Ruská Premier Liga - souhrn 14. kola

02.11.2012, 17:59, aktualizováno 05.11.2012, 17:55
Komentáře a souhrny
Machačkala zdolala Těrek a vrátila se na druhé místo za CSKA, které zvládlo nedělní šlágr s Lokomotivem. Další výhru zaznamenal Zenit, i když v souboji s Rostovem se na tři body řádně natrápil. To Spartak Moskva zářil v Samaře, Kubaň neměla problémy v Permi a Kazaň vyhrála v Saransku. Pondělní dohrávka přinesla body Volze...

Alanija Vladikavkaz - Volga Nižnij Novgorod 0:2

05.11.2012 16:00

Góly: 68. Aleksej Sapogov, 75. Ilja Maksimov

Alanija útočila, Volga skórovala. Tak by se dal shrnout zajímavý duel ve Vladikavkazu, který díky větším zkušenostem lépe zvládla hostující Volga.

Domácí nastoupili do utkání s velkou vervou, věděli totiž, že dnes půjde o hodně. Brankář Keržakov byl stále v permanenci, v desáté minutě s velkou námahou vyrazil střelu Aslana. Poté pálil dvakrát Neco, ale pouze do náruče připraveného Keržakova. První půle jinak nenabídla moc šancí. Hlavně na straně Volgy, která se především soustředila na bránění, protože hra s otevřenou obranou jí moc nesvědčí. Na konci první půle poprvé zahrozil Sapogov, ale Volžané se do vedení nedostali. První poločas tedy skončil smírem.

Druhou půli lépe začali hosté, jenže se jim lehce zranil aktivní Karjaka a musel střída. Již v 50. minutě. Nicméně poločasový fén kouče Božoviče zabral. V 68. minutě se poprvé pohlo skóre utkání. Maksimov před sebe přihrál balon, kterého se ujal Sapogov a překonal bezmocného gólmana domácích. 0:1.

Pět minut na to, v 73. minutě bylo vymalováno. Sapogov s Maksimovem si tentokrát vyměnili role. Prvně jmenovaný patičkou překonal obranu domácích a Maksimov byl najednou sám před Gilderem. Neměl problém jej překonat. 0:2. Poté se utkání jen dohrávalo. Volga zkušeně hlídala vedení a poctivě bránila. Hráči Alanije byli jako opaření, nebyli s to si pořádně přihrát. Utkání tak skončilo výhrou Volgy.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - Dinamo Moskva 2:0

04.11.2012 15:00

Góly: 37. Wanderson, 90+2. Moussa Konaté

Domácí Krasnodar se probral a na domácím stadionu paralyzoval ve formě hrající Dinamo. Trefili se Wanderson s Konatém. Domácí tedy zvítězili 2:0.

Lépe začalo hostující Dinamo. Zejména Dzsudzsák hráčům FK pořádně zatápěl. VE 14. minutě mohl poprvé rozvlit síť, jenže v dobré pozici minul bránu. O pár minut později hlavičkoval Kurányi, jenže domácí brankář Sinicin byl pozorný a i tento pokus lapil. Po celou první půli byl stále v permanenci a likvidoval útoky hostů. Jeho spoluhráči toho moc nevymysleli. V 26. minutě dokonce Marciu vykopával balon z čáry ! Stalo se tak po Kurányiho střele hlavou, kdy Sinicin nestihl vypíchnout míč. Když ase už zdálo, že Dinamo prostě musí skórovat, tak zákonitě skórovali domácí. V 37. minutě po centru Marcia hosté odvrátili míč hlavou jen k Wandersonovi, který zavřel oči a z voleje napálil balon, ten proletěl pod břevnem a zastavil se v síti. V sedmatřicáté minutě se domácí tedy dostali do vedení. První půle pak pokračovala v poklidném duchu, do šaten se šlo tedy za stavu 1:0 pro krasnodarské FK.

Druhá půle se nesla v podobném duchu jako v prvním poločase. Domácí bránili, hosté útočili. S tím rozdílem, že se nedostávali do tolika šancí. Kouč Muslin svým svěřencům patrně promluvil do duše. Sinicin si tak mohl trochu oddechnout. Krasnodařané začali také útočit. Většina ataků hostující brány šla přes Wandersona, ale jeho střely bránu svorně míjely. Když se už zdálo, že další gól na svět nepřijde, tak udeřil mladičký Senegalec Konaté a Šunin tahal balon ze sítě podruhé. Díky druhému gólu v nastavení tak zápas skončil nezaslouženou výhrou domácích 2:0.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Těrek Groznyj 3:1

04.11.2012 12:45

Góly: 10. Mbark Boussoufa, 17. Lacina Traoré, 64. Christopher Samba - 54. Blagoj Georgiev (pen.)

Anži si dokázalo poradit s Těrekem a i nadále se drží u čela ligy. dnes o vítězství rozhodli druhé desetiminutovce dvěma slepenými góly.

Domácí začali mnohem lépe a vypracovali si tlak hned na začátku utkání. Z něj vytěžili postupně dva góly. První přišel na světlo světa v 10. minutě, kdy se po průniku Žirkova radoval Boussoufa. nutno ovšem dodat, že Žirkov má na gólu lví podíl, protože "udělal" obranu Těreku a Mbark zakončoval do prázdné brány. 1:0.

O sedm minut později bylo vymalováno. Trefil se totiž kanonýr Lacina Traoré. Tentokrát akci udělal Etoo, který vykombinoval obranu Těreku a Traoré neměl problém s překonáním Godzura. 2:0.

První půle se pak odehrávala v poklidném tempu. Domácí se zklidnili a hosté evidentně zaskočení průběhem neměli sílu na odpověď. Do šaten se tedy šlo se stavem 2:0.

Počátek druhé půle nabídl naději pro Těrek. V 54. minutě totiž Traoré ve vápně sundal Lebeděnka a Georgijev si postavil balon na penaltový puntík. Gabulov neměl šanci. Skočil ke straně a penalta byla zahrána v panenkovském stylu. Hosté tedy snížili. Jenže jejich elán neměl dlouhého trvání. Přesněji trval deset minut. Boussoufa centroval, Tagirbekov prodloužil a stoper Samba pomalu z brankové čáry "zabil" balon do sítě. 3:1.

Poté se utkání už jen dohrávalo. Silná Machačkala nenechala svého regionálního soupeře nadechnout k závěrečnému tlaku a bere zasloužené 3 body.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva 2:1

04.11.2012 10:30

Góly: 29. Rasmus Elm, 90. Pontus Wernbloom - 33. Andrej Ješčenko

Švédské komando opět úřadovalo. Dlouho se zdálo, že zápas mezi CSKA a Lokomotivem skončí remízou, ale pak v 92. minutě zvýšil na konečných 2:1 Pontus Wernbloom a bylo vymalováno.

Počátek utkání byl v režii Železničářů. Ti se na svého městského rivala vrhli se vší vervou a v 5. minutě mohli vést. Jenže Caicedo ve výborné pozici selhal. Jeho hlavičkový pokus mířil přímo do náruče připraveného Akinfejeva. I nadále Biličovi hoši ovládali pole. Postupně pálili Glušakov a Caicedo, ale Akinfejevv držel akcie Armějců stále hodně vysoko. Ovšem poté přišla 29. minuta a vše se obrátilo. Rasmus Elm otevřel skóre a CSKA se dostalo do vedení, neočekávaně, vzhledem k průběhu utkání. Stalo se tak po přímém kopu, na který gólman hostů neměl šanci dosáhnout. 1:0.

Ovšem vedení Armějců nemělo dlouhého trvání. V 33. minutě natáhl Ješčenko a jeho pokus se odrazil od Fernandeze. Bohužel pro bezchybného Akinfejeva na druhou stranu, než se chystal skočit. 1:1. Jelikož se do konce poločasu nic závratného nedělo, tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Druhá půle toho fotbalového mnoho nepřinesla. Ovšem, co přinesla hned z kraje, to byla červená karta pro Tarasova. Druhý faul na Wernblooma, druhá žlutá, první červená a oslabení Lokomotivu. poté se dlouho zdálo, že hosté remízu udrží, jenže přišla ta proklatá 92. minuta, kdy Ignaševič vypálil, Krešič míč vyrazil před sebe a pohotový Pontus míč napálil mezi tři tyče. Zadáci svého gólmana moc nepodrželi a stálo je to bod. Naopak domácí mohou slavit, vyhráli 2:1.

Více informací k zápasu

Mordovija Saransk - Rubin Kazaň 1:3

03.11.2012 15:00

Góly: 48. Kirill Pančenko - 11. Vladimir Ďaďun, 74. Vladimir Ďaďun, 90. Salomón Rondón

Mordovija podle očekávání nestačila na Rubin. Tataři zvítězili v Saransku v pohodě 3:1.

Kazaň se ujala taktovky hned od začátku utkání a v desáté minutě se dostala do vedení. Kuzmin hlavičkoval do Abakumova, jenže ten vyrazil balon jen k Ďaďunovi a ten neměl problém s uklizením kulatého nesmyslu do brány. Tataři se tedy ujali vedení 0:1.

I poté se domácí nemohli dostat do hry a hlavně Töre s Ďaďunem hodně zaměstnávali domácí obranu, jenže střídající Jurčenko držel šance Mordovije stále nahoře. I přes velký tlak Kazaně se šlo do kabin pouze za stavu 0:1.

Druhá půle začala příjemně pro hloučky domácích fandů, kteří mohli v 48. minutě oslavovat gól Pančenka. Ten padl po pěkné střele Kirilla z hranice velkého vápna, na kterou Ryžikov nedosáhl. Kdo čekal nějaké drama, ten musel být zklamán, poněvadž domácí se především snažili bránit cenný bod z duelu s favoritem. Útočení tedy zbylo na Berdyjevovu partu. V 75. minutě se konečně pohlo opět skóre. Z levého křídla nacentroval Mufa Ansaldi a výborný Ďaďun nedal hlavičkou Jurčenkovi v bráně Saransku šanci. 1:2.

A aby toho nebylo málo, tak nalomené domácí mužstvo dorazil v poslední minutě i José Rondon, jehož střela po pěkné akci, která rozebrala komplet celou obranu, do prázdné brány ukončila zápas a stanovila konečné skóre - 1:3.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Spartak Moskva 0:5

03.11.2012 12:30

Góly: 13. José Manuel Jurado, 38. Nicolás Pareja, 69. Dmitrij Kombarov, 76. Artjom Dzjuba, 83. Žano Ananidze

V ruské lize nebývá úplným pravidlem, že favorit vyhraje. Avšak Spartak se své role chopil zodpovědně a Samaře nedal šanci. Demolice 0:5 může znamenat konec kouče Kobeleva.

Utkání nebylo vyrovnané ani ze začátku. Spartakovci se usadili na půlce Samary a od té doby se jen čekalo, kdy poprvé udeří. A nečekalo se dlouho. První gól dal ve 12. minutě Jurado. Ten využil nedobrého vyražení Věremka, jenž balon vyrazil pouze před sebe. Dorážka byla již jednoduchá.

Za domácí se občas snažil prosadit Caballero, ale jeho snaha přišla vždy vniveč, poněvadž brankář Rebrov byl jistý a všechny náznaky šancí v pohodě lapil. V 38. minutě se mohli hosté podruhé radovat. Po centru do vápna se totiž k hlavičce dostal Pareja a Věremko byl bezmocný.

Druhá půle se nesla v podobném duchu. Hosté doráželi na branku Samary a domácí fanoušek si mohl ukousat nehty, aby to Věremko a spol. udrželi na přijatelném výsledku. Nicméně, nestalo se. V 69. minutě zvýšil na 0:3 Dmitrij Kombarov. Stalo se tak po akci Ariho, který obehrál skoro celou obranu a nacentroval na vzdálenější tyč. Pro ruského reprezentanta nebyl problém míč uklidit do odkryté sítě.

O pár minut později dal branku i Arťom Dzuba, který se dostal na hřiště v 73. minutě a branku oslavil o tři minuty později. Nejdřívě obehrál Epureanua a poté si poradil i s nebohým Věremkem, jenž tahal balon ze své sítě již počtvrté.

A aby to nebylo všechno, tak o nominaci na gól kol se přihlásil i mladičký Žano Ananidze. Poradil si s celou obranou a kdyby mohl, tak si udělá dobrý den i z přítomných diváků, jenže ti na hřišti nebyli, tak se Žano rozhodl střílet a zhruba z deseti metrů střílel a nemýlil se. Zápas tak skončil výsledkem 0:5. Kolebevova židle se povážlivě naklání, po tomto zápase možná již spadla.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Kubaň Krasnodar 0:3

03.11.2012 10:00

Góly: 59. Ibrahima Baldé, 72. Aras Özbiliz (pen.), 86. Marcos Pizzelli

Dva rozdílné poločasy viděl stadion Zvezda v Permi. V prním nudu, v druhém ofenzivní smršť hostujícího Kransnodaru. Hosté vyhráli 3:0.

První půle nebyla na šance bohatá, domácí drželi balon a hosté se snažili hrozit z brejků. Většinu útoků táhli po křídle, třeba v osmé minutě, kdy po centru z levého křídla pálil Ionov, ale expetrohradský fotbalista neměl seřízená mířdla. Pálil nad. V 26. minutě bylo před Narubinem ještě větší horko. Ozbiliz totiž bránu už trefil, ale Sergej balon vytěsnil na roh. Parádní zákrok. Domácí se nechtěli dát zahanbit a matador Pejev zavelel do útoku, avšak ani jeden z jeho dvou pokusů se nevešel mezi tři tyče. První půle tak skončila remízou 0:0.

Druhá půle zastihla v lepším rozpoložení domácí můžstvo. Amkar na svého soupeře vlétl, ale ani Vasilijev s Pejevem na brankáře Kubaně nevyzráli. Co se však nepovedlo hráčům Amkaru, to se povedlo hostujícímu Baldému, který poprvé pokořil do té doby výborného Narubina. Belenov vykopl balon, ten propadl právě k Baldému a ten prostě napálil míč, jenž skončil v síti. Psala se 60. minuta a Kubaň se ujala vedení.

O deset minut později se skóre měnilo podruhé. Narubin obětavě skočil pro míč Ionovovi pod nohy, jenže Alexandr při tomto "zákroku" šikovně upadl a sudí musel pískat penaltu. Tu proměnil agilní Ozbiliz. Domácí byli jako opařeni. Domácí bilanci měli sice nelichotivou, ale s tímto nikdo nepočítal. Na nic se už nezmohli a navíc ještě jednou inkasovali. Rychlý protiútok zakončil střídající Pizzelli a zápas skončil

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - FK Rostov 2:1

02.11.2012 16:00

Góly: 52. Vladimir Bystrov, 90+3. Roman Širokov - 79. Jan Holenda

Favorizovaný Zenit se k domácímu vítězství nad Rostovem doslova protrápil. I tak se díky hubené výhře 2:1 průběžně posunuje na čelo tabulky.

Nuda, nuda, šeď, šeď. Tak by se dal popsat první poločas na promáčeném Petrovském. Fanoušci neviděli žádný gól a opravdových příležitostí pomálu. Kupodivu to byli hosté, kteří se osmělili a již v první minutě si vytvořili velkou příležitost - Sinama Pongolle se mohl sám z úhlu hnát na Malafejeva, ale jeho střela mířila hodně mimo. Ve 12. minutě získali domácí trestný kop po faulu na Witsela. Jeho exekuce se ujal Alexandr Keržakov, jenže ani jeho zajímavě vypadající pokus nemířil mezi tři tyče. Ve 22. minutě střílel přesně Fajzulin, jeho pokus však Pletikosa kryl. Mozkem hry Zenitu byl velice agilní Witsel, ani jeho snaha ke gólům nevedla - v 31. minutě vyslal na Pletikosu osamoceného Fajzulina a nejenže jeho střelu chorvatský brankář kryl, jednalo se i o ofsajd. Ve 37. minutě se zranil Brazilec Hulk a ve 41. minutě byl nucen odejít ze hřiště - na jeho místo nastoupil Bystrov. O dvě minuty později opět Witsel centrem skrz pokutové území našel Širokova, ale jeho střelu opět v pohodě kryl Pletikosa.

Do druhého poločasu nastoupil jednoznačně aktivněji Zenit, už ve 48. minutě střílel Zyrjanov, ovšem opět nepřesně. Kouč domácích Luciano Spalletti však nemusel smutnit dlouho, uběhly jen tři minuty a Petrohradští se konečně mohli radovat z gólu. Witsel vybojoval míč na půlce, předložil jej Bystrovovi, který si před vápnem narazil s Keržakovem a tváří v tvář Pletikosovi se nemýlil a zamířil přesně k tyči - 1:0! V 60. minutě (minutu po nástupu na hřiště navrátilce Denisova) ovšem opět zachraňoval hosty od další branky Pletikosa, míč se po trase Zyrjanov-Bystrov dostal až k osamocenému Keržakovovi na hranici vápna, jehož tvrdou střelu musel Pletikosa vytěsnit zpod břevna.

V 72. minutě se u Malafejevovy branky prodral do hlavičky Sinama-Pongolle, ale jeho pokus byl hodně nepřesný, daleko důležitější bylo, že po vzdušném souboji zůstal zraněný ležet na zemi. Před jeho vystřídáním se však znovu vytáhl Witsel. Jeho střela zpoza vápna měla skvělé parametry, ale zastavilo ji břevno. O tři minuty později bylo vyrovnáno - Česnauskis krásným centrem našel Jana Holendu a ten se hlavou nemýlil - 1:1! Bylo tak ukončeno rostovské čekání na gól na půdě Zenitu. Naposledy se zde Rostov trefil 17.5.2006. Díky tomuto gólu nenastoupil Tomáš Hubočan, který měl být vpuštěn na hřiště, ale Luciano Spalletti změnil názor a po dlouhé pauze se na Petrovském ukázal Danny. Do konce zápasu měl iniciativu hlavně Zenit a opravdu na poslední chvíli dokázal zápas zvrátit ve svůj prospěch. Za minutu dvanáct Criscito krásně nacentroval před rostovskou bránu a Roman Širokov zařídil Zenitu cenné 3 body. 2:1!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva14110324:1233
2.Anži Machačkala14102228:1532
3.Zenit Petrohrad1493228:1230
4.Spartak Moskva1481528:2025
5.Kubaň Krasnodar1481523:1525
6.Těrek Groznyj1481518:2025
7.Rubin Kazaň1480622:1524
8.Lokomotiv Moskva1463521:1721
9.FK Krasnodar1454523:1919
10.Amkar Perm1453617:2018
11.Dinamo Moskva1450913:2315
12.Křídla Sovětů Samara1434715:2713
13.Volga Nižnij Novgorod1432915:2611
14.Alanija Vladikavkaz1424818:2510
15.FK Rostov1424811:2210
16.Mordovija Saransk14221015:318

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

93 minuta vyťazni gol doma proti slabemu superovy... čo sa s nimi stalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím , že to je jakž takž , kolikpak Barcelona letos urvala zápasů až na konci

Reagovat
smazaný uživatel

je tady nějaký "expert" na Rusko? jak hraje Hulk a Witsel?

Reagovat
kubys

Witsel dneska parádní, Hulk se do toho nemůže pořád dostat, navíc se dneska zřejmě zranil.

Reagovat
kubys

Jako ne zřejmě, ale myslel jsem to tak, že to bude asi delší absence, než, že by se z toho do dalšího zápasu zotavil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Holenda

Reagovat
smazaný uživatel

Holenda

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně Golenda. a ten ocas ho nepovolá ani na přátelák...

Witsel hraje parádně, ten do Zenitu pěkně zapadl.. Hulk se snaží furth kličkovat , něco vymyslet,ale prostě nejde to...uvidíme to zranění na jak dlouho..

Reagovat
kubys

Özbiliz zase nejlepší známka a Pizzelli opět z lavičky zařídil gól, perfektní!

Reagovat
kubys

Žanoooo!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Suchý je zraněný ?

Reagovat
kubys

Neměl by být, jen ho Emery nenasadil, možná ho i šetří na Barcu.

Reagovat
kubys

Ďaďun perfektní. Jinak dubly Krasnodaru a Dinama pěkně, kéž by to tak vypadalo i zítra.

Reagovat
smazaný uživatel

jak jsou v Lokomotivu spokojeni s Bilicem?

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledek k výsledkům i výkonům asi moc né...

Reagovat
smazaný uživatel

Švédi dnes rozhodli o výhře CSKA nad Lokomotivem nooo Lokomotiv, by měl začít něco hrát...

Reagovat
Trand

Volga.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele