Ruská Premier Liga - souhrn 28. kola

07.11.2008, 18:03, aktualizováno 10.11.2008, 18:56
Komentáře a souhrny
Vágner Love čtyřmi góly odstřelil FK Moskva. Amkar remizoval se Zenitem a má o jeden bod více než úřadující mistr. Stejně bodů jako Petrohrad má ještě Samara, z boje o Pohár UEFA naopak po prohře s Lokomotivem vypadl Spartak. Smát se může Dinamo, které má takřka jistou Ligu mistrů. Mistři z Kazaně prohráli doma s Těrekem.

FK Chimki - Tom Tomsk 1:1

07.11.2008 16:00

Góly: 85. Nastja Čeh - 64. Valerij Klimov

Tomsk jen remizoval s Chimkami, ačkoliv vedl ještě pět minut před koncem. Přesto tato remíza Sibiřany příliš mrzet nemusí, s největší pravděpodobností si totiž zahrají Premier Ligu i v další sezoně. Naopak Chimki budou muset o udržení ještě bojovat.

Domácí nastoupili v hodně improvizované sestavě, zejména co se týče složení obrany. Trenéru Juranovi totiž vrásky na čele přidělal Trivunovič, který přibyl na marodku k dalším dvěma obráncům. V základní sestavě tak nastoupil Jovanovic a Danielson. Na druhé straně, na tom však nebyl trenér Tomsku Valerij Nepomnjaščij o moc lépe. Hosté se museli vypořádat hned se trojicí zraněných hráčů, jmenovitě chyběli Strojev, Mladenov, Kornilenko a Tarasov, který v minulém utkání uviděl osmou žlutou kartu.

Úvod utkání patřil domácím hráčům, kteří se hnali dopředu. Jejich útočná snaha však končila buď na výborné obraně hostí, nebo na výtečném gólmanu Parejkovi. Naopak hosté se spíše bránili a čekali až se jim naskytne možnost brejku. Nicméně v první půli ohrožovali domácího gólmana Berezovského jen dalekonosnými ranami.

První poločas tak skončil 0:0, ačkoliv míč na kopačkách měli překvapivě častěji hosté. Více aktivní byli domácí, kterým se však nepodařilo jít do vedení.

Druhý poločas začal podobně, jako skončil ten první. Chimkám však jakoby nebylo přáno vstřelit branku. Prosadit se nedokázal ani Jegor Titov, a tak udeřilo na druhé straně. Trefil se Klimov, který úspěšně zakončil jeden z mála útoků Tomsku. Poté se musel několikrát vyznamenat Parejko, avšak ani on nestačil na střelu Nastjy Čecha. Všechny body nakonec mohly zůstat na novém stadionu domácích, jenže Titov selhal v zakončení a tak se body nakonec dělily.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Spartak Nalčik 2:0

08.11.2008 13:00

Góly: 55. Jevgenij Savin, 58. Leilton Silva

Samara dokázala udolat Nalčik a posunula se tak na čtvrté místo. Naopak Spartak zůstává na desátém místě, zítra ho však může předskočit Těrek.

Začátek utkání žádné pohledné akce nepřinesl, svou vinu na tom měl i sníh, který se spustil z nebe v průběhu utkání. I proto se více dařilo domácím, kteří nakopávali míče na obrovitého Jana Kollera. Jenže tato taktika své ovoce také nepřinesla, v bránění českého obra se vyznamenal zejména Džudović.

Naopak na druhé straně se pěknou kombinací dostal do šance Dzachmišev, jeho střelu však z brankové čáry vykopnul Kovba. A tak mohlo udeřit na druhé straně, Kollera však zázračným zákrokem vychytal Chomič. První poločas tak skončil 0:0.

Do toho druhého nasadil trenér domácích Brazilce Leiltona, který na hřišti nahradil svého korejského spoluhráče Oh Bum-Suka. A tato střídání se vyplatilo, nejdříve sice Jarošík z dobré pozice minul, poté se však síť za Chomičem rozvlnila. Mladíček Savin se trefil přesnou střelou k tyči.

Poté se sice musel převést gólman Lobos, svůj tým však na holičkách nenechal. A tak se znovu radovali domácí, kteří skórovali dvakrát během čtyř minut. Konečnou podobu výsledku dal Leilton, který tak zároveň posunul domácí Samaru na čtvrtou příčku.

Více informací k zápasu

Šinnik Jaroslavl - FK Saturn 0:1

08.11.2008 15:30

Góly: 46. Marko Topić

Saturn dokázal konečně zvítězit, jedinou branku utkání vsítil Topič. Hosté se díky tomuto probuzení dostali na desáté místo, naopak Šinnik zůstává na posledním místě a v první lize ho může zachránit jen zázrak. V závěru utkání Saturnu výhra trochu zhořkla, když se nechal minutu před koncem nastavení vyloučit Nachušev.

Trenér Šinniku Pavlov udělal před utkáním několik změn v sestavě. V brance dostal překvapivě přednost Pravkin, který v této sezoně nastoupil jen ke třem utkáním. Zvláštní náboj mělo utkání i pro Dmitrije Semočka, který mohl odehrát stopadesátý zápas v nejvyšší soutěži. Naopak na druhé straně se žádné překvapení neudálo a Saturn tak nastoupil v již předem ohlašované sestavě.

Úvod utkání patřil domácím, nejprve mohl jít sám na branku Monarev, skvělým obraným zákrokem mu v tom však zabránil Zelăo. Šinnik to zkoušel i z dálky, dvěmi povedenými ranami na sebe upozornil Bojarincev. Bohužel pro domácí bez gólového efektu.

Poté o sobě dali vědět i hráči Saturnu, v obrovské šanci se ocitl Kovel, když šel sám na bránu. Domácí obránci mu však míč nakonec dokázali vzít. Do podobné příležitosti vyslal přesnou přihrávkou Loskov Topiče, chorvatský útočník však v zakončení selhal. A tak se šlo do šaten za stavu 0:0.

Do druhého poločasu vyslal domácí trenér Semočka, který si tak odbyl již zmiňované jubileum. To mu však pořádně zhořklo, když se v 46. minutě trefil hostující útočník Topič. Saturn poté převzal otěže zápasu, naopak Šinnik inkasovaná branka pořádně zaskočila. A do pořádné šance se domácí dostali až za dalších dvacet minut. Bojarincev však nedokázal trefit prázdnou branku a když se v závěru kromě vyloučení Nachuševa nic dramatického neudálo, zápas skončil výsledkem 0:1.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Zenit Petrohrad 1:1

09.11.2008 12:00

Góly: 70. Georgi Pejev - 80. Anatolij Tymoščuk (pen.)

Zenit si z Permu odváží bod za remízu 1:1. Obě branky padly ve druhém poločase, za domácí Amkar otevřel skóre Peev, který se prosadil hlavou přes českého reprezentanta Radka Šírla, Zenit vyrovnal deset minut před koncem z penalty.

Zenit se musel vypořádat s absencí tří hráčů základní sestavy. Kvůli kartám chyběli oba střední obránci Puygrenier a Križanac, v útoku zase Danny. Příležitost od první minuty tak dostali Hubočan, Širokov a Dominguez. Domácímu Amkaru chyběl nejlepší střelec Martin Kušev. Trenér Amkaru Miodrag Božovič vsadil na jediného hrotového útočníka, tím byl Žiljajev.

Amkar vstoupil do utkání nebojácně a favorita mírně přehrával. Šance na obou stranách však nepřicházely. Tu první, vážnější měl na kopačce Žiljajev, který využil zaváhání Hubočana, ale z voleje mířil vedle. Na hřišti se především bojovalo, hráči si nenechali ani centimetr volného prostoru a vinou nepřesností nebylo k vidění moc fotbalových věcí, jen několik náznaků šancí, které měl především Amkar. Zenit se probudil až v závěru prvního poločasu. Dominguéz skvělou přihrávkou vysunul Aňukova, ale reprezentační bek před Narubinem volil přihrávku, která Pogrebňaka nenašla. Bylo patrné, že Zenitu chybí Dannyho nápad a protože další kouzelník Aršavin dával svým chatrným výkonem najevo svou nespokojenost v Petrohradu, akce Zenitu končily někde kolem šestnáctky.

Přestože Amkar vycházel ze zabezpečené obrany, respekt ze Zenitu hodil stranou a podnikal nebezpečné útoky. Uprostřed druhého poločasu Žiljajev doslova přesprintoval nejistého Hubočana, ale v dobré pozicí míč trefil nešťastně a brankář Malafejev jen kontroloval. Kolem šedesáté minuty Zenit hru srovnal. Trenér domácích Božovič (který už od osmé minuty sledoval utkání z tribuny kvůli emotivnímu výstupu), poslal do hry v 69. minutě Injace, který chvíli na to mohl na hřišti oslavit gól Peeva. Záložník Amkaru využil přesného centru Drinčiče, prosadil se přes Šírla a hlavou překonal reprezentačního brankáře Malafejeva.

Vyrovnání přišlo deset minut před koncem normální hrací doby. Po faulu Čerenčikova na střídajícího Fajzulina se kopala penalta, kterou kapitán Anatolij Tymoščuk chladnokrevně proměnil. Do konce utkání se už nic zajímavého nestalo a s konečnou remízou může být více spokojen Amkar. Mužstvo z Uralu ve zbývajících kolech čekají Tomsk a Chimki. Zenit má los podstatně těžší, o evropské poháry ještě svede tvrdý boj.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Lokomotiv Moskva 0:1

09.11.2008 14:00

Góly: 6. David Mujiri

Moskevské derby vyšlo lépe Lokomotivu, v duelu proti Spartaku zvítězil na jeho hřišti nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Rozhodla o tom trefa Mujiriho z šesté minuty.

Spartak už ve druhé minutě pořádně vystrašil obránce Kambolov, který nebezpečně zakončoval hlavou. Domácí se z varování nepoučili. V 6. minutě otevřel skóre Mujiri po přesné přihrávce Odemwingieho, chorvatský brankář Pletikosa neměl šanci. Vedení Lokomotivu mohl zvýšit Janbajev, který dvakrát těžil ze zaváhání pravé strany Spartaku, jmenovitě Paršivljuka a Bystrova.

Trenér Laudrup nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen. Spartak se trochu probudil až po půlhodině hry, ale zmohl se jen na střely ze střední vzdálenosti, které brankáře Marka Čecha moc neprověřily.

O poločase sáhl kormidelník červenobílých ke změně. V šatně zůstal Prudnikov a do hry se dostal Dzjuba. Spartak s přibývajícími minutami otevřel obranu a Lokomotiv podnikal rychlé brejky. Po jednom z nich, v 63.minutě, Glušakov střílel jen těsně vedle.

V dresu Spartaku propásl velkou šanci na vyrovnání Pavlenko, z jedenácti metrů branku netrefil. Hrdinou se stal v 83. minutě Janbajev, který z brankové čáry vykopl střelu Dzjuby. Spartak v derby prohrál 0:1 a přišel o dva klíčové hráče, v příštím kole neletí do Vladivostoku Prudnikov a Kováč.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Luč-Energija Vladivostok 2:0

09.11.2008 14:30

Góly: 29. Dmitrij Chochlov, 82. Aleksandr Dimidko

Dinamo dokázalo zvítězit nad Vladivostokem, který s nejvyšší pravděpodobností opustí první ligu. Naopak domácí se bodově dotáhli na druhé CSKA, které má však zápas k dobru.

Trenér domácích Kobelev svěřil od začátku důvěru dvěma mladíkům. V obraně se tak představila dvojce talentů, od začátku nastoupil 21letý Granat a dokonce také osmnáctiletý Čičerin. Oproti tomu na druhé straně dal trenér Altman důvěru osvědčeným hráčům, chyběl jen Dmitrij N. Smirnov .

Aktivněji začali utkání hosté, své šance však Ševčenko po akci Gvazavy a Smirnova. Korunu tomu všemu nasadil obránce Leandro, který minul prázdnou bránu. A tak uhodilo na druhé straně, nejprve se sice neprosadil Keržakov. Poté se však domácí už radovali, krásnou trefu si připsal kapitán Chochlov.

První poločas tak skončil 1:0 pro Dinamo. Na tento stav reagoval trenér hostů střídáním, Bulygu nahradil Černogajev. Jenže ani toto střídaní hostům nepomohlo. O něco lepší byli domácí, kteří mohli jít několikrát do dvoubrankového vedení. Svou šanci neproměnil Keržakov a neujala se ani střela Semšova.

Přece jenom se však domácí další branky dočkali, již zmiňovaný Semšov předložil míč Dimidkovi a ten se nemýlil. Ruský útočník tak ustanovil konečné skóre na 2:0.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Těrek Groznyj 1:3

09.11.2008 17:00

Góly: 28. Sergej Semak - 32. Sergej Bendz, 82. Florentin Petre, 86. Florentin Petre

Nový ruský mistr z Kazaně se doma proti Těreku příliš nepředvedl, ačkoliv vedl 1:0 po brance Semaka. Naopak hosté si odvážejí cennou výhru, když jim všechny body zajistil svými dvěmi brankami Petre.

Domácí před zápasem hlásali, že chtějí ukázat jak hraje mistr. Přesto se v sestavě objevila některá méně známá jména, například místo Kvirkvelji se na hřišti objevil veterán Fjodorov. Vykartovaného Rebrova nahradil Kobenko.

Od začátku utkání byli aktivnější hosté, první větší šanci si však vypracovali domácí. A ti se hned mohli radovat, spolupráci Karadenize a Adamova zužitkoval Semak. Fotbalisté Kazaně si vedení pořádně neužili a už bylo srovnáno, za hosty odpověděl Bendz.

První poločas tak skončil 1:1. Aktivněji hráli trochu překvapivě hosté, kteří si však nedokázali vypracovat, kromě vstřelené branky, větší šanci. Do druhého poločasu poslal trenér domácích fotbalistů hned dvě nové tváře. Na hřiště se podívali Sibaya a Kabze, naopak odešli Kobenko a Miloševič.

Ani tyto změny však nic na nudné hře domácích nezměnily. A tak se většina druhého poločasu odehrávala v duchu přátelského utkání. Diváky ze sedaček zvedlo až poslední deset minut, ve kterých dvakrát skóroval Petre. Nejprve se krásně uvolnil a tvrdou střelou překonal gólmana, poté tuto akci zopakoval, místo tvrdé střely však zvolil zakončení lobem. Těrek díky těmto brankám vyhrál na hřišti Kazaně 3:1.

Více informací k zápasu

FK Moskva - CSKA Moskva 1:4

10.11.2008 17:00

Góly: 80. Héctor Bracamonte - 6. Vágner Love, 23. Vágner Love, 54. Vágner Love, 61. Vágner Love

CSKA porazilo domácí FK Moskva vysoko 4:1, a to především díky skvělému Brazilci Vágnerovi, který nasázel všechny čtyři branky hostujícího celku. Za FK Moskva snižoval v 80. minutě Bracamonte. Svěřenci trenéra Valerije Gazzajeva si upevnili druhou pozici a jen zázrak je o ní připraví.

Armějci udeřili hned v úvodu. Dzagojev přihrával pod sebe a přes nedůraznou obranu FK Moskva se prosadil Vágner Love. Byla to sedmá trefa Vágnera do sítě FK Moskva, měšťané jsou pro Brazilce oblíbeným mužstvem, o čemž se ostatně přesvědčíte v následujících minutách.

Vágner nedával domácím vydechnout, po jednom z jeho útoků se zranil obránce Šešukov a musel ho nahradit Jop. Armějci sice nechali svému soupeři prostor k vytvoření platonického tlaku, ale pak udeřili podruhé. A opět u toho byl Vágner. V 35. minutě Dzagojev zahrával rohový kop, nejvýš vyskočil Ignaševič, hlavou našel Vágnera a útočník CSKA slavil podruhé. Nedá se říct, že by fotbalisté FK Moskva herně zaostávali, ale své šance, na rozdíl od CSKA, nedokázali proměnit. A když síť rozvlnili, pomezní rozhodčí zaregistroval ofsajd.

Vágner Love neohroženě míří za korunkou pro krále střelců ruské ligy. V 54. minutě mu nestačil polský reprezentant Jop a Vágner tvrdou střelou zkompletoval hattrick. Neúnavný Brazilec byl nenasytný. Po vysunutí Krasiče vstřelil v 61. minutě svou čtvrtou branku v utkání a definitivně rozhodl o osudu zápasu. Fanoušci CSKA hnali své mužstvo za pátým gólem, ale čestného úspěchu se dočkali granátově-červení, v závěru snížil na konečných 1:4 argentinský útočník Bracamonte.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň28186443:2060
2.CSKA Moskva28158549:2353
3.Dinamo Moskva28148638:2850
4.Amkar Perm28129727:2145
5.Zenit Petrohrad281111655:3544
6.Křídla Sovětů Samara281111642:2544
7.Spartak Moskva281110740:3443
8.Lokomotiv Moskva28118932:2941
9.FK Moskva28811929:3335
10.Těrek Groznyj28971225:3834
11.Saturn Moskevská oblast287101125:2931
12.Spartak Nalčik28871328:3631
13.Tom Tomsk28781323:3629
14.FK Chimki28591431:5024
15.Luč-Energija Vladivostok283111422:4820
16.Šinnik Jaroslavl28461824:4818

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (175)

Přidat komentář
Zajda

Měl jsem na Chimky

Reagovat
satan_666

s kurzem 1,3?! to bych nedal ani omylem, spíš jsem přemýšlel zkusit plichtu s kursem cca 5,protože jednička byla hodně nejistá,kurs měl být daleko vyšší

Reagovat
stas87

nezabudni ze dva tyzdne naspat hrali chimki na lokotke a vyhrali na nej dva nula za kurs 6 tze ta 1 nebola nerealna

Reagovat
smazaný uživatel

Nad Lokomotivem, který je doma úplně marný...

Reagovat
smazaný uživatel

ou ty jsi online, ja myslel ze ti vyhorel komp, kdyztak se ozvi na mail

Reagovat
smazaný uživatel

Ozval jsem se, už je to v pořádku.

Reagovat
stas87

ale ten kurz 6?ty by si to nepodal?ja hej za 2 kila a bol som vysmiaty...

Reagovat
smazaný uživatel

vyborně tomsk... a konečně nejsem jedinnej,koho zradili chimki ba tiketu

Reagovat
smazaný uživatel

Perm-Zenit zápas o všechno!

Reagovat
smazaný uživatel

Amkar nemůže být mezi prvními pěti. To by byla katastrofa.

Reagovat
stas87

nebude zajtra prehra a prehra aj vonku bude 7 alebo 8

Reagovat
smazaný uživatel

Bych to nejradši viděl takhle 1. Rubin, 2. CSKA, 3. Zenit, 4. Dinamo, 5. Spartak nebo Křídla Sovětů Samara. Asi Dinamo si ten třetí flek asi pohlídá.

Reagovat
stas87

s vladivostokom vyhra ale musime verit ze dinamo nekde zakopne

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit musi vyhrat za kazdou cenu a to jejich betonovani bude vyhovovat, mam z toho zapasu obavy , snad se Zenit prosadi jinak se muze rozloucit s LM

Reagovat
stas87

tak do lm uz nema sanciu postupit a pochybujem ze ju vyhra letos ale ta uefa musi byt neviem si zenit predstavit bz poharov nebudem moct komu fandit ak tam nebude zenit

Reagovat
smazaný uživatel

Proc by nemel sanci postoupit do LM? vzdyt na treti misto ztraci jeden jedinnej bod...

Reagovat
smazaný uživatel

asi netusi ze do LM a jejich predkol postupuji 3 tymy

Reagovat
smazaný uživatel

Asi .... jinak kratkej clanek o tom nadchazejicim programu Zenitu, je par dni zpet na webu. http://fczenit.blog.cz/ Doufejme, ze to hraci zvladnou

Reagovat
stas87

oni idu 3?to fakt neviem sry

Reagovat
fantomas

Spanheli, budeš příští rok v první lize držet palce své jmenovkyni?

Reagovat
smazaný uživatel

To si piš, že jo.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině Krasnodar

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Zenit proti Permu naprosto ocekavanej prubeh i vysledek. Nebejt mi to u Zenitu proti srsti a dat se na to u nas vsadit, tak vysledek 1:1 vsadim. Zadna tragedie, ted pristi dva zapasy uz mame urcite na vitezstvi a vyhrat musime

Jinak Perm je opravdu spatnej... kvalita na urovni slabsiho prumeru ligy, ale ten svuj herni system a ten presovskej beton maj zvladnutej excelentne Doufam, ze s tim nebudou delat ostudu v Evrope

Reagovat
Shevchenko

Jde do UEFY i šestý tým když ve finále poháru byl Perm i CSKA?

Reagovat
smazaný uživatel

Sesty tym ne.... v tabulce mas barvicky

Reagovat
smazaný uživatel

Jo takhle, uz chapu jak to myslis.... no, v tomhle pripade bych nevedel jak se to resi.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ.

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite? .... tak to by bylo super, jak pro Samaru (ktery to moc preju) tak v pripade nejhorsiho i pro Zenit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teda ne. Finále Kubok Rossiji CSKA - Amkar se vztahovalo pro evropské poháry 2008/09 (tento rok) a protože Amkar ve finále prohrál, do UEFY šlo čtvrté FK Moskva...

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, taky jsem ted nad tim premejslel, jestli se to nahodou nevztahovalo uz k minuly sezone.

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit dneska slabý výkon, jedna pořádná šance za celý zápas, to je opravdu málo. Amkar byl v koncovce nebezpečnější a dnes byl minimálně vyrovnaným mužstvem. Vzhledem k průběhu utkání je pro ně konečná remíza, o kterou přišli deset minut před koncem z penalty, krutá.

Dneska byl mizerný Aršavin, nic nevymyslel, na co sáhl, to pokazil. Měl by se do konce sezóny soustředit jen na Zenit a ne pak myslet na zahraničí. Fajzulin by toho od první minuty předvedl mnohem víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Videl jsem jenom druhej polocas, ale "slaby vykon" neni teda objektivni hodnoceni..... Amkar holt hral ten svuj beton vyborne a Zenit do sanci proste nepustil. Jinak to herne bylo naprosto vyrovnany. S vysledkem jsou podle me oba vicemene spokojeny. Amkar moh mit vic, Zenit zase potreboval vic.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Zenit to dobrý výkon nebyl, o čemž svědčí jen jedna vážnější šance za celý zápas. S tím betonem Amkaru přeháníš, zas takové to nebylo, útočili celkem dost. Spíše to bylo o neschopnosti Zenitu něco vymyslet. Chyběl Danny, Aršavin byl nulový, Zyrjanov s Denisovem v ofenzívě taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt to byla Amkarovska klasika .... nerikam, ze se nehnuli z vlastni pulky. Hrali jako vdzycky obranu v 8 lidech, vysunuty jenom utocnici a snazili se chodit do precisleni. Do takhle zatazeny (a u Permu hlavne perfektne fungujici) se strasne tezko prosazuje. Se podivej v tabulce kam az se (podle me) jenom diky tomuhle systemu dostali.

Zenit nehral nijak uchvatne, ale ani nijak strasne. V utoku umeli neco vymyslet, ale kdyz uz se dostavali do sance, tak vyborne zasahla obrana. (ted zrovna me napada jedna vyborna kolma prihravka tusim ze od Arsavina na Domingueze, kterej moh jit sam na branu, ale skluzem mu na hranici vapna mu sebral balon obrance)

Reagovat
smazaný uživatel

Jejich krajní obránci útočili více než obránci Zenitu.

Reagovat
stas87

dobre ze vyhral lokomotiv ked uz zenit zasa stratil

Reagovat
smazaný uživatel

Teď je čeká Dinamo a Spartak, to nebude žádný med.

Reagovat
smazaný uživatel

Oba zapasy ale budou lehci nez ten dnesni v Permu.

Reagovat
smazaný uživatel

S třemi navrátilci určitě.

Reagovat
stas87

ale dobre ze neodskocil spartak kde hra dinamo okrem s nami?staval som o 4 cize nemam nic podane urobil som dobre lebo by som dal 2 a zenit tak som im veril ale mat 11 remiz je pri vela

Reagovat
smazaný uživatel

Doma s Tomskem, to jsou jasné tři body.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim teda.. na cistou 2 bych jim ani ja sam neveril

Reagovat
stas87

musis dat vysoke kurzy nesrat sa s tim prva myslienka bola 02 ale bol maly kurs nakoniec som nedal nic lebo som siel spat o 5 a staval ve styri

Reagovat
smazaný uživatel

Proto bych nezaujate dal remizu.

Reagovat
stas87

aj ja so premyslal nad remizkou posledne vysledku zenitu boli same remizy ale vzhladom k dolezitosti zapasu a skusenostou zenitu som si myslel ze zenit proste tie tri body neako ukope

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvetsi tutovka toho zapasu bylo pod 2,5 golu (na to bych s hrou Permu dal klidne litr), tahle moznost ale bohuzel v nasich sazkovkach nebyla.

Reagovat
stas87

na toto som zabudol skore permu je excelentne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

dat 27 golov je neskutocna hamba ved oni dali najmene golov z prvej osmicky ja si ich pametam ze vzdy hravali vzdy spodok tabulky nie???

Reagovat
smazaný uživatel

Minulou sezónu byli někde uprostřed, jinak je to tým ze spodku tabulky, no. Taky neexistujou dlouho, teprve od roku 1994, myslím...

Reagovat
stas87

keby zenit tomsk pozitivne motivoval tak este neni vsetko stratene

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

co sa ti nepaci???

Reagovat
smazaný uživatel

Ta "pozitivni motivace" od Zenitu..co to je za blbost?

Reagovat
stas87

slubit peniaze tomsku vo svete bezna vec...

Reagovat
smazaný uživatel

Z takhle dosazenyho uspechu bys mel radost?

Reagovat
stas87

nemal ale sa bojim ze vedenie zenitu bude mat iy nazor v rusku je toto celkom bezne alebo si myslis ze v zapase loko-chimki by za normalnych okolnosti by bola celkom pohodova vyhra chimek?

Reagovat
smazaný uživatel

I tak bude mít Dinamo mnohem větší motivaci + doma jsou excelentní.

Reagovat
smazaný uživatel

Kováč to udělal chytře. Nechat si dát žlutou kartu, aby nemusel letět do dalekého Vladivostoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc ne? Lokomotiv hraje doma celou sezonu strasne a hrozne ztracej. Chimki maj kvalitni muzstvo a maj na vic nez na soucasny 14. misto.

Omg, "celkem bezne" tak penize jsou vsude ve svete, ale v Rusku nijak obzvlast vic nez kdekoliv jinde ne. A fakt nebudu spekulovat o tom, jestli nase muzstvo bude podplacet nebo ne

Reagovat
smazaný uživatel

sorry... reakce na stas87 nahore

Reagovat
stas87

aj mna sa to nepaci ale my dvaja to neovplyvnime suhlas podla jmen v kadri maju chimki tim na stred tabulky ale ak uz som psal vyse kurz na chimki bol 6 a vyhrali 2:0 neviem ako je na tom lokotka letos ale vzdy ku konci ligy je u niektorych zapasov celkom jasne vidiet ako to skonci mam na mysli predovsetkym taliansku ligu

Reagovat
smazaný uživatel

A co ze byl kurz 6? na kurzy se nehraje a kolikrat i nad nekterejma kurzama zustava rozum stat, jak je mohli bookmakeri stanovit - a prave na takovejch se pak nejlip vyhrava

Reagovat
stas87

jj uz som sa niekolko krat spalil na kurzoch 1,2 atd...

Reagovat
smazaný uživatel

Sazet na jednotipy pod nejakejch 1,4 je naprosto zbytecny a mnohem vic na nich prohrajes nez ziskas takovy nedavam nikdy.

Reagovat
stas87

ale ja davam treba za trojku tri zapasy styri zapasy s kurzami 1,2 ale mas pravdu ze viac stratim ako ziskam v poslednej dobe som si oblubil golov pod nad

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, nad a pod je dobra sazka a u spousty zapasu se to da dobre vsadit. Ja sazim jenom pro zabavu a jenom kdyz jsou zapasy o kterejch si opravdu myslim ze vim jak dopadnou a maj pomerne vyssi kurz. Takhle davam 3-4 zapasy vetsinou za 50. Potencialni vyhry jsou pak kolem 400-900 (nic velkyho, ale pro radost ze sledovani zapasu je to fajn)

Ted mam treba:

Perm - Zenit 0 kurz 3,05

Feyenoord - Utrecht 1 kurz 1,75 (tady to byl lehce ulet, ten kurz byl imho dost nizkej)

Gdansk - Lech Poznan 2 kurz 2,05

FK Moskva - CSKA 2 kurz 1,68

...mam to za 30 korun, vyhra 551 Prvni dva zapasy vysly, ted koukam na Lech (polocas vede 0:1) a zitra uz jenom CSKA.

Reagovat
stas87

mas velku sanciu yhrat lebo lech byva vacsinou do prvej 5

Reagovat
stas87

ja si niekedy dam za padika strelcov NHL vyhra je tam vacsinou okolo 800 az 1000

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, za 50 jsem ho nedal proto, ze sem si rikal, ze prece nemuzu sazet "proti" svymu muzstvu ... tak sem dal dva stejny tikety za 30, kde na jednom byla plichta zenitu a na druhym vitezstvi

Reagovat
stas87

aj ja nedavam proti svojim kolko by si mal pri vyhre zenitu?

Reagovat
smazaný uživatel

min.... neco pres 400

Reagovat
stas87

tak ti to snad vyjde teraz som bol na inej diskusi zabavil som sa dobre jeden pomateny slovak proti dvom cechom

Reagovat
stas87

tak lech v pohode oni su hned za wislou a legiou celkom pravidelne hrajou uefu to cska by malo vyhrat tze mozes byt v klude

Reagovat
smazaný uživatel

V klidu sehranej zapas... ikdyz teda po ty cerveny karte sem se celkem bal. Ale treti gol Stilice na 3:0 byl naprosto paradni

Reagovat
stas87

nwm nesledoval som to

Reagovat
stas87

cauko tak som konecne po 8 hodinach v buse doma potesil ma banik a tebe blahozelam k vyhre

Reagovat
smazaný uživatel

V některých ligách se to pozitivní motivace jako podplácení nebere. Nevím, jak v Rusku.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Dinamo přišlo jen 800 diváků.

Reagovat
smazaný uživatel

Coze?

Reagovat
smazaný uživatel

To musel být na rfpl.org překlep, jinak to nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Kazan tem mistrovskejm oslavam teda dala..... se asi zlili uz pred zapasem, ze dostali takovou cocku od Těreku

A vyhra Dinama uz je asi definitivne posouva do LM ... tak aspon si ji Kerzakov zahraje, kdyz uz se ji nedockal se Zenitem ...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud teda neodejde. Moc se mu tm nedaří, přitom plat má určitě neskutečný.

Reagovat
stas87

kto vlastne hra v utoku dinama?kerzakov sedi?

Reagovat
smazaný uživatel

Teď hrajou na tři. Keržakov, Genkov, Kokorin.

Reagovat
smazaný uživatel

Kerzakov ma ve smlouve klauzuli, ze bude hrat v zakladni sestave. Proto taky volil Dinamo, pac po tom co v Seville zacal sedet na lavicce, tak potreboval hrat.

Reagovat
smazaný uživatel

To asi ma no :P ...a nemyslim si, ze by odesel. Takhle zkusenej hrac se Dinamu do poharu bude hodit.

Reagovat
stas87

pacil by sa ti v zenite sverkos?me hej je celkom dobry ale savu by asi nenahradil...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne Sverkos a Arsavin jsou typove dost odlisny hraci. Typove ma ke Sverkosovi bliz ten Kerzakov .... a v soucasny dobe by si podle me ani jeden z nich v Zenitu nezahral. Mozna by stridali.

Reagovat
stas87

myslim ho ako nahradu ked odide arsavin alebo bude v zakladu dominguez a tekke?

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt to rikam.... Sverkos by nahrada za Arsavina nebyl, protoze nehraje na tom postu co Arsavin (stejne tak Fatih Tekke). V pohode ho muze nahradit Dominguez anebo Fajzulin, nejaka dalsi nahrada urcite pres zimu jeste prijde.

Reagovat
stas87

ja myslel ze fajzulin je zaloznik

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ofenzivni zaloznik... vzdyt se taky nebavime o pozici utocnika. Zenit hraje na jednoho klasickyho utocnika, kterym je Pogrebnak nebo pripadne Fatih Tekke. A pod nim dvojice podhrotu/ofenzivnich zalozniku.

Reagovat
stas87

kto ta napada ze ho zenit kupi v zime?

Reagovat
smazaný uživatel

Netusim, jeste se zadny jmena neresily.

Reagovat
stas87

mne by sa pacil ten argentincan co bol v fk moskva ten bol tusim podhrot ale na meno si nespomeniem

Reagovat
smazaný uživatel

Barrientos?

Reagovat
stas87

nie bol myslim majstrom s 20tkou a potom ho kupil fk taky velmi malicky hrac ale kopacia technika

Reagovat
smazaný uživatel

Jo už vím, Maxi Morales. Ale ten v FK Moskva úplně vyhořel...

Reagovat
stas87

jj to je on kde je mu koniec?na tych dvaciatkach som ho zral strasne sa mi pacil

Reagovat
smazaný uživatel

Hostuje v Racing Club. Pod Blochinem nemá šanci si v životě zahrát.

Reagovat
stas87

ja by som ho este neodepisoval kazdopadne zimne prestupove okno bude dost zaujimave

Reagovat
smazaný uživatel

To bude a v Zenitu obzvlášt.

Reagovat
božský John

Tak jelikoz Zenit neporazil blbej Perm,kterej bych za ten jejich beton vyloucil z ligy tak uz to moc ruzove s LM nevidim. Koho má Perm zbývající 2 kola?

Reagovat
smazaný uživatel

On ten "blbej Perm" se totiz trasne tezko porazi, navic u nich na hristi .... taky je nemam rad. Perm bude mit Tomsk a Chimki.

Reagovat
božský John

To je teda hezký,Tomsk ať si porazí ale Chimki nad nim musej vyhrát...Perm jsem viděl na tý jejich škváře 2x na podzim...a to je něco strašnýho..snad jenom ten Vladivostok je horšíl..

Reagovat
smazaný uživatel

Skvare? ... myslis tu jejich umelku?

Reagovat
božský John

Jo

Reagovat
božský John

Omluv mou slovní zásobu ale fakt sem si nemoh vzpomenout jak se to rekne a tak jediny co me napadlo je skvara..ale je to strasnej stadak...

Reagovat
božský John

za tou slovní zásobou měl bejt

Reagovat
stas87

chimki dufam neporazi ale tomsk ma zaujimavy los posledne dve kola hra proti superom ktorym ide o pohary

Reagovat
Tomanatura

113 komentářů u Ruské ligy, to jsem dlouho neviděl

Reagovat
stas87

a casom ich bude aj 200

Reagovat
smazaný uživatel

172

Reagovat
Tomanatura

Na toto se dá říct jediné, Vágner LOVE!!! K čertu s hvězdama, toto je bůh

Reagovat
smazaný uživatel

A Vagner Love neni hvezda? ....jedinej rozdil mezi nim a hvezdama Premier League, Serie A, La Ligy atd je akorat v trapny medialni masazi Holt kdo nehraje v Chelsea nebo Barcelone, neni hvezda

Reagovat
stas87

vela ludi ma stale predsudky voci rusku potazmo celemu vychodu preto treba take narazky ze arsavin je precenovany ale tebe dakujem ze tu je ruska liga me sa paci viac ruska liga nez treba francuzka ci talianska

Reagovat
smazaný uživatel

.... za ruskou ligu opravdu nedekuj me, ale eurofotbalu a vsem tem co ji tady vubec zavedli. Az kvuli tomu jsem zacal tenhle web sledovat

Reagovat
stas87

ja uz sem chodim dlho ale az teraz som dostal odvahu sa zapojit do diskuze mna to vzdy tiahlo viac k vychodu slovensko ukrajina chorvatsko stranky o ruskej lige robis ty sam nie?alebo ti niekto pomaha?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis ruskou ligu tady na Eurofotbale? .... tu dela hlavne spanhel + reporty ze zapasu a preview dela nekolik dalsich lidi. Ja delam jenom nektery clanky.

Reagovat
stas87

tak vam teda dakujem obi dvom mimochodom bal si sa ze by dnes cska nevyhralo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

několik dalších lidí

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak krome tebe vidam u previews a souhrnu jeste aspon tak 2 jmena

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale to je nepravidelne, navic je to zavinene tim, ze ja nemuzu nebo spanhelovi napriklad ted vyhorela sitova karta, takze jsem psal Pj at nekoho sezene kdo mi pomuze. Jinak ty jemna jsou pokazde rozdilne a moc jich tam opravdu neni, Samozrejmne by se nam jeste jeden clovek hodil

Reagovat
smazaný uživatel

Impuls vzešel ode mě.

Reagovat
Tomanatura

Tak jsem to taky myslel, 14-ti letý kluk bude znát Zlatana, ale Vágnera ne. Takto to bylo myšleno.

P.S. To co předvedl byl naprostý skvost, to je něco neuvěřitelného.

Reagovat
smazaný uživatel

mne je 13 a znat daleko vic hracu z ruske ligy nez z italske

Reagovat
smazaný uživatel

mne je 13 a znat daleko vic hracu z ruske ligy nez z italske

Reagovat
smazaný uživatel

Tobe je 13? ... tak to celkem koukam .... v tom pripade dobra prace

Reagovat
smazaný uživatel

a kolik jsis myslel?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, proste starsi

Reagovat
smazaný uživatel

njn holt je mi 13 a jsem fanda CSKA (od roku 2005, kdy rudá armáda vyhrála UEFU- to byl takovy prelomový moment, zacal jsem si vsimat ruské ligy atd.)

Reagovat
Tomanatura

Nápodobně s tím začátkem fandění CSKA Ikdyž začínám pořádně vnímat Rusko až někdy od srpna tohoto roku.

Reagovat
smazaný uživatel

ja v zacatcich hledal vysledky na teletextu (tusim ze CT1)

Reagovat
Tomanatura

Mně většinou zápas vyjde jednou za 2 týdny, ale dá se říct, že to celkem sleduju.

Reagovat
smazaný uživatel

no tka to na tom nejsi o moc lepe nez ja, sice ted jsem se snazil divat se na UEFA, ale nejak mi to casove nevyslo

Reagovat
smazaný uživatel

jinak jsem rad, ze jsme dva kdyz uz i spanhel prebehl od Spartaku k Zenitu

Reagovat
smazaný uživatel

Spanhel fandil Spartaku? ...no to by teda u me koncil ..... no, podle toho co mi rikal, tak mam dojem, ze fandil FK Moskva a Krasnodaru.

Reagovat
smazaný uživatel

tak fandil, to jsem mozna prehnal... On mi psal (jeste v davnych dobach kdy mi jelo icq) ze titul by hrozne pral Spartaku. tak jsem si to nejak vydedukoval. Ale tak Krasnodar je jasny, kdyz je Kubáň

Reagovat
stas87

preco fandi krasnodaru?nechapem...

Reagovat
Tomanatura

Podívej se někdy na jméno autora článku o Ruské lize

Reagovat
stas87

tak to hej ja mam zenit rad od r 2003 a celkom dost mi chyba torpedo ktore je zatial na padaka aj z druhej ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Torpédo už z druhé ligy spadlo, bohužel...

Reagovat
stas87

uz?ja myslel ze maju aspon malu nadej sledoval som druhu rusku naposledy pred mesiacom to je skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi se sloučí s FK Moskva, to by pro ně bylo nejlepší řešení. Protože ten klub už nemá fanoušky, ani perspektivu...

Reagovat
smazaný uživatel

Já v Rusku nefandním nikomu, spíše těm, kteří hrajou dobrý fotbal. Spartak se mi teď zhnusil. Momentálně vede CSKA a Zenit. Fandění za tím nehledej.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře, dobře ja jenom jak sis hodně přál, aby titul získal Spartak.

Reagovat
smazaný uživatel

Přál, to jo. Bylo mi jich líto, když ho minulou sezónu ztratili o chlup.

Reagovat
smazaný uživatel

Bejt lito Spartaku, ze neziskali dalsi titul je dobry no ..... jakoby ti v Gambrinus lize bylo lito, ze titul o bod nevyhrala Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Dá se to tak brát. Ale Spartak se mi minulou sezónu herně líbil a to bylo hlavní.

Reagovat
Tomanatura

Tak jsi vyjímka, nemůžu se ptát každého kolem 14-ti roků, jestli zná Zlatana a Vagnera A když je ti 13, tak skloňovat jste se ještě neučili? Nic ve zlém

Reagovat
smazaný uživatel

to byl preklep psal jsem rychle mam rozjetou diskuzi v gambrinus lize

Reagovat
smazaný uživatel

Na čtyři góly mu stačily čtyři střely na branku, neskutečná produktivita.

Reagovat
smazaný uživatel

A Vágner Love je skutečně kanonýr se vším všudy, 1:4 (4 Vágner), klobouk dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

napsal report?

Reagovat
smazaný uživatel

JJ budu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak dneska konečně diskuze, snad takova bude i pristi kolo (akorat vic o fotbale, kdyz uz vime kdo komu fandi ) ja koncim, takze nebudu odpisovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz nam tech kol moc nezbejva

Reagovat
smazaný uživatel

Vagner by mal ist do premier league !!!! snad ho coskoro uvidime na ostrovoch ...

Reagovat
smazaný uživatel

Běž s těmi ostrovy někam.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jen at zustane tam kde je....

Reagovat
Tomanatura

Jeho budoucnost vidím v CSKA...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale rozhodčí CSKA pěkně tlačil. FK Moskva neuznal dva góly, z toho jeden byl stoprocentně regulérní a bylo to za stavu 0:2...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli myslis ten "ofsajdovej", tak to ofsajd byl.... sice mozna dvaceticentimetrovej, ale byl

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že oba byly ofsajdové, ne? Myslím ten druhý...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ten prvni sem videl a myslel.... kdyz se ten bocni pohled zastavi ve chvili prodlouzeni toho centru, tak je strilejici hrac opravdu o nejakejch 10-15 cm za obranci

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, ten první asi byl, i když hodně těsně. Ale druhý byl stopro regulérní, to mi nešlo do hlavy, co mával...

Reagovat
smazaný uživatel

Trenéři FK Moskva a CSKA se málem porvali

Pondělní dohrávka 28.kola ruské ligy mezi FK Moskva a CSKA přinesla hodně emocí. Během poločasové přestávky se málem porvali trenéři obou celků Oleg Blochin a Valerij Gazzajev. Blochin po neuznané brance ironicky tleskal směrem k lavičce CSKA a začal tím konflikt, který vyvrcholil snahou Gazzajeva uhodit ukrajinského kormidelníka. Oba kohouty museli od sebe odtrhnout rozhodčí a pořadatelé.

Reagovat
smazaný uživatel

no co no,derby,jak se patří :) jinak,kde sou časy spartaku moskva,kdy drtili evropu jako tehdy sparta...Ména typu Kovtun,Titov,Besčastnych....

Reagovat
stas87

co treba takova kolumbie alebo turecko to je vcsie maso

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele