20. kolo
11.09.2010 11:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Sibir Novosibirsk - Alanija Vladikavkaz 1:2

Sibir Novosibirsk měl na dosah nesmírně důležité vítězství nad Alanijí Vladikavkaz, ale inkasovanými brankami v 90. a 93. minutě prakticky přišel o naději na udržení v Premier Lize.

Už v jedenácté minutě bylo v Novosibirsku veselo, zpětnou přihrávku Nagibina zachytil na zadní tyči Zinovjev a domácí vedli 1:0. Domácí chtěli přidat branku, ale svazovala je nervozita a dělali chyby v lehkých herních činnostech. Ani Leopardi se nedokázali prosazovat, vázla jim kombinace a přihrávky dopředu neměly adresáta.

V závěru prvního poločasu se Sibir mohl výrazně přiblížit vedení. Ve 33. minutě běžel Čížek sám na branku, ale jeho střelu zlikvidoval Chomič, míč se odrazil k Antipenkovi, jehož střelu ze dvou metrů obětavým zákrokem zastavil Carikajev. Ve 34. minutě Čížkův centr poslal Antipenko do břevna. Ve 36. minutě v další šanci neuspěl kapitán Vychodil, jehož střelu zablokovala hradba těl hostů.

Ve druhém poločase už nebyl na hřišti útočník Vladikavkazu Marenič, místo něho se dostal na hřiště Alchazov. A výkon Alanije se po změně stran výrazně zlepšil.

Vladikavkaz začal lépe bránit, kontrolovat míč a šel trpělivě za vyrovnáním. Trenér Sibiru Kriušenko v průběhu druhého dějství poslal na hřiště místo Čížka posilu z Kazaně Galiulina a Caňas šel místo Antipenka. Ševčuk vystřídal Tichonoveckého za Babatundeho.

Hrálo se prakticky jen ve středu hřiště prakticky bez šancí. Blíž ke gólu byla Sibir. Nůžky Ševčenka se orazítkovaly břevno, podruhé v utkání tak zachránila Alaniji branková konstrukce. Oba trenéři využili v závěru posledního střídání, Aravina nahradil Zinovjev a Kirillov Mašukova. Zdálo se, že se už nic zajímavého neudá, opak byl pravdou...

Sibir i v tomto zápase doplatila na své neřesti, neproměňování šancí a špatné závěry zápasů. Zoufalý nákop Alanije do pokutového území domácích znamenal vyrovnání, Gnanou vyhrál vzdušný souboj s Šumulikovskim a rozvlnil síť.

A to nebyl konec. Novosibirsk se rozpadl jako domeček z karet, Babatunde šel sám na Solosina a ve třetí minutě nastaveného času zvýšil na 2:1 pro hosty. Obrat jako hrom, Sibir vůbec nezvládl poslední minuty a po další porážce se mu záchrana opět o něco vzdálila.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zaujimavy zapas , polcas vyhrala alanija 2:0 a v druhom inkasovala 4 goly , cervenu kartu penaltu ....

Reagovat
smazaný uživatel

to jako fakt dali 2 goly v 90 minute? xD

Reagovat
smazaný uživatel

JJ....Sibir to opět totálně nezvládla....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele