Ruská Premier Liga souhrn - 16. kolo

02.08.2008, 14:59, aktualizováno 03.08.2008, 19:03
Komentáře a souhrny
V neděli odpoledne porazil Těrek Groznyj nejtěsnějším rozdílem Saturn a přiblížil se horní polovině tabulky, v souběžně hraném utkání nedokázaly skórovat CSKA Moskva ani Samara. Kazaň znovu jen remizovala, tentokrát ve Vladivostoku. Smírně se rozešly i Perm s Nalčikem.

Tom Tomsk - Spartak Moskva 0:1

02.08.2008 13:00

Góly: 10. Malik Fathi

Zásluhou přesné hlavičky Malika Fathiho zvítězil Spartak na půdě Tom Tomsk a připsal si kýžené tři body.

V sestavě Spartaku nastoupil od první minuty Radoslav Kováč a Martin Jiránek. Spartak se dostal do vedení už v 11. minutě. Na standardní situaci z kopačky Šiškina si naběhl zadák Malik Fathi a hlavičkou překonal Venjamina Mandrykina. Pro Fathiho to byl první gól v ruské Premier Lize. Červenobílí skórovali z ničeho. Do té doby měl Tom Tomsk tlak a působil suverénněji než favorit.

Prakticky hned poté prověřil pozornost Mandrykina záložník Spartaku Mozart. Pro Spartak se naskytla šance pronikat do otevřené obrany. Málem toho využil uprostřed prvního poločasu útočník Roman Pavljučenko, ale na Mandrykina nevyzrál. Tomsk měl územní převahu, ale šance si nevytvářel. Několik minut před poločasovým hvizdem ale pálil nebezpečně kapitán domácích Klimov, který svou aktivitou zaměstnával hráče hostujícího celku.

V druhém dějství už Spartak tolik nebránil a více se zdržoval u branky Mandrykina. První vážnější šanci druhé pětačtyřicetiminutovky si přesto vytvořil Tomsk, když Jokič vyhrál hlavičkový souboj a pálil mimo. Ekvilibristickým kouskem se blýskl Bystrov, když nůžkami prověřil Mandrykina. Domácí odpověděli střelou, která jen těsně minula tyč chorvatského brankáře Stipe Pletikosy. V závěru se hrál fotbal nahoru dolů a trefit se mohly oba týmy. Spartak však dokázal uhájit hubené vedení 1:0 a může se těšit z druhého vítězství v řadě.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - FK Moskva 2:1

02.08.2008 14:00

Góly: 51. Igor Denisov, 77. Fatih Tekke - 22. Aleksej Rebko

Zenit otočil nepříznivý vývoj proti FK Moskva a může se těšit z vítězství 2:1. Vítěznou branku domácích vstřelil turecký útočník Fatih Tekke.

Hosté se v úvodních minutách více tlačili do koncovky, důkazem je střela záložníka Epureanu z 10. minuty. Oba týmy byly aktivní, ale k dotažení svých akcí jim chyběla větší přesnost. Nebezpečně střílel Česnauskis, slovenský obránce Hubočan, který nahradil Križanače, odvrátil na rohový kop. Nebezpečně se do pokutového území prodíral Aňukov, ale z jeho přihrávky mířil Fatih Tekke vedle.

Ve 22. minutě rozesmutnil stadion Petrovskij Alexej Rebko. Odchovanec Spartaku poslal přesnou hlavičku za záda Malafejeva po rohu Alexandra Samedova. Zenit po inkasované bránce zvýšil na obrátkách. Střelu Aršavina blokoval Rebko, který pak také zneškodnil i nebezpečnou přihrávku Radka Šírla.

Fanoušci Zenitu si zlepšili náladu hned v úvodních minutách druhého dějství. Pronikající Aršavin našel Denisova a jeho střelu tečoval Oleg Kuzmin tak nešťastně, že brankář Jurij Ževnov neměl nárok. Zenit měl obrovský tlak, trenér hostů Oleg Blochin v reakci poslal na hřiště Šešukova, taktický tah však nepomohl. Dominguez pronikl z pravého křídla do pokutového území a Ževnov musel vytáhnout z rukávu svůj reflex. Moskevští čas od času podnikli protiútok, úspěchu se nedočkali.

Dick Advocaat v poslední dvacetiminutovce vsadil vše na ofenzívu a vyplatilo se. Po přihrávce Domingueze se na první tyči prosadil Fatih Tekke a rozhodl o vítězství Zenitu Petrohrad 2:1.

Více informací k zápasu

FK Chimki - Dinamo Moskva 1:1

02.08.2008 16:00

Góly: 41. Serhij Pylypčuk - 13. Igor Semšov

Dinamo se sice dostalo do brzkého vedení zásluhou Igora Semšova, krátce před poločasem však vyrovnal Pilipčuk. Stav 1:1 vydržel do konce utkání, hosté se připravili o možnost dostat se na první místo v tabulce.

Minisouboj svedli také dva mladí trenéři, Sergej Juran a Andrej Kobelev. Hrálo se za vydatného deště. Už ve třetí minutě skóroval Keržakov, sudí však pro údajný ofsajd branku neuznal. Dinamo však nemuselo smutnit, v jedenácté minutě se po spolupráci Semšov – Keržakov trefil první jmenovaný. Dinamo pokračovalo ve své hře, velké penzum práce odváděl Chochlov. Prakticky ani jedna akce hostů se neobešla bez jeho podpisu. Vedle něj vypadala hvězda Danny bledě.

Chimki působily nesehraně, přeci jenom nové posily se zatím s týmem moc nesžily. Přesto čtyři minuty před koncem první půle vyrovnal Pilipčuk, který těžil z pěkné kombinace Chimek.

Andrej Kobelev věděl, že se pro Dinamo nemilosrdně krátí a proto na hřiště poslal druhého útočníka Cvetana Genkova. Trenér domácích Sergej Juran sáhl ke střídání o chvíli později, důvěru od něj dostal Nikoforov a žolík Eidara Nizamutdinov který je jedním z nejlepších střelců ruské Premier Ligy. Prakticky hned poté střílel Kirill Kombarov těsně nad. Chimki se vpředu také osmělily, starosti obraně Dinama dělal Pilipčuk. Domácí také vsítili branku, nebyla však uznána pro faul. Favorit mohl rozhodnout v závěru utkání, se střelou střídajícího Genkova si poradil Berezovskij.

Více informací k zápasu

Luč-Energija Vladivostok - Rubin Kazaň 1:1

03.08.2008 10:00

Góly: 22. Andre Alves - 86. Gökdeniz Karadeniz

Fotbalisté Luč-Energije Vladivostok a Rubinu Kazaň se poprvé v historii rozešli smírně. Na branku Alvése odpověděl před koncem druhého poločasu Gökdeniz Karadeniz.

Počasí dnes ve Vladivostoku výjimečně přálo. Domácí, bez potrestaného brankáře Marka Čecha, se od první minuty nezalekli vedoucího Rubinu a podnikali nebezpečné útoky. Hosté se naopak tradičně prezentovali protiútoky. Luč-Energija prakticky ve své první šanci ve 25. minutě otevřela skóre. Alvés vyhrál hlavičkový souboj s Ansaldim a Ryžikov neměl nárok. Vstřelená branka Vladivostoku dodala křídla a akcemi ze stran dělal velké potíže soupeři. Brankář Rubinu Ryžikov zachraňoval svůj tým po chybě jednoho z obránců. Také Kazaň měla gólovou příležitost. Akés Dacosta ukopl na poslední chvíli míč Karadenizovi.

Celý druhý poločas Rubin bušil do vyčkávajícího Vladivostoku. V 53. minutě už to vypadalo, že Karadeniz vyrovná, ale rozvlnil jen boční síť. Luč-Energija bránila pozorně a Rubin se nemohl přes jejich obrannou tvrz dostat. Ojedinělý protiútok Vladivostoku málem znamenal pojišťující branku. Dancev se probil do pokutového území Rubinu, ale Ryžikov se překonat nenechal, když jeho přízemní střelu vyrazil nohama. Vyrovnávající branky se přeci jenom hosté dočkali. V 87. minutě poslal Bucharov nádhernou přihrávku Karadenizovi, který elegantně překonal náhradního brankáře Stojkiče.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Spartak Nalčik 0:0

03.08.2008 14:00

Góly: -

Už potřetí v řadě nedokázal Amkar Perm vsítit branku. V 16. kole jen remizoval se Spartakem Nalčik.

Amkar Perm měl možnost se bodově dotáhnout na vedoucí Rubin Kazaň, který jen remizoval ve Vladivostoku. Čekal je však nevyzpytatelný Spartak Nalčik, jehož trenér Jurij Krasnožan kvůli disciplinárnímu trestu sledoval utkání jen z tribuny. Oba kluby se v posledních zápasech trápily v koncovce, nebylo proto divu, že celky začaly opatrně. Jen v 10. minutě musel hlavičku domácího útočníka Kuševa zneškodnit brankář Chomič.

Uprostřed prvního poločasu si vytvořil Amkar velkou příležitost. Po rohovém kopu div, že neskóroval zadák Čerenčikov. Ani Nalčik nezůstával pozadu. Střela Kalimullina vystrašila domácí ochozy, minula jen těsně tyč. Spartak působil kompaktním dojmem v obraně i útoku, Amkar se dnes hodně nadřel. Nicméně domácí byli v následujících minutách hned několikrát blízko vstřelení branky.

.V druhém dějství se rozezvonilo břevno svatyně Nalčiku, střílel Drinčič. Dnes byl Amkar zakletý. Vyloženou šanci měl na kopačce v 60. minutě Kušev, ale ani jemu se nepodařilo rozvlnit síť Nalčiku. Amkar se v závěru mohutně tlačil před branku Nalčiku a někdy střílel ze všech možných pozic, branka mu však nebyla přána, už potřetí v řadě. Gól měl na kopačce opět Kušev, ale střílel vedle.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Křídla Sovětů Samara 0:0

03.08.2008 17:00

Góly: -

V CSKA si remízu 0:0 oblíbili. Jinak se snad nedá vysvětlit, že armádní mužstvo po stejném výsledku remizovalo třikrát v řadě. A to měli domácí proti Samaře celý zápas početní převahu. Za hosty odehráli celé utkání čeští legionáři Jan Koller a Jiří Jarošík. Luboš Kalouda nebyl ani na lavičce CSKA. Od první minuty nastoupil Jurij Žirkov, na kterého trenér Valerij Gazzajev hodně spoléhal. Minulé utkání křídlo CSKA vynechalo kvůli kartám.

Samara byla od prvních minut mnohem aktivnější než CSKA. Už ve třetí minutě střílel po rohovém kopu Escobar a brankář Igor Akinfejev mohl jen děkovat spoluhráčům, že pokus kolumbijského reprezentanta zablokovali. Hosté neustále vládli nad míčem a podnikali nebezpečné útoky. Na levém křídle si počínal aktivně Jevgenij Savin, který několikrát zamotal hlavu zadákům CSKA. Pohrál si třeba s Alexejem Berezuckým, ale mířil mimo. Samara útočila směle dál. Div, že neskóroval v 17. minutě Escobar, který střílel z prvního doteku

CSKA útočilo sporadicky. Z přímého kopu střílel do nebes Ignaševič. Blízko své první branky v ruské Premier Lize byl naopak útočník Jan Koller, ale v blízkosti Akinfejeva mířil hlavou vedle. Zdálo se, že Samara dnes bude utkání kralovat, když přišla 34. minuta. Unikajícího Vágnera Loveho zastavil nedovoleně Oh Bum Suk a rozhodčí mu udělil červenou kartu. Samara tak musela hrát ve zbytku utkání o deseti. Trenér Sluckij proto takticky stáhl Escobara a nahradil ho Budylinem. Do přestávky bylo aktivnější CSKA.

Druhé dějství už bylo v podání CSKA lepší. Domácí před poloprázdnými tribunami v Lužnikách více útočili. V 62. minutě centroval Žirkov, k míči se dostal Dudu, který prodloužil na Vágnera Loveho. Brazilec, který údajně míří do brazilského Flamenga, ale ze dvou metrů netrefil branku. Trenér Sluckij poté stáhl Savina a poslal na hřiště Tichonova. Zkušený fotbalista hru Samary uklidnil, podržel míč a také on přispěl k remíze 0:0, s kterou jsou v Samaře, vzhledem k průběhu utkání, určitě spokojeni.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - FK Saturn 1:0

03.08.2008 17:00

Góly: 45. Valentin Iliev

Těrek porazil Saturn 1:0 a pod vedením nového trenéra Vjačeslava Grozného neprohrál již pět utkání v řadě.

Trenér Gadži Gadžijev, kterému hrozilo v případě prohry s Těrekem odvolání, se rozhodl pro početné změny v sestavě. Doplatil na ně i český brankář Antonín Kinský, kterého v brance zastoupil Botviněv. Od prvních minut musel být gólman Botviňev ve střehu. Zejména Lachijalov byl hodně aktivní, v jednom případě to bez úspěchu zkoušel z dvaceti metrů. Postupem času se hra vyrovnala, Saturn útočil po stranách, kdy si dobře vedl Angbwa. Těrek měl větší šance. V 16. minutě ke skórování chyběly Džabrajlovi centimetry, když nedosáhl na centr Panku. Rumunský fotbalista Panku si také stihl pohrát s Ďuricou, který se vrátil po zranění a byl z toho další nebezpečný moment před brankou Saturnu.

Na straně Saturnu měl šanci Zelao, když po centru z křídla nebezpečně hlavičkoval. Bulhar Iliev v 42. minutě dvakrát zaměstnal Botviňeva. Na druhé straně neměl brankář Těreku Lika l žádnou práci. Do třetice se Iliev střelecky prosadil. Angbwa nešikovně odkopával na rohový kop, což potrestal Iliev, který se prosadil přes Zelaa a poslal Těrek do vedení 1:0. Právě Brazilec, přes kterého šla branka, hrál dnes opravdu špatný zápas.

První utkání těchto dvou soupeřů skončilo výhrou Saturnu 3:1, tehdy však v brance nestál Lika, ale chybující Sikač. Navíc měl Saturn k dispozici Slováka Martina Jakubka, který však v létě odešel do Chimek. Ve zmiňovaném utkání vsítil dvě branky. Za tu dobu se ale hodně věcí změnilo. Zatímco Těrek jde nahoru, ambiciózní Saturn stagnuje a krčí se u sestupových příček.

Po krátkém výpadku Těrek opět převzal iniciativu. V 75. minutě se hrubě zmýlil Botviňev, ale dokázal ho zaskočit Nachušev. Ve zbytku utkání byly k vidění další šance, ale stav 1:0 pro Těrek se už nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň1686220:1230
2.Amkar Perm1684418:1128
3.Dinamo Moskva1684423:1828
4.Spartak Moskva1676328:2327
5.Lokomotiv Moskva1566322:1524
6.Křídla Sovětů Samara1658322:1423
7.Zenit Sankt-Petěrburg1557324:1622
8.CSKA Moskva1657419:1522
9.Spartak Nalčik1663716:1921
10.Těrek Groznyj1563614:1821
11.Tom Tomsk1654714:2019
12.Saturn Moskevská oblast1645715:1617
13.FK Moskva1637615:1916
14.Luč-Energija Vladivostok1627711:2113
15.FK Chimki1626821:3512
16.Šinnik Jaroslavl1525815:2511
Zbývající zápasy
29.10. 00:00Lokomotiv Moskva - Šinnik Jaroslavl

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
ajurik

Zenit už se šplhá a to je dobré znamení

Reagovat
ajurik

stejně nechápu jak se mohli tak rychle dostat na 6. místo, když prohráli s Dynamem, remizovali s CSKA a teď vyhráli s FK Moskva

Reagovat
smazaný uživatel

Ruska liga je letos hodne vyrovnana, proto neni treba vyhravat uplne porad, aby se tym dostal pres stred tabulky....

Reagovat
smazaný uživatel

Svědčí to o vyrovnanosti ruské ligy, každý může porazit každého. Snad se Zenit bude posouvat ještě výš.

Reagovat
fantomas

Kdo tady nadával minule na Tekkeho?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja... a opet zadnej uchvatnej vykon - to ze se aspon nekdy trefi a splni svoji utocnickou povinnost na tom nic nemeni

Reagovat
fantomas

Jj.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne nastúpil Hubočan

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit vyhraje ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/tv/zenit-tv.html CSKA - Zenit. Koller i Jarošík v sestavě.

Reagovat
One-Real

CSKA-Zenit?CSKA-Samara ne

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Vagner Love? Proc pujde pryc? Ma CSKA za nej a Joa nahrady?

Reagovat
smazaný uživatel

By byla od nich blbost, kdyby ho pustili. Jejich nejlepší střelec. Těžko ho nahradí někým ze současného kádru.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem si. Dik

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky, ale ta kvalita tohohle streamu byla hrozna ;) ... jsou lepsi zdroje

Reagovat
smazaný uživatel

Konkrétně?

Reagovat
smazaný uživatel

sopcast, torrenty atd - bavime se prece o tom

Reagovat
$dolar$

Na betfairu davaji skoro vsechny zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

Na tehle sazkovejch webech to bejva dost trhany a neda se sledovat fullscreen.

Reagovat
$dolar$

No nevim trhany jsem to nemel , a pulscreen jde taky

Reagovat
smazaný uživatel

Na betfair dávají jen zápasy špičky ruské ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

bomba ja nevěděl kde sedaj takhle sledovat zápasy ruský ligy

Reagovat
smazaný uživatel

málo gólů

Reagovat
rufus

Proč nechytal Kinský? Kvuli těm 4 golům z posledního kola?

Reagovat
smazaný uživatel

Doplatil na kádrové změny, které se rozhodl udělat po předchozích neúspěších trenér Gadžjev. Uff. Štěstí, že tam Svěrkoš nakonec neodešel.

Reagovat
rufus

Díky. Přeju mu, aby se zase co nejdřív dostal zpátky do branky a podával výkony jako dosud.

Reagovat
smazaný uživatel

Saturn hraje letos priserne... a jak je videt, tak ani tyhle zmeny jim nepomohly

Reagovat
smazaný uživatel

Se celkem divím, minulou sezónu měli skvělou a měl jsem je za černého koně soutěže.

Reagovat
smazaný uživatel

terek to na moskovskych vie drzim im palce

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Kalouda dával gól za béčko CSKA!

Reagovat
smazaný uživatel

on ještě žije?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

to je dobře

Reagovat
$dolar$

No Becko nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se tam chytí a bude dávat góly, tak dostane šanci v áčku. To je logické. V CSKA nemá nic zadarmo, tam jim je jedno, že přestoupil za sto milionů.

Reagovat
$dolar$

Ja doufam , ze to tak bude, ale neverim tomu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele