Ruská Premier Liga - souhrn 4. kola

03.04.2010, 11:59, aktualizováno 04.04.2010, 19:10
Komentáře a souhrny
Spartak jenom remizoval v Tomsku a Kazaň na půdě Saturnu. Amkar Perm si poradil se Sibirem Novosibirsk, Těrek zase se Samarou. Anži porazilo Alanii 2:0 a podíl na tom měl i Jan Holenda. Nalčik potvrdil skvělou formu, když doma jasně přehrál Rostov 5:2 a je v čele ligy. Lokomotiv porazil v moskevské derby Dinamo a přeskočil ho v tabulce.

Lokomotiv Moskva - Dinamo Moskva 3:2

04.04.2010 17:00

Góly: 45. Oleksandr Alijev, 68. Oleksandr Alijev, 85. Dmitrij Tarasov - 23. Andrij Voronin, 88. Dmitrij Kombarov (pen.)

Lokomotiv otočil nepříznivý vývoj v derby proti Dinamu a po vítězství 3:2 se posunul na průběžné osmé místo Premier Ligy. Hosté, kteří nezvládli už druhé utkání za sebou, klesli na jedenácté místo.

V prvních deseti minutách zápasu bylo na stadionu Lokomotivu hrobové ticho, fanoušci obou celků se domluvili, že budou mlčet na památku obětí teroristického útoku v moskevském metru.

Lokomotiv vstoupil do zápasu aktivně, Traoreho na poslední chvíli zablokoval Fernandez a následně dvakrát nebezpečně pálil Ukrajinec Alijev. Bělomodří však úvodní tlak Lokomotivu ustáli a začalo být rušno na druhé straně. Kokorin sice ve stoprocentní šanci přestřelil odkrytou branku, ale ve 22. minutě našel Česnauskis na zadní tyči volného Voronina, a ten hlavou se štěstím překonal Guilhermeho.

Odpověď si Lokomotiv přichystal na úplný závěr prvního dějství. Alijev se uvolnil na hranici pokutového území a tvrdou střelou uvedl domácí publikum do extáze.

Do druhého poločasu trenér Kobelev vyztužil defenzívu, stáhl z útoku mladíka Kokorina a na hřiště poslal záložníka Chochlova. V 54. minutě si na Guilhermeho nepřišel se svojí razantní střelou záložník hostů Samedov. Byl to však jeden z mála povedených útoků Dinama v druhém poločase.

Po vítězství byl více hladový Lokomotiv, v 64. minutě se mu výrazně přiblížil. Zimní posila z Kyjeva Alijev zakroutil míč z přímého kopu tak povedeně, že se po něm brankář Gabulov jen ohlédl. Lokomotiv rázem vedl 2:1 a pro Ukrajince to byla pátá branka v letošním ročníku ruské Premier Ligy.

Když v 85. minutě zvýšil na rozdíl dvou branek záložník Tarasov, zdálo se, že domácím už vítězství nikdo nevezme. O několik minut později ale derby zdramatizoval Dmitrij Kombarov, který proměnil nařízenou penaltu. Dinamo mělo pět minut na zvrácení nepříznivého stavu, ale Lokomotiv si koncovku utkání zkušeně uhlídal a připisuje si tři body.

Více informací k zápasu

FK Saturn - Rubin Kazaň 0:0

04.04.2010 14:30

Góly: -

Obhájce titulu z Kazaně si ve 4. kole připsal další bodovou ztrátu a odmítl tak možnost vyšvihnout se do čela tabulky. Tentokrát Rubin nepřehrál Saturn a z Ramenskoje si odvezl pouze bod za remízu 0:0.

Mistr z Kazaně v dosavadním průběhu Premier ligy neinkasoval ani jednu branku, ale změnit se to mohlo hned po pár minutách hry. Domácí Karjaka překvapivě vypálil z přímého kopu a brankář Ryžikov pouze sledoval jak míč trefuje břevno jeho branky. Prakticky z protiútoku pak Rubin odpověděl rychlou akcí, kterou však zakončila hlavička Bucharova mířící přímo do náruče kapitána Kinského.

Po zbytek poločasu se hrálo vyrovnané utkání a nevyužité šance byly na obou stranách. Před prázdnými tribunami však hráči na hřišti neměli moc koho potěšit. Jak už je to letos smutným zvykem, v Ramenskoje fotbal opět netáhl. Vyrovnaný fotbal pokračoval i ve druhém poločase a jak po zápase prohlásil trenér Berdyjev - fotbalu k vidění příliš nebylo. Vyrovnaný souboj tak byl zakončen za stavu 0:0.

Rubin Kazaň si tak udržel nulu na ukazateli obdržených gólů, ale hrou v Ramenskoje nijak neohromil. Domácí naopak slaví důležitý bod s úřadujícím mistrem soutěže.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Křídla Sovětů Samara 2:0

04.04.2010 12:00

Góly: 19. Héctor Bracamonte, 34. Héctor Bracamonte

Těrek prodloužil svou sérii bez prohry, když porazil Křídla Sovětů díky dvěma gólům Héctora Bracamonteho. Zároveň se posunul na druhé místo v tabulce. Hráči z Grozného ve čtyřech zápasech inkasovali pouze jednou.

Domácí tým začal zhurta, jejich útoky museli Samařané odvracet odkopy. Zatím to vycházelo, přičemž Křídla takto zakládala své protiútoky. A jeden z nich mohl být velmi nebezpečný, jenže pas od Petroviče kolegovi byl špatný. Dvakrát se do míče z dálky opřel Jevgenij Savin, bezúspěšně. Nakonec tlak domácích vyústil v gól. Jeden z útoků skončil centrem Korbenka a Bracomonte, který pravidelně střílel góly Samaře ještě když byl v Moskvě, otevřel skóre.

Křídla se trochu vzpamatovala, ve 34. minutě bylo málem vyrovnáno. Svou šanci však Šamil Asildarov nevyužil. Gól byl vstřelen během následujícího útoku- Georgijev poslal perfektní pas na Bracomonte, který byl nikým nehlídán 10 metrů od branky.

Těrek začal hrát hlavně pro publikum a Kobenko skoro přehodil Cygana. Stejně jako loni, i letos byl aktivní Savin. Ve 40. minutě měl příležitost, kterou nezužitkoval. Následující útok však měl být gólový. Bober rozehrál útočnou akci ve středu hřiště a Samsonov střílel na jistotu, jenže Dikan zachránil domácí celek.

Druhý poločas domácí opět začali aktivněji, v jedné z nebezpečnějších situací se míč jen zázrakem nedostal za Cyganova záda. Gazzajev pustil na hřiště namísto Gridneva druhého útočníka Strelkova a na křídle se objevil Stavpec.

Stavpec se po příchodu hned prezentoval střelou k bližší tyči, Dikan si ji však pokryl a míč vytáhl na roh. Střídal i Bajdačnyj, ze hřiště odešel Asildarov, zálohu vystužil Brazilec Maurício. Těrek začal sázet na brejkovou hru. V 59. minutě mohl zkompletovat hattrick Bracomonte, když dorážel po střele Lachijalova, ovšem Cygan na dvakrát zachránil svůj tým. Obrana domácích pracovala sebejistě a udržela si druhé místo nejen v Premier Lize, ale i v počtu inkasovaných gólů. Méně jich má na svém kontě pouze Rubin.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Spartak Moskva 2:2

04.04.2010 09:30

Góly: 7. Sjarhej Karnilenka (pen.), 36. Valerij Klimov - 27. Welliton, 47. Ibson

Přestože během zápasu dvakrát prohrával, dokázal moskevský Spartak nakonec s Tomí remizovat 2:2. Góly Wellitona a Ibsona červeno-bílí odpověděli na proměněnou penaltu Kornilenka a přesnou trefu Klimova.

Tomský klub se pro mnohé neočekávaně ocitnul na vysokém pátém místě, i když je to dáno také tím, že má Tom na začátku sezóny lehčí los, než většina favoritů. Duely v Tomsku nejsou pro Spartak bůhví jak úspěšné a o tom, jaký mají Sibiřané zápal pro hru může hovořit i fakt, že ve třech zápasech získali fotbalisté Tomi tři červené karty. Proto kvůli diskvalifikaci vynechala tento zápas jedna z klíčových postav Tomsku, kapitán reprezentace Jižní Korei Kim-Nam Il.

Více nebezpečně než Tom Tomsk vypadalo před zápasem hřiště na stadionu Trud. Předvádět na takovém trávníku kombinační hru je takřka nemožné. Navíc nevyšlo ani počasí- tři stupně nad nulou a sněhové přeháňky.

V základní sestavě moskevského klubu se nečekaně objevil Welliton, i když jeho nasazení bylo před zápasem vylučováno. Říkalo se, že o poločase v zápase s Lokomotivem byl vystřídán kvůli tomu, aby se necítil nepostradatelným. Nakonec Karpin vzal Wellitona na milost a na hřiště poslal stejnou sestavu, jako proti železničářům.

Za Tom nemohl nastoupit hostující útočník Alexandr Prudnikov. Ovšem jak se předpokládalo, se do sestavy vrátil uzdravený Sergej Kornilenko a také exspartakovec Sergej Kovalčuk.

První nebezpečný moment vytvořil sudí Bezborodov. Metr před pokutovým územím pískl sudí ze Sankt-Petěrburgu sporný faul, ale se střelou se Soslan Džanajev vypořádal bez problémů. Domácí vůbec začali zápas aktivněji, což vyústilo v penaltu proti Spartaku. Džanajev fauloval Džiojeva. Kornilenko se s pokutovým kopem nepáral a poslal ho doprostřed brány, což bohatě stačilo.

Hosté odpověděli střelou v podání Ari, avšak tato střela z nevýhodné pozice nebyla dostatečně přesnou. To, co probíhalo na hřišti připomínalo fotbal jen z dálky, spíš to vypadalo jako nějaký bojový sport. V tomském útoku byl aktivní Kornilenko, který si zpočátku vysloužil žlutou kartu za faul na Džanajeva a pak moskevského brankaře málem rozesmutnil, když střílel těsně vedle tyčky.

Ovšem Spartak nečekaně vyrovnal. V jedné z mála brejkových situací Sergej Paršivljuk doslova vtrhl do pokutového území, poslal pas na nehlídaného Wellitona a ten dopravil míč do prázdné branky. Nerozhodný stav nevydržel dlouho. Pět minut po gólu dokázal Valerij Klimov obehrát Marka Suchého a prostřelil Džanajeva. Ke konci poločasu měl ještě šanci Welliton, ale nejenže Brazilec střílel vedle, byl zároveň v ofsajdu.

Hned po přestávce se skóre měnilo naposledy. Po dalekonosné střele nezpracoval Parejko dostatečně dobře míč a Ibson využil příležitost k vyrovnání. V druhém poločase byl Spartak v útočné fázi kreativnější, křídla začala pracovat, Welliton nacházel volný prostor. A přesto, že Tomi scházela konstruktivní myšlenka, byli to právě domácí, kteří mohli opět měnit skóre. Po jednom z rohových kopů se ve zmatku balón jen se štěstím neocitl za Džanajevovými zády.

Dvacet minut do konce se tomský tým úplně vykašlal na útok a zavřel se u své brány. Nehledě na pevnou obranu a bahno pod nohami nepřestali být moskvané nebezpečnými. Zprvu Welliton nevyužil útok jeden na jednoho, pak Alex střílel nad bránu.

Ke konci Karpin posílil útok, namísto Ibsona vyběhl na trávník Artjom Dzjuba. Střídání kýžený výsledek nepřineslo. Po závěrečném hvizdu ještě Karpin vtrhl na hřiště a něco velmi emotivně vysvětloval Bezborodému. Těžko to však bylo přání k Velikonocům.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - FK Rostov 5:2

03.04.2010 16:30

Góly: 4. David Siradze, 13. Leandro (pen.), 52. Aleksandr Amisulašvili (pen.), 67. Vladimir Ďaďun, 81. Vladimir Ďaďun - 64. Mersudin Ahmetović, 79. Roman Adamov (pen.)

Spartak Nalčik pokračuje ve výborných výkonech v úvodních kolech, dnes na stadionu Spartak připravil pro své fanoušky doslova gólový koncert. Ambiciózní FK Rostov přestřílel 5:2. Dvěma góly se blýskl útočník Djadjun, aktuálně nejlepší střelec ruské Premier Ligy.

Hrací plocha, vydatně zkrápěná deštěm, ve čtvrté minutě hodně pomohla střele záložníka Nalčiku Siradzeho, na kterou brankář Radič nestihl zareagovat, domácí vedli 1:0. Rostovčané se nestačili ani pořádně vzpamatovat a prohrávali o dvě branky, Okoronkwo zbytečně fauloval Djadjuna a nařízený pokutový kop proměnil Leandro.

Poté kavkazský Spartak přenechal iniciativu Rostovu. Hosté si vypracovali i několik šancí, ale na rozdíl od domácích, nebyli tak produktivní. V jejich největší šanci první pětačtyřicetiminutovky nastřelil Kalačjov tyč.

Do druhého poločasu šel na hřiště Ahmetovič, který zachránil Rostovu bod v Grozném. O pár minut později ale bylo definitivně jasné, že tentokrát mu role spasitele nebude přisouzena. Záložník Nalčanů Maljarov vtrhl do šestnáctky Rostovu, kde ho smetl Kulčij. Sudí Stanislav Suchina neváhal s nařízením další penalty, kterou si vzal Amisulašvili a stejně jako Leandro jí proměnil.

Nalčik měl svého soupeře na lopatkách a v dalších minutách mohl nasázet několik branek do jeho sítě, nečekaně však udeřil Rostov gólem Ahmetoviče. Radost měli hosté krátce, Koncedalov vysunul nikým nehlídaného Djadjuna a ten zvýšil na 4:1.

V závěru bláznivého utkání padly ještě dvě branky, každá na jedné straně. Po nevinném faulu Maljarova na Gackana se dočkal penalty i Rostov a útočník Adamov z ní snížil na 4:2. Na konečných 5:2 ale upravil Djadjun, který zúžitkoval centr Leandra a dostal se do vedení v tabulce střelců ruské ligy.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Alanija Vladikavkaz 2:0

03.04.2010 14:15

Góly: 24. Andrej Strelcov (pen.), 53. Jan Holenda

Anži dokázála letos poprvé zvítězit, když díky gólům Andreje Strelcova a Jana Holendy porazila Alanii. Tu nejspíš čeká těžký boj o udržení.

Poslední vítězství v nejvyšší ruské soutěži si tým z Machačkaly připsal v posledním kole Premier Ligy v roce 2002. Ten rok však Anži sestoupila. Tehdy, díky gólu Gadžima Bamatova v Elistě, byl poražen Uralan.

Dnešní zápas v Machačkale mohl naznačit, kdo bude favoritem mezi nováčky v boji o udržení se v nejvyšší soutěži. Nehledě na ztrátu všech bodů proti CSKA, se sestava Anži nezměnila. Ale Vladimír Ševčuk musel hledat náhradu za diskvalifikovaného Kaita a zraněného Zuela. Premiéru v dresu Alanie si odbyl rumunský záložník George Florescu.

A právě Florescu se stál jakýmsi antihrdinou prvního poločasu, když při brejku Anži ve 24. minutě strčil v pokutovém území zezadu do Andreje Strelcova. Ten se stal i exekutorem penalty a proměnil vůbec první střelu na branku. Zároveň to byla jediná šance prvního poločasu. Kombinační fotbal se nedařilo prezentovat, přitom po gólu si hosté přivlastnili balón a byla to Alania, která diktovala tempo hry.

Po přestávce oba týmy sáhly ke střídání. Za domácí se na hřišti objevil Timonov, hosté poslali na hřiště Kuzněcova. Na pravé křídlo se přemístil Nizamutdinov. Vladikavkaz zvýšil tlak, tři centry Bazajeva vnesly neklid do obranných řad Anži, ale dagestánci se dokázali ubránit.

Ovšem první útok domácích v druhé polovině přinesl branku. Corajev protáhl míč po pravé straně přes půl hřiště a vystřelil. Da Costa nedokázal zastavit balón a Holenda jej v pádu dopravil do branky. Čtyřiadvacetiletý Čech tak vstřelil svůj první gól v Rusku.

Obdržený gól jako kdyby vypustil z Alanii vzduch. Machačkalský tým začal v klidu kontrolovat průběh hry. V 61. minutě mohl hlavou vstřelit gól Dmitrij Ivanov a hned po dvou minutách Alania poprvé doopravdy vystrašila Abajeva, který v posledním okamžiku vyškrábl míč zpod břevna po Bazajevově pokusu. Kapitán hostů za deset minut opět pokoušel štěstí, tentokrát Abajev sedmnáctimetrovou ránu chytil do rukou.

Konec zápasu se nesl ve znamení debutů. Ten první si odbyl útočník Anži Mahomed Mahomedov, který za Machačkalu hraje od svých patnácti let. Poprvé v Premier Lize si zahrál i Fin Rotenberg. Šanci vstřelit gól však už hosté neměli.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Sibir Novosibirsk 3:1

03.04.2010 10:00

Góly: 10. Sergej Volkov, 23. Georgi Pejev, 90. Georgi Pejev - 34. Dzmitryj Molaš

Permský Amkar získal druhé domácí vítězství v sezóně. Díky dvěma gólům Pejeva a brance Volkova porazil Sibir. Hosté, i přes vstřelenou branku, nadále zůstávají v sestupovém pásmu bez jediné výhry v Premier Lize.

V prvním zápase čtvrtého kola se utkaly týmy, které ze startu sezóny nepotěšily své fanoušky. Sibir dokázal prohrát dva domácí zápasy a také si dosytosti "užil" Kowalewského chyb. Proto nikoho nepřekvapilo, že Igor Kriušenko posadil zkušenějšího Poláka mezi náhradníky. Debutantem v Premier Lize se stal dvaadvacetiletý Alexej Solosin, odchovanec moskevského Spartaku.

Hlavním problémem Sibiru před zápasem bylo zranění kapitána Medveděva, autora jediného gólu Sibiřanů v letošní sezóně. Na jeho místo se postavil Alexandr Antipenko do tandemu s Bliznjukem.

Navrátilec Volkov byl tím, kdo jako první změnil skóre. Nepříjemný úvod si připsal mladík Solosin, první střela na jeho bránu skončila za zády debutanta. V osmé minutě střelu Dědečka zablokoval obránce, ovšem několik minut nato centr Gaala našel nikým nekrytého Volkova a ten nekompromisně zakončil.

Vzápětí Sibir sáhl k prvnímu střídání. Na levé křídlo místo Čížka vyběhl na hřiště druhý debutant Alexej Vasiljev. Hosté se neúspěšně pokusili o několik útoků. Amkar opět převzal iniciativu a ve 24. minutě vstřelil druhý gól. Kušev v pokutovém území svedl boj s Vychodilem, míč odskočil k Pejevovi a bulharský záložník se nemýlil.

Ve 34. minutě vyslal Mološ z třiceti metrů prudkou střelu a míč vletěl pod břevno do branky. Narubin byl nepřipraven na takovou ránu.

Hra diváky bavila: tři střely na branku, tři góly. Hráči si toho nejspíš také všimli, protože Mološko zkusil vystřelit ze 45 metrů. Jeho pokus šel však mimo. Odpovědí byl pokus Volkova, který před střelou provedl slalom podél pokutového území. Následovala dalekonosná střela, jejíž autorem byl Fedoriv. Ani jeden pokus neskončil gólem.

Po přestávce zavládl mezi týmy zmatek. Jen v 63. minutě si hosté vytvořili šanci. Střídající Degtjarev skvěle zahrál na pravém křídle, odcentroval, ovšem Šulenin z pěti metrů minul.

V 70. minutě přišla střela na branku, která nevedla ke gólu. Solosin chytil balón po útoku Kniževniče. Sibir se ke konci zápasu nadechl k závěrečnému náporu, ovšem nebezpečné šance si nevytvořil. Rašid Rachimov hned reagoval střídáním. Ze hry stáhl Alexeje Pomerka. Během nastaveného času přišel poslední permský protiútok. Kušev poslal pas Pejevovi, který střelou pod břevno upravil na konečné skóre 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Spartak Nalčik43109:310
2.Těrek Groznyj42205:18
3.Rubin Kazaň42203:08
4.Tom Tomsk42117:57
5.Amkar Perm42114:27
 Zenit Petrohrad32104:27
7.CSKA Moskva32103:17
8.Lokomotiv Moskva42027:66
9.Spartak Moskva41215:55
10.Anži Machačkala41123:34
11.Dinamo Moskva41124:54
12.FK Rostov41124:84
13.FK Saturn40312:33
14.Alania Vladikavkaz40222:52
15.Sibir Novosibirsk40132:81
16.Křídla Sovětů Samara40042:90
Zbývající zápasy
03.04. 12:00CSKA Moskva - Zenit Petrohrad

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (106)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to je aktuální transparent?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

Co je to prvni slovo please?

Reagovat
smazaný uživatel

děkujeme

Reagovat
stas87

uz ma pomaly rozciluju otazky na mena hracov ci transparentov...sa naucte azbuku!!spasibo amkar azbuka neni tazka len chcet sa ju naucit

Reagovat
smazaný uživatel

Treba ho nijak azbuka ani rusko nezajima, treba je jenom zvedavej

Reagovat
smazaný uživatel

Zajima me rusko, ale azbuku fakt neovladam, snad stat prezije ze sem se zeptal

Reagovat
smazaný uživatel

stas

Reagovat
stas87

v poho azbuka nie je tazka ked sa naucis zapamatat si lahke pismena tak potom to ide samo priklad v rusi pisu ako b r pisu ako p n je h ak sa naucis zakladne pismena casom nabalis aj ine mne osobne sa najviac paci fko

Reagovat
smazaný uživatel

tak precist amkar to sem jeste zvladnul

Reagovat
stas87

zvladol by si aj terek

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ne. Konec sezóny 2008, kdy skončili na senzačním čtvrtém místě. Ale dneska se to hodí. Ne jak jednou, kdy to tady někdo dal, když Perm dostal od někoho čočku. Ale jako ironie dobré.

Reagovat
stas87

no to snad nie holenda dal gol ako by povedal bosak:to sou veci to sou veci

Reagovat
smazaný uživatel

uz me rozciluje diveni se tomu ze da nejakej utocnik gol, od toho tam snad je ne... A mas to!

Reagovat
stas87

no je to nepopieram treba taky alex....ale holenda? spartan?

Reagovat
smazaný uživatel

no právě, sparťan, útočník a dá gola, to, aby se vyhlásil státní svátek

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze Holenda je spis divak nez utocnik

Reagovat
smazaný uživatel

ja vim, myslel sem to trosku jinak, spis sem reagoval na to rejpnuti do me

Reagovat
smazaný uživatel

Sibir je zatím celkem špatnej

Reagovat
Arbiter

tak minulé kolo jím vyloženě posral Kowalewski, navíc v tom nečase něco uhrát...

Reagovat
smazaný uživatel

nj ale měli určitě vyšší ambice, než se flákat těžce dole

Reagovat
smazaný uživatel

Sibir mela jako cil pro sezonu samozrejme hlavne zachranu. Jako novacek rozhodne nemuzou hned myslet na buhvijak umisteni. Navic v ty konkurenci co letos je.

Reagovat
smazaný uživatel

ale mají finanční prostředky a měli za cíl hrát střed tabulky...I když, liga je na začátku a stát se toho může ještě hodně

Reagovat
smazaný uživatel

Coze? ....Sibir ma vubec nejmensi rozpocet v cely soutezi. I ve druhy lize patrili k tem chudsim muzstvum.

Reagovat
smazaný uživatel

oj, tak to sem se spletl, ok

Reagovat
smazaný uživatel

Sibir je pro mě společně se Samarou nejvážnějším adeptem na sestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole, analčik jede - takova prestrelka ... a Djadunovi to zatim pali teda, sem zvedavej jak dlouho mu to vydrzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou prostě dobří.

Reagovat
smazaný uživatel

Společně s Tomskem můžou být ( co se týče umístění) největším překvápkem ligy

Reagovat
stas87

prekvapenie v uvodu ligy pojdu tabulkou dole ale 7-8 by byt mohli ja som predovsetkym zvedavy na saturn letos budu podla mna mat tazku sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Měli docela lehký los (tři nováčci, Rostov doma), půjdou dolů, ale kolem sedmého místa by se mohli umístit. Strašně se mi líbí fotbal, jaký pod Krasnožanem hrajou, za málo peněz hodně muziky. Nedivím se, že Krasnožana chtějí špičkové ruské kluby.

Reagovat
stas87

OT:pre trevora a kerzakova na bet365 bezi teraz zivo slager kola v polsku lech-legia pozrtie si to skvely futbal

Reagovat
stas87

71 minuta semir stilic 1:0 z trestnaku krasne obstrelil mur a lech vedie

Reagovat
smazaný uživatel

díval sem se super fotbal a kolejorz nezklamali

Reagovat
smazaný uživatel

to píšu furt a aj i Keržak0v, že Polská liga má taky dobrou úroveň, že je škoda, že se tady o tom nepíše

Reagovat
smazaný uživatel

O dalších x kvalitnějších ligách se taky nepíše.

Reagovat
smazaný uživatel

např?

Reagovat
erudovanyodbornik

Řecká,Turecká

Reagovat
smazaný uživatel

jj je to škoda, jak tu byla kdysi diskuze o Polsku, tak se zapojilo celkem hodně lidí. Kolejorz výborně a konečně se trefil Stilič, už to potřeboval, minulý rok byl nejlepší záložník ligy bezpochyby, tento se zatím hodně trápí. TYLKO LECH

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ono tady by bylo hodně lidí pro polskou extraklassu, dokonce si myslím, že je tu víc fanoušků pro Polsko než pro Řecko či Turecko...

Reagovat
smazaný uživatel

je hlavně hodně zajímavá, jak z pohledu fans, tak i hry samotné a hlavně Polsko je náš soused, není tak daleko jako výše zmiňované státy

Reagovat
smazaný uživatel

jj přesně, hodně zajímavá z toho fans pohledu. A kvalitativně se tam najde relativně dost zápasů, které jsou na úrovni západních lig

Reagovat
erudovanyodbornik

Hlavně o turecké lize by tu mohli psát víc,hrajou tam naší reprezentantii a normalniho fandu to bude urcite zajimat víc než průměrná extraklasa,nebo skotská liga.

Reagovat
smazaný uživatel

tak já myslím, že turecká by zajímala o hodně míň lidí než polská. Máš tam dva-tři velkokluby a kdo zná nějaký Eskisehirspor, Kasimpasaspor - nikdo. Prostě to Polsko je blíž, myslím, že nějací lidi tam na fotbale byli a kdybys tam fakt někdy zajel, tak tě to pohltí ta atmosféra, kor na Lechu

Reagovat
smazaný uživatel

Kasimpasaspor je hrozně vtipnej název...a leckdy ani nejdou npořádně vyslovit ty názvy měst či klubů

Reagovat
smazaný uživatel

jn třeba takový Kahramanmaraspor nebo toto je taky dobrý klub Afyonkarahisarspor

Reagovat
smazaný uživatel

to už je nějaká 5. turecká liga, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

myslím čtvrtá, nechce se mně to teď hledat, ale tuším, že čtvrtá

Reagovat
smazaný uživatel

jj taky si myslím. Neříkám, že řecká a turecká liga jsou špatné, ale přece jenom k tomu Polsku je to blíž a ta diskuze to potvrdila onehdá. Mimochodem jak to vypadalo herně ten zápas Lechu? Zase se to krylo se Slováckem. A Wisla v 91. minutě vsítí gol na 1 0 a to si ho eště Polonia dala sama

Reagovat
smazaný uživatel

No, Lech si hrál to svoje, aktivně a snažil se střílet co nejvíc

Reagovat
smazaný uživatel

ty možeš byt z fleku trenér, to je dokonalá analýza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

asi něco jak udílel Pepík Mazura na přípravném zápase: neztrať, podrž, vystřel. Kdybych byl trenér, tak bych obraně a záloze udělil pokyny neztrať a přihrej a útočníkům vystřel a dej gól

Reagovat
smazaný uživatel

tak víš co, já se učím od "expertů" kteří vždy mudrcují v těch fotbal studiích, Pavel Karoch jasně vede

Reagovat
smazaný uživatel

Pavlík Karoch je špička, to je fakt Josef "dejvids" Csaplár mu zdatně sekunduje ale

Reagovat
smazaný uživatel

a co teprv Jarda Hřebík se svejma čtvercema a šachovejma tahama ve stylu "hráč musí běžet ze sektoru H 6 do sektoru B 7, kde následně nacentruje do oblasti C 4, kam si naběhne záložník ze sektoru K 5 a následně vypálí z bodu E 2 "

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je masakr a dost mně to připomnělo toto http://www.youtube.com/watch?v=z5OyFzMsgN4&feature=related

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ahááá, tady bral Hřebík inspiraci

Reagovat
kubys

Tam není X

Reagovat
smazaný uživatel

Ekstraklasa, máš recht

Reagovat
kubys

Ono totiž u původních polských slov X není.

Reagovat
kubys

Nebo u původních, to jsem řekl pěknou blbost, každopádně je hodně málo využívané, snad jen v názvech, jinak to vždycky dělají tím svým přepisem "ks".

Reagovat
smazaný uživatel

třeba v názvech firem, které sídlí v Polsku, to tam to x používaj, ne?

Reagovat
kubys

Jak které, ale třeba některé noviny tam mají x.

Reagovat
smazaný uživatel

Aliev nema formu

Reagovat
smazaný uživatel

Alijev má neskutečnou střelu, je to takový ukrajinský Lampard. Tvůrce hry už tak dobrý není...

Reagovat
stas87

tka nehral on v dyname laveho zaloznika?

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna hral

Reagovat
smazaný uživatel

Alijev je paradni - ty jeho standardky sou lahudkovy

Reagovat
smazaný uživatel

Rubin 0:0 ...na tenhle vysledek se snad dalo vsadit ...letos trapnej mistr ligy zatim na hattrick nevypada. Ani herne ani vysledkove.

Reagovat
smazaný uživatel

Osm bodů ze čtyř zápasů je slušný vstup do soutěže. Co měli jako na těch oraništích v Kazani a Tomsku předvést? A bod ze hřiště Saturnu je dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Bod z Ramenskoje je dobrej? ... videl si jak Saturn hraje? ...a co sem cet (nekdy kdyztak kouknu na zaznam), tak Rubin s nima hral vyrovnane, to je dost zoufalej vykon na mistra ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Saturn není mužstvo, z jehož půdy by byla ostuda přivést bod, jejich výsledky jsou způsobeny řadou absencí, ale dneska hráli dobře. Bylo to vyrovnané utkání, Kazaň podle mě měla více šancí, škoda, že jim to tam nespadlo.

Navíc letos jim chybí dost hráčů, třeba dneska Gökdeniz, Sibaya, Rjazancev, Kalešin, Šaronov a jeho první náhradník Orechov.

Reagovat
smazaný uživatel

S absencema to je pravda, to je jediny co je jeste muze v mejch ocich zachranit

Reagovat
smazaný uživatel

A druha vec.... 3 goly za 4 zapasy? z toho 2 v jednom uvodnim zapase? to je mizerny

Reagovat
smazaný uživatel

Ale žádný inkasovaný gól. Kromě Saturnu hráli na samých oraništích, góly příjdou s kvalitnějším terénem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale s timhle se da ukopat treba naky paty misto jako treba Amkar, ale ne titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Však říkám, že góly přijdou, kvalita v ofenzívě je. S Permem se to vůbec nedá srovnávat, ten stál a padl na dobré obraně.

Reagovat
božský John

Amkar hadr

Reagovat
stas87

jj ale povedz to spanhelovi on ich stale vidi ako velkeho kandidata na titul

Reagovat
smazaný uživatel

A není snad?

Reagovat
stas87

je sice malo odohrate ale zo zapasov co sa zatial odohrali je vidiet kto ak na tom je a dobre je na tom z favoritov zenit loko aj ked prehralo na spartaku cska spartak rubin a dinamo tak to v sucasnosti je a ako pise kerzakov tak rubin ako majster hra zo saturnom vyrovnane tak to zufalost je ja kazan odhadujem na 3-4 miesto uvidime na konci

Reagovat
smazaný uživatel

Žádná zoufalost to není, Saturn hrál minulý rok výborný fotbal a kádr se mu vůbec nezměnil, jen letos měli absence, proti Rubinu se ale nahecovali a nepůsobili vůbec tak špatně jako proti Rostovu minulý týden.

Nejlepší fotbal zatím hraje Spartak Nalčik a jako favorita na titul je neprosazuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkrátka teď je brzo něco hodnotit, já bych s tímhle počkal na patnácté kolo. Ty vaše výkřiky o Kazani mi spíš přijdou jako přání, já se nedivím, trpět je už celé dva roky na trůnu.

Reagovat
Arbiter

pořad mezi ně patří...

Reagovat
fantomas

Spartaku, Spartaku.

Reagovat
smazaný uživatel

V Tomsku zadny velky prekvapeni.

Reagovat
smazaný uživatel

Doumbia dal letos ve 30 zápasech švýcarské ligy neskutečných 28 branek. Necid se má na co těšit.

Reagovat
smazaný uživatel

Neměla být reakce, ale budíž.

Reagovat
smazaný uživatel

už se těším, až bude na lavičce skuhrat

Reagovat
fantomas

Myšleno celkově na ten start.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžký los, bude to lepší. Měli Dinamo, Zenit, Lokomotiv a nepříjemný Tomsk venku.

Reagovat
fantomas

Jo no jo, to je fakt, z favoritů na titul už jen CSKA s Kazaní..

Reagovat
smazaný uživatel

Je debilni los, vsechny silny muzstva se ted vybijej mezi sebou, zatim to nic moc nerika ta tabulka.

Reagovat
smazaný uživatel

Říká doslova, že na Kavkaz si letos musíme dávat pozor.

Reagovat
smazaný uživatel

jebat čurki jebat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

První Suchého slabší utkání v Rusku, u druhého gólu se nechal úplně lehce obehrát.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Welliton se dnes stal nejlépe střílejícím legionářem v historii Spartaku, gólem proti Tomsku překonal Robsona. Na kontě má aktuálně 33 gólů.

Snad si udělá na čele náskok než odejde do nějakého evropského vekloklubu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

na Robsona si pamatuju velmi dobře, výbornej to šutér a jeden z prvních legionářů v RPL. Kde je mu konec?

Reagovat
fantomas

Už čtyři roky nehraje..

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro výhru Zenitu

Reagovat
smazaný uživatel

Pár zajímavostí ze čtvrtého kola:

Nalčané poprvé v Premier Lize dali v zápase pět branek.

Rubin drží neprůstřelnost už 659 minut. Naposledy jeho obranu překonal Jan Koller v dresu Samary ve 27. kole.

S každým kolem počet vstřelených branek narůstá, ve čtvrtém kole padlo branek nejvíce i přesto, že zápas CSKA proti Zenitu byl odložen. Průměr tohoto kola je 3.43.

Všech pět branek Spartaku v sezóně 2010 dali legionáři.

25 vítězství Těreku v Premier Lize

170 porážka Alanije v Premier Lize

450 bod Saturnu v Premier Lize

Do roku 2010 dal Djadjun v Premier Lize jen jeden gól, a to 27. října 2007 za Kazaň proti Kubani. V letošní sezóně už dal čtyři branky ve čtyřech zápasech.

Nejhorší start Křídel Sovětů v její historii. V roce 1992 prohráli první tři zápasy, ale ve čtvrtém kole porazili Zenit 1:0.

Záložník Lokomotivu Tarasov dal proti Dinamu gól už za třetí kluby v Premier Lize (předtím dal dva za FK Moskva a Tom Tomsk), zajímavostí je, že svoji premiérovou branku mezi elitou dal Lokomotivu.

Lokomotiv přerušil 3 zápasovou sérii nevýher v derby s Dinamem.

Kazaň už neprohrála deset zápasů v řadě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele