Ruská Premier Liga - souhrn 22. kola

24.09.2010, 17:56, aktualizováno 27.09.2010, 18:59
Komentáře a souhrny
Zenit míří za titulem a své ambice potvrdil i proti Saturnu, který rozstřílel 6:1. Kontakt ještě po výhře nad Vladikavkazem drží Rubin a CSKA Moskva, která i díky brance Necida v neděli porazila 3:0 Tomsk. Dinamo doma prohrálo 0:3 s Nalčikem, Lokomotiv porazil Groznyj a přeskočil ho v tabulce. Samara v pondělí porazila Machačkalu.

Křídla Sovětů Samara - Anži Machačkala 3:0

27.09.2010 17:00

Góly: 3. Oleg Samsonov, 29. Oleg Ivanov, 42. Jevgenij Savin (pen.)

V posledním zápase dvaadvacátého kola Premier Ligy Křídla Sovětů rozdrtila na svém hřišti Anži a zdramatizovala tak boj o přežití.

Už v 3. minutě domácí otevřeli skóre. Po rozehrání rohového kopu machačkalský brankář Abajev projevil svůj brankařský um a vyboxoval míč daleko od branky. Následná střela z kopačky Samsonova nebezpečí nepředstavovala, jenže balón se odrazil od jednoho z hráčů Anži a skončil v brance.

V 15. minutě hosté zůstali v deseti. Hrací plochu musel opustit Tagirbekov, který nejspíš špatně nesl rozhodnutí arbitra, jenž nepískl očividný faul ve středu hřiště, následně hrubě fauloval Olega Ivanova a pak ho hlavičkoval ve stylu Zidana. Bez červené se to obejít nemohlo.

Ivanov dostal žlutou kartu, zůstal tak na hřišti a vstřelil druhý gól. Po rozehrání rohového kopu Abajev opět vyboxoval míč, jenže přímo na hlavu volžského záložníka. Říci, že Ivanov nanesl cílenou střelu, by bylo přehnané, ale výsledek je důležitější. Balón se opět dostal za brankovou čáru.

Před přestávkou Evgenij Savin ještě upravil skóre z pokutového kopu. V pokutovém území mu podrazil nohy Chizanejšvili, který si za to vysloužil žlutou kartu.

Obrat ve hře v druhé půli nepřišel. Anži k tomu prostě neměla příležitost. A i když Křídla zvítězila, nedokázala opustit sestupové vody. Od Amkaru je dělí tři body a od Anži s Alaniji body čtyři. Aspoň mají Volžané jistotu ve svých hráčích a svém novém kapitánovi.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Těrek Groznyj 2:1

26.09.2010 18:15

Góly: 3. Oleksandr Alijev (pen.), 28. Maicon - 20. Maurício

Ve velmi tvrdém a vyhecovaném utkání porazil Lokomotiv Moskva Těrek Groznyj 2:1 a stále živí naději na účast v Evropské lize.

Už ve třetí minutě padla úvodní branka. Po ruce Omeljančuka se kopala penaltu, kterou ve svůj letošní třináctý gól proměnil z penalty Oleksandr Alijev. Těrek Groznyj se vzápětí hnal za vyrovnáním a fotbalisté Lokomotivu měli hodně prostoru pro protiútoky, z této výhody však nevytěžili kromě střely Alijeva z dvaceti pěti metrů prakticky nic.

Těreku se úsilí vyplatilo. Ve 20. minutě Asildarov šikovně vysunul za obranu Brazilce Mauricia, jeho střelu sice Guilherme zlikvidoval, ale nešikovně jí z ruky upustil, čehož záložník hostů využil a míč dopravil do sítě. Guilherme se sice dožadoval faulu, ale opakované záběry daly za pravdu rozhodčímu.

Hned poté se Guilherme pořádně zapotil po přímém kopu Lachijalova, který nejistě vyrazil. Po něm míč odhlavičkoval do bezpečí Baša. Lokomotiv se svou standardní situací naložil lépe, rohový kop Alijeva mířící na zadní tyč si našel Maicon a hlavou vrátil Železničáře do vedení.

Celé utkání doprovázely agresivní zákroky a sáhodlouhé diskuse s rozhodčími. Bylo vidět, že oběma týmům jde o hodně. Vždyť Lokomotiv i Těrek stále věří v účast v evropských pohárech pro příští rok.

Ve druhém poločase měla hra stejný charakter, hrál se vyrovnaný fotbal bez šancí na obou stranách. Trenér Těreku Bajdačnyj sice posílil ofenzívu, ale více šancí si jeho tým nevypracoval, spíše více faulů. Okének v obraně Těreku mohl využít Syčev, ale po ideálním centru Janbajeva jeho hlavičku chytil Hodzjur. V závěru trenér Loko Semin posílil střed hřiště o Wagnera a Rodolfa, ze hřiště šli Loskov s Alijevem. Těsné vedení 2:1 Lokomotiv do závěrečného hvizdu udržel a připisuje si tři body.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Sibir Novosibirsk 0:1

26.09.2010 16:00

Góly: 37. Bartlomiej Grzelak

Až ve 22. kole Premier Ligy se dočkal Sibir prvního vítězství venku. Odnesl to FK Rostov, který prohrál 1:0 a přišel o šanci odtrhnout se Spartaku. Novosibirsk se naproti tomu přiblížil čtrnáctému Permu na rozdíl sedmi bodů.

V prvních patnácti minutách byl na hřišti v dresu Novosibirsku v nadsázce jen český brankář Vašek. Letní posila ze Slovácka přiváděla střelce Rostova k zoufalství. Hosté se k brance Rostovčanů nedostávali, ale když se jim to povedlo, stálo to za to. Záložník Jižanů Kulčij na brankové čáře zachránil své mužstvo po střele Zinovjeva. Tato epizoda ale nezchladila útočný postup Rostova, který nadále obléhal branku posledního týmu Premier Ligy.

Sibirané tahali za kratší konec, ale přesto se dostali do vedení. Ideálně zahraná standardní situace z kopačky Čížka zakončil na přední tyči hlavou důrazný Polák Bartlomiej Grzelak. Vyrovnat chtěl útočník Adamov, ale dvakrát minul branku.

Druhý poločas se nesl v duchu tlaku Rostova, ale pokusy střelců domácích buď mířily mimo, nebo je lapil spolehlivý brankář Petr Vašek. V posledních deseti minutách se mužstvo z řeky Don přes herní převahu ani nedokázalo dostat do zakončení, a tak si Sibir odváží premiérové vítězství z hřiště soupeřů.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Spartak Nalčik 0:3

26.09.2010 13:45

Góly: 31. Vladimir Ďaďun, 50. Vladimir Ďaďun, 89. Vladimir Ďaďun

Dinamo bylo zničeno na svém hřišti Spartakem z Nalčiku, který využil hrubých chyb bílomodrých a díky úsilí Ďaďuna vstřelil tři góly. Červenobílí se tak dostali na čtvrté místo v tabulce Premier Ligy a Dinamo zůstalo na místě desátém. Může se tak rozloučit s nadějemi na evropské poháry v následující sezóně.

Kuranyiho hlídal jako oko v hlavě Džudović a německý útočník se tak mohl projevit až v 19. minutě, kdy utekl svému pronásledovateli. Ale předběhl ho Koļinko. U domácího týmu nefungovala křídla a ve středu se nemohli sehrát Semšov s Voroninem. Šance němce probudila ofenzívu Dinama, a tak průnik Samedova musel za cenu faulu brzdit Maljarov. Z přímého kopu pálil Voronin, Koļinko ovšem míč vyrazil.

Oproti ofenzivě se defenziva domácího týmu pořad nacházela jako ve snu. Geterijev vyslal nepřesný centr, míč proletěl přes celé pokutové území a Wilkshire nedokázal zabránit zpoza jeho zad vyběhnuvšímu Ďaďunovi ve skórování. Jako odpověď přišla šance domácích, kterou ale vytvořili sami Spartakovci. Koļinko nepřesně vyhodil míč Jovanovićovi, kterého předběhl Česnauskis a Geterijev musel zastavit soupeře nedovoleným zákrokem. Z následující standardní situace střílel Lomič, avšak Lotyšský brankář napravil chybu.

Bezprostředně po přestávce se stav zápasu změnil na 0:2. Domácí opět zklamala obrana, ze standardní situace přiletěl načechraný míč, Jesúsovi nikdo nezabránil ve střelbě a při následné dorážce Ďaďun předběhl Dujmoviče. Po získání dvoubrankového vedení se hosté nestáhli do obranného postavení, ale cílevědomě zdržovali po mnohanásobných střetech. Dinamu se v útoku nedařilo prakticky nic. Z šestnáctí metrů minul Voronin, kterého následně Božovič vystřídal za Jakubka.

Postupem času se na hřišti objevili Kokorin s Chochlovem. V druhém zápase za sebou se Božovič rozhodl hrát vabank. Avšak hosté bránili dobře.

V závěru střetnutí měl šanci změnit něco na stávající situaci Kuranyi, ovšem to by se musel trefit do brány. Nakonec to ale byli hosté, kteří vstřelili třetí branku zápasu. Gabulov vyrazil tvrdou střelu Siradzeho, avšak zabránit Ďaďunovi v dopravení míče do odkryté brány nikdo nedokázal.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - CSKA Moskva 0:3

26.09.2010 11:30

Góly: 1. Vágner Love, 40. Seydou Doumbia, 90. Tomáš Necid

Vágner Love vstřelil stý gól za CSKA, čímž přinesl armějskému týmu vítězství. Moskevský klub tak nepřestává v boji o celkové vítězství v Premier Lize.

Začátek zápasu byl pro domácí tým jako z nějaké noční můry. Tomská obrana v letošní sezóně pustila hodně gólů, více jich má inkasovaných jen Sibir. Tentokrát obranná hráz vydržela méně, než minutu. Největší vinu za gól nese Sergej Parejko, který se nevypořádal s dalekonosnou střelou Vágnera Loveho. Brazilec tak vsítil 100. gól za CSKA a stál se prvním cizincem, který této mety dosáhl v ruském klubu.

Domácí mohli vzápětí vyrovnat. Gultjajev vyslal načechraný centr na Dzjubu, kterého ztratil z dohledu Nababkin, ale bývalý Spartakovec střílel na připraveného Akinfejeva. Tom se drala dopředu za vyrovnáním, Armějci se pouštěli do nebezpečných protiútoků. Svou příležitost promarnili Vágner i Honda a ve 24. minutě opovrhl jistou šanci Doumbia, kterému poslal pas patou Love. Afričan přestřelil.

Odpověď domácích mohla skončit gólem. Dzjuba po centru utekl Ignaševičovi, avšak na poslední chvíli ho dohonil Vasilij Berezuckij a zabránil mu vyslat přesnou střelu. Naproti tomu CSKA svou následující šanci proměnilo. Vágner v pokutovém území obehrál Džiojeva, poslal nahrávku na Doumbiu a ten se tentokrát nemýlil. br>
Do druhého poločasu na místo Džiojeva vyslal Nepomňaščij Viktora Svežova, který si tímto odbyl debut za Tom. Ovšem v druhém poločase se aktivita domácích někam vytratila. V 61. minutě měl Dzjuba poslední šanci na vstřelení gólu, kdy po centru Matsuie k němu dolétl míč přímo před branku, ale útočník nedokázal proměnit.

Za chvíli Nepomňaščij vystřídal v prvním poločase nejaktivnější hráče - Dzjubu s Matsuiem.

CSKA nepřestávalo ve svých nebezpečných protiútocích. Zatím Sluckij vystřídal, na hřiště se podívali Dzagojev s Necidem. Čech vystřídal Vágnera a udělal vítěznou tečku třetím gólem v síti Tomské Tomi.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Alanija Vladikavkaz 1:0

25.09.2010 16:00

Góly: 39. Salvatore Bocchetti

Rubin Kazaň si v generálce na Ligu mistrů proti Barceloně poradil s Alanijí Vladikavkaz. Střelcem jediné branky se stal Ital Salvatore Bocchetti.

Ve druhé minutě diváci na poloprázdném stadionu v Kazani viděli první šanci, vypracovali si jí hosté. Ve druhé minutě musel přímý kop Florescua mířící do levého rohu branky lapit gólman Ryžikov. V dalším průběhu útočili domácí, v 16. minutě po chybě obrany Alanije vychytal Bocchettiho Chomič. Obránci Kazaně byli nejnebezpečnější v útočných akcích Kazaně, což není v vzhledem k tomu, že domácí hrozili ze standardních situací, překvapivé. Právě jedna ze standardních situací se ujala ve 38. minutě. Martins na zadní tyči vratil hlavou míč do ohně, kde se prosadil Bocchetti a svou premiérovou brankou za Kazaň poslal domácí do vedení.

Kazaň mohla vzápětí zvýšit na 2:0, ale Martins nedosáhl na přihrávku Navase. Další důkaz toho, jak dnes byli zadáci Rubinu v ofenzívě nebezpeční.

Druhá polovina utkání začala střídáním Gogičajev za Mareniče. Alanija byla aktivnější, ale k brance soupeři se dostávala složitě. Rubin hrál naproti tomu s vedením 1:0 opatrně a do ofenzívy se příliš nehnal. Trenér Berdyjev v průběhu druhého poločasu stáhl trio Martins, Medvěděv a Rjazancev, nahradil je Kornilenkem, Bystrovem a Kasajevem. Trenér Alanije v závěru poslal na hřiště Kirillova a Tichonoveckého, ale na poklidném druhém poločasu to nic nezměnilo.

Rubin potřetí v řadě vyhrál a pošesté v řadě doma. Mužstvo z Tatarstánu bude doufat, že i střelcům slavné Barcelony bude obtížné trefit branku Ryžikova.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - FK Saturn 6:1

25.09.2010 13:00

Góly: 25. Aleksandr Keržakov, 32. Danny (pen.), 34. Danko Lazović, 46. Aleksandr Keržakov, 54. Aleksandr Keržakov, 83. Alessandro Rosina - 45. Dmitrij Kiričenko

Zápas Zenitu se Saturnem Moskevská oblast se nesl v duchu dalšího brankostroje domácího střelce Aleksandra Keržakova. Diváci na stadionu Petrovskij viděli nádherné fotbalové představení okořeněné sedmi góly, z nichž šest do branky hostí a tři z nich z kopačky Aleksandra Keržakova. Ten tak po nedávném hattricku v Bruselu zaznamenal další třígólovou radost.

Od prvních minut bylo na hřišti na co koukat, když obě mužstva předváděla rychlý, líbivý ofenzivní fotbal. O něco lepším soupeřem byl domácí Zenit, který v 25. minutě i poprvé skóroval po hlavičce Keržakova. O pár minut později mohl druhý gól přidat Lombaerts, ale Kinský fantastickým zákrokem zastavil míč na brankové čáře.

Na druhý gól tak Zenit čekal do 32. minuty, kdy se trefil s penalty Danny. Nádech debaklu přidal zápasu o dvě minuty později Danko Lazovič, když do prázdné branky uklidil chytrou přihrávku Keržakova. Hosté však i nadále pokračovali v líbivé ofenzivní hře a těsně po přestávce snížil stav Dmitrij Kiričenko po hrubé chybě Tomáše Hubočana, který mu namazal přímo před osamoceného Malafejeva.

Druhý poločas začal představením střelce Keržakova. Ve 46. minutě po akci Vladimira Bystrova přidal Keržakov svůj druhý gól a v 54. minutě završil svůj hattrick po další přihrávce záložníka Bystrova. V 64. minutě si pak vychutnal střídání za potlesku plných tribun stadionu Petrovskij.

Keržakova na hřišti vystřídal Ital Alessandro Rosina a v 83. minutě se i on představil gólem. Viktor Fajzulin vyslal nádhernou kolmici z hloubi pole, Rosina jedním dotekem oklamal brankáře Kinského a druhým do prázdné branky zakončil. Hostující Saturn si tak z Petrohradu odvezl šestigólový debakl a Zenit nadále kraluje ligové tabulce.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Amkar Perm 2:2

24.09.2010 16:00

Góly: 37. Welliton, 77. Aiden McGeady - 22. Mitar Novaković, 54. Ivan Čerenčikov

Spartak si doma překvapivě neporadil s Permem a v krásném zápase pouze remizoval 2:2. Perm mohl dokonce i vyhrát, ale Moskvané dokázali vždy vyrovnat. Spartak tak v boji o poháry překvapivě ztratil, záchrana Permu začíná dostávat reálné obrysy.

Hosté si v minulém kole poradili v záchranářském boji se Samarou v poměru 2:1 a do Moskvy jeli s tím, že mají nahráno a nemají co ztratit. Podle toho hra také vypadala. Karpinovi svěřenci byli jako opaření a hráči Amkaru opanovali úvod zápasu. Mladíček Ristič mohl v 11. minutě dát svůj druhý gól ve třetím zápase, probil se kolem Makajeva, ale jeho projektil k tyči byl nepřesný a trefil jen do boční sítě. O deset minut později, přesněji v 22. minutě, to hostům vyšlo a tleskat museli i domácí diváci, neboť Novakovičův gól byl přenádherný. K odraženému balonu si naběhl právě Mitar a bombou z dobrých pětadvaceti metrů trefil krásně pravý růžek Dikanovovy branky, který s tím nemohl nic dělat. Jeden z adeptů na gól roku. 0:1. Napodobit svého kolegu se snažil Volkov, z podobného místa však pálil nad, běžela 25. minuta. V 37. minutě bylo vyrovnáno. Alex poslal z velkého úhlu do vápna nadýchaný centr, Gaal se snažil odhlavičkovat pryč, jenže přihrál akorát Wellitonovi, který zakončil hlavou do sítě hostů. Velmi kontroverzní moment, hráči Permu se dožadovali odpískání ofsajdu, ve kterém Welliton opravdu byl. 1:1. Závěr poločasu byl klidnější, hosté sice kopali roh, ale z něho nic nebylo, tak se šlo do kabin za překvapivé remízy.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, patrně je Karpin v kabině seřval. Ibson se řítil do pokutového území a Usminskyj mu skočil pod nohy. Brazilec přes něj ochotně přepadl, ale penalta se nepískala, tomu se "postižený" velice divil. O faul se nejednalo. Rozhodčí akorát ukázal směrem k rohovému praporku. O tři minuty později uhodilo na druhé straně. Pejev zahrával rohový kop, na který nikdo v první vlně hlavou nedosáhl a Čerenčikov pohodlně nohou skóroval. Dikan zůstal stát na místě. Opět byl bezmocný. 1:2.

Poté se dlouhých 20 minut nic nedělo, až domácí de facto z ničeho nic srovnali. Kombarov zleva nacentroval před bránu, Usminskyj na balon nedosáhl a ten propadl až za něj, kde číhala nová akvizice Spartakovců, McGeady, který z ostrého úhlu ve skluzu skóroval. 2:2. Jedná se o jeho první gól v červenobílém dresu. Dále se hrálo spíše mezi šestnáctkami, Perm dobře bránil a domácí se nemohli dostat do pokutového území, tak to zkoušeli z dálky jako třeba Kombarov, který byl gólu nejblíže. Jeho pokus z 81. minuty jen těšně minul Usminského branku. Poté se již nic závažného nestalo, a tak zápas skončil smírně 2:2. Vzhledem k vývoji zápasu tento výsledek by měly brát obě mužstva.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad20155037:850
2.Rubin Kazaň22137226:846
3.CSKA Moskva20133434:1542
4.Spartak Nalčik22106630:2436
5.Spartak Moskva2196633:2733
6.FK Rostov22103921:2533
7.Lokomotiv Moskva2286826:2630
8.Těrek Groznyj2277823:2128
9.Dinamo Moskva2168725:2526
10.Tom Tomsk22751026:3526
11.FK Saturn22661018:2824
12.Anži Machačkala22651118:2623
13.Alanija Vladikavkaz22651119:2923
14.Amkar Perm22641216:2622
15.Křídla Sovětů Samara22471118:3019
16.Sibir Novosibirsk22431526:4315

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (104)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Karpin opět to svoje oblíbené: Na hřišti byl pouze jeden tým.....

Na tento zápas sere pes....Evropskou ligu stejně ukopou a důležitější je zápas proti Žilině. Pokud ho Spartak zvládne, postup bude velmi blízko.

Reagovat
Logan

mel bych dotaz ... nefunguje pro ruskou ligu nejaky souhrn prestupu jako je pro ostatni ligy na transfermarktu??

Reagovat
smazaný uživatel

Tady na Eurofotbalu jsou všechny letošní přestupy v Premier Lize....

Reagovat
smazaný uživatel

jde ti sopcast?

Reagovat
smazaný uživatel

Kerž se nák rozjel..

Reagovat
smazaný uživatel

dneska opět neuvěřitelnej Saša

Reagovat
Azza

borec

Reagovat
smazaný uživatel

JO!!!! ...v Bruselu sem myslel ze se zblaznim, kdyz sme jebli Anderlecht hattrickem Sasi)))) a dneska dalsi, a peklo v kotli bylo jeste vetsi Saaaaaaaaaaaaaaaaša Keržakov!!!!!

Jinak super zapas, Saturn hral sympaticky, snazil se hrat, byl to peknej fotbal... bohuzel pro ne se jim to nevyplatilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mám určité výtky. Nedávno jsi tvrdil, že Zenit pod mohutnou palbou petrodolarů od Gazpromu už není ono, že mnozí "služebně starší" fandové Zenitu se od klubu odvrací a že i Tobě samému se to vůbec nelíbí...a teť taková podpora

Reagovat
smazaný uživatel

"Sluzebne starsi"? ...sluzebne starsi a aktivni fanousci je neco jinyho.

A druha vec, co ma odchovanec a legenda klubu spolecnyho s Gazpromem?

Reagovat
smazaný uživatel

No, jen to, že ho Gazprom v podstatě platí. Ale o to mi nešlo. Narážel jsem na to, že jsi říkal něco o tom, že už nemůžeš Zenit podporovat, že je to klub alá ManCity...Jinak nemyslím to nijak vážně, mám rád Ruskou ligu a chci, aby je v lize mistrů reprezentovala špička, což je, podle mě, momentálně Zenit, Kazaň a CSKA...

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit podporovat budu, lasku k mestu, barvam a symbolu Petrohradu nejakej Gazprom neznici... mluvil jsem akorat o tom, ze clovek se takhle uz nemuze radovat vyhram a uspechum jako jindy, kdyz vis, ze si to priste Gazprom koupi dalsima X hvezdama...

...titul v Ramenskoje 2007 bylo neco nadhernyho, obrovskej uspech, spousta emoci a to, ze si Zenit diky tomu poprve v historii zahraje LM bylo neco neuveritelnyho. Ted je o titulu prakticky rozhodnuto, vyhry bere clovek jako samozrejmost a emoce z toho vseho v podstate nula. Raduju se z uspechu nasich hracu, bojovniku a tem co opravdu hrajou za Zenit. Raduju se z atmosfery, zajimavejch vyjezdu a vyhram v Evrope.

...to ostatni uz zabil Gazprom. A bude hur... tech opravdu nasich hracu bude cim dal min, budeme hrat na supermodernim stadione, kde clovek nemuze v podstate nic atd. Dalsi zbytky kouzla klubu budou zase pryc.

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná slova a mnoho pravdy je v nich...Já jsem Rusko poznal jen velmi, velmi málo, byl jsem 3 dny v Moskvě v roce 2008, ale vím, že poznat Moskvu neznamená ani zdaleka poznat Rusko. S tím stadionem, "Gazprom arenou" to stejně nevypadá moc dobře, takže pár let se ještě bude hrát na "Petrovským"

Reagovat
smazaný uživatel

protiřečíš si... Ten kluk tady má pravdu, nejdřív tady nadáváš, koho co koupí a teď se tu raduješ jako by vyhráli MS. Co bys dělal, kdyby ultras nasadili bojkot jako je tomu u nás?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si nejdriv poradne precti cemu se tady ted raduju nez zacnes neco psat.

Reagovat
smazaný uživatel

nejdřív tady píšeš, jak nenávidíš Gazprom, že nebudeš mít radost z výsledků atd... A teď, když každému dávaj kotel, tak se raduješ. Když jednou bojuješ proti sponzorovi, tak bys toto měl ignorovat a spíš bojovat jako správné ultras A je alibistické se schovávat, že fandíš Zenitu bo hrajou v pěkném městě

Reagovat
smazaný uživatel

...tak jeste jednou: ja se tu ale neraduju tomu ze dal Zenit Saturnu (pripadne Anderlechtu atd) kotel.... precti si to jeste jednou

Mam tu radost za Sasu Kerzakova, naseho odchovance a jednoho z mala srdcaru, kterymu to strasne preju. Bejt to 6:1 a ty tri goly tam soupnul Bucharov, tak pochvalim jak to byl peknej vykon a hezkej fotbal a konec. Necpi mi neco co vubec nedelam...

Reagovat
smazaný uživatel

"mluvil jsem akorat o tom, ze clovek se takhle uz nemuze radovat vyhram a uspechum jako jindy, kdyz vis, ze si to priste Gazprom koupi dalsima X hvezdama... "

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si fakt natvrdlej, nebo nevim co tu na me zkousis.

Ja se tu raduju golum KERŽAKOVA jako odchovance, opravdovyho bojovnika a jednoho z mala symbolu petrohradskyho Zenitu. Vubec neresim vyhru a uspech Zenitu (kterou i podle kurzu cekal kazdej).

Reagovat
smazaný uživatel

hm ale když si to přečteš ještě jednou, co sem ti tu hodil, co ty si sám napsal, tak vidíš, jak si protiřečíš, že to už není jako dávno a teď tohle. A ta otázka, co bys dělal, kdyby kotel nasadil bojkot, nechodil na zápasy a bojoval proti Gazpromu a neradoval se z výher, co bys dělal ty, hm?

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole...ja fakt nemam slov. Vzdyt ja se tomu neraduju jako davno, mne je uplne fuk ze se vyhralo nad Saturnem a to ze je Zenit prvni beru tak nejak samozrejme a ten titul samozrejme nebudu brat jako ten 2007. Stejne jako mi bylo nejak uplne volny vitezstvi v poharu.... (klidne si najdi prispevky zpet co sem psal u ty vyhry).

K ty otazce - mel bych radost, ze se konecne neco dela proti Gazpromu (ale vzhledem k tomu, ze nasi lidri sou pod jejich vlivem, tak k tomu bohuzel nikdy nedojde). Ligovy uspechy a cast evropskejch nejak neresim ani ted a zapasy bych holt ozelel.

Reagovat
smazaný uživatel

Rodí se nám ruský The Invincibles? I když nemám radost, ale asi furt lepší jak kdyby 3. titul v řadě pro Kazaň či nedej bůh bral titul Spartak.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jinak Saša, no comment, prostě borec borců.

Reagovat
smazaný uživatel

Nerodí....Kádr Kazaně i CSKA jsou momentálně na srovnatelné úrovni. Ke smůle CSKA však hráči jako Doumbia, Vágner nebo Tošič přišli až v létě. A Rubin měl zase na podzim obrovskou marodku, což se projevilo na výsledcích.

Reagovat
smazaný uživatel

Vágner Love - 100!

Reagovat
smazaný uživatel

A stacilo mu na to 40 vterin

Reagovat
herbage

Necidátor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na hristi hodne bojoval... bylo videt, ze aspon za tech par minut co byl na hristi se hodne chce ukazat a zabojovat o pozornost.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Azza

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=i0s5gbnNqyQ

překrásnej gol Novakoviče

Reagovat
smazaný uživatel

Doumbia s Vagnerem v utoku CSKA zase radili, jsem fakt zvedavej co predvedou ve ctvrtek proti vasi slavny sparte

...jinak Tomsk hral sympaticky a bylo videt, ze chteji hrat na vitezstvi. A i jejich utocny duo Matsui-Dzjuba hralo paradne

Reagovat
smazaný uživatel

ve čtvrtek se ze mě stane rudoarmějec jak cyp

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zajimalo by me co bys rikal, kdyby CSKA sestrelilo Spartu 3:0 hattrickem Necida

....ikdyz, jasny ze je to prakticky nerealny

Reagovat
smazaný uživatel

nooo, to je dobrej dotaz, musel bych si vymyslet nějakou výmluvu, jak to okecat.

Reagovat
Losinho

To by byla ideální varianta

Reagovat
smazaný uživatel

heh...co třeba, že jednooký sestřelil všechny slepé

Reagovat
Losinho

Nebo slepý bezhlavé?

Reagovat
herbage

Viděl jsem druhou půli a Tomsku jsme minimálně remízu přál. CSKA hrálo příšernou údržbu a o gól si hlasitě koledovalo, i když finální fáze ofenzívy Tomsku byla hodně špatná. Matsui se mi hodně líbil, hrál vskutku parádně. Na druhé straně mi přišlo, že Vágner Love i Doumbia se vepředu jen tak toulají, Oliseh hrál hodně na sebe a jeho centry či přenesení hry byly tragické, Honda si to neměl s kým narazit, Mamaev s Rahimićem hrůza, ale obrana celkem pevná. S takovou hrou venku budou mít problémy i na Spartě

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, tak to si moc nepokecame - ja zase videl jenom prvni pulku ....tam jeste CSKA hralo v utoku pekne, ve druhy puli uz holt meli nahrano

Reagovat
herbage

No, druhou půli slušně řečeno odchodili

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by nemohli? Mají našlapaný program, je to logické.

Reagovat
herbage

Tak mohli, ale já se chtěl zrovna podívat, jak hrajou a hrál jen Tomsk

Reagovat
smazaný uživatel

Tak příště se dívej od začátku.

Reagovat
herbage

Měl jsem zápas, ale někdy se urřitě podívám. Hlavně až bude hrát Dzagojev

Reagovat
smazaný uživatel

Matsui hraje v Rusku? Šikovný player

Reagovat
smazaný uživatel

v Rusku hraje spousta dobrej hracu

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodně

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Love is in the air

Reagovat
smazaný uživatel

Gól číslo 100 za CSKA

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo dostava doma sodu od ovcomrdu, to je fakt neskutecny ...oni i s tou svoji nadupanou sestavou Voronin, Kuranyi, Semšov, Samedov, Dujmovic, Gabulov atd budou hrat snad o udrzeni

Reagovat
kubys

To je fakt neuvěřitelné

Reagovat
smazaný uživatel

no, je, kurví mi tiket

Reagovat
smazaný uživatel

SDSV

Reagovat
smazaný uživatel

Fiiha, koukam znalec ....... СОСИ ДИНАМО - СОСИ ВСЕГДА!!

Reagovat
smazaný uživatel

Musora Sosať, Hej!

Reagovat
smazaný uživatel

Doumbia, Love

Reagovat
kubys

Teď dostane ještě Rostov bídu a bude všechno v pohodě.

Reagovat
kubys

Já si dělal prdel, nemyslel jsem to vážně kluci.

Reagovat
smazaný uživatel

no na Rostov cumim teda

Reagovat
FC Porto FC

4-3-3 Doumbia-Necid-Love

Reagovat
herbage

Necid-Love-Doumbia

Reagovat
kubys

Kua, ale tam to netrénuje Wenger.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Nalčik Nechápu, proč je v Ruské lize tolik klubů z Kavkazkého regionu

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne to vypada, ze v lize zustanou ...chci hlavne Machackalu aby odtahla, treba jeste pujdou dolu..

Reagovat
smazaný uživatel

no to si myslím, že nepujde..doufým,že zabojuje Sibir a Samara zrovna ty dva nechcu... ptž pokud Samara spadne,tk newím kdy bude navrat zpětt....

Reagovat
smazaný uživatel

No prave.... Samara se musi zachranit. Zejtra jim budu hrozne fandit proti Machackale.

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduju 2.Ruskou. a nerikej mi, že postoupí 2 týmy z Krasnodaru

Reagovat
smazaný uživatel

Kuban uz je jasna, ale FK myslim a doufam ze to neudrzi. Jeden z Niznych Novgorodu by moh urvat postup, nebo pripadne jeste tlacenka Soci by mohla. NTV+ uz dokonce po dlouhy dobe zaradila do vysilani asi 6 zapasu druhy ligy v zaveru souteze a vsechny s ucasti prave Žemčužiny Soči - prekvapive

...vsazim se, ze do par let je uvidime v evropskejch poharech.

Reagovat
kubys

No já doufám hlavně, že se Šinnik nějak kousne a zabojuje o postup, přeci jen 5 bodů na 8 kol není tak moc. A Rotor by se mohl udržet.

Reagovat
smazaný uživatel

lokomotiv snad ještě zautočí na přední příčky :/

Reagovat
smazaný uživatel

Teď koukám na highlights ze zápasu Dinamo - Analčik, prostě no comment, na to jakej maj rozpočet, ambice a tak, prostě nejsou slova, třeba ten první gól - jen se otočej, čuměj a nic, nezájem, absolutně bez motivace jakoby, bez nasazení, nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo, to je snad vtip ... když se lejou peníze do Spartaku, CSKA nebo Zenitu, tak to funguje a jsou tituly a evropské pohary. Dinamo je ale prokletý klub, s miliony od vtb hrajou hůř než bez nich. Prý titul, maximálně se dočkáme na sté výročí klubu v roce 2023

Reagovat
smazaný uživatel

A to si vsichni mysleli, jak na novym stadionu uz budou hrat snad i ligu mistru

Reagovat
j_mrazik

Tak jsem viděl chvilk zápasu TOM x CSKA a nebylo to špatný. CSKA hezký dresy, kombinace zajímavý, jinak nevím, kdo je kdo, protože azbuku fakt neumím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nevim teda...ale ja rozpoznavam hrace podle cisel, vzhledu, pozice kde hrajou atd, nez abych lustil malinkej napis na zadech at uz je v jakejchkoli znacich

Tomsk s CSKA nebyl uplne spatnej fotbal, aspon teda prvni polocas. Druhej prej uz byl o nicem kdyz CSKA hralo na udrzbu sil a vysledku.

Reagovat
j_mrazik

Když ty hráče neznám a soupisku už vůbec ne, tak je asi nedostanu do hlavy z toho, že mi je komentátor 2x za zápas řekne. Poznám tam jedině Vágnera Lásku a pak možná pár jedinců. Jinak ten "stadion Tomsku je dobrej fór. Přepnul jsem na to z maďarský ligy, kde hrál Debrecín s někým a tam byl u rohovýho praporku normálně chlív s traktorem. A kdybych si nevšiml nahoře toho CSKA, tak si myslím, že je to jenom další duel.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky je Tomsk skoro nejchudsi muzstvo v lize a taky nejhorsi stadion - i nejchudsi Sibir ma stadion hezci, vetsi a modernejsi

Reagovat
Radin

tak Vagnera poznáš ne?:-D

Reagovat
smazaný uživatel

z webu sparta.cz,přestavení soupeře:

Moskevští trenéři se v podstatě před startem probíhající ruské fotbalové sezony zbavili většiny útočníků jako byli Brazilci Guilherme a Ricardo Jesús a začali stavět hru na Tomáši Necidovi, kterého doplňuje Brazilec Vágner Love. Český reprezentant se těší velké důvěře trenéra Sluckého a jeho asistentů a místo na hrotu tak má téměř jisté.

Reagovat
smazaný uživatel

Coze? tak to je vybornej blabol .....a skoda ze uplne zapomneli na superstrelce Doumbiu, hlavne ze zminili lavickare Necida

Reagovat
smazaný uživatel

A napsat, ze Vagner je jenom DOPLNEK k Necidovi, to chce taky hodne odvahy

...a "zbavili" se Guilhermeho, kdyz o nej do poslednich minut bojovali s Dinamem Kijev je taky vtip. Tyvole to je kravovina na kravovine

Reagovat
smazaný uživatel

Dá se říct, že se Guilhermeho zbavili. CSKA na poslední chvíli ustoupilo od koupě a požadovalo prodloužení hostování, na což Dynamo samozřejmě nepřistoupilo.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedna z verzi, jina verze co sem slysel (kterou rikal v rozhovoru sam Guilherme), ze hrac uz byl prestehovanej v Moskve, vsichni pocitali s tim, ze prestup je hotovej a prezident Kijeva na posledni chvili nekolikanasobne zvysil pozadovanou cenu, od ktery pak CSKA pochopitelne ustoupilo.

Reagovat
smazaný uživatel

To je podle mě blbost. V Kyjevě s ním už vůbec nepočítali, přivedli si nového Brazilce, měli tam Ševčenka s Milevskym...Podle toho taky vypadá jeho letošní herní zatížení v Kyjevě. Prostě CSKA už mělo Doumbiu, Vágnera Lovea a Necida....Kupovat ještě Guilhermeho by byl zbytečný luxus.

Reagovat
Losinho

Je vidět že je sparta o svém soupeři skvěle informována

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak dal. Láska jim tam foukne Hattrick a bude klid

Reagovat
smazaný uživatel

Na krásných sto brankách Vágnera Lovea měl výraznou zásluhu i český brankář Antonín Kinský. Pro Brazilec je Tonda nejoblíbenějším gólmanem, vstřelil mu šest branek. Děkujeme!

Reagovat
fantomas

Reagovat
Arbiter

tak jsem zvědav, kdo nakonec spadne, zatím je to dost zamotané

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych si Perm....Sibir už to podle mě nezvládne.

Reagovat
Arbiter

tak si myslím, že by si to Sibir ani nezasloužila za to, co předváděla hlavně v první půli sezóny...

Reagovat
Azza

100. pro Ramseyho a Marina

Reagovat
smazaný uživatel

Stovka měla patřit Vágnerovi. Ne nějakým trampům...

Reagovat
Azza

OK

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele