Rozporuplný VAR aneb Události 14. kola FORTUNA:LIGY

01.11.2022, 20:00
Názory a komentáře
Čtrnácté kolo FORTUNA:LIGY přineslo divokou přestřelku ve vršovickém derby, kterou lépe zvládla Slavia. Ta porazila Bohemians 4:1. Nezaváhala však ani Viktoria Plzeň, ta dokázala přepnout zpět na domácí soutěž a vyhrála ve Zlíně 3:0.

Duel Sparty se Slováckem byl kvůli páteční dohrávce hostí v Evropské konferenční lize odložen. Zbrojovka Brno nedala doma šanci Slovanu Liberec, zvítězila 3:0. Stejným poměrem skončilo i utkání mezi Jabloncem a Českými Budějovicemi.

Ve východočeském derby došlo k překvapení, poslední Pardubice si vyšláply na Hradec Králové a vyhrály 3:1. I Baník Ostrava porazil Mladou Boleslav s výsledkem 3:1. Teplice doma dokonaly obrat se Sigmou Olomouc, dlouhou sérii vzájemných remíz ukončily díky výhře 2:1.

Zápas kola


Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha

Vršovické derby přineslo brzké góly, sporné situace a nakonec poměrně klidné vítězství Slavie. Na Květovu trefu již ve třetí minutě odpověděl Olayinka, ještě do pauzy otočil z penalty Jurečka. Po pauze slepenými góly pečetili vítězství Lingr a znovu Olayinka, tito dva si navíc vzájemně asistovali.



Gól kola


1. Dominik Janošek (Pardubice)

Pardubický záložník z přímého kopu vymetl šibenici.



2. Jakub Řezníček (Zbrojovka Brno)



3. Pavel Černý (Pardubice)



Jedenáctka kola






Brankář - Jan Laštůvka (Baník Ostrava)

Ostravský gólman je i ve čtyřiceti letech nepostradatelným členem týmu. Výborně zareagoval při Frydrychově teči po střele Pecha, pomohla mu i branková konstrukce. Některé situace nemusel vůbec řešit kvůli nešikovnosti Středočechů. Lídr týmu.

Pravý obránce - Jakub Šural (Zbrojovka Brno)

Po přestávce poprvé prolomil libereckou defenzivu. Po centru Ševčíka z rohového kopu vznikl ve vápně obrovský závar. Hlavica promáchl, ale míč se dostal doleva k Hladíkovi, který jej okamžitě poslal zpět do ohně. Šural napoprvé napálil ve skrumáži jen obránce, ale napodruhé už blok propálil.

Střední obránce - Michal Frydrych (Baník Ostrava)

Otevřel střelecký účet defenzivních hráčů Baníku. Kuzmanović rozehrál roh nakrátko s Plavšićem, ten mu posléze balon vrátil a srbský záložník odcentroval přesně na zadní tyč, kde se pěknou křižnou hlavičkou prosadil Frydrych. Dobrý výkon vpředu i vzadu.

Levý obránce - Jiří Fleišman (Baník Ostrava)

Na vítězství s Mladou Boleslaví se podílel druhým gólem. Na přední tyči prodloužil centr z rohu Frydrych a na malém vápně poté hlavou dostal balon do sítě Fleišman. Středočeši jsou jeho oblíbený soupeř, v jejich dresu dokonce nastupoval.

Pravý záložník - Erik Jirka (Viktoria Plzeň)

Dostal se do parádní formy, Zlín sestřelil dvěma góly a asistencí. U první branky Chorý prodloužil ve vápně centr na zadní tyč a Jirka propálil Rakovana. Poté se role prohodily, když Jirka Chorého našel ze strany před bránou. Na závěr opět asistoval vytáhlý útočník, když výborně přenesl hru.

Střední záložník - Dominik Janošek (Pardubice)

Dvěma góly významně pomohl k důležitému pardubickému vítězství proti Hradci Králové. Pět minut po přestávce se ujal přímého kopu, který nádherně zakroutil do horního růžku. Poté jej z první našel Halešic a on prudkou ranou zamířil k bližší tyči, kam se trefil naprosto přesně.

Střední záložník - Michal Ševčík (Zbrojovka Brno)

Podílel se na všech třech gólech Zbrojovky do sítě Slovanu. Nejprve se po jeho rohovém kopu trefil Šural, poté skóroval sám, když Souček čistě obral protihráče po rychlé rozehrávce Vliegena a Ševčík poslal balon do prázdné brány. Nakonec do úniku vyslal Řezníčka.

Levý záložník - Peter Olayinka (Slavia Praha)

Do sítě Bohemians poslal míč hned dvakrát, jednou asistoval. Nejprve prvním gólem Slavie vyrovnal, když tečoval střelu Juráska. Poté z levé strany vyslal do jasné šance Lingra, který se nemýlil. Na závěr využil nepovedeného zakončení předchozího střelce a na zadní tyči zakončil.

Útočník - Abdallah Gning (Teplice)

Strůjce teplického obratu. Nejprve asistoval, když hlavičkoval Žák mimo, ale Gning jeho zakončení stihl vrátit zpět a to už se Filip Žák nemýlil. Poté si narazil s Juklem a následně z levé strany zamířil milimetrově přesně do vzdálenějšího vinglu branky.

Útočník - Jan Chramosta (Jablonec)

Ujal se pokutového kopu Jablonce a naprosto chladnokrevně poslal budějovického brankáře na druhou stranu. Na třetí branku svého celku přihrával, když poslal Černáka přesnou přihrávkou do rychlého brejku a fotbalista Severočechů potvrdil domácí vítězství.

Útočník - Tomáš Chorý (Viktoria Plzeň)

Spolu s Jirkou ve Zlíně rozhodli. První gól zařídil jeho spoluhráč, když na něj prodloužil ve vápně centr. Poté jej Jirka našel z pravé strany přízemním centrem v pokutovém území. Při posledním gólu Plzně ukázal Chorý výborný přehled, když přenesl hru na úplně volného Jirku.

Nemělo by vám uniknout


V závěru první půle v Ďolíčku trefil balón do ruky hostujícího Ousoua, ten se však snažil uhnout, tudíž ani domácí hráči nikterak vehementně neprotestovali.


Hodně hloupým zákrokem Ondřej Čoudek možná definitivně podřezal větev Jozefu Weberovi. Podkopnul totiž v pokutovém území Vladimira Jovoviće, jenž by možná balón ani nestihl na hrací ploše.


Pochvalu si nezaslouží ani Liberec, obrovská hrubka po Vliegenově vyhození vedla ke snadnému gólu Ševčíka.


Blízko gólu minimálně měsíce byl Ondřej Karafiát, jehož dělovka z uctivé vzdálenosti skončila na tyči.


Dominik Janošek přispěl k vítězství Pardubic v derby dvěma góly, zároveň si ale připsal i jeden neslavný moment. Nepochopitelnou přihrávkou totiž Hradci připravil vyrovnání.


Mladý středopolař nakonec mohl i završit hattrick, po Reichlově zákroku však balón zřejmě nepřelezl brankovou čáru.


Zachyceno na sociálních sítích


Toliko k vyrovnanosti letošní sezony.


Sice o tom nic nevím, ale vím, že se neshodneme.


Český fotbal byl zase jednou v centru dění, moc dlouho to ale nevydrželo...


Jako by slávisti těch útrap letos neměli dost.


VAR v akci


Ve vršovickém derby byly k vidění i sporné situace. Hromadovo nakopnutí Prekopa zůstalo poměrně nepochopitelně bez odezvy. Čas 1:16.


Ještě více byli Klokani naštvaní, když byla odpískaná penalta poté, co byl poslán k zemi Jurečka. Čas 1:30.


Změny v tabulce


Na čele tabulky zůstává vše při starém, první Viktoria Plzeň má na druhou Slavii Praha náskok čtyř bodů a zápas k dobru. Třetí Sparta na sešívané ztrácí bodů osm, ale má rovněž o duel méně. Stejný počet bodů má i čtvrtý Hradec Králové, pátá Zbrojovka Brno má o tři méně.

Vrchní šestku aktuálně i přes vysokou porážku uzavírají Bohemians, na které bod ztrácí sedmá Sigma Olomouc a osmý Slovan Liberec. Na devátou příčku poskočil Baník Ostrava, desítku pak uzavírá severočeský Jablonec.

Na jedenácté místo se propadla Mladá Boleslav, která je na tom ovšem stejně jako desátý celek tabulky, i dvanácté Slovácko a třinácté Teplice ale mají stejný bodový zápis. Následují České Budějovice, Zlín a poslední Pardubice, které už ovšem ztrácí pouze tři body.

Autor: Petr Procházka

Komentáře (25)

Přidat komentář
verv

Rozporuplný VAR? Spíš Klíma, ne?

Reagovat
Lemond Laws

VAR snad poprvý zafungoval selskym rozumem

Reagovat
kecipep

Reagovat
Pablos

Reagovat
HorajzmAmmann

L+F+F

Reagovat
Lexi Belle

Lesbian Friends Fisting?

Reagovat
meno

Reagovat
kilobyte

Fuj. Kde?

Reagovat
Lexi Belle

Já ti dám fuj

Reagovat
kilobyte

Máš dát odkaz.

Reagovat
ratusek

Reagovat
ratusek

Reagovat
Greny

Jsem zvědav na toho Sevu, pokud by klaplo rovnou zahraničí jak jsem zaslechl v posledních dnech bylo by to super pro nás i pro nej

Reagovat
Salfovic

Ve Spartě by ho akorát zabili.

Reagovat
Pablos

záleží také jaké zahraničí ...pořád můžou být na zabití i horší přestupy.

Reagovat
Greny

Itálie, Německo .. ale průměrné kluby a pak PSV se zajímá a hlavně pro mě top je Salcburk

Reagovat
Pablos

Tak uvidíme jak se to vyvrbí. Každopádně jsem myslel, že to je se Spartou jakoby už domluveno, jen se čeká na zimní přestávku

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jo, Brno se jen snaží šponovat cenu. A vzhledem k tomu, že na druhé straně jsou idioti, tak jim to nejspíš vyjde.

Reagovat
Salfovic

Salcburk by byl skvělej

Reagovat
kilobyte

Zato v zahraničí se z něj stane top hráč. Že takových příkladů už v minulosti bylo. Většina lepších hráčů, kteří přestoupili z Brna do zahraničí stejně nakonec skončila ve Spartě.

Reagovat
Greny

Tak právě proto ať jde do ciziny .. pak má jistotu že kdyžtak v té Spartě stejně skonci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nevím, jestli to tady někde bylo, ale jedna italská trenérská legenda je zase bez práce.

Reagovat
Cotton

Kéž by se vrátil do Sparty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele