Ruská Premier liga - souhrn 21. kola

20.08.2011, 15:55, aktualizováno 21.08.2011, 21:03
Komentáře a souhrny
Machačkala porazila Dinamo Moskva a je již čtvrtá, Lokomotiv si doma poradil s Krasnodarem, Kubaň rozdrtil Novgorod, Spartak Moskva překvapivě ztratil dva body v Nalčiku. Již včera si CSKA poradilo s Tomskem, suverénně si vedl i Zenit. Rubin podruhé za sebou remizoval 1:1, tentokrát s Permem. Výsledkem 1:1 skončil i zápas Těreku s Rostovem...

Anži Machačkala - Dinamo Moskva 2:1

21.08.2011 19:00

Góly: 22. Mbark Boussoufa, 72. Aleksandr Prudnikov - 45. Andrij Voronin

Gól Alexandra Prudnikova přinesl Anži vítězství nad Dinamem.

Zápas odstartoval v perfektním tempu. V důsledku velké aktivity hostů Dinamo vybojovalo několik rohů. Anži útočila zajímavěji. Po rozehrání standardní situace Carlos nebezpečně zakončil hlavou. Prakticky všechny útoky Machačkaly šly přes Žirkova, který se nacházel na levé straně zálohy.

Skóre bylo otevřeno nečekaně. Obrovskou hrubku udělali Lomić s Granatem. Poté, co se nedohodli, kdo odkopne míč, doputoval balón až k Bussufovi a ten jej poslal do brány.

Ke konci poločasu Dinamovci vyrovnali. Lomić se prodral přes bránící hráče, poslal pas do pokutového území. Voronin předběhl obránce a ze dvou metrů s přehledem zakončil.

O přestávce Silkin vystřídal Jusupova a do hry poslal Ropotana. Gadžijev zraněného Gadžibekova nahradil Ivanovem. Žirkov se přesunul do obrany.

Po velice sporné situaci padl druhý gól. Dinamo útočilo, ukrajinský útočník Voronin si poslal míč dopředu, kde se v ofsajdu nacházel Kuranyi, ten se do hry nezapojil a míč doběhl Voronin, jenže rozhodčí odpískal ofside. V době, kdy se dinamovci hádali, rozjela Anži svůj protiútok a vstřelila gól. Konkrétně Prudnikov. Dinamo během posledních patnácti minut nedokázalo vstřelit gól a tak zápas skončil 2:1 ve prospěch Anži.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - FK Krasnodar 1:0

21.08.2011 18:45

Góly: 34. Denis Glušakov

Lokomotiv v 21. kole porazil na své půdě Krasnodar. Jediný gól zápasu vstřelil Glušakov.

První poločas probíhal s evidentní převahou Lokomotivu. Už v 7. minutě poslal tvrdou ránu Ignaťjev. Tu ale dokázal poslat na roh Gorodov. Gólman hostů musel byt v pozoru i při standardních situacích Loskova.

Obrovský nápor železničářů vyústil v gól. Ve 34. minutě otevřel skóre Denis Glušakov. Hráč Lokomotivu vstřelil krásný gól po centru z levého křídla. Záložník demonstroval perfektní techniku.

Krasnodarci si nedokázali během prvního poločasu vytvořit jedinou nebezpečnou situaci u brány Guilhermeho.

Ve druhé půli pokračovala převaha domácích, kteří měli balón na svých kopačkách. Jenže Lokomotiv byl neproduktivní a nedokázal zužitkovat šance, které si vypracoval. A Krasnodar byl neškodný. Zápas tak skončil výhrou Lokomotivu 1:0.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Volga Nižnij Novgorod 5:0

21.08.2011 18:00

Góly: 21. Lacina Traoré, 45. Lacina Traoré, 53. Gheorghe Bucur, 71. Michail Komkov, 89. Sergej Davydov

Kubaň se s Volgou nepárala a v souboji nováčků ji nadělila bůra. Cesta do Nižného Novgorodu asi bude stát za to.

Kubaň na nic nečekala a na hosty vlétla jako muž v říji. Výsledkem toho byl brzský gól v 20. minutě, kdy se trefil Traoré. Varga utekl po pravém křídla a nacentroval před bránu, kde nejvýše vyskočil bývalý útočník Kluže. 1:0! Pár minut na to pálil Varga po rohovém kopu na přední tyči, od pohromy dělilo hosty jen pár centimetrů. Hosté se rozhodli střídat již po půlhodině hry, kdy na hřiště vlétli Crosas s Džavadovem. No, moc to nižnenovgorodskému celku nepomohlo. Naopak domácí jim do přestávky ještě dali gól na cestu do šatny. Na starosti si to vzal opět Traoré. Gól padl po úplně stejné akci, i umístění hlavičky bylo stejné, levý spodní roh. Akorát centroval Komkov. Po tomto gólu sudí odpískal konec první půle a hosté to mohli odpískat taky. K lepšímu výsledku by jim pomohlo možná snad to, že by se hráči Kubaně zapomněli na hodinu v šatně...

...jenže ti se tam nezapomněli a již po osmi minutách druhé půle bylo zas veselo. Varga kopal přímý kop, nacentroval před bránu a Bukur byl hlavičkou u míče dříve než brankář Abajev rukami. Gól. 3:0. Střela skončila v levém spodním rohu, tradičně. Na další gól čekali diváci dlouhých skoro 20 minut, ale stál za to. Davydov hlavou prostrčil na Komkova, ten si pohrál s obranou a střelou do levého spodního rohu zvýšil na 4:0. Abajev má asi fobii. Davydov se dočkal gólu také. V 89. minutě se dostal k balonu, utekl obránci a do PRAVÉHO rohu branky uklidil balon. abajev, celý zmatený, si na míč ani nesáhl. Zápas skončil pěkným výsledkem 5:0 pro Kubaň.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Spartak Moskva 1:1

21.08.2011 16:45

Góly: 28. Arsen Gošokov - 53. Artjom Dzjuba

Spartak neočekávaně ztratil. Z hřiště lepšícího se nalčiku odváží pouhopouhý jeden bod.

Domácí byl sice nalčický Spartak, ale do útoku se zpočátku vrhal spíše Spartak moskevský, už v první desetiminutovce to vypadalo na jasnou záležitost, zlobil hlavně Emenike, který v deváté minutě mířil z dobré posice mimo. Na druhé straně pálil nebezpečně Zotov. Ale postupem času se do role víc a víc dostávali hosté. Avšak do vedení se dostali kupodivu domácí. Stalo se tak v 26. minutě kdy z pravého křídla nacentroval Ruchajna a ve vápně si balon našel Gošokova, který hlavičkou poslal svůj tým do vedení. 1:0! Do konce poločasu ještě párkrát zazlobili Dzjuba s Emenikem, ale na stavu se nic nezměnilo, do šaten se šlo za příznivého stavu pro domácí Sparta. Zcela nečekaně.

Počátek druhé půle byl opět v režii hostů. A tentokrát to už přineslo ovoce. V 53. minutě se trefil kanonýr Dzjuba. Akce byla prakticky identická s tou nalčičkou, kdy dali domácí gól. Paršivluk po předávce Ariho nacentroval před bránu a Dzjubova hlavička k tyči se chytit opravdu nedala. 1:1! Poté hosté ovládli hřiště. Domácí byli patrně spokojeni s remízou, ale ambiciozní moskevský celek útočil dále. Pár minut po gólu se ve vápně po akci Ariho zjevil Emenike, ale branku o kousek netrefil. Postupem času se ale aktivita trochu vytratila. Nalčik dobře bránil centry, a tak hostům nezbývalo nic jiného, než útočit z rohů nebo standartek, které nejčastěji zahrával dmitrij Kombarov, ale protože ani z jednoho mráčku nezapršelo, tak se v jižním Rusku body nakonec dělily. Moskveský Spartak si vyhrát určitě zasloužil. Pro Nalčik to je velmi cenný bod.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - FK Rostov 1:1

20.08.2011 18:30

Góly: 90. Răzvan Cociş (vl.) - 18. Cimafej Kalačow

V Grozném se urodila nakonec remíza. Rostov se zcela překvapivě vyvaroval červených karet, dokonce dostal jen tři žluté, ale nakonec po penaltě v nastavení bere jen bod.

V 13. minutě uháněl Adamov na Džanajeva a přihrál Cocisovi, který trefil tyčku. slibný start zápasu. O pár minut později se hosté konečně trefili. Kalačev za středem hřiště převzal balon a zhruba 30 metrů před bránou vypálil. Balon se zastavil až v síti. Krásná rána do šibenice. 0:1! Ke konci poločasu pálil ještě Ucijev nad bránu. První poločas sice nabídl zajímavou úvodní patnáctiminutovku, ale po gólu Rostovanů se fotbal úplně vytratil. První půle tak skončila výsledkem 0:1.

Druhou půli načali lépe domácí, vrhli se na svého soupeře. Ferreira pálil nad. I nadále byli domácí aktivnější, hrozili zejména z větší dálky, ale žádná střela nenacházela cíl. Rostov se soustředil zejména na brejky. Hlavně Adamov zlobil. Druhý poločas nenabízel dlouho žádné šance, až v nastavení si jeden nenápadný centr našel adresáta. naneštěstí pro hosty to byla noha Cocise, který zacílil přímo do své brány. 1:1 a konec zápasu.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Zenit Petrohrad 2:5

20.08.2011 16:15

Góly: 31. Pavel Jakovlev, 51. Pavel Jakovlev - 22. Danny, 29. Roman Širokov, 32. Nicolas Lombaerts, 34. Viktor Fajzulin, 78. Roman Širokov (pen.)

Jako na hokeji si museli připadat fanoušci na stadionu Samary. Křídla Sovětů se rozhodla hrát se Zenitem otevřený fotbal. Výsledek? Čtyři obdržené branky v první půli.

Počátek utkání symbolizoval ticho před bouří. Oba týmy hrály v obraně pozorně, to se změnilo až ve 22. minutě, kdy udeřil Danny z hostujícího Zenitu. Zyrjanov si pohrál na pravém křídle s obranou domácích a vyslal nadýchaný bochánek před bránu, kde balon trkl hlavou Danny - 0:1.

O sedm minut později utekl opět po pravém křídle Aňukov a přihrál pod sebe na Širokova, který ranou na vzdálenější tyč neprohloupil. Mohl oslavovat druhý gól - 0:2.

Křídla nesložila zbraně a zhruba za minutu kopala rohový kop, na centr Bobera si nejlépe naskočil Jakovlev a bylo to 1:2.

Ta samá situace o minutu později na druhé straně. Centroval Danny, hlavičkoval Lombaerts. 1:3.

Minutu na to se skóre opět měnilo. Fajzulin dostal 20 metrů před bránou balon, pohrál si s obranou a posunul se na hranici vápna. Střela, gól, změna skóre, konec poločasu. První půle skončila 1:4.

Kdo by čekal rezignaci Samary, mýlil se. V 52. minutě si vzal Jakovlev balon a z pětadvaceti metrů vypálil. Balon zapadl ke spojnici. Malafejev byl bez šance. 2:4 a nádherný gól.

Další zajímavá akce a hned gól. Po dlouhých 25 minutách se kopala penalta. Širokov se řítil do vápna a Jakovlev ho chytil ve snaze zastavit ho. Penalta, střela doprostřed, Věremko u levé tyče = 2:5.

Na konci utkání byl ještě Keržakovův pokus odvrácen z brankové čáry, a tak zápas skončil výsledkem 2:5.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Tom Tomsk 3:0

20.08.2011 16:00

Góly: 51. Seydou Doumbia, 63. Keisuke Honda, 68. Seydou Doumbia

CSKA na domácím stadionu deklasovalo neškodný Tomsk. Dvěma brankami se na tom podílel Doumbia, jednou Honda.

Utkání načal Vágner, když v sedmé minutě obtančil kolem dvou protihráčů, ale na Pesjakov jeho pokus chytil. O deset minut později vyslal Ignaševič Tošiče do souboje jeden na jednoho s Pesjakovem. Zoran se snažil obstřelil brankáře Tomi, ale jeho pokus skončil na břevně branky hostí! První poločas dále nenabídl nic zajímavého. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Domácí vlítli na Tomiče hned po přestávce a v 51. minutě se dostali konečně do vedení. Dzagojev utekl po pravém křídle a nacentroval přímo před bránu, kde byl Doumbia a míč jen doklepl do brány. Typická akce Armějců. 1:0! Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. v 63. minutě se totiž trefil Honda. Stalo se tak po faulu na Vagnera. Honda napálil z pětadvaceti metrů míč, který skončil až v síti. 2:0! Třetí gól přišel také po zhruba deseti minutách. A úplně stejný, jako ten první, jen Doumbiovi na gól přihrál Nababkin. 3:0! Zbytek zápasu se jen z povinnosti dohrával. CSKA se nikam nehnalo a Tomiči neměli na zvrat síly ani náladu. Domácí si tak připsali důležité tři body.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Rubin Kazaň 1:1

20.08.2011 14:00

Góly: 36. Andrej Sekretov - 84. Saba Kvirkvelia

První utkání 21. kola nejvyšší ruské soutěže vítěze nenašlo. Perm sice vedl, ale Kazaň dokázala ke konci zápasu odpovědět. Remízu asi berou oba.

Začátek utkání se nesl v duchu tichého dobývání tvrze. Domácí hráči se snažili svého soupeře přehrávat ve středu pole a poté udeřit. První část úkolu se jim dařila, ale jejich akce většinou končily před pokutovým územím Rubinu. Jakoby to hráčům Amkaru došlo, tak se snažili ohrožovat Ryžikova z velké dálky. jako první to zkusil Sekretov, ale jeho pokus byl vytěsněn. na druhé straně pálil zase kapitán Noboa, ale Narubin byl u své tyče včas. Domácí se ale přeci jenom dostali do vedení. Stalo se tak v 36. minutě. Po centru Pejeva se dostal k hlavičce Volkov, ale jeho pokus byl zblokován, balon se odkutálel zhruba k pokutovému puntíku, kde jej napálil tvrdě Sekretov a míč se již třepetal v síti. 1:0! Na konci první půle ještě pálil Noboa, ale tentokrát mimo bránu. Poločas tak sničil výhrou Amkaru.

Začátek druhé půle byl divoký. hodně se žlutilo a za 8 minut se rozdaly 4 žluté karty. Na ty Perm vyhrál 3:1. Poté se ke slovu opět přihlásil fotbal. Lebeděnko pálil v 59. minutě z vápna pouze do rukou Narubina. Následovala další fotbalová pauza. hrálo se uprostřed hřiště nebo se střídalo. Rubin získával převahu, ale nedokázal ji přetavit. Až v 84. minutě bylo srovnáno. Kvekvelija se po rohu vyšrouboval nejvýše a hlavou srovnal na 1:1. poté ještě pálil Medvěděv, ale Narubin remízu již pohlídal. Oba týmy si tak rozdělily body spravedlivě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva21136240:1545
2.Zenit Petrohrad21127236:1543
3.Dinamo Moskva21115537:2538
4.Anži Machačkala21106524:1836
5.Rubin Kazaň2198427:1835
6.Spartak Moskva21105628:2335
7.Kubaň Krasnodar21104729:2034
8.Lokomotiv Moskva2196632:2233
9.FK Krasnodar2168724:2726
10.Těrek Groznyj21651019:2923
11.Amkar Perm2157915:2822
12.Tom Tomsk21471018:3519
13.Spartak Nalčik21381018:2717
14.Volga Nižnij Novgorod21521417:2917
15.FK Rostov21451222:3617
16.Křídla Sovětů Samara21371114:3316

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně dobrej zápas, plus dobrá ukázka připravenosti před superderby

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim proč, ale poslední dobou mám rád Hondu, strašně sympatickej, na japonce hezkej a vynikající fotbalista, chtěl bych ho vidět někde víc na západě..

Reagovat
smazaný uživatel

"hezkej"

Reagovat
smazaný uživatel

na japonce jo.. žeru jeho vlasy

Reagovat
smazaný uživatel

ty budeš "hezká" bukna

Reagovat
smazaný uživatel

To zase ne, ale prostě dokážu ohodnotit chlapa..

Reagovat
Radin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA dnes parádní výkon, zdá se, že by mohli i s Petrohradem nabrat slušnou formu před ligou mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

čekáme a věříme

Reagovat
paver

petrohrad - perm 1:1, perm - kazaň 1:1, nestačim se divit nad schopností permu okrádat favority o body.

Reagovat
smazaný uživatel

To je zápas Anži - Dinamo - takový jména na obou stranách

Reagovat
Ranoth

Po zisku kanonýra Samuela Eto'a se ruský klub Anži Machačkala zaměřil na obránce Daniho Alvese z Barcelony. Ruský klub je ochoten za 28letého pravého beka vysázet až 40 milionů eur, brazilský reprezentant by pak v klubu pobíral 15 milionů eur ročně.

Reagovat
smazaný uživatel

ahaha, já se z toho Timdle tempem Anži vyhraje Ligu Mistrů dřív jak Arsenal či Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Kerimov skoupí všechno a všechny

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Anzi je na dobry ceste, aby byli jeste nenavidenejsim klubem nez predtim co je koupil Kerimov...a to je co rict.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem se podíval na highlights - gól Glušakova - nemám slov

Reagovat
smazaný uživatel

pravačkou - no cože

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Cucák?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele