16. kolo
02.08.2008 13:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Spartak si odváží hubené vítězství z Tomsku

Zásluhou přesné hlavičky Malika Fathiho zvítězil Spartak na půdě Tom Tomsk a připsal si kýžené tři body.

V sestavě Spartaku nastoupil od první minuty Radoslav Kováč a Martin Jiránek. Spartak se dostal do vedení už v 11. minutě. Na standardní situaci z kopačky Šiškina si naběhl zadák Malik Fathi a hlavičkou překonal Venjamina Mandrykina. Pro Fathiho to byl první gól v ruské Premier Lize. Červenobílí skórovali z ničeho. Do té doby měl Tom Tomsk tlak a působil suverénněji než favorit.

Prakticky hned poté prověřil pozornost Mandrykina záložník Spartaku Mozart. Pro Spartak se naskytla šance pronikat do otevřené obrany. Málem toho využil uprostřed prvního poločasu útočník Roman Pavljučenko, ale na Mandrykina nevyzrál. Tomsk měl územní převahu, ale šance si nevytvářel. Několik minut před poločasovým hvizdem ale pálil nebezpečně kapitán domácích Klimov, který svou aktivitou zaměstnával hráče hostujícího celku.

V druhém dějství už Spartak tolik nebránil a více se zdržoval u branky Mandrykina. První vážnější šanci druhé pětačtyřicetiminutovky si přesto vytvořil Tomsk, když Jokič vyhrál hlavičkový souboj a pálil mimo. Ekvilibristickým kouskem se blýskl Bystrov, když nůžkami prověřil Mandrykina. Domácí odpověděli střelou, která jen těsně minula tyč chorvatského brankáře Stipe Pletikosy. V závěru se hrál fotbal nahoru dolů a trefit se mohly oba týmy. Spartak však dokázal uhájit hubené vedení 1:0 a může se těšit z druhého vítězství v řadě.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele