Ruská Premier Liga souhrn - 10. kolo

10.05.2008, 14:35, aktualizováno 11.05.2008, 19:24
Komentáře a souhrny
FK Moskva dalo zapomenout na špatný vstup do sezony a vyhrálo na hřišti Šinniku. Nalčik přehrál na domácím hřišti vedoucí Kazaň. Lokomotiv si poradil s Tomskem a dostal se na druhé místo tabulky. Neděli otevřela výhra Saturnu nad Dinamem, Spartak si ze Samary veze jenom bod. Hráči CSKA konečně našli přesnou mušku a doma přestříleli Chimki. Perm veze tři body z horké půdy v čečenském Grozném...

Šinnik Jaroslavl - FK Moskva 0:1

10.05.2008 12:00

Góly: 52. Petr Bystrov

Brankou Bystrova zvítězilo FK Moskva na hřišti Šinniku Jaroslavl. Hosté si připsali druhé vítězství v tomto ročníku.

Sebevědomě vstoupili hráči FK Moskva do utkání, v dobré příležitosti se ocitl Čížek, ale nejvhodnější moment prováhal. Po centru Bystrova míč hlavou špatně trefil Maxi Lopéz. Také Šinnik o sobě dal vědět, už se zdálo, že zakončení Čerkese končí v síti, ale opak byl pravdou.

V dalších minutách si na nezkušeném brankáři Pesjakovi dvakrát vylámal zuby útočník FK Moskva Roman Adamov. Na druhé straně zaměstnával obranu FK Moskva Denis Bojarincev, ale středové duo Godunok a Jop jeho ostrým centrům s úspěchem čelilo.

Ihned po přestávce FK Moskva sevřelo Šinnik, což přineslo ovoce. V 52. minutě spolupráci Adamov – Bystrov proměnil ve vstřelenou branku druhý jmenovaný hráč. FK Moskva mělo další šance na navýšení skóre, ale Pesjakov křest ohněm zvládl dokonale, hlavně pro střelce Adamova se stal noční můrou. Nezáživné utkání tak skončilo těsným vítězstvím Moskevských 1:0.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Rubin Kazaň 2:0

10.05.2008 14:30

Góly: 9. Rustem Kalimullin, 57. Vladimir Kisenkov

Spartak Nalčik překvapivě zdolal vedoucí Rubin Kazaň. Za domácí se trefil Kalimullin a Kisenkov.

Úvodní branka padla už v deváté minutě. Samsonov předložil přihrávku Kalimullinovi, ten se prosadil přes svého strážce Šaronova a poslal Nalčik do brzkého vedení. Na straně Rubinu byl aktivní Rebrov, který měl také několik nadějných šancí. Vlastní branku si málem vsítil Jatčenko. Po krátké odmlce dal o sobě Spartak Nalčik opět vědět, Kozko perfektně zneškodnil zásah Geterjeva, ani hlavička Džudoviče si nenašla místo za zády Kozka.

Úvod druhého poločasu byl ve znamení faulů a ztracených míčů. Chomiče se pokusil ohrozit Rebrov, ale mířil vedle. V 60. minutě vstřelil Nalčik druhou branku, Kisenko umístil přímý kop přesně k tyči. Doslova o několik chvilek později mohli přidat další branku Samsonov a Ricardo. První jmenovaný nevyzrál na Kozka a Ricardo Lago zase neměl při zakončení z úhlu potřebnou dávku štěstí.

S přibývajícími minutami byla hra nervóznější, k vidění bylo hodně ztrát a žlutých karet. Dramatické momenty scházely. Nakonec měl Rubin dvě příležitosti na vyrovnání, střelám Semaka a Rjazanceva chyběly ke gólu centimetry. V nastaveném čase pak nedal fotbalista Spartaku Siradze penaltu, ale Nalčik to mrzet nemuselo, domácí zvítězili po přesvědčím výkonu 2:0. Rubin si připsal druhou porážku v této sezóně.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Tom Tomsk 2:0

10.05.2008 17:00

Góly: 24. Dinijar Biljaletdinov (pen.), 59. Peter Odemwingie

Lokomotiv se po třízápasové odmlce dočkal vítězství, porazil Tom Tomsk 2:0. Mezi střelce se zapsali Biljaletdinov a Odemwingie.

Od prvních minut měl Lokomotiv hru pod svými křídly. Hosté se snažili o protiútoky. V úvodu si žádný tým vážnější příležitost nevytvořil. Až ve 24. minutě Bugajev fauloval v pokutovém území Samedova a sudí nařídil pokutový kop, míč si postavil Biljaletdinov a otevřel skóre ve prospěch Lokomotivu. Tomsk po inkasované brance mírně otevřel hru, ale v útoku se mu prosazovat nedařilo. Výjimkou byla šance Maznova, kterého nepohlídal obrana Lokomotivu. Levenec si však mohl oddechnout, míč letěl vedle.

Druhý poločas se odehrál v podobné režii, jako ten první. Lokomotiv častěji ohrožoval branku soupeře. V 56. minutě si hosté vytvořili nebezpečný moment, Klimov vysunul Strelkova, který postupoval na brankáře Levenece, ale střílel nad. V 68. minutě se Lokomotiv dočkal uklidňující branky, po rychlém protiútoku s jistotou rozvlnil síť Odemwingie. Lokomotiv si do konce zápasu vedení 2:0 pohlídal a jeho fanoušci se po třech zápasech dočkali vítězství.

Více informací k zápasu

FK Saturn - Dinamo Moskva 2:0

11.05.2008 12:00

Góly: 32. Marko Topić, 45. Dmitrij Kiričenko

Saturn po nepovedeném zápase v Permu opět zabral a vybojoval tři body, tentokrát velmi cenné. O výhře 2:0 nad Dinamem Moskva rozhodl už v prvním poločase, když se postupně trefili Topič a Kiričenko.

Než celý zápas začal, stadión se ponořil do minuty smutku a ticha, která se držela za smrt nadějného hráče Saturnu Cyrila Spasského. Úvodní minuty patřily hostům, kteří gólmana Kinského několikrát zaměstnali svými pokusy. Aktivní byli především Keržakov a Semšov. O to větším překvapením byl první gól duelu. Ten nevstřelilo podle předváděné hry Dinamo, ale domácí fotbalisté. V 32. minutě se prosadil útočník Marko Topič.

Pro hosty byl inkasovaný gól signálem k ještě výraznější ofenzívě, která je ale nakonec stála v první půli druhou branku v jejich síti. Těsně před přestávkou využil skvělé přihrávky Eremenka druhý útočník Saturnu Dmitrij Kiričenko a tvrdou ranou překonal bezmocného gólmana Karčemarskase.

Druhý poločas hodně ovlivnil incident z 54. minuty. Druhou žlutou kartu viděl Alexej Igonin a musel předčasně do sprch. Svému týmu tak nadělal nemalé problémy. Očekávalo se, že Dinamo se pokusí využít početní výhody minimálně k vyrovnání, jenže ve zbývajících minutách toho moc nepředvedlo. Jediné šance spálil střídající Dimidko, a protože ani Saturn se do zakončení moc nehnal, diváci viděli poměrně nudný konec. Fanoušci Dinama tak čekají na vítězství již pět zápasů a jejich tým se pomalu propadá do středu tabulky.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Spartak Moskva 1:1

11.05.2008 14:00

Góly: 40. Juan Escobar - 45. Cristian Maidana

Kazaň o víkendu selhala v Nalchiku a tak se její pronásledovatelé mohli dotáhnout. Jeden z hlavních adeptů na titul Spartak Moskva hrál na půde Samary a měl tak velkou šanci stáhnout náskok Rubinu na 5 bodů.

Začátek zápasu patřil domácím, kteří se snažili svého soupeře aktivní hrou zatlačit a donutit k chybám. Větší příležitosti Samary měli na kopačkách dvakrát Tichonov a také český záložník Jiří Jarošík, vždy byl však přirpavený a pozorný brankář Spartaku Pletikosa.

První branky zápasu se diváci dočkaly v 40.minutě. Savin si lehce poradil s Argentincem Maidanou, vystřelil, ale jeho střelu srazil Filipenko k úplně volnému Escobarovi a ten nedal chorvatskému gólmanovi Pletikosovi šanci – 1:0 .Samara místo toho, aby Spartak do poločasu pořádně dohrála a pokusila se zasadit ještě jeden úder, tak polevila.

A to se domácím fotbalistům opravdu nevyplatilo. Minutu před koncem první pětačtyřicetiminutovky napřáhl ke střele Maidana a nedal Lobosovi nejmenší šanci reagovat. Do poločasu tak šli obě mužstva za nerozhodného stavu 1:1.

Kouč Spartaku byl s výkonem svého mužstva velice nespokojený a do druhé půle nastoupil za Maidanu Pavlyuchenko. Spartak se snažil daleko více než v první půli, naopak tlak Samary slábl. Dvě střely si do statistik zapsal ještě český středopolař Jiří Jarošík, ale ani jedna nemohla Pletikosu nijak ohrozit.

V závěru měly Křídla Sovětů mírně navrch, ale své šance nedokázali proměnit. Před zápasem by určitě domácí bod braly, ale po zápase se dá říct, že Spartak může být rád, že si odváží ze Samary alespoň bod.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - FK Chimki 4:3

11.05.2008 14:30

Góly: 8. Miloš Krasić, 21. Sergej Ignaševič, 38. Alan Dzagojev, 90. Dudu Cearense (pen.) - 14. Eldar Nizamutdinov, 45. Nastja Čeh, 88. Eldar Nizamutdinov

Přestřelku v Moskvě vyhráli se štěstím favorizovaní domácí. Chimki dělila jediná minuta k zopakování loňské překvapivé remízy. V nastaveném čase však Dudu proměnil penaltu a poslední tým tabulky tak CSKA neobral ani o bod.

Hned v osmé minutě převzal na pravé straně míč Krasič, ve vápně se dostal přes dva obránce a nakonec překonal hostujícího brankáře. To hráče CSKA uspalo, ve 14. minutě si nepohlídali Nizamutdinova, který bez problémů přešel přes Grigorieva a technickou střelou překonal Akinfeeva. Jenže uběhlo opět jen pár minutek, k rohu se postavil Dzagoev, překvapení v základní sestavě, a centr posadil přesně na hlavu Ignasheviche – 2:1. Pojistit vedení mohl Wagner Love, když střílel přes Zhirkova, ale neuspěl. Blízko vlastního gólu byl poté Radkov, hlavičkoval však těsně vedle. Pět minut před koncem prvního poločasu přiťuknul Love Dzagoevovi, který se ocitl sám před Berezovskim a z deseti metrů brankáře překonal. Zdálo se, že Chimki půjdou do šaten se dvoubrankovým mankem, ale v nastaveném čase dostal na polovině hřiště míč Čech, míč potáhl dopředu a poté nekompromisně zakončil.

Do druhého poločasu nemohl zasáhnout brankář hostujícího celku, mezi tři tyče se tak postavil Šiškin Tomu dělal největší starosti kanonýr Wagner Love, který ho však ani nadvakrát nedokázal pokořit. Podobně dopadl i Dudu a dorážkou se neprosadil Žirkov. Převahu domácí využít nedokázali a v 80. minutě mohli děkovat Akinfejevovi, když vychytal hlavičku Ignasheviche. Po sedmi minutách však byl i on krátký na střelu Nizamutdinova, jenž si skvěle zpracoval Radkův centr na hruď a tvrdě vypálil. V poslední minutě byl ale ve vápně faulován Žirkov právě Nizamutdinovem a Dudu penaltu se štěstím proměnil, Šiškinovi prolétl míč pod tělem.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Amkar Perm 0:1

11.05.2008 17:00

Góly: 6. Nikola Drinčić

Amkar Perm si odváží cenné tři body z horké čečenské půdy Těreku Groznyj. O výhře Permu rozhodla jediná branka, v úvodních minutách se trefil Kušev.

Minutu ticha za zesnulého hrdinu Achmada Kadyrova držely oba celky a diváci na stadionu Těreku. Bývalý čečenský hrdina a zapálený fanda Těreku by však jistě nebyl spokojen se vstupem domácích do utkání. Amkar svého soupeře zatlačil a výsledkem byla přesná trefa Kuševa po přihrávce Drinčiče. Po vstřelené brance se Amkar zatáhl do defenzívy, ale díky výborné práci ve středu pole se Těrek nedostával k zajímavým momentům u branky Gabulova.

Těrek byl evidentně v křeči, ztrácel triviální míče a neprosazoval se ani z četných standardních situací.

V druhém poločase Těrek trochu zrychlil svou hru, ale v ofenzívě se mu stále nedařilo. Perm šel pohodlně za třemi body, bez větších problémů totiž držel těsné vedení. Přesto se v nastaveném čase málem podařilo vyrovnat, ale Gabulov vytáhl z rukávu skvělý zákrok.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň1080216:824
2.Amkar Perm1061312:619
3.Lokomotiv Moskva953112:518
4.Spartak Moskva1045119:1317
5.Křídla Sovětů Samara1043314:1015
6.CSKA Moskva943211:715
7.Dinamo Moskva1043313:1315
8.Spartak Nalčik104159:1113
9.Saturn Moskevská oblast1033411:1012
10.Těrek Groznyj94058:1412
11.Tom Tomsk103258:1211
12.FK Moskva1024411:1310
13.Šinnik Jaroslavl1022612:178
14.Zenit Sankt-Petěrburg61417:77
15.Luč-Energija Vladivostok91357:136
16.FK Chimki1013613:246
Zbývající zápasy
16.07. 14:00Luč-Energija Vladivostok - Zenit Sankt-Petěrburg

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hmm, tak Rubin překvapivě teče v Nalčiku 0:2.

Reagovat
božský John

Nalčik je doma docela silnej..cekal jsem remizku..zmylil jsem se...

Reagovat
smazaný uživatel

Nalčik doma 2-0-4. Moc silný mi doma teda nepřipadá...

Reagovat
božský John

No tak ale celkove....proste neni to jak Jablonec..

Reagovat
GEGE

ze by Rubinu dochazel dech

Reagovat
fantomas

docela brzo teda

Reagovat
božský John

Je zajimavy ze po 10 zapasech nemaj ani jednu remizu

Reagovat
smazaný uživatel

Uzavíráme sázky, jestli se Kalouda dostane zítra na hřiště!

Kursy:

ne 1.1:1

ano 20:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud si CSKA nebude s Chimkami komplikovat život a rozhodne už během prvního poločasu, tak je velká šance, že si zahraje. Jinak ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale krasny je, jak vitez UEFY (doufam) bude travit letni prestavku na poslednim miste .... o to krasnejsi bude, jak bude behem cervence kazdym tejdnem stoupat vejs a vejs VPERED ZENIT!

Reagovat
božský John

Zenjit vyhraje Uefu a pak se bude soustredit na ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Češi a Slováci v Rusku, pro zajímavost....

Jméno(Klub), Zápasy/minuty/, góly, známka

Kinský(Saturn) 9/810/, 5.50

Čech(Vladivostok) 9/810/, 5.50

Ďurica(Saturn) 8/720/, 1, 5.62

Zabavník(Těrek) 8/720/, 1, 5.50

Jiránek(Spartak) 8/702/, 5.69

Šírl(Zenit), 6/540/, 5.75

Čížek(FK Moskva), 6/490/, 5.75

Hubník(FK Moskva), 4/360, 5.00

Jakubko(Saturn), 7/355/, 2, 5.67

Hubočan(Zenit), 4/268/, 5.30

Jarošík(Krylja), 2/94/, 5.00

Kováč(Spartak), 3/10/

Kalouda(CSKA) 1/1/

Reagovat
M11

diky supr prispevek

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

A jaka je stupnice hodnoceni?

Reagovat
rufus

Pravděpodobně 0 (nejhorší) až 10 (nejlepší). Je to tak skoro ve všech zemích, dá se to i podle těch známek odvodit.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle tech znamek mi to prave nepripada.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak...treba Jarosikuv vykon proti Dynamu urcite nebyl na 5/10, ikdyz pres nej sel prvni gol...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to podle serveru championat.ru. Nejlepší hráč Juri Žirkov má 6.19.

Reagovat
Slejdy

CSKA

Reagovat
Slejdy

4-3 maji stesti

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě v poslední minutě

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě šťastná pencle :-)

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, jsem si ani nevšim, někdo by už hold nesnesl ztrátu CSKA

Reagovat
božský John

Tady jde o to ze by moskevskej klub prohral s klubem z predmesti Moskvy...to je jako kdyby Sparta prohrala s Ricanama

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Rusko.Ted si nemuzes ani uprdnout jinak bys prisel o kejhak.

Reagovat
božský John

Spis kdy z ses z Moskvy tak muzes prdet jak chces ba i mit srajdu ale jinak ses v loji

Reagovat
fantomas

no no no kluci, ja ještě nevečeřel...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kalouda je blb , že tam šel...Nebo teda spíš Pross je prolhanej šmejd , kterýmu jde evidentně jen o peníze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele