Ruská Premier Liga - souhrn 20. kola

11.09.2010, 13:16, aktualizováno 12.09.2010, 19:42
Komentáře a souhrny
Zenit drží svůj náskok v čele ligy, tentokrát porazil Tomsk. Rubin si poradil s Amkarem, Vladikavkaz otočil zápas v Novosibirsku. V neděli ztratilo body CSKA, které prohrálo na hřišti Lokomotivu. Důležité tři body do boje o záchranu si připsala Samara. Dinamo Moskva porazilo Těrek a dotáhlo se na něj v tabulce.

FK Rostov - Anži Machačkala 1:0

12.09.2010 17:45

Góly: 56. Cimafej Kalačow

Rostov si poradil s Machačkalou a dostal se tak na 5. místo v tabulce, už jen jeden bodík za Spartak Nalčik. Jedinou branku v utkání vstřelil Kalačev v 56. minutě.

Domácí vstupovali do zápasu s tím, že musí odčinit prohru z minulého kola, v zápase, kde se podivně sázelo, podlehli Permu. Zato hosté mohli být v pohodě, neboť v minulém kole porazili Novosibirsk a nacházejí se v klidném středu tabulky, kde mají daleko k pohárům a zároveň mají náskok na sestupové pozice.

Lépe do zápasu vstoupili hráči Anži. V deváté minutě napřáhl z dobrých dvaceti metrů Strelcov, ale jeho technickou střelu efektivně vyrazil na roh domácí brankář Amelčenko. Z následného rohu pak nebezpečí nehrozilo. Po této šanci následoval dvacetiminutový klid zbraní, kdy se sice hrál bojovný fotbal,plný nasazení, ale šance žádné. Až v 26. minutě mohlo udeřit také na drué straně. Po centru od půlky hřiště běžel sám na bránu Achmetovič, proti míči vyběhl i gólman Machačkaly Abajev, jenže balon podskočil a Achmetovič tak měl cestu volnou, už už natahoval ke střele, ale Abajev svou chybu napravil a vrhl se mu pod nohy a míč ukořistil.

V 41. minutě domácím určitě zatrnulo. Hosté totiž vstřelili branku, ale z ofsajdu. Tsorajev dostal centr zleva za obranu, dostal se do pokutového území, pohrál si s obránci a vystřelil. Amelčenko byl ale na místě a balon vyrazil. Bohužel k volnému Ivanovovi, který neměl problém s uklizením balonu do prázdné branky. Domácí však jako na povel zvedli ruce jako prvňáčci, s tím, že se jednalo o ofsajd. A rozhodčí jim dal za pravdu. V prvním poločase se toho více již neudálo, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Fotbal byl sice zajímavý, pravda, ale chyběly góly. Toho prvního se dočkali diváci v 56. minutě. Naštěstí pro ně konečně do sítě hostí. Pavlenko centroval zleva a balon propadl až na zadní tyč, kde Kalačev ve skluzu uklidil míč k tyči. Abajev se sice stihl přemístit, ale na prudkou ránu již nedosáhl. 1:0 pro Rostov.

V 65. minutě mohlo být vyrovnáno. Po přímém kopu se balon točil k brance a nejblíže k němu měl Gruzínec Chizanějšvili. Jenže promáchl a míč skončil v zámezí. Poté se domácí zaměřili více na obranu, než na útok a nepovolili hostům nějakou výraznější šanci a zápas se již jenom dohrával.

Domácí si v klidu pohlídali útočníky Machačkaly a dokráčeli tak k hubenému vítězství 1:0. Rostov se tak dotáhl na 4. Nalčik, na který ztrácí 1 bod a také na 3. CSKA, na které ztrácí 4 body. To Dagestáncům prohra až tak neuškodila. Drží se na 11. místě a jelikož poslední dobou nehrají špatně, tak asi nebudou mít se záchranou problém.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Těrek Groznyj 3:1

12.09.2010 15:30

Góly: 43. Kevin Kurányi, 66. Aleksandr Samedov, 72. Igor Semšov - 34. Šamil Lachijalov

Moskevské Dinamo porazilo Těrek 3:1 a před svého nedělního soupeře se dotáhlo na bod. Hosté se sice dostali do vedení, bělomodří však odpověděli třemi přesnými zásahy.

Těrek začal utkání bez ostychu, hrubkou chybu zadáka Dinama Epureaneho musel řešit brankář Gabulov a pak rohový kop Lachijalova skončil na břevnu. Dinamo se po úvodních nepovedených minutách probralo a vyrovnalo hru.

Ve 34. minutě padla první branka utkání, obrana Dinama nedokázala ubránit drzý průnik Asildarova, jeho střelu sice Gabulov vyrazil, ale jen před dobíhajícího Lachijalova, který dostal Těrek do vedení. Odpověď bělomodrých přišla záhy, akci Samedova z pravé strany zakončil hlavou zblízka kanonýr Kuranyi. Do konce poločasu se mohl Těrek dostat do vedení, akci Asildarova opět zastavil Gabulov a z dorážky tentokrát trestuhodně přestřelil branku Ferreira.

Do druhého poločasu vstoupil Těrek opět aktivně, o několik centimetrů minul branku útočník Bracamonte a v další šanci hostů se míč odrazil od tyčky na brankovou čáru, bělomodří měli v tomto momentu obrovské štěstí.

V 66. minutě se Dinamo dostalo k vedení jako slepý k houslím. Centr Samedova se stočil do branky a překvapil gólmana Těreku Hodzjura natolik, že lovil míč ze sítě. Hosté hru otevřeli a mohli inkasovat ještě několikrát, ve výsledku kapitulovali už pouze jednou. Semšov vnikl do šestnáctky Těreku, uvolnil se a zkušeně uzavřel účet zápasu na 3:1 pro Dinamo.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Spartak Nalčik 2:0

12.09.2010 13:15

Góly: 72. Nenad Đorđević, 87. Pavel Jakovlev

Křídla Sovětů Samara zlomila sérii bez výher, která trvala od 5. května a poprvé pod trenérem Tarchanovem vyhrála. Odnesl to Spartak Nalčik.

První poločas střetnutí se odehrál víceméně bez šancí. Nalčik se nikam nehnal a zároveň dobře bránil útoky Samary.

Po změně stran se mohl vyznamenat nový muž na hřišti útočník Nalčiku Siradze, když využil chyby brankáře Lobose, na čáře však zachraňoval zadák Belozerov. Ani napodruhé Siradze neuspěl, a tak udeřili domácí. V 72. minutě poslal Křídla do vedení Djordjevič, když se z rohu prosadil na zadní tyči.

Křídla se následně urputně bránila, ale dostala druhou příležitost skórovat a nepohrdla jí, Samsonov vysunul za obranu žolíka Jakovleva a kmenový hráč Spartaku míč propasíroval za záda brankáře Fredriksona. Vítězstvím si Samara upevnila patnácté místo a na nesestupové čtrnácté ztrácí už pouze dva body. Třetina sezony je ještě před námi.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - CSKA Moskva 1:0

12.09.2010 13:00

Góly: 25. Maicon

Lokomotiv se poprvé od 25. července dočkal vítězství, v derby porazil CSKA 1:0 zásluhou branky Maicona.

Jako první zahrozil tahoun Loko Alijev, jeho střelu brankář Akinfejev s námahou vyrazil. Lokomotiv byl lepší, šikovní ofenzivní Armějci byli odstřiženi a gólman Lokomotivu Guilherme tak byl bez práce.

Lokomotiv pokračoval v útočení, branka nebyla kvůli ofsajdu uznána Syčevovi, neujala se ani nebezpečná střela Loskova, která jen těsně minula branku. Ve 22. minutě zahrozili i fotbalisté CSKA, konkrétně Honda, jehož střela rovněž mířila mimo.

Ve 25. minutě bylo otevřeno skóre. Na rohový kop Alijeva si naběhl Brazilec Maicona a hlavičku nasměroval přesně k tyči Akinfejevovy branky.

Ve druhém poločasu hrál Lokomotiv opatrný fotbal s cílem udržet těsné vedení, CSKA očividně neměl svůj den, jeho útoky vypadaly bezzubé. Každopádně druhý poločas začal střelou Hondy, která nadělala Guilhermemu pořádné starosti. Poté si na vysoký míč naběhl Tošič, ale svou hlavičku nasměroval do míst, kde stál Guilherme.

Trenér CSKA Sluckij se pokusil oživit mdlý výkon svého týmu střídáním, stáhl Oliseha, nahradil ho Gonzálezem. Chilan však vydržel na hřiště pouze osm minut. Po potyčce s obráncem Asatianim šli oba hráči pod sprchy.

Zahrál si i Tomáš Necid, který vystřídal Hondu. Lokomotiv nasadil Ďuricu místo Alijeva a pak i Gatagova místo Maicona.

Dobře organizovaná obrana Lokomotivu v závěru nic nedovolila CSKA. Domácí dobře kontrolovali míč a dovedli utkání do vítězného konce 1:0.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Amkar Perm 3:0

11.09.2010 17:45

Góly: 26. Carlos Eduardo, 53. Carlos Eduardo, 86. Obafemi Martins (pen.)

Rubin Kazaň v poklidu porazil Amkar Perm 3:0. Dvě branky dal nováček v týmu Brazilec Carlos Eduardo, účet zápasu uzavřel z penalty Obafemi Martins.

Na lavičce Kazaně se opět neobjevil trenér Kurban Berdyjev, kterému běží trest z utkání v Grozném. Kouč domácích udělal v sestavě několik změn, v základu se objevila drahá posila z Hoffenheimu Carlos Eduardo, do obrany se vrátil Ansaldi s Natchem a poprvé od 11. kola se dostal na hřiště i Gorbaněc.

První poločas byl ukázkovým příkladem toho, jak hraje jeden z lídrů soutěže proti outsiderovi. Poprvé Kazaň zahrozila už ve čtvrté minutě, přihrávku Kasajev nedokázal dopravit do sítě Kornilenko. Ve 22. minutě vážně zahrozil Carlos Eduardo, jeho střela letěla do tyče. O čtyři minuty později už Eduardo pálil ostrými, po narážečce s Kornilenkem střílel přesně do levého dolního rohu Narubinovy branky.

Rubin se po vstřelené brance nikam nehnal a trpělivě vyčkával. Starosti obraně Permu často dělal Kasajev, tradičně jeden z nejaktivnějších hráčů Rubinu Kazaň.

V přestávce trenér Permu Rachimov stáhl ze hřiště Pilijeva a nahradil ho Grišinem. V 52. minutě Rubin zvýšil na 2:0, Carlos Eduardo svůj debut v Kazani okořenil druhou brankou, když střelu zakroutil přesně do rohu branky Amkaru. Oslavu gólu Eduarda nepřežil rohový praporek, do kterého Brazilec kopl a dostal za to žlutou kartu. O chvíli později šel hrdina zápasu ze hřiště, příležitost dostal Martins.

Zahrál si i Medvěděv, který nahradil na hrotu Kazaně Bělorusa Kornilenka. Rubin ubral na tempu, aby měl dost sil na úterní souboj v Kodani v Lize mistrů. V 68. minutě podržel Rubin brankář Ryžikov. Gólman domácích chytil i hlavičku Bělorukova z vyložené pozice, v této epizodě se ale příliš nezapotil, protože obránce Permu míč nasměroval přesně doprostřed branky.

Rubin opět přidal na obrátkách a vstřelil třetí gól, Medvěděvovi však překazil radost zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Opakovaný záběr ale ukázal, že se sudí mýlil. Skóroval i nový muž na hřišti, posila z Janova Bocchetti, ale branku Kazani opět nebyla uznána kvůli faulu jednoho z jeho kolegů.

Rubin pokračoval v nátlaku, Narubin se vyznamenal proti střelám Martinse a Medvěděva. V 85. minutě už ale kapituloval, po faulu na Kasajeva se kopala penalta, kterou Nigerijec Obafemi Martins proměnil a Rubin Kazaň porazil Amkar Perm 3:0.

Domácí si před vstupem do Ligy mistrů zvedli sebevědomí, i když je nutno dodat, že Amkar Perm klub z Tatarstánu moc neprověřil.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - FK Saturn 2:1

11.09.2010 15:30

Góly: 7. Welliton, 74. Welliton - 21. Dmitrij Kiričenko

Spartak Moskva díky dvěma brankám Brazilce Wellitona porazil Saturn 2:1. Poprvé se na hřišti podívala velká posila z Celtiku Ir McGeady.

Trenér Karpin poslal na hřišti dvě nové letní posily, problémy s brankářským postem má zacelit nováček z Těreku Andrij Dikan a na křídle se objevil Aiden McGedy. Irská posila byla strůjcem úvodní branky, když vyslala do šance Wellitona. Brazilec utekl obraně Saturnu, obehrál i brankáře Kinského a z úhlu rozvlnil síť. Oslavou Brazilec vybídl ruský svaz, aby mu zavolal.

Z vedoucí branky se červenobílí neradovali dlouho, ve 21. minutě vyrovnal na 1:1 Kiričenko. Od té chvíle se Spartaku nedařilo nic a poločas mohl skončit klidně vedením Saturnu.

Do druhého poločasu už nevyběhl Ibson, místo něj šel na hřiště Ananidze. Hrál se vyrovnaný fotbal bez šancí, trenér Karpin však má k dispozici nezastavitelného Wellitona, nejlepšího střelce ruské ligy 2009. Skvělý Brazilec se obtočil na hranici šestnáctky kolem zadáků Saturnu a překonal Kinského. Pro Brazilce to byla patnáctá letošní trefa.

Spartak v generálce na Ligu mistrů příliš nepřesvědčil, a kdyby neměl v útoku famózního Wellitona, bůhví, jak by utkání dopadlo. Ale na "kdyby" se nehraje.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Tom Tomsk 2:0

11.09.2010 13:15

Góly: 3. Daisuke Matsui (vl.), 45. Aleksandr Bucharov

Zenit Petrohrad porazil Tom Tomsk 2:0, vlastní branku si dal Petković, účet zápasu uzavřel Bucharov. Domácí tak pokračují v přesvědčivém vedení Premier Ligy.

Petrohrad se dostal brzy do vedení. Standardní situace zahraná Lazovičem se odrazila od zad debutanta Matsuie a bylo to 1:0. Zenit kontroloval utkání, avšak Tomsk párkrát zahrozil především prostřednictvím šikovného Matsuie.

Ve 45. minutě vstřelil Zenit druhý gól. Chytrou přihrávku Dannyho ze středu hřiště dopravil pohotově do sítě Alexandr Bucharov. Portugalec Danny už do druhého poločasu nevyběhl, Spalletti ho nechal odpočinout a poslal na hřiště Zyrjanova.

V 74. minutě vsítil Tomsk regulérní branku na 1:2, ale sudí Alexandr Gvardis po konzultaci s asistentem branku odvolal z důvodu faulu na Lukoviče.

V závěru na hřišti vzplanuly emoce, v 84. minutě byl vyloučen kvůli diskuse s rozhodčím Smirnov a v samotném závěru i domácí Širokov, který dostal přímou červenou za hrubý faul na Korejce Kim Nam-Illa.

Více informací k zápasu

Sibir Novosibirsk - Alanija Vladikavkaz 1:2

11.09.2010 11:00

Góly: 11. Jevgenij Zinovjev - 90. Ibrahim Gnanou, 90. Collins Babatunde

Sibir Novosibirsk měl na dosah nesmírně důležité vítězství nad Alanijí Vladikavkaz, ale inkasovanými brankami v 90. a 93. minutě prakticky přišel o naději na udržení v Premier Lize.

Už v jedenácté minutě bylo v Novosibirsku veselo, zpětnou přihrávku Nagibina zachytil na zadní tyči Zinovjev a domácí vedli 1:0. Domácí chtěli přidat branku, ale svazovala je nervozita a dělali chyby v lehkých herních činnostech. Ani Leopardi se nedokázali prosazovat, vázla jim kombinace a přihrávky dopředu neměly adresáta.

V závěru prvního poločasu se Sibir mohl výrazně přiblížit vedení. Ve 33. minutě běžel Čížek sám na branku, ale jeho střelu zlikvidoval Chomič, míč se odrazil k Antipenkovi, jehož střelu ze dvou metrů obětavým zákrokem zastavil Carikajev. Ve 34. minutě Čížkův centr poslal Antipenko do břevna. Ve 36. minutě v další šanci neuspěl kapitán Vychodil, jehož střelu zablokovala hradba těl hostů.

Ve druhém poločase už nebyl na hřišti útočník Vladikavkazu Marenič, místo něho se dostal na hřiště Alchazov. A výkon Alanije se po změně stran výrazně zlepšil.

Vladikavkaz začal lépe bránit, kontrolovat míč a šel trpělivě za vyrovnáním. Trenér Sibiru Kriušenko v průběhu druhého dějství poslal na hřiště místo Čížka posilu z Kazaně Galiulina a Caňas šel místo Antipenka. Ševčuk vystřídal Tichonoveckého za Babatundeho.

Hrálo se prakticky jen ve středu hřiště prakticky bez šancí. Blíž ke gólu byla Sibir. Nůžky Ševčenka se orazítkovaly břevno, podruhé v utkání tak zachránila Alaniji branková konstrukce. Oba trenéři využili v závěru posledního střídání, Aravina nahradil Zinovjev a Kirillov Mašukova. Zdálo se, že se už nic zajímavého neudá, opak byl pravdou...

Sibir i v tomto zápase doplatila na své neřesti, neproměňování šancí a špatné závěry zápasů. Zoufalý nákop Alanije do pokutového území domácích znamenal vyrovnání, Gnanou vyhrál vzdušný souboj s Šumulikovskim a rozvlnil síť.

A to nebyl konec. Novosibirsk se rozpadl jako domeček z karet, Babatunde šel sám na Solosina a ve třetí minutě nastaveného času zvýšil na 2:1 pro hosty. Obrat jako hrom, Sibir vůbec nezvládl poslední minuty a po další porážce se mu záchrana opět o něco vzdálila.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad18144031:746
2.Rubin Kazaň20117224:840
3.CSKA Moskva18113430:1536
4.Spartak Nalčik2096527:2233
5.FK Rostov20102821:2432
6.Spartak Moskva1985629:2529
7.Těrek Groznyj2076722:1927
8.Dinamo Moskva1968523:1926
9.Lokomotiv Moskva2075823:2426
10.Tom Tomsk2074925:3125
11.Anži Machačkala2065918:2223
12.Alanija Vladikavkaz20641019:2822
13.FK Saturn2056914:2021
14.Amkar Perm20531212:2318
15.Křídla Sovětů Samara20371014:2816
16.Sibir Novosibirsk20331425:4212

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
M11

Reagovat
RickNash

škoda, Novosibirsku přeju záchranu... hrajou pěknej fotbal

Reagovat
Shevchenko

No tak tahle prohra je podle mě definitivně poslala do druhé ligy.

Reagovat
REPLIKATOR

Nervozita zapracovala

Reagovat
goodbay

To jsou pacientí v tom Novosibirsku. Pak se nemůžou divit, že jsou poslední

Reagovat
Pipo123

ten zápas viaceré stávkové vynechali že by boli stávky na zázračný obrat ?

Reagovat
smazaný uživatel

ten Welliton je husty

Reagovat
Losinho

Welliton je neskutečnej

Reagovat
Losinho

Jinak hrál Marek Suchý? Nemůžu to nikde najít...

Reagovat
goodbay

jo hrál, někde jsem to četl, ale už nevím kde.

Reagovat
Losinho

Jojo, už to vidím, dík. Konečně obrana bez Stranzla

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska u prvního gólu na kameru slavil branku stylem: "zavolejte mi repre". Tenhle útočník by Rusko pořádně pozvedl, ale jsme proti tomu.....

Reagovat
fantomas

Ale teď v srpnu měl říct, že si ruský občanství za nákých těch pět mega, aby mohl reprezentovat, kupovat nebude...takže to směřoval na Brazilce, nebo teda přece jen na ty Rusáky?

Reagovat
smazaný uživatel

Welliton chce pět mega, aby reprezentoval Rusko.

Reagovat
fantomas

Jo, tak takle - on odmítl, že by něco takovýho žádal.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, říkal, že je pro něj reprezentovat čest a o žádných penězích nikdy nemluvil.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kráso, dobře Kazaň

Reagovat
smazaný uživatel

No velky borci, porazit doma Amkar

....spis Carlos Eduardo se koukam hned uved vyborne... asi bude dobra posila pro tatary

Reagovat
smazaný uživatel

jde mi o ty posily hlavně

Reagovat
smazaný uživatel

To teda jo, v mnoha věcech mi připomíná Ronaldinha.

Reagovat
kubys

Reagovat
kubys

CSKA

Reagovat
smazaný uživatel

Však dobře pro Kazaň.

Reagovat
kubys

Ale špatně pro můj tiket. A to jsem místo nich chtěl dát Rostov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele