4. kolo
03.04.2010 14:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Anži Machačkala - Alania Vladikavkaz 2:0

Anži dokázála letos poprvé zvítězit, když díky gólům Andreje Strelcova a Jana Holendy porazila Alanii. Tu nejspíš čeká těžký boj o udržení.

Poslední vítězství v nejvyšší ruské soutěži si tým z Machačkaly připsal v posledním kole Premier Ligy v roce 2002. Ten rok však Anži sestoupila. Tehdy, díky gólu Gadžima Bamatova v Elistě, byl poražen Uralan.

Dnešní zápas v Machačkale mohl naznačit, kdo bude favoritem mezi nováčky v boji o udržení se v nejvyšší soutěži. Nehledě na ztrátu všech bodů proti CSKA, se sestava Anži nezměnila. Ale Vladimír Ševčuk musel hledat náhradu za diskvalifikovaného Kaita a zraněného Zuela. Premiéru v dresu Alanie si odbyl rumunský záložník George Florescu.

A právě Florescu se stál jakýmsi antihrdinou prvního poločasu, když při brejku Anži ve 24. minutě strčil v pokutovém území zezadu do Andreje Strelcova. Ten se stal i exekutorem penalty a proměnil vůbec první střelu na branku. Zároveň to byla jediná šance prvního poločasu. Kombinační fotbal se nedařilo prezentovat, přitom po gólu si hosté přivlastnili balón a byla to Alania, která diktovala tempo hry.

Po přestávce oba týmy sáhly ke střídání. Za domácí se na hřišti objevil Timonov, hosté poslali na hřiště Kuzněcova. Na pravé křídlo se přemístil Nizamutdinov. Vladikavkaz zvýšil tlak, tři centry Bazajeva vnesly neklid do obranných řad Anži, ale dagestánci se dokázali ubránit.

Ovšem první útok domácích v druhé polovině přinesl branku. Corajev protáhl míč po pravé straně přes půl hřiště a vystřelil. Da Costa nedokázal zastavit balón a Holenda jej v pádu dopravil do branky. Čtyřiadvacetiletý Čech tak vstřelil svůj první gól v Rusku.

Obdržený gól jako kdyby vypustil z Alanii vzduch. Machačkalský tým začal v klidu kontrolovat průběh hry. V 61. minutě mohl hlavou vstřelit gól Dmitrij Ivanov a hned po dvou minutách Alania poprvé doopravdy vystrašila Abajeva, který v posledním okamžiku vyškrábl míč zpod břevna po Bazajevově pokusu. Kapitán hostů za deset minut opět pokoušel štěstí, tentokrát Abajev sedmnáctimetrovou ránu chytil do rukou.

Konec zápasu se nesl ve znamení debutů. Ten první si odbyl útočník Anži Mahomed Mahomedov, který za Machačkalu hraje od svých patnácti let. Poprvé v Premier Lize si zahrál i Fin Rotenberg. Šanci vstřelit gól však už hosté neměli.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
goodbay

Holenda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele