získať tam 7 bodov) alebo v toxickom trnavskom prostredí hrať do posledného kola o titul je absolútny opak tragédie.

Reagovat
Salfovic

S Bohemkou skončil na nejlepším místě za cca čtvrt století.

Reagovat
HorajzmAmmann

Hoftycha

Reagovat
DieFohlenBMG

OT: Alex Bah v základu proti Nizozemsku

Reagovat
DieFohlenBMG

Po střetu s hráčem Aké hraje s obvazanou hlavou

Reagovat
DieFohlenBMG

Eriksen je zpátky

Reagovat
Coutinho10

tak snad jinak ok...nekoukám

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, neskutečný příběh

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
PaYaB

Reagovat
Moje maličkost

Repre je přežitek, zrušit!

Reagovat
bobis21

Celá debata ohledně odvolání Šilhavého mi připomíná jak se obhajovalo vyhození Svědíka z Baníku (samozřejmě reálně byl důvod jiný, ale takhle to vedení prezentovalo). S týmem na sestup dokázal hrát páté místo. Pak byl vyhozen a přišel trenér který měl prý hrát "lepší fotbal" a "posunout nás dál". Baník byl pak zase několik let na sestup... Ale hlavně že jsme měli ofenzivní smršť

Reagovat
Salfovic

Nekončí mu náhodou smlouva? Takže žádné odvolání.

Reagovat
mistr129

Nebyl Pivarník v Plzni stejný případ?

Reagovat
Salfovic

Pivarník do repre

Reagovat
deiw

Stejně tak i v Olomouci

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HorajzmAmmann

Trošku se bojím, že by to dopadlo stejně v případě odvolání Smetany ...

Jiná by byla, kdyby přišel někdo jako Vrba, ale ani ten hned není zárukou úspěchu.

Reagovat
Pablos

Anebo třeba jak skončil ve Slavii, protože věděla, že dobrý nastartoval se co se potřebovalo, ale dal už se to neposune.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Puskas

Reagovat
FCSL

Protože bylo jasný, že si tam Nezmar veme Trpiše, to se nedá srovnávat

Reagovat
Pablos

Já jen kontruju k tomu dementnímu přirovnání k Baníku.

Reagovat
deiw

Jenomže něco jiného je tohle nastartování u klubu a reprezentace. A že teda reprezentace není zdaleka tam kde byla na konci období Bílka, Jarolíma nebo Rady.

V klubu trenér pracuje s hráči každý den, vždy si může nějakým způsobem svoje hráče najít. Může je potom postupně do kádru zabudovat, ten hráč nemusí nutně ty výkony předvádět hned. Celej kádr se ale každým dnem pripravuje na určitý styl hry, hráči se můžou učit nový role. Ale těžko tohle někdo může systematicky dělat u repre. Taky si sice může svoje hráče hledat, vytipovat podle toho co chce hrát. Ale může povolat jen určitý pocet. Jenže co potom repre trenér udělá, když se jeho hráči zrání, ztratí formu nebo prostě přestanou hrát v klubech? Každým srazem tak musí hledat nové a ty tak znovu učit co chce hrát. A doufat, že to v ten jeden klíčový zápas klapne.

Reagovat
Pablos

Já reagoval na tu palcovanou blbost s tím Baníkem co tu psal.

Reagovat
Whitemedia

Šilhavý OUT, Bruckner IN(pokud ještě žije).

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, neskutečný humor

Reagovat
atlee

Chce to osobnost - Pulpita alebo Franza Straku

Reagovat
DieFohlenBMG

To je neskutečný příběh

Reagovat
dave30

No nevím. To je nějaké promo pro Hořejše? V tom případě ne příliš dobré...

Reagovat
Cotton

Pěkný článek, s Horejšem souhlasím, ale počkal bych. Šilhavý má super výsledky (LN, ME) a i přes některé nepovedené zápasy (Wales doma i venku) repre hodně posunul. Že se nedostal na MS není důvod k vyhazovu, protože to je prostě naše klasika, papírově na MS ani nemáme a naopak dostat se tam by byl mega úspěch.

Často vidím argumenty proti Šilhavému, že jsme se do baráže dostali jen "díky systému", ale to místo jsme si vybojovali sami v LN . Další blbost jsou stížnosti na nominace. Jsou tam úlety (jako třeba Tecl), ale za Jarolíma to bylo daleko horší a Šilhavý opravdu nemůže za to, že náš nejlepší zdravý levý bek je trapný Matějů.

Na Horejše je čas, může přijít na další cyklus nebo kdyby se výrazně nepovedla LN. Na druhou stranu tam je riziko, že ho vyfoukne třeba Sparta, ale tam trenéři stejně nemají dlouhou životnost . Srovnání s Polskem a Dánskem moc nechápu, podívejte se, kde hrají/hráli jejich hráči a kde naši. Kromě Schicka, Součka a Coufala není nikdo v dobrém týmu v top lize. Snad přibydou další, třeba Barák a Hložek mají skvěle nakročeno.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HorajzmAmmann

Bohužel když se koukneš na všechny útočníky, tak ti ten Tecl nepřijde jako takový fail. Bohužel on je další v pořadí snad Klima, Doležal, Jurečka.... Což je prostě šílenost. Kromě Schicka a Kuchty teď nikoho nemáme. Takže je jedno, kdo tam bude jako fail. Někdo tam být musí.

Reagovat
meno

Fila si dá rok a půl pod Trpišem a na Schicka se zapomene

Reagovat
Cotton

Schick, Kuchta, Vydra, Hložek

Ono to nevypadá tak špatně, ale vždy jsou aspoň dva z nich mimo hru a na řadu se dostává Tecl s Doležalem no

Reagovat
ladyboy arsenal

+ Vydra je jinde než na podhrotu nepoužitelnej

Reagovat
Salfovic

To Hložek taky.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
fantomas

To srovnání s Polskem a Dánskem je přece činěný pouze v rovině svazu a jeho "odvahy", resp. uvažování, při volbě trenéra, to nemá s hráčskym materiálem co dočinění. Nawalka i Hjulsmand byli svym způsobem "outside-the-box" volby podobně jako případně Horejš, to je celá paralela.

Reagovat
Cotton

ok, sorry

Reagovat
Puskas

Nawalka ale děla předtím asistenta u repre a měl za sebou více ligových štací.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
kattos

Reagovat
kattos

Teda

Reagovat
Salfovic

Prostě nejlepší bude, když Horejš půjde do Slavie, a když to zvládne i tam, tak pak oprávněně půjde k repre. Zatím bude repre trénovat Trpiš.

Reagovat
ladyboy arsenal

Hořejš do Slavie a Trpiš k repre je ideální scénář

Reagovat
fantomas

Lose-lose pro repre i Slavii.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš Svědíka

Reagovat
Freedo

Vůbec by mi nevadil někdo z ciziny. Koukám, že v diskuzi to nikdo ještě nezmínil. Fantomas to lehce nakousl v druhém bodu. Podle mě Liga Národů fakt není pro angažmá zahraničního kouče překážkou, pokud by se našel někdo opravdu kvalitní s jasnou vizí. Hokej už se taky vydal touhle cestou, protože vidí, že tady dobrých trenérů máme pomálu. Florbal bral po letech medaili s Finem na lavičce.

Třeba někdo z mladších německých/rakouských trenérů. Kultura není tolik rozdílná, jazykově by se to nějak zvládlo, neměl by to daleko.

Reagovat
kattos

V tom fotbale mi to sedí daleko více než k hokeji

Reagovat
fantomas

Jojo, víc to rozebíráme v podcastu. Rakousko se docela nabízí.

Reagovat
Pablos

Moc nevěřím, že by mu stejnak sestava a nominace nebyla podsunutá, pokud by to byl nějaký mladší trenér a né někdo kdo by měl už nějaké větší jméno, ale na toho zase nemáme fin. možnosti... Ale třeba jsem jen skeptik.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
HorajzmAmmann

když už i skokany Polska může (a celkem úspěšně) trénovat Doležal

Reagovat
fabec1222

Prej už ne

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Puskas

Klasický polibek smrti na EF typu článku o tom, že trenér má důvěru vedení.

Reagovat
HorajzmAmmann

vědělo se veřejně už od pátku, že končí.

Ale to nemění nic na tom, že tam byl skoro 3 roky a odvedl dobrou práci.

Reagovat
Puskas

Já to četl až dnes.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
John Obi Mikel

Na cizince svaz nemá peníze.

Reagovat
Witcher

Andy Stramacioni dělá co?V repre kdyby nemohl nakupovat by byl použitelný.Ale to je asi adept pro Itálii

Reagovat
hromdopolice

To je zase blábol

Reagovat
Kepy_FCB

Mrdá vám? Horejš nemá ani minutu v ev.pohárech a cpete ho do repre Možná jako asistenta kustoda dejme tomu

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mojmira

Reagovat
FCSL

Tipsport 1,7 na Ivana Haška To snad ne tvl

Reagovat
Coutinho10

už 1,50

Reagovat
Teoretik

Mladý trenér k repre je největší nesmysl. Tam není čas vymýšlet nějaké kudrlinky a zavádět nové prvky, je zapotřebí vytvořit jednoduchou taktiku, projít základní věci, vytvořit dobrou atmosféru a dodat týmu sebevědomí. Plus mladý trenér se v tom pomalejším/nekaždodenním tempu musí hrozně nudit. Ti starci u repre mají svůj význam, Nicméně Šilhavý je průměrný trenér a jelikož nyní u nás nemáme žádného takřka vysloužilého trenéra, který by měl za sebou nějaké úspěchy a hlavně auru uznávané osoby, tak jsem poprvé v životě pro někoho ze zahraničí.

Reagovat
eLJay.91

Zajímavej pohled

Musím říct, že ačkoliv rozhodně nejsem příznivcem konce Šilhavky, tak tenhle článek mě zaujal a minimálně by mě hodně zajímalo, jak by takováhle varianta fungovala. Určitě mi to přijde lepší, než varianty Hašek nebo Lavička. Hlavně Lavička je Šilhavka vol. 2. A Haška nechápu už vůbec. Trenérsky posledních 10 let jen východ a ještě toho neodtrénoval tolik. A ani auru bývalýho výbornýho hráče už nevyužije, protože dnešní generace reprezentantů už ho hrát neviděla.

Takže pokud bude muset/chtít Šilhavka skončit, líbila by se mi tahle varianta.

Reagovat
Edis

Svěží jako Filip Pešán?

Reagovat
okokolo

Jediný, kdo může v tuto chvíli posunout repre, je Trpišovský. Všechno ostatní je experiment nebo podobná úroveň jako Šilhavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
lampas

Reagovat
willdonor

tak nejdřív někdo píše jak by vrbu ve spartě mohl nahradit Horejš... a pak tohle..

proč media prezentují Horejše jako lepšího a úspěšnějšího trenéra než Svědíka??

Reagovat
John Obi Mikel

Svědíkovi nekončí v létě smlouva a nebude volný.

Reagovat
Pablos

Tak vykoupit někoho, že předčasně ukončí smlouvu v českém klubu přeci nemůže být případnou překážkou svazu.

Reagovat
John Obi Mikel

Já to myslel tak, že u Horejše se spekuluje, že v Budějkách v létě končí, proto se o něm mluví víc než o Svědíkovi.

Reagovat
Pablos

Jo já tě chápu a máš pravdu... Spíš mi to přijde jedno, aby to bylo hlavní kritérium o tom o někom se spekulovat víc a míň.

Reagovat
fantomas

A je to daleko spíš trenér pro klubovou úroveň.

Reagovat
John Obi Mikel

Fakt? A jak se to projevuje?

Reagovat
fantomas

Kratce sme to rozebirali v podcastu

Reagovat
fantomas

Pokud tohle bereš jako součást tý prezentace, pak si zjevně přeskočil hned první odstavec

Reagovat
willdonor

spíš to beru tak že o horejšovi se mluví a svědíkovi se nemluví vůbec (a to jen díky tomu že mu nevyprší smlouva?)

Reagovat
willdonor

není náhodou Svědík lepší a úspěšnější trenér než Horejš????

Reagovat
smazaný uživatel

Oba stejně precenovany

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je, že ten svěží přístup by měl vanout zeshora. Nedokážu si představit, že nějaký pokus ve stylu o kterém píšete a který by byl samozřejmě provázen ze začátku neúspěchy, by měl šanci, v českém prostředí ty debakly přečkat. Hned by se vyhazovalo.

Reagovat
Tromas

Dokonce jsem si přečetl celý článek a dává to smysl takže , potřebujeme změnu od

Šilhavého stylu.

Reagovat
Selänne

Proč potřebujeme změnu od jeho stylu?

Reagovat
FCSL

Chudák Jarda. Bejt repre trenér v hokeji nebo fotbale prostě nechceš. Už tě odvolávaj, i když odvádíš dobrou práci. Pak přijde novej trenér a za chvíli se bude odvolávat i on jako vždycky

Reagovat
Cechino

Reagovat
deiw

Já si prostě myslím, že momentálně máme trenéra, který hraje maximum s tím, na co je aktuálně systém v Česku nastavenej. Tady je velmi těžké hledat nějaký progres.

Byl bych pro, aby se do nominace nedostávali Pavelková, Havlové, Zelení a podobně, zkrátka hráči kteří se nikam výše neposunou ani už nikdy nebudou mít pro reprezentaci něco navíc. Místo nich ať se hledají aspoň mladší, u kterých ta naděje ještě je. Ale problém je, že by ti hráči měli mít aspoň v rámci České ligy už nějakou stabilní pozici, což má prostě velmi málo mladých hráčů.

A to je za mě to nejhorší. Často se stává, že se v lize objevují hráči, kteří mají to něco navíc, jsou rychlí, techničtí. Jenže po nějaké době se to u nich vytrácí, začínají západ do průměru a pozici si vybojují zase až později, až už ani pro reprezentaci nejsou moc zajímaví. A tohle mi přijde že se opakuje pořád dokola.

Takže za mě ten problém není moc u trenéra reprezentace, kde je to prostě člověk a svém místě. Raději ať dostáva šanci u klubu víc trenérů jako je Hořejš a rozvíjí a nacházejí nejvhodnější pozice těm talentovaným hráčům. Pak snad bude více na čem stavět a můžeme se bavit, jestli by neměl být někdo takový i u reprezentace.

Reagovat
Pan.Antonin

Ten článek je dost jednostraně manipulativně napsaný. Zmiňuješ dobré výsledky se Spartou a Slováckem. S Baníkem však krom těch zmiňovaných 2 výher 4x prohrál (letos s celkovým skóre 2:7), se Slávií má z 6 zápasů 1 remízu a skóre 4:18 (a doma s ní prohrál 0:6), s Plzní taky 1 remíza. Z posledních 8 zápasů (7 na jaře) vyhrál jeden, loni tam měl sérii 11 zápasů bez výhry. V první sezóně prohrál 2x s Opavou, 1x s Příbramí, loni 2x se Zlínem, 1x s Brnem a Teplicemi, s Opavou remíza+prohra, s Karvinou taky. Letos tam má taky prohry se Zlínem a Bohemkou a kromě skupiny o titul je na dostřel také skupině o záchranu.

Z ostatních trenérů si zmíníš taky ty, co se ti hodí a ne třeba v podobné pozici příchozího Radu k repre, či trenéra Anglie mezi lety 06-08

Reagovat
fantomas

Rada prosim te nepouziva ani video, to je uplne jinej druh trenera, nesrovnatelny. Neni trener z mensiho klubu jako trener z mensiho klubu, kriste. A samozrejme, prave proto, ze trenuje klub, co je kvalitou kadru spis podprumer a v lize tri roky, tak ty vysledky nema stabilne, jinak by hrali Top 3 a tenhle clanek nemusi vznikat - pointou bylo ukazat, ze si aktivni hrou dovede vyslapnout i na silnejsi. To nenj nijak manipulativni.

Reagovat
Yanek

Český fotbal sleduju už docela dlouho jen z povzdálí. Šilhavý se mi po všech těch blamážích a trenérské nekvalitě jevil jako osobnost, která dokáže repre stmelit a vyždímat z hráčského materiálu maxium. Nemyslím si, že ČR si dlouhodobě má z čeho vybírat a nedostatek individuální kvality a morální integrity nejen v poli, ale i v managementu je do očí bijící.

Myslím, že dokud nedojde ke strukturálním změnám, začne se potírat korupce a změní se přístup k mládeži, otázka trenéra bude vždy až druhořadá. Dřív mělo Česko několik hráčů ve špičkových velkoklubech, posledních několik let je to nula a naději moc nevidím.

Reagovat
Selänne

Bez peněz to nepůjde. Je taky potřeba dál vzdělávat trenéry na všech úrovní. A hlavně některý kluby si musí uvědomit, že v mládeží mají budoucí miliony, proto by chtělo se mládeži věnovat daleko intenzivněji.

Reagovat
Beči

Kdy už, tak asi spíš Svědík, ale já osobně bych Šilhavkovi ještě šanci dal. Kvality prokázal, a ne jednou. Každopádně ale cením snahu, takové články jsou fajn

Reagovat
spider_8

Horejš je super trenér, ale ještě na repre není připravený. Ono se zapomíná, že i v Dynamu nejdřív potřeboval 2 sezony než mu to začalo šlapat a měl výsledky. Navíc jít z Budějc rovnou do repre je úlet, určitě by potřeboval ještě mezikrok v podobě Sparty, Slavie nebo Plzně. A to ani nezmiňuju rozdíl mezi repre a klubovým fotbalem.

Reagovat
mistr129

Reagovat
božský John

Do puntiku s tim souhlasim, ale radost nemam, ptz ho chci uz dva roky v Jablonci

Reagovat
fantomas

Jojo, Jablonec je pro nej naprosto idealni klub na posun, jen si prestavam bejt jistej, jakej posun to v tyhle chvili realne je (a Pelta je mozna zas o krok bliz vezeni).

Reagovat
božský John

Bohuzel si myslim, ze by to posun nebyl. Cekaji nas hubeny leta, coz je skoda. Mame docela dobrej koeficient pro pripadny boje v predkolech a nebudeme mit sanci to zuzitkovat (do EKL bychom se dostavali snaz a vydelali nejakou kacku navic). Trener, ktery umi budovat tym, by se ted strasne hodil, protoze co si budem, nebudeme tak atraktivni destinace a hlavne mame v becku docela dost (na nase pomery) mladiku, kteri maji potencial hrat ligu (Werani, Nykrin, Cernak..)

Reagovat
fantomas

Reagovat
Cerv

Kdyz cizina, tak k zamysleni je EL LOCO (Bielsa) je volnej..s Leedsem udelal kus práce..

Reagovat
FCSL
Reagovat
Salfovic

Zeman se propad až do třetí ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Zeman už ne. Bohužel má už svůj věk. Tam by reálně hrozilo, že se nedozije následujícího srazu

Reagovat
Cechino

Vy jste se uz uplne zblaznili.

Reagovat
bourbon

Bielsa by byl top , možná by nevydržel dlouho, ale udal by směr, kudy se vydat.

osobně proti Šilhavému nic nemá, trenér pro repre je ok, asi jako málokterý se musel často vypořádávat s řadou problémů (zranění klíčových hráčů, debilní covid)

Reagovat
Fakt

A platit ho bude kdo?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
bourbon

je to El Loco, bude bydlet v blázinci na státní účet

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampas

Ani jsem ten článek nečetl, stačil mi tentokrát nadpis. Už dle něho soudím, že by autor měl přestat fetovat. Jako klíčový aspekt, co musí jako první mít trenér národního týmu je to, že ho berou a respektují hráči. To opravdu trenér s podprůměrného týmu ligy, jehož vrchol je hezký poločas proti Slavii splňovat fakt nemůže. Zcela reálně by místo Šilhavýho mohl jít jen Ivan Hašek (který ovšem 20 let trénuje prales kvůli penězům) a Lavička. Žádný z nich nic lepšího nepřinese a obávám se, že by to spíš zhoršili. Horejš, Svědík a nebo Holoubek holt ještě musí něco dokázat, než na tuhle metu budou mít aspoň teoretický nárok. Bylo by ovšem určitě fajn, aby v horizontu pár let se někdo z nich do této výše dostal, Šilhavý už teď je tam prostě (a možná bude) hlavně pro údržbu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nadpis bohuzel evidentne nestacil, doporucuju si clanek precist, protoze presne tyhle konzervativni nazory, ze trenovat reprezentaci je odmena za zasluhy, nas bude navzdy drzet mezi zminenejma Haskama a Lavickama, kazdej zapas budeme nadavat na hrace z formy v zakladu, na pravekou formaci, a misto souperovejch slabin a hrani fotbalu, se budeme radsi soustredit na to, abychom neposrali nahravku dozadu. Zkusenosti jsou dulezity, ale prohazovanim vyslouzilcu se vratime na stejnej mrtvej bod, na kterym jsme byli pres Silhavym. Proc vubec Silhavyho (kterej tym alespon postavil a stabilizoval) stridat za Haska, Lavicku??? Pokud budeme neco menit, zkusme to nanovo, komplet, zmodernizovat, osvezit, nez ten vlak skonci v nedohlednu a zustaneme tam, kam se ted radime, tzn. v kvalifikaci budeme popravu koukat na zada tymum jako Wales nebo Svedsko a roky budeme zit ze stastnyho ctvrfinale ME (i presto ze jsme herne i statisticky patrili mezi nejslabsi tymy s nejhorsim predvedenym fotbalem).. Co za ten pokus o zmenu a revoluci tymu dame? Mame vubec o co prijit?

Reagovat
kattos

Ale to co napsal Lampas není jeho názor, jak to má či nemá být a jestli to je dobře ale fakt.

Navíc nechápu proč tady pár lidí vidí Horejse jak nějakého mladého revolucionáře

Reagovat
kattos

A ty vole, mluvíte o revoluci ale řešíte trenéra národního týmu

Reagovat
Fabregas@ole

Super podcast, borci

"Jako první trenér v lize konečně našel využití pro "měkkého” Patrika Hellebrand".

Tome, jaké je to využití? Já Dynamo v sezóně prakticky neviděl.

Reagovat
fantomas

Jako oni ho postupně Hora s Valentou vyšoupli ze sestavy, takže už to neni tak žhavý, ale už v přípravě a potom na podzim ho Horejš hrál v podstatě nejníž v záloze, jako tvořivý DMko (jakýhosi registu) a fungovalo to dobře. Naučil se pod nim dávat míč od nohy včas a neutápět se v kličkách, takže už ta jeho měkkost tolik nevadí.

Reagovat
Fabregas@ole

Ok, dík. Každopádně to, že Valenta i Hora dostávají přednost je opodstatněné a v pořádku, right? (Patrik si na svoji šanci musí právem ještě počkat)

Reagovat
fantomas

Jojo, Valenta je raketa. Teď předpokládám Hellebrand hlavně alternuje za Horu, kterej začal sezonu vejš (a mohli hrát spolu právě), dokud se nesesunul do tý role, kterou popisuju v článku.

Reagovat
Bakary3

Já jsem tedy jednoznačně pro změnu, a to navzdory tomu, že ....

- Jarda udělal hrozně moc

- mám Jardu rád, bude to určitě fajn chlap

Ale....

- Teď se z něj začal dělat skoro národní hrdina po tom, co jsme uhráli prodloužení se soupeřem, kterej opravdu nebyl nic extra.

- Při tom, že jsme tu baráž hráli jen díky LN, kvaldu jsme posrali.

- nebylo s kým hrát? Ale to je právě i chyba Jardy, protože prostě nezkouší. Jakto, že si doteď nezahrál Bucha? Lingr? Jakto, že i kdyby nebyl zraněnej, by nebyl v nominaci Jurásek? To říkám jen namátkou, těch jmen by bylo víc.

- najednou tyhle věci nevadí, nikdo si to už nepamatuje?

Vidím to tak, že bychom pokračovali ve stagnaci a za půl roku by se volalo po změně, až by všichni vystřízlivěli. Ale to už by bylo pozdě. Nevidím důvod přešlapovat na místě.

Musím ale říct, že Horejš mi nepřijde jako nejvhodnější kandidát.... Odůvodnění v článku je, budiž... Mně ale přesto nesedí.

Když bych ale měl uvést jména, napadají mě:

Svědík - v lize odvádí dlouhodobě skvělou práci, z pohledu kvalifikace by pro mě byl nejvhodnější.

Jarošík - nemá toho za sebou tolik, ale docela zírám, jak zvedl Teplice. U něj slabší kvalifikace, ale zase bych tam viděl přirozenej respekt s ohledem na jeho hráčskou kariéru.

Plašil - netipl bych ho na trenéra, ale zřejmě něco umí, když mu v Bordeaux na chvíli svěřili i áčko.. Tohle je teda hipsterskej tip, no, ale možná by nezaškodilo uvažovat ve vtahu k trenérům i touhle cestou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
meno

Plašil ani Jarošík nejsou lepší volby než Horejš. Taky bych tam ale raději viděl Svědíka.

Reagovat
Bakary3

U Plašila nikdo nevime, co v nem je, ale napadl me jako takova teoreticky zajimava volba.

Jarosik by mohl byt zajimavej, ale kdo vi.

Reagovat
db18

Reagovat
FCSL

Jarošík Tak to zlatej Horejš

Reagovat
verv

Reagovat
Fakt

Jarošík a Plašil to tam můžeme rovnou dát nějakého mladého tělocvikaře že školy

Reagovat
Jolly Roger

Trenér Řepka, asistenky Kristelová a Erbová.

Reagovat
Jolly Roger

Třeba pak bude náš fotbal horejš, momentálně jsme dolejš.

Lepší kandidát než Ivan Hašek, který ztratil kontakt se západním fotbalem a trénoval jen ve stínu padišáha. Jako předseda předal český fotbal Berbrovi a Peltovi.

Na Šilhavém se mi líbilo, že posadil "hvězdy" Daridu, Dočkala a Kadeřábka, což tito neunesli. U posledně jmenovaného to bylo sporné, u prvních dvou ne. Nevadilo by mi, kdyby Šilhavý zůstal. Změna pro změnu je nesmysl. Ale ten Horejš by mi taky nevadil.

Reagovat
smazaný uživatel

Šilhavý dokázal z toho mužstva vymáčknout maximum. Podívejte se jak vypadal nároďák, když ho přebíral. Absolutně neperspektivní tým bez hvězd a dokázal z pár let z toho týmu vyždímat čtvrtfinále na EURO. Jediný co mu budu vždy zazlívat je to neustálé protěžování Bořila, který nás stálo možná i postup přes Dány.

Za mě jednoznačně prodloužit smlouvu s Šilhavým a kdyby to neklaplo tak Svědík je lepší varianta než Horejš.

Reagovat
Jinders

Nakonec proč ne?

Nicméně na tuty se to nestane, uslyšíme typické:"jeho čas přijde" a pokud opravdu JŠ skončí tak se vrátí Hašek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele