Ruská Premier Liga - souhrn 19. kola

28.08.2010, 16:29, aktualizováno 30.08.2010, 17:57
Komentáře a souhrny
V pondělní dohrávce prohrál Sibir v Machačkale a zůstává poslední. Zenit po výhře na Lokomotivu navýšil náskok na Kazaň, která jen remizovala v Nalčiku. CSKA zdolalo Alanii, Tomsk si poradil s Dinamem. Těrek porazil Spartak, Perm zdolal vysoko postavený Rostov a utíká sestupovým vodám.

Anži Machačkala - Sibir Novosibirsk 1:0

30.08.2010 16:00

Góly: 51. David Corajev (pen.)

V dohrávce 19. kola ruské Premier ligy si domácí Anži Machačkala poradilo s Sibirem Novosibirsk v poměru 1:0. Jedinou branku utákní vstřelil Tsorajev z penalty. Sibir se tak opět propadl na poslední místo tabulky.

Hosté vlétli do zápasu jako uragán, výborně napadali a již v 3. minutě mohli být za svou snahu odměněni, když Joseph-Reinette utekl po pravém křídle a dostal se do dobrého postavení, ale jeho střela letěla nad. Domácí se nenechali zahanbit a ve 14. minutě bylo na šance srovnáno. Tsorajev po centru přihrál hlavou volnému Šukurovovi, ten ještě viděl v lepší pozici Agalarova, ale ten mířil do nebes. Poté se hra přelévala ze strany na stranu, oba týmy měly pár náznaků dobrých šancí, zejména po rozích. Opravdu velká šance přišla až v nastavení, kdy se k hlavičce probil makedonský legionář a fanouškům Slovácka známý Veliče Šimulikoski, ale jeho pokus vychytal gólman Anži Revišvili. Jelikož se pak nic už nestalo, tak se šlo do šaten za stavu 0:0.

Diváci mohli být spokojeni tak napůl. Hrál se sice pěkný fotbal, ale chyběly branky. Té se dočkali již v 51. minutě. Tsorajev se probíjel v pokutovém území a po kontaktu s Valentičem se skácel k zemi. Rozhodčí nakonec ukázal na penaltový puntík, což se Sibiřanům dvakrát nelíbilo, poněvadž Tsorajev tomu hodně přidal. Nicméně sám postižený se postavil k míči a pohodlně skóroval. Gólman skákal doprava, kdežto David střílel doleva k tyči. 1:0.

Jestli fanoušci čekali nějaké gólové hody, tak museli být zklamáni. Domácím jednogólové vedení stačilo a spíše si jej hlídali, než aby se pouštěli do dalších akcí. Hosté měli zas problémy s tím, aby se dostali k nějakému kloudnému zakončení. Hra začala nudit. Jedinou vážnější akcí byla ta z 89. minuty, kdy se k přímému kopu postavil aktivní Šimulikoski. Obstřelil zeď, ale branku netrefil. Jelikož se i poté nic závažného neudálo, tak se mohli domácí radovat z těsného vítězství 1:0. Tím si upevnili postavení v klidném středu tabulky. To hosté si zadělali na další problémy a poté, co bodovala Samara, se opět propadli na poslední místo tabulky.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Alanija Vladikavkaz 2:1

29.08.2010 16:30

Góly: 4. Seydou Doumbia, 69. Zoran Tošić - 90. George Florescu (pen.)

CSKA Moskva se stále nese na vítězné vlně, v devatenáctém kole Armějci porazili Alaniji Vladikavkaz 2:1 a jsou jen o bod za druhým Rubinem Kazaň, který má navíc dva zápasy k dobru.

Fotbalisté CSKA měli fantastický nástup do utkání, ofenzíva ve složení Tošič, Oliseh, Vágner Love a Doumbia podporovaná defenzivnějším Hondou nápaditými kombinacemi kolikrát rozebrala soupeře. V páté minutě se Armějci dostali do vedení, vysoký oblouk Tošiče z prvního doteku napálil do sítě Doumbia. Domácí tým byl v ofenzívě vynikající a jen díky zákrokům Chomiče nebylo vedení vyšší.

Stínem prvního poločasu bylo pro svěřence trenéra Leonida Sluckého odstoupení střelce úvodní branky Doumbii, kanonýr z Pobřeží Slonoviny si přivodil zranění a ve 35. minutě ho vystřídal Alan Dzagojev.

Ve druhém poločase se hra změnila, hráči CSKA hráli údržbu a ke slovu se stále více dostávali hostující Leopardi. Stále však měli Armějci zápas pod kontrolou a v 69. minutě už o vítězi utkání nepochyboval nikdo. Vágner Love vysunul Tošiče a ten dělovkou zblízka překonal Chomiče.

Alaniji Vladikavkaz se podařilo snížit až ve třetí minutě nastaveného času, sporný zákrok Ignaševiče na Gabulova ocenil rozhodčí Mezkov penaltou. Nařízený pokutový kop proměnil Florescu, ale ihned poté zazněl z píšťalky sudího závěrečný hvizd.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Zenit Petrohrad 0:3

29.08.2010 14:00

Góly: 17. Danny, 68. Aleksandr Bucharov, 77. Roman Širokov

V 19. kole se Zenit utkal s trápícím se Lokomotivem Moskva, který oproti předsezonním očekáváním letos zcela vyhořel. Navíc po vyřazení Lokomotivu z Evropské ligy druholigovým Lausanne se pod trenérem Sjominem začala povážlivě naklánět trenérská židle a zápas se Zenitem měl být údajně jeho poslední na lavičce Lokomotivu.

V minulém týdnu i Zenit prožil nečekané vyřazení z Ligy mistrů a první prohra v letošní sezoně přinutila trenéra Spallettiho k několika radikálním změnám v sestavě. V základní jedenáctce Zenitu vyběhl na hřiště místo Keržakova Aleksandr Bucharov a svůj debut zažil i srbský obránce Aleksandr Lukovič, který vytvořil stoperskou dvojici s Bruno Alvesem.

Před poloprázdnými tribunami se v Čerkízově mohli jako doma cítít hráči Zenitu, když velkou část diváků tvořila přibližně čtyřtisícová výprava z Petrohradu. Na hřišti však byl k vidění vyrovnaný souboj. O něco více ze hry měl navíc domácí Lokomotiv a většinu času měl míč na svých kopačkách.

Zlomový moment přišel v 17. minutě, kdy po faulu na Bucharova odpískal sudí Jegorov přímý volný kop. Ten pohotově rozehrál Danko Lazovič, do nepřipravené obrany vlétl záložník Danny a překonal zkoprnělého Guilhermeho. Lokomotiv po první brance o něco ztratil ze své převahy, ale i nadále se hrál vyrovnaný fotbal bez zajimavějších momentů na obou stranách.

Druhý zlomový moment přišel v 56. minutě, kdy se vykartoval domácí Dmitrij Torbinskij. Od té doby Zenit ovládl hru a proferorským výkonem přidal další dva góly, když se nejprve trefil Bucharov a poté krásnou ranou Roman Širokov. Nakonec tak Zenit bez problémů zvítězil a pokračuje v lize bez jedinné porážky.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Dinamo Moskva 1:0

29.08.2010 11:45

Góly: 49. Artjom Dzjuba (pen.)

Moskevské Dinamo nepotvrdilo vzrůstající formu a klopýtlo na hřišti průměrného Tomsku. Klub ze Sibiře vyhrál v poměru 1:0 díky proměněné penaltě kanonýra domácích, Dzjuby.

Domácí vkročili do zápasu aktivně a již v osmé minutě měl Artem Dzjuba na kopačce první branku utkání, avšak v souboji jeden na jednoho proti hostujícímu brankáři Gabulovovi neuspěl - gólman ho vychytal. Dále se hrálo převážně mezi šestnáctkami, vzrušení přinesla až 23. minuta, kdy Kudrjašov nevybíravě zajel do Kuranyiho, který se jen těžko zvedal ze země a musel být ošetřován, Kudrjašov byl po právu odměněn žlutou kartou. V těchto chvílích bavil diváky akorát domácí Dzjuba, který neustále zaměstnával obránce Dinama. Za svou snahu byl málem odměněn v 43. minutě,kdy mu z levého křídla přihrál Skobljakov, ale Dzjuba pálil svou slabší levou nohou nedůrazně. Do konce poločasu se pak nic závažného nepřihodilo, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí a za svou snahu byli náležitě odměněni. V 49. minutě jim sudí pískl penaltu! Byla nařízena po diskutabilním zákroku Kolodina, který se snažil Skobljakovovi zabránit v postupu na branku, oba měli balon na dlouhou nohu a po vzájemném kontaktu se oba poroučeli k zemi. Rozhodčí ukázal na penaltový puntík, což se neobešlo bez rozčilování se Moskvanů. Ale to si již Dzjuba stavěl balon a po chvíli nervózního čekání v pohodě otevřel skóre. Gabulov skákal doleva, zatímco střelec mířil doprava - 1:0.

Poté se hra uklidnila, diváky na stadionu Trud vytrhl z klidu až hostující kanonýr Kuranyi, který si chtěl připsat již čtvrtý gól ve čtvrtém utkání, avšak jeho pokus z 67. minuty byl bezpečně zlikvidován brankářem Parejkem. Jelikož se hosté již na více nezmohli a Gabulov vychytal v nastavení Dzjubu, tak se Tomsk s moskevským Dinamem rozešel v poměru 1:0 a dostal se před svého protivníka na pěkné 8. místo.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Rubin Kazaň 1:1

28.08.2010 18:45

Góly: 28. Milan Jovanović - 15. Alan Kasajev

Rubin Kazaň ani tentokrát nevyhrál v Nalčiku, s domácím Spartakem remizoval 1:1.

Rubinu vyšel úvod utkání, jedovatou střelu Noboy ještě brankář Fredriskon zlikvidoval, ale na sólo Kasajeva už byl krátký. Rubin vedl 1:0 a Kasajev opět ukázal, že byl nominován do reprezentace Ruska právem.

Když se Kazaň dostane do vedení, jen výjimečně ztratí bod, v Nalčiku se ale stalo něco, na co v Rubinu nejsou zvyklí. Ve 27. minutě totiž udělal obrovskou chybu brankář Ryžikov, když za záda propustil nákop Jovanoviče. Posléze měl Ryžikov možnost nápravy, když včas přispěchal k unikajícímu Gošokovovi. O pár chvil později nebezpečně střílel Brazilec Leandro, ale minul.

V samém závěru prvního poločasu mohl vrátit Rubinu vedení Medvěděv, zkušený útočník se šikovně uvolnil, ale střílel těsně nad branku.

Druhý poločas začal náporem Nalčiku, dvakrát mohl skórovat Gogua, ale štěstí se od Nalčanů odvrátilo. Rubin se po změně stran nedokázal vůbec prosadit, zmohl se jen na nůžky Noboy, které lapil Fredrikson. Utkání tak skončilo remízou 1:1

Více informací k zápasu

FK Saturn - Křídla Sovětů Samara 1:1

28.08.2010 16:30

Góly: 80. Vadim Jevsejev - 84. Ivan Taranov

Křídla Sovětů předvedla na půdě Saturnu výborný výkon a domácí mimozemšťany zcela jasně přehrála, i tak to ale nestačilo na víc než bod za remízu 1:1.

Stadion Saturnu před i během utkání skrápěl vydatný déšť a velké kaluže oběma týmům stěžovaly hru. Fotbalisté Křídel před utkáním avizovali, že jedou do Ramenskoje pro vítězství, a nahrávaly jim i absence klíčových hráčů na straně domácího mužstva - Nachuševa a Karjaky. V samotném utkání hráči Samary převzali iniciativu a každou minutou zlobili brankáře Kinského víc a víc. První vážnější moment u branky Kinského měl na svědomí Taranova, jeho jedovatou střelu ale Kinský zkrotil.

Domácí prvních třicet minut skoro nic nepředvedli, zmohli se jen na střelu Jevsejeva, kterou Lobos vyrazil na roh. Mnohem větší šanci ale měl na kopačce kapitán Křídel Sovětů Adžindžal, jehož tvrdá střela orazítkovala břevno. A posledních patnáct minut utkání proběhlo v úplné režii Samary, převahu ale svěřenci trenéra Tarchanova neproměnili v branku, Savin ve dvou dobrých příležitostí mířil mimo branku.

Po změně stran Samara ještě více přidala na aktivitě, výkon hostů ještě pozvedl nový muž na hřišti Bober. Nebezpečný projektil těsně vedle vyslal Taranov. Na hru Volžského mužstva bylo radost pohledět, hráči výborně doplňovali aktivního Savina, který však dnes neměl v zakončení štěstí.

Saturn se zlepšil až po příchodu nové posily Kamila Kopúnka, který se ukázal na nedávném mistrovství světa. Holohlavý záložník vyztužil střední zálohu Saturnu. Možná právě proto se Saturn dostal do vedení, ač byl po většinu zápasu horším mužstvem. Brankář Křídel Lobos si vybral slabší chvilku při vybíhání na standardní situaci a hlavou jej překonal Jevsejev.

Spravedlnost ale nezůstala slepá, o čtyři minuty později, v 84. minutě Taranov. I tak ale hosté po průběhu zápasu nemohou být s bodem spokojeni. V boji o záchranu toho uhraný bod moc neřeší.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - FK Rostov 1:0

28.08.2010 14:15

Góly: 24. Georgi Pejev

Amkar Perm po velmi podezřelém průběhu porazil FK Rostov 1:0. Vítěznou branku domácích vstřelil Pejev.

Utkání mezi Permem a Rostovem vzbudilo velký zájem poté, co se v médiích objevilo, že utkání je smluvené a vyhrát má Perm. S tímto názorem přišly sázkové kanceláře, které zaznamenaly podezřele vysoké sázky na domácí mužstvo. Ruský fotbalový svaz tak na utkání poslal speciální komisaře, kteří měli dohlížet na to, zda je utkání ovlivněné.

Všechen ten humbuk ale ani trochu neovlivnil výkon Rostova, aby všem ukázal, že na utkání není nic podezřelého. Jižané se na hřišti potáceli jako těla bez duše a jejich obránci dělali vše proto, aby se útočníci Permu dostali do šancí.

Jedinou branku v tomto komediálním utkání vsítil ve 24. minutě Pejev, když prostřelil z přímého kopu zeď a míč doputoval až za záda brankáře Amelčenka.

Po celý zápas útočili především domácí, kteří si vytvořili ještě několik gólových příležitostí. Rostov se nezmohl na nic a bylo zřejmé, že ani nechtěl. Akce týmu trenéra Protasova končily někde u středového kruhu....

"Hráče především ovlivnil ten humbuk, který se strhl před zápasem. Dnes jsme nebyli agresivní. A abychom si přivezli body z venku, je třeba neinkasovat, navíc jsme mohli být vepředu aktivnější," řekl po utkání trenér Protasov.

Fanoušci Permu neviděli nejlepší zápas svých hráčů, ale za to důležité vítězství, které uralskému celku určitě pomůže v boji o udržení. Je však jasné, že toto utkání bude mít dozvuky, ne nadarmo ruský fotbalový svaz posílal do Permu speciální komisaře.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Spartak Moskva 2:0

28.08.2010 14:00

Góly: 49. Šamil Asildarov, 83. Rizvan Ucijev

Obě mužstva nastoupily s novými brankáři. V brance Těreku se objevil Godzjur, který nahradil Dikana, který se upsal právě Spartaku. Na druhé straně místo hříšníka Pesjakova nastoupil Belenov.

V úvodu toho oba gólmani na práci moc neměli, většina střel letěla mimo branku. Brankář Spartaku Belenov se poprvé ukázal ve 30. minutě, kdy hasil chybu stoperské dvojice Stranzl - Pareja a vzal míč z pod noh Asildarov. Jinak se ale nováček v dresu Spartaku Pareja ukazoval ve velmi dobrém světle a je zřejmé, že je pro červenobílé před Ligou mistrů velkou posilou.

Spartak byl aktivnější, ale letošní debutant Godzjur svůj tým několikrát podržel. Zaskvěl se proti střele tvůrce hry Spartaku Alexe a vychytal i jeho krajana Ibsona.

Krátce po změně stran se Těrek dostal do vedení, dlouhý pas za obranu si zpracoval Jatčenko a přihrávkou přes šířku šestnáctky našel zcela volného Asildarova, který pohodlně dopravil míč do sítě. V 69. minutě byl Spartak velmi blízko vyrovnání, po rohovém kopu si dal málem vlastní gól Bracamonte, ale jeho hlavičku zázračně zlikvidoval Godzjur.

V 82. minutě bylo o osudu utkání jasno, rohový kop Lachijalova dopravil do sítě Ucijev. Spartak se sice snažil s nepříznivým vývojem něco udělat, ale zrazovala ho finální fáze. Těrek zvítězil 2:0 a posunul se na šesté místo před Spartak.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad17134029:743
2.Rubin Kazaň19107221:837
3.CSKA Moskva17113330:1436
4.Spartak Nalčik1996427:2033
5.FK Rostov1992820:2429
6.Těrek Groznyj1976621:1627
7.Spartak Moskva1875627:2426
8.Tom Tomsk1974825:2925
9.Dinamo Moskva1858520:1823
10.Lokomotiv Moskva1965822:2423
11.Anži Machačkala1965818:2123
12.FK Saturn1956813:1821
13.Alanija Vladikavkaz19541017:2719
14.Amkar Perm19531112:2018
15.Křídla Sovětů Samara19271012:2813
16.Sibir Novosibirsk19331324:4012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je teda komedie ten Amkar...by me zajimalo kolik penez v tom bylo...

Reagovat
Losinho

Dobrá náhoda ten Amkar

Reagovat
smazaný uživatel

Statistika strel:

Amkar 13(4) - Rostov 1(0)

Reagovat
Losinho

Aspoň to mohli udělat míň okatě. Zajímalo by mě kolik Rostov dostal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co se ti nelibi?

Reagovat
Losinho

Co je? Jasně koupenej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě, jestli se to bude nějak řešit....Tohle bylo jasné jak facka.....

Reagovat
smazaný uživatel

Uz sem taky zvedavej na vsechny souhrny a diskuse, jak tohle v televizi properou))))

Reagovat
Losinho

Reagovat
kubys

Tak ten Amkar byl absolutní fór

Jinak zajímalo by mě, jestli se dnes potvrdí ten Bocchetti, protože podle toho, co jsem četl pod články ze Serie A, tak by to bylo hodně kvalitní posila.

Reagovat
rufus

To je hrůza ten Spartak..

Reagovat
smazaný uživatel

já sem spokojenej

Reagovat
Mr.Mike

Zenith má dobře nakročeno k titulu.

Reagovat
kubys

Proč to "h" na konci?

Reagovat
smazaný uživatel

asi je to skopčák

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit dneska s Lokomotivem byla dobra marnost... prislo mi, ze nebejt toho prvniho vtipnyho golu a cerveny karty Torbinskyho, tak se Zenit pekne potrapi i s mizernym Lokomotivem....

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Loko je vtipny - mam dojem z v poslednich peti zapasech v rade ani jednou nedohravalo v plnym poctu na hristi... a zrovna Torbinskij dostal cervenou uz snad podruhy za posledni mesic

Reagovat
smazaný uživatel

Prý bude brzo Semin vyhozen a místo něj půjde na lavičku Kobelev....

Reagovat
smazaný uživatel

vyrovnávací gol Jovanoviče z Nalčiku je hodně dobrej

http://www.youtube.com/watch?v=s2IB4F49kVI

ještě k tomu ten výsměch komentátora

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, taky sem se Ryzikovovi zasmal ...dokonce i Maslacenko projevil nejaky emoce, to je fakt co rict)))

Reagovat
Pipo123

zdravím, pre odborníkov na ruskú ligu... dneska chceme (Lazio) na rýchlo upiecť prestup Fernanda Meiru.. Lotito podla svojich slov rokuje zo Zenitom a cena 3.5 mil eur. Chcem sa spýtať či sa dá čakať od neho že by nám pomohol v obrane a ako je na tom... ? dik za odpoved

Reagovat
smazaný uživatel

Loni podle me jeden z vubec nejlepsich stoperu v lize, letos ho bohuzel Spalletti moc nestavil, ale konkurenci mel v obrane obrovskou... ale i tak podle me urcite pomuze.

Reagovat
smazaný uživatel

jak může hrát Spartak s Chelsea když dostane 2:0 od Tereku

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

A ne?

Reagovat
kubys

Brzo na předčasné soudy. Proč hrál vůbec v základu Stranzl?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi za ten kvalitni brankarskej vykon v minulym kole ...ono, kdyby se postavil do brany i proti Těreku tak by Spartak nemusel litovat... ten Belenov byl neskutecna dira)))

Reagovat
kubys

Reagovat
delfin

lol Dzagojev na ty fotce

Reagovat
smazaný uživatel

parádní momentka

Reagovat
Losinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele