ROEDER: OWEN ZŮSTÁVÁ

16.04.2007, 12:28
Aktuality
Sotva se Michael Owen po dlouhých deseti měsících vrátil na fotbalové trávníky, objevily se spekulace o jeho možném odchodu z Newcastlu. Zájem údajně má Manchester United, manažer Newcastlu Glenn Roeder však jakékoli řeči o Owenově odchodu odmítá.

"Není tajemstvím, že Sir Alex Ferguson chce dalšího útočníka a hráč Owenových kvalit za přijatelnou cenu jej musí zajímat," citují média zdroj blízký Old Trafford. 27letý Owen má ve své smlouvě klauzuli o výkupní ceně 12 miliónů liber. "Přirozeně si musíme být jisti, že se plně zotavil, proto jeho návrat pozorně sledujeme."

Jakékoli spekulace o Owenově odchodu však nechce ani slyšet manažer Newcastlu Glenn Roeder. "Je to pro mě novinka," řekl pro list The Guardian. "Ale určitě jsem nečekal dlouhé měsíce na možnost napsat jeho jméno na soupisku jen proto, abych teď jen zauvažoval o jeho prodeji. Michael je důležitou součástí mých plánů na příští sezónu. Vím, že byl frustrován stejně jako každý jiný a už se nemůže dočkat, až začne znovu za Newcastle hrát. Osobně už se jeho gólů také nemohu dočkat," těší se Roeder.

Michael Owen se k soutěžnímu zápasu nepostavil od loňského mistrovství světa, na němž si při utkání se Švédskem vážně poranil koleno. K návratu se přiblížil před týdnem, kdy nastoupil k přátelskému utkání a hned vstřelil gól. Není tak vyloučeno, že stihne ještě některá z posledních kol končící sezóny.

V sezóně příští by měl po jeho boku v útoku "Strak" setrval nigerijský střelec Obafemi Martins. Ten se po pomalejším rozjezdu uchytil a kouč Roeder s ním i nadále počítá, přestože se spekulovalo o jeho odchodu. "Jsem si na 100% jistý, že zde Oba bude i v příští sezóně. Řeči o jeho odchodu jsou jen recese. Má smlouvu ještě na čtyři roky, jeho budoucnost je v Newcastlu," tvrdí Roeder s jistotou.

Autor: Petr Starý / football365.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*straka

Doufam, ze se Owen nezrani zase...s Martinsem to bude utocna dvojka....jeste koupit nekoho vyssiho do utoku ( Huntelaren) ....Ameobi, Luque pryc... do obrany Brown a Silvestre a bude ok ...

Reagovat
HOST*Heretic

Ameobi je náhodou bomba útočník. Když je zdravý byvá produktivní a na hřišti nepřéhlédnutelný. Umí pokrýt míč a má dobrou techniku(na jeho výšku). Naproti tomu Luque musí odejít, ten je uplně k ničemu. Anglie mu očividně vůbec nesedí.

Myslim, ze příchod Huntelarena neklapne (moc zájemců a kvalitnějších). Browna bych bral, jak pro jeho věk tak pro univerzálnost. Silvester chtěl jít spíš do Itálie nebo Španělska pokud si pamatuju.

Reagovat
HOST*hild

Browna dostaneš,ale výměnou za Owena

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě bych rád nějakou tu posilu uvítal, ale myslím, že to není to nejdůležitější. Newcastle má i teď velice kvalitný tým, který by každý rok měl hrát mezi první šestkou Premier League. Jen nebýt té nehorázné smůly tohoto týmu na zranění...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele