Ruská Premier Liga - souhrn 7. kola

24.04.2010, 13:54, aktualizováno 26.04.2010, 18:53
Komentáře a souhrny
V pondělní dohrávce sedmého kola se proti sobě postavily Křídla Sovětů Samara a Amkar Perm a po remíze 1:1 tabulkou příliš nezamíchaly. Samara zůstává v pásmu sestupu, Perm je dvanáctý.

Křídla Sovětů Samara - Amkar Perm 1:1

26.04.2010 17:00

Góly: 9. Ruslan Adžindžal - 66. Mitar Novaković

Program sedmého kola Premier Ligy završila remíza 1:1 mezi domácími Křídly Sovětů a Amkarem Perm. Pro uralské mužstvo je to historicky první uhraný bod na stadionu Metallurg.

Na těžkém terénu v Samaře dělaly oběma týmům problémy základní fotbalové věci, jako přihrávka na metr nebo zpracování míče. První gól ale padl po pěkné akci, ve 20. minutě našel záložník Tkačjov kapitána Samary Adžindžala a ten přesto, že není velkého vzrůstu, předskočil obrovitého Bělorukova a rozradostnil domácí publikum.

Domácí byli o chlup lepším mužstvem, Perm prakticky za celý první poločas neohrozil branku Samary. V nadsázce byl nejaktivnější na straně uralského celku trenér Rašid Rachimov, který každou chvíli s nespokojeným výrazem cosi vytýkal svým svěřencům. Z letargie vytrhl nudící se publikum až ke konci poločasu dalekonosným přímým kopem obránce Samary Budylin, brankář Amkaru Narubin jej s námahou vytěsnil na roh.

Po změně stran Perm vyvíjel větší aktivitu dopředu, ale zdálo se, že dnešní výkon hostů nebude stačit ani na bod a pevná defenzíva Samary udrží čisté konto. V 66. minutě ale povedený trestný kop Pejeva našel hlavičku Novakoviče a Černohorec hlavou překonal Lobose. V dalších minutách diváci branku neviděli a oba týmy se rozešly po remíze 1:1, která vesměs odpovídá dění na hřišti.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Alanija Vladikavkaz 0:1

25.04.2010 18:45

Góly: 13. Ivan Stojanov

Souboj Rostova s Alanií Vladikavkaz se stal jediným nedělním zápasem 7. kola Premier ligy, ve kterém padla branka. Hostující Alanii stačila jedinná branka k překvapivému vítězství na hřišti FK Rostov.

Už ve 13. minutě vstřelil vedoucí gól Alanie bulharský záložník Ivan Stojanov. Na levém křídle se uvolnil Kuzněcov a odcentroval do pokutového území. Tam se nejlépe zorientoval Stojanov a otevřel skóre zápasu. O deset minut později mohl Stojanov přidat druhý gól hostí, ale tentokrát výborně zakročil brankář Amelčenko.

Gól Stojanova byl jedinou trefou zápasu a stačil Alanii k vítězství 1:0, které bylo zároveň první letošní výhrou na hřišti soupeře. Rostov se kromě ztráty všech tří bodů navíc musí vyrovnat se ztrátou záložníka Kalačova, který se těžce zranil ve 44. minutě a se zlomeninou nohy byl okamžitě převezen do nemocnice.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Anži Machačkala 0:0

25.04.2010 16:30

Góly: -

Rubin se ve třetím zápase za sebou s kavkazským soupeřem musel spokojit pouze s remízou, když nedokázal proměnit spoustu gólových šancí. Zároveň nechal vyniknout svého bývalého brankáře. To brankař Rubinu neměl v druhé půli vůbec žádnou práci.

Hosté ze začátku zápasu museli přivyknout na terén, jenž nebyl dobrý ani pro jeden tým. Ve 12. minutě si Anži vytvořila příležitost, po pasu Strelcova střílel Holenda. Naneštěstí pro hosty nad. Machačkala se snažila útočit po pravé straně, kde hráli fakticky hned tři hráči - kromě Strelcova ještě Şükürov a Agalarov.

Domácí se snažili o útok přes křídla, kde působili na střídačku Galiullin a Kasajev. Ovšem obrana Anži s vysokým Pekovičem fungovala perfektně. Bucharov si prakticky nesáhl na míč. Ke konci poločasu si navíc útočník poranil ruku a musel střídat.

Zatím se o zápis do střelecké listiny pokusil Kasajev, nutno dodat, že neúspěšně. Pak po centru Noboy pustil z rukou míč Revišvili, nikdo z hráčů Rubinu však nebyl poblíž, aby toto zaváhání potrestal. Několikrát z dálky střílel Anasaldi. Ještě ke konci první pětačtyřicetiminutovky zaútočili dvakrát hosté, ale ani jeden pokus nebyl nikterak nebezpečným.

Do druhé půle vyběhl namísto Sibayi na hřiště kreativní Bystrov. Možná i proto začali hrát domácí s větší iniciativou. V 50. minutě Kasajev pořádně prověřil Revišviliho a gólman hostů v této zkoušce obstál. Z hranice pokutového území dobře střílel Noboa, ale i tento pokus byl promarněn.

Aby trochu ulevil levé straně, stáhl Gadžijev Kébého a pustil na hřiště Mamajeva. Zanedlouho postihlo Rubin další neštěstí. Petr Bystrov začal kulhat a následně opustil hrací plochu. Berdyjev vypustil dvaadvacetiletého debutanta Nasimova. V 77. minutě chyboval Revišvili a vynikající šanci promarnil Navas, jenž ze tří metrů střílel mimo bránu. V následujícím útoku netrefil svatyni hostů Kasajev.

Ve druhé půli Anži na útok neměla ani pomýšlení, ale do konce utkání bylo ještě daleko. Revišvili odvrátil šanci Portnjagina, Kasajev netrefil míč. Machačkala se bránila, jak jen mohla. Rozhodčí nastavil 6 minut. A opět střílel Noboa pouze do rukou Revišviliho. Konečný nápor Anži ustala a má tak na kontě 8 bodů.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Těrek Groznyj 0:0

25.04.2010 14:15

Góly: -

Zenit na domácí půdě pouze remizoval s Těrekem a před vzájemným soubojem si nechal CSKA odskočit o dva body. Danny neproměnil penaltu a spoustu gólových šancí a Sergej Karasev neuznal dva góly na obou stranách, všechny kvůli ofsajdu.

Zápas začal v pomalém tempu, proto odpískaná penalta v 8. minutě byla překvapením i pro domácí. Danny se tlačil do branky a těsně před pokutový územím ho poslal na zem Ferreira. Karasev ovšem ukázal na penaltový puntík. Spravedlnost však zvítězila a Andrej Dikan chytil míč po lehké střele Portugalce.

Chycená penalta nabudila hosty z Grozného a Těrek začal přehrávat obranu Zenitu. Z dálky střílel Georgiev, nebezpečně pálili Arce a Lachijalov. Posledním pokusem v této sérií útoku se stala střela Lachijalova do tyče po rychlém protiútoku. Domácí pak dvakrát zkoušeli vyslat do útoku Keržakova, ale poprvé útočník nedostihl míč a podruhé spadl po souboji s Ferreirou bez cizího zavinění.

V 29. minutě už Keržakov gól vstřelil, ale z ofsajdového postavení. Pak měl dvě gólovky na kopačkách Danny, ani jednu šanci nedokázal zužitkovat. Následující nápor domácích přišel kolem 40. minuty, kdy zprvu do tyče střílel Rosina a poté Keržakov poslal balón podél brány. Do přestávky střídali oba kouči. Maurícia, jenž dostal žlutou kartu, Bajdačnyj nahradil Gvazavou. Zato Lazović musel ze hřiště kvůli zranění, místo něho vyběhl na trávník Bystrov.

Po přestávce začali hosté opět zostra. Nebezpečný projektil vyslal Asildarov, proto musel zasáhnout Malafejev. Dvakrát nepochodil Lachijalov a střela Bracomonteho našla připravenou náruč gólmana. Iniciativa sice byla na straně domácích, ale postrádala ostrost. Spalletti vypustil na pole Huzstiho, jenž vystřídal Rosinu a po centru Maďara střílel hlavou Križanac, ovšem Dikan vytáhl perfektní zákrok. Navíc se hráč Zenitu nacházel v ofsajdu.

Jelikož se domácí zaobírali útokem, nechali projít protiútok a Lachijalov překonal Malafejeva. Pískal se však ofsajd. Zenit se přibližoval k brance soupeře čím dál víc. V 74. minutě Dikan skvělým zákrokem zastavil střelu Širokova a nedovolil dorážet Keržakovovi. Pak se zranil Bystrov a na hřišti se objevil Zyrjanov. V nastaveném čase obdržel Dikan žlutou za zdržování, jenže Dikanovo zdržování splnilo účel a Zenit pouze remizoval.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Spartak Nalčik 0:0

25.04.2010 12:00

Góly: -

Moskevský Spartak hrál více než hodinu v přesile po červené kartě pro Romana Koncedalova, ovšem i přes početní výhodu nedokázal v Lužnikach vyhrát nad jmenovci z Nalčiku. Počet hráčů v sestavě se "vyrovnal" po závěrečném hvizdu, kdy dostal druhou žlutou kartu Alex za nedisciplinovanost.

V prvních minutách zápasu předváděly oba týmy vyrovnanou hru, ovšem bez nebezpečných situací. Krasnožanem bezchybně připravená obrana nedovolila nic útočícím Moskvanům. A do protiútoků se hostům pouštět také příliš nechtělo. Jenom nakopávali míče na Davida Siradzeho a Vladimíra Djadjuna. Výbuch emocí se uskutečnil v půlce prvního poločasu, když Welliton utíkal na Fredriksona a Roman Koncedalov útočníka nedovoleně zastavil. Záložník Nalčiku byl po zásluze potrestán červenou kartou a moskevský Spartak se ještě s větším úsilím pustil do okupace pokutového území hostů.

Avšak obrana Nalčiku se ještě víc upevnila. Proto střely na hostujícího brankaře letěly zpoza šestnáctky. Nebezpečnou, ale nepřesnou střelou se prezentoval Ibson. Perfektně střílel Ananidze, ovšem Fredrikson nezaváhal.

První poločas se završil bezgólovou remízou. Navíc se fotbalisté hostů jakoby zřekli veškerých pokusů o útok. Soslan Džanajev se v bráně nejspíš nudil. Druhá půle předzvěstovávala defenzivní hru Nalčiku a proto se domácí kouč Karpin rozhodl, že popožene své ovečky do ještě většího útočného snažení. Do hry poslal Ariho a stáhl Ibsona.

Šanci si však na začátku druhé půle vytvořil oslabený Nalčik. Džanajev po rohovém kopu špatně vyběhl a to mohlo vést ke gólu. Naštěstí svou chybu napravil a zároveň založil nebezpečnou akci, při které Welliton opět dostal příležitost jít samostatně na Fredriksona. Byl to teprve druhý roh Nalčiku. Ten první vedl ke stejné situaci a následnému vyloučení Koncedalova.

Tentokrát nikdo vyloučen nebyl. Ke své bráně se vrátil Valentin Filatov a za chvíli likvidoval šanci brazilského útočníka, když ho v rámci pravidel odstavil od balónu. Ke konci poločasu zkusil štěstí Sajenko, ale míč se otřel o břevno a odletěl mimo hřiště. Odpovědí byl útok Djadjuna, jenž při tom držel Marka Suchého za trenky a pak se rozplácl na zem. Rozhodčí v této situaci viděl provinění českého obránce. Po trestném kopu mohl dvakrát během několika sekund skórovat Siradze, ale první míč vytáhl na čáře Džanajev a druhý pokus trefil Sabitova.

Pak neproměnil příležitost po perfektním pasu od Sajenka Ari. Zabránil tomu skvělý zákrok Fredriksona. Gól nedal ani Ananidze, jenž dorážel střelu Sabitova. Moskevský Spartak se pokoušel o krásnou hru, což se mu dařilo, ale výsledky to žádné neneslo. Zápas tak skončil stejně jako poločas, bezbrankovou remízou. Takže po zápase zůstává tým z Nalčiku, jako jeden ze čtyř, v této sezóně neporažen.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Tom Tomsk 2:1

24.04.2010 16:30

Góly: 33. Denis Glušakov, 43. Oleksandr Alijev - 83. Sjarhej Karnilenka

Lokomotiv pod vedením Vladimira Maminova porazil Tom Tomsk 2:1 a posunul se na průběžné páté místo. O vítězství Loko rozhodli brankami záložníci Glušakov a Alijev. Sibiřané se zmohli pouze na snížení z kopačky Kornilenka.

Tomsk šel do utkání s bilancí sedmi neprohraných duelů na hřištích soupeřů v řadě. Obavy ze sibiřského protivníka ještě umocňovala absence trenéra Jurije Sjomina na lavičce kvůli kritice sudího Baskakova v derby proti CSKA. Na lavičku domácích usedla legenda klubu Vladimir Maminov.

Tomsk letos uhrál bod s Dinamem, Spartakem a Zenitem a za své letošní výkony je veřejností velmi chválen. Nebylo divu, že hosté vlétli do utkání sebevědomě a jen zázrakem Klimov neotevřel. Lokomotiv byl mírně lepším týmem a ve 33. minutě domácí stadion rozjásal Glušakov. Záložník Lokomotivu pronikl středem hřiště a z hranice šestnáctky střílel nechytatelně k tyči Parejkovy brány.

Důležitý uklidňující gól přidal Lokomotiv v závěru prvního poločasu. Syčjov vybojoval míč u branky Tomsku a předložil ho Alijevovi, Ukrajinec potvrdil úžasnou formu, vnikl do šestnáctky Sibiřanů a překonal brankáře Parejka. Pro posilu z Kyjeva to byla šestá branka v této sezóně.

Po změně stran se mohl vyznamenat Syčjov, po přihrávce Maicona byl úplně sám před brankářem Tomi, ale zakončení se mu nepovedlo a Parejko ho vychytal. Ani v další šanci Syčjov nevyzrál na Parejka. Zahrozili i hosté, mimo mířil útočník Dzjuba. Chvíli poté se místo Dzjuby dostal na hřiště Prudnikov a třetí útočník Maznov.

Zatímco Tomsk se pokoušel o zvrat a vládl nad míčem, hosté hráli na brejky, které však nedokázali dotáhnout do konce. Přestože Sibiřané se před brankou Lokomotivu vůbec neprosazovali, kontaktní branky se přeci jenom dočkali. Guilherme chyboval při souboji s Maznovem čehož využil Kornilenko a dával do prázdné svatyně. Krátce před koncem zraněného Brazilce Maicona nahradil Torbinskij a v nastaveném čase Maminov ušetřil půlminutku nasazením Traoreho.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - FK Saturn 1:0

24.04.2010 14:15

Góly: 72. Alexandru Epureanu

Dinamo díky gólu Alexandra Epureana zvítězilo nad Saturnem a po šesti zápasech se zase raduje ze tří bodů. Podmoskevský tým zatím nemá na svém kontě žádné vítězství a v pondělí se po zápase Křídel Sovětů a Amkaru může octnout v sestupové zóně.

Dinamovci přetrhli šňůru pěti domácích zápasů bez vítězství, která začala duelem z loňské sezóny proti Saturnu. Tehdy bílomodří zvítězili v Chimkách 1:0 a od té doby jako když utne. V poslední době dokonce sílily hlasy, že se má Dinamo stěhovat zpět do Moskvy na stadion Eduarda Strelcova.

Týmy se dlouho rozehrávaly. Rychlost hry byla pomalá. Jako první vystřelil na bránu Kokorin a pak se mezi neúspěšné střelce zařadili Angbwa a Česnauskis. Ale postupně na úkor pomalejších hostů přebíralo iniciativu Dinamo. Navíc se zranil Andrej Karjaka a po 15 minutách kulhavé chůze přenechal své místo na hřišti teprve sedmnáctiletému ofenzivnímu záložníkovi Mahmudovi.

Teprve kolem 30. minuty si domácí začali vytvářet nebezpečné šance. Neprosadil se Epureanu, jenž to zkoušel hlavičkou, příležitost propásl i Kokorin, kterému elegantně patičkou poslal pas Voronin. Pět minut nato Kokorin centroval, ovšem Česnauskis nenasměroval balón dostatečně dobře. Za to, že Dinamo neproměnilo své šance, mohlo tvrdě zaplatit. Dobrou šanci měl Jakubko, jenž v pádu dorážel střelu Ivanova, ale míč si našel rukavice připraveného Gabulova.

Hned po přestávce musel zachraňovat Kinský, který vyrazil efektní střelu Voronina z 18 metrů do vzdálenějšího rohu. Šance hostů byla stejně nebezpečnou. Jakubko dlouhou nohou po střele Bojarenceva předstihl Epureana a málem se trefil. Patnáct minut se hrálo ve vysokém tempu, ale takové tempo mimozemšťané neudrželi. Navíc Kobelev celkem brzy střídal. Na hřiště vyběhli Semšov a Dmitrij Kombarov, jenž hned vyslal nebezpečný pas na Samedova. Samedov však střílel pouze do Nachuševa. A po rohovém kopu Dinamo, díky snaze stoperů, vstřelilo gól. Fernández sklepl míč na Epureana a ten s pomocí teče proměnil.

Gordějev poprvé v sezóně zkusil hru na dva útočníky. K Jakubkovi se postavil Dmitrij Kiričenko. Zároveň domácí dohrávali v oslabení. Voronin dostál od Igora Jegorova dvě žluté karty během dvou minut. Avšak ani náznak ohroženi Gabulovovy brány se nekonal.

Více informací k zápasu

Sibir Novosibirsk - CSKA Moskva 1:4

24.04.2010 12:00

Góly: 74. Tomáš Čížek - 11. Sergej Ignaševič, 45. Guilherme, 54. Tomáš Necid, 73. Alan Dzagojev

CSKA se po vítězství rozdílem třídy nad finalistou Ruského poháru posunulo na první místo v tabulce. V třetím zápase za sebou vyniknul brazilský forvard v řadách Moskvanů Guilherme. Do brány Woicecha Kowalewského se trefili i Sergej Ignaševič, Tomáš Necid a Alan Dzagojev.

Sedmé kolo ruské Premier Ligy startovalo v sobotu v Novosibirsku, kde Sibir hostil CSKA. V této chvíli hlavní outsider soutěže šel do souboje s jedním z lídrů ligy s jediným úkolem - získat první vítězství v elitní soutěži. Vždyť hosté do Sibiru přijeli ve špatné náladě. Na cestě měli Moskvané dvě hodiny zpoždění. Navíc s týmem neodletěli zranění Vasilij Berezutskij a Kirill Nababkin.

To Sibir sice nikam cestovat nemusel, ovšem má za sebou středeční pohárový duel, jenž rozhodl, že Novosibiřané zasáhnou v příští sezóně do pohárové Evropy. Ale v prvních minutách žádná únava na svěřencích Igora Kriušenka nebyla znát. Domácí ostře útočili a zároveň stíhali návrat do obrany. Ovšem vlny útoků hosté s klidem odvraceli, takže Igor Akinfejev neměl moc práce. Jakmile začáteční nápor domácích opadl, útočné snažení CSKA se přetavilo v gól. Guilherme vybojoval roh, který rozehrával Dzagojev a Ignaševič hlavou dopravil míč za polského brankaře.

Sibir se ze všech sil vrhl do útoku, aby vyrovnal skóre. A opět se domácím podařilo vytvořit tlak. Ovšem stejně jako v prvních minutách, ani teď to nevedlo k úspěchu. Nebezpečné byly standardní situace v provedení Tomáše Čížka, dobře se uvolňoval Alexej Medveděv, dobrou střelu vyslal z ostrého úhlu Jevgenij Zinovjev. Avšak mnohem nebezpečněji vypadaly protiútoky hostů. Při jednom chyběla Mamajevovi přesnost v zakončení. Stejně tak Mamajev neproměnil v 35. minutě, kdy už překonal Kowalewského a začal pomalu slavit gól, ale míč před brankovou čárou zastavil kapitán Medveděv.

Odejít do šaten s minimálním rozdílem se domácím nakonec nepodařilo. V nastaveném čase první půle Guilherme po pasu Hondy bez potíží prostřelil brankaře. Brazilec tak vstřelil třetí gól ve třech posledních zápasech.

O osudu zápasu se rozhodlo na začátku druhé půle. Necid proměnil svou šanci po pasu Dzagojeva. Sibir se i přesto snažil o útok, pořád bezúspěšně. Dokonce i obránci CSKA začali chybovat, ale ani to domácím nepomohlo. A jak se říká: "Nedáš, dostaneš." Na druhé straně skóroval Alan Dzagojev, kterému se Necid odvděčil nahrávkou, načež Dzagojev vyslal tvrdou ránu do vzdálenějšího rohu brány.

Hned na to stadion Spartak explodoval v bouřlivých ovacích - Tomáš Čížek vyslal dalekonosnou střelu a vstřelil jedinou branku domácích. Ve zbylém čase se týmy snažily, ale ani jedna šance nevedla ke změně stavu. CSKA tak porazilo Sibir a před zápasem se Zenitem se vyhouplo na první místo, hned vedle Nalčiku, jenž má stejné skóre.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Spartak Nalčik743011:415
2.CSKA Moskva642011:414
3.Rubin Kazaň73405:113
4.Zenit Petrohrad63305:212
5.Těrek Groznyj72417:410
6.Lokomotiv Moskva731310:910
7.Spartak Moskva72417:610
8.FK Rostov73138:1110
9.Tom Tomsk72328:79
10.Dinamo Moskva72326:69
11.Anži Machačkala72238:78
12.Amkar Perm72236:68
13.Alanija Vladikavkaz72236:98
14.FK Saturn70433:64
15.Křídla Sovětů Samara71155:124
16.Sibir Novosibirsk70166:181

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (106)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Necid Čížek

Reagovat
smazaný uživatel

Čížek dneska nejlepší hráč Sibire.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska CSKA s přehledem, Sibir kousal jen do stavu 2:0. Domácí jsou v obraně dost jaloví, tohle už není druhá liga. Budíček.

Dzagojev nejlepší na hřišti, 1+2, dostává se do formy. Necid taky pěkně, 1+1.

Reagovat
smazaný uživatel

A Guilherme, jestli se nepletu, ma ted statistiku 3 zapasy 3 goly (a to mu jeste jeden regulerni neuznali) slusna statistika.

Reagovat
smazaný uživatel

Necid 395 minut, 2 góly

Guilherme 260, 3

Reagovat
smazaný uživatel

Takyze s uzdravenim jedinyho svyho konkurenta uz Necid pomalu ale jiste prichazi o misto v sestave, brazilec je urcite lepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Guilherme je frajer, provází ho bohužel zranění. Má v sobě úžasný potenciál, jen mu musí sloužit zdraví.

Snad si ho v Moskvě nechají, ale ta výkupní klauzule je vysoká a asi je to i zbytečné, když příjde Doumbia a možná Vágner...

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bohudík ne? neni to ode mě pěkný ale je mi uplně u pr*** nákej brazilec nebo kdo, hlavně aby náš skoro nejlepší útočník hrál a prosazoval se a třeba si vybojoval angažmá v lepší lize

Reagovat
smazaný uživatel

cype

Reagovat
smazaný uživatel

A nekomu je treba zase u pr* nejakej Necid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takovejch brazilců běhá pomalu stovky, ale kolik je kvalitních českých útočníků? a kdybys nefandil CSKA(nevím to jistě, možná jen nesledoval ruskou ligu) tak by ti byl taky u p*** ale necid bejt nemůže dokud je to čech a hraje v repre

Reagovat
smazaný uživatel

on je u řitě i Rudoarmějců a nejlepší Českej útočník rozhodně není, je jen přeceňovaný

Reagovat
smazaný uživatel

doslova nejlepší sem neřekl, a přecenovaný? v zápasech ligy mistrů byl jeden z nejlepších hráčů CSKA, ruskou ligu moc nesleduju, aspoň zápasy vůbec ne ale řek bych že Liga mistrů je kvalitnější než ruská nejvyšší soutěž, a tam byl hodně platnej pro tým

Reagovat
smazaný uživatel

Necidovi se poved zapas v Seville a zapas na Manchesteru United.... stejne tak v lize bylo par zapasu co se mu opravdu povedlo. A kdyby v tu dobu nebyl jedinej utocnik co melo CSKA k dispozici, tak by si pri forme Guilhermeho nezahral vubec

Reagovat
smazaný uživatel

Ja CSKA ani nahodou nefandim a Guilherme osobne je mi taky uplne ukradenej ....akorat komentujeme to, ze CSKA potrebuje kvalinejsi utocniky nez je Necid a v tuhle chvili nema na to aby hral zaklad.

Reagovat
herbage

Ale Necid zařídil historický postup CSKA do čtvrtfinále LM

Reagovat
smazaný uživatel

To mu neubiram-jak pisu nahore, zapas v Seville se mu opravdu poved. Ale z jednoho slavnyho golu nemuze zit nadosmrti

Reagovat
smazaný uživatel

těch zápasů kde zařídil goly a hrál dobře bylo letos víc

Reagovat
smazaný uživatel

Komentuje clovek, co pred chvili sam napsal ze ligu vubec nesleduje? .... a v LM to byly slovy DVA zapasy.

Reagovat
smazaný uživatel

tolik hráčů už bylo, že zařídilo něco historického

Reagovat
smazaný uživatel

Asi je pravda že ten Guilherme je kvalitnější ale necid na ruskou ligu v pohodě stačí a v Lize mistrů(tam sem Guilhermeho neviděl) je platnej hodně - možná víc než on

Reagovat
smazaný uživatel

Na Ruskou ligu mozna Necid staci, ale zatim ne v tak velkym klubu jako je CSKA.... v LM se mu povedly dva zapasy (na Seville a v Manchesteru) a ver, ze s Guilhermem by bylo CSKA jeste silnejsi. Nevim jak si prisel na to, ze by nebyl tak platnej - kdyz byl celou dobu zranenej

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, Guilherme se typologicky úplně hodí na hrot CSKA, Necid ne. Teď, když hráli spolu, tak se Necidovi dařilo a klapalo to, ale takhle jde hrát asi jenom proti slabším soupeřům jako je Sibir.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíme to jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Necid dal gol, hned je to v expreskách, na Stodůlkách už doufám započali s výstavbou jeho pomníku

Reagovat
erudovanyodbornik

Asi sis nevšiml ale kdykoliv dá český hráč gol v kvalitní lize tak je to v expreskach.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřeháněj.

Reagovat
Bakary3

A co Čížek, bude mít pomník ? Nepřeháněj to..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře on

Reagovat
smazaný uživatel

Van Gaal se nedávno vyjádřil k Timoščukovi, hodně ho chválil za přístup na trénincích a říkal, že je to super hráč, ale pro hráče jeho typu v Bayernu není místo... Co na to Petrohrad?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sem to cet, ze prej potrebujou ofenzivnejsi hrace a ne defenzivni jako je von... bylo by super kdyby se Tymoch vratil, ale do toho co ted hraje Spalletti se taky herne vubec nehodi

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi ho líto. Takhle to dopadá, když se přivede hráč před příchodem trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně,tak.Měl sakra smůlu

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ve druhy lize "necekane" po postupu ze treti ligy vede jasne Žemčužina Soči a jejich tlacenka pokracuje i reklamama v TV a podobne.... vsadim se ze do par let budou hrat v lize o evropsky pohary.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně? Podle mě půjdou dolů, nějaký silný kádr nemají, v Pervyj Divizion jsou našlapanější mančafty.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou prvni a jeste maj zapas k dobru - to je po 6. kolech pomerne jasny vedeni

Reagovat
smazaný uživatel

Oni tu Místní žemčužunu aj tlačí kvuli olympiádľ, myslím že postoupí i Ural, nebo také Kuban se vrátí, klidne se muze stát že uvidíme další sibirský klub Irtysh Omsk.

Reagovat
smazaný uživatel

Neeee....jenom Irtyš ne.... ale nastesti jejich postup je naprosto mimo realitu...

Reagovat
smazaný uživatel

to už by se rovnou mohla udělat Sibiřská liga

Reagovat
smazaný uživatel

Alijev už šestý gól, co by si bez něj Lokomotiv počal. Jako jeden z mála něco hraje. Syčjov je špatný a Odemwingie tragéd. Maicon se jeví slušně. V létě to chce přivést nějakého špičkového útočníka a někoho na kraj, jinak Železničáři nemají v boji o titul šanci.

A možná i gólmana, jak byl Guilherme loni dobrý, tak letos nic moc a často chybuje.

Reagovat
smazaný uživatel

takže Sibir bude hrát EL , takový souboj Sibir - Nacional by me pobavil

jinak sibir se už musi zvednout, dnes sem musel vsadit že Sibir dá gol za 1,66 to sem veril že daj..

Reagovat
smazaný uživatel

TOMSK

Reagovat
Paddy

zenit

Reagovat
smazaný uživatel

...Spalletti je borec, ale ten italskej fotbal moh nechat doma v italii

Zenit - Loko 1:0

Tomsk - Zenit 0:0

Amkar - Zenit 0:0

Zenit - Terek 0:0

...dat za 4 posledni zapasy JEDEN gol, to je teda mazec

Reagovat
smazaný uživatel

a to jeste ten jeden dal bystrov

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

A to ses smál Kazani.

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu, ze je to docela potupa spadnout na herni uroven Kazane..

Reagovat
stas87

tak som vahal aku jednotku mam dat ci zenit alebo kazan dal som kazan a vysledok aj tak rovnaky uz mi chbalo len atletico a to som mal neprehru atletica

Reagovat
Arne

Odkdy se hraje v RPL takhle pozdě?

Reagovat
smazaný uživatel

Rostov takhle hraje často.

Reagovat
Arne

A co je k tomu vede?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, na jihu je teplo, později se stmívá...

Reagovat
smazaný uživatel

Proste zvyk, co by melo bejt za duchaplny duvody? ....jak pise spanhel, je to zvyk hlavne z leta, kdy se pres den prakticky neda hrat v tom vedru.

Reagovat
Arne

Duchaplný důvody... To vedro to je. Nic není jen tak pro nic za nic, proto jsem se ptal.

Reagovat
smazaný uživatel

Lazovič do letní pauzy out, pro Petrohrad dost nepříjemné. Ale mnohem hůř je na tom Kazaň, těm fakt nezávidím. Dneska proti Machačkala se zranil Bucharov a Bystrov...

Podle football.ua chce Zenit koupit útočníka Dynama Kyjev Artjoma Milevského. Párkrát jsem ho

Dneska jsem viděl jen derby dvou Spartaků. Nalčik opět ukázal svoji sílu a přestože hrál od 25. minuty v deseti, uhrál v Moskvě bod. Domácí měli více ze hry a vytvořili si více šancí, ale celkově se mi jejich hra vůbec nelíbila. Karpin sedí jednou prdelí na dvou židlích a to by neměl. V zimě se nedostatečně posílilo a dopadlo to tak, že Spartak teď hraje bez křídel na což hodně doplácí Alex, který teď hraje nějakého tvůrce hry někde skoro u obránců...

Danny je úžasný, ale měl by zapracovat na koncovce. Už za Advocaata to v důležitých momentech několikrát neskutečně zazdil....

Reagovat
smazaný uživatel

K Milevskému. Nějak mi to vypadlo. Herně výborný útočník, co si dělal třeba z hráčů Kazaně, to bylo neskutečné. Není sice moc gólový, ale pro hru Petrohrad mu by měl podle mě dost velký užitek.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Zenit už má technické hráče, co dokáží vytvořit šance, oni spíš potřebujou zakončovatele

Reagovat
smazaný uživatel

Bucharov.

Reagovat
smazaný uživatel

ale toho tataři Zenitu asi nepustí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit hlavne potrebuje nejakej lepsi system nez ten s "Tottim" co hraje ted Spalletti..... Keržakov je zakoncovatel naprosto perfektni - jenze kdyz ve Spallettiho systemu hraje spis "tvurce" kterej na hrotu ma sbirat balony a delat prostor ostatnim, tak to je na prd .....mne se ten italskej styl vubec nelibi a docela bych chtel aby se to zmenilo.

Reagovat
smazaný uživatel

něco jako Koller, sklepávat míče a dávat do stran?

Reagovat
smazaný uživatel

Milevskij - Keržakov by byl super utok... tvorivej Milevskij a zakoncujici Keržakov. Jenze to by asi nesmel bejt na lavicce Luciano Ale treba s tim ital neco udela.

Reagovat
smazaný uživatel

a není to tak dávno, kdy si na toho Itala pěl "ódy na radost"

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se nemeni, Spalletti je borec a hroznej sympatak. Se vsim co dela sem spokojenej, akorat ten italskej zpusob hry se mi nelibi a doufam, ze s tim taky brzo neco udela.

Reagovat
smazaný uživatel

to se dřív ze Sibiře stane letní letovisko než že fantomas změní zaběhlý systém, na který je zvyklý

Reagovat
smazaný uživatel

Já věřím, že se to zvedne, mužstvo si na Spallettiho hru ještě zvyká. Postupem času by to mohlo klapat. Co jsem sledoval AS pod Spallettim, tak to byl výborný fotbal. Možná by to chtělo nějakého Itala do diskuse, který to sleduje podrobněji a přispěje nám svoji troškou.

Každopádně na některé ruské mančafty, jejich hra je založená na úporné defenzívě, by to změnu systému chtělo. Ale co má teď Spalletti dělat, moc alternativ v útoku nemá a myslím, že teď netrpělivě vyhlíží léto.

Reagovat
smazaný uživatel

a proč nevyužije juniorku? Dyť tam byl ten produktivní hroťák

Reagovat
smazaný uživatel

Byl, teď je bůhvíkde.

Reagovat
smazaný uživatel

amateři ve vedení Gazpromu. Se chovají jako vedení ACS před lety, kteří zcela ignorovali svoji juniorku

Reagovat
stas87

milevskyi ano jednoznacne ano aj prechod z ukrajinskej do ruskej by zvladol v pohode len neviem aka bude cena....ked som pisal ze by mohol ist do arsenalu tak sa mi vysmiali a on moze mozno skoncit v mojom oblubenom klube len tu cenu vidim na minimalne 10 mega a navyse ide o rusky klub tak neviem ci to nevytiahnu na 13-15

Reagovat
smazaný uživatel

Milevskyj na Arsenal a Premier League úplně v pohodě má. Myslím, že Dynamo nepůjde určitě pod 13 milionů eur.

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to i na Sport-Express, končí mu smlouva v létě 2010 a přestup do Petrohradu vypadá reálně. Cena kolem 10 miliónů a plat výrazně vyšší, než pobírá teď v Kyjevu (1 milion eur).

Reagovat
herbage

Sorry že rejpu, ale jestliže mu končí smlouva v létě 2010, tedy za 2 měsíce, proč je jeho cena 10 milionů eur? Jinak co jsem o něm slyšel, tak v Arsenalu by mi nevadil

Reagovat
smazaný uživatel

JJ to je samozřejmě blbost, 2011...

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhovory s Berdyjevem jsou tak neskutečně barvité...

Co je s Bucharovem?

- Zatím nevíme, víme jen, že dostal úder loktem

A co s Bystrovem?

-Staré zranění kolena.

Jste spokojen s hrou Portnjagina?

-Celkem ano

Trávník silně bránil ve hře?

- S Anži jsme měli stejné podmínky

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak byly rozhodne lepsi a barvitejsi - tohle je na nej docela košatá diskuse)))))

Reagovat
smazaný uživatel

Alanija šokovala, ale jsem za to rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt luxus tipovať túto ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Krome Alanie dneska zadny vyraznejsi prekvapeni - co se ti nelibi?

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Suchý s Jiránkem jsou kritizováni za to, že špatně zakládají útoky, počínají si nekonstruktivně.

Karpin: "Máme s tím problém. Vím, že Suchý zakládat útoky umí. Proto jsme ho i přivedli."

Reagovat
herbage

Tak alespoň že nezakládaj útoky soupeře

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
herbage

Mazák Ale v PL by na to neměl čas

Reagovat
smazaný uživatel

A co to ma spolecnyho se Suchym a Jirankem? ....navic je to akorat nakej pratelak, nic zajimavyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl být nový příspěvek.

Reagovat
herbage
Reagovat
smazaný uživatel

Milevskij mi Ibru hodně připomíná a taky dal podobný gól, bohužel ho teď nemůžu najít.

Reagovat
herbage

Já bych chtěl vidět Messiho jeden zápas v Holandské lize. Rekord Afonsa Alvése v počtu vstřelených gólů v jednom zápase by se asi třásl strachy

Reagovat
herbage

Pěkné Na svoji výšku je velmi obratný. Podobné průniky po brankové lajně mi připomínaj Aršavina nebo Iniestu, i když Iniesta je v tom asi největší král

Reagovat
smazaný uživatel

Je strašně silný s míčem u nohy, když jsem ho pozoroval proti Rubinu, tak jsem nevěřil vlastním očím, jak je tam motal na jednom metru.

Reagovat
herbage

V Zenitu by se mi líbil nebo by mohl jít do Bundesligy. Jen škoda, že by se tak Dynamko Kyjev prakticky během půlroku rozpado

Reagovat
smazaný uživatel

V Kyjevu je to teď pod Gazzajevem celé nějaké divné. Začalo to čtvrtým místem ve skupině Lm, v lize je to slabé, četl jsem o nějakých konfliktech mezi legionáři a domácími fotbalisty, spekuluje se o odvolání Gazzajeva - právě kvůli němu odešel Alijev...

Reagovat
herbage

Ale v lize ztácí na Šachťar jen jeden bod, tak zas tak špatně na tom být nemohou. Za Šachťar hrají Fernandinho, Jadson, Ilsinho, Douglas Costa, Willian, Alex Teixeira a Luiz Adriano. Jsem zvědavej, jestli někoho z nich prodaj či jestli udrží kádr a budou chtít prorazit příští rok v Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

Oproti podzimu jsou na tom dost hrozně, úplně promrhali náskok na čele a teď ztrácí tři body.

Šachtar je podle mě z ukrajinských a ruských klubů nejsilnější, jak hráčskou kvalitou, tak i zázemím. Docela se divím, že ještě pořádně neprorazili v Lize mistrů, ale je to jen otázkou času.

Kádr určitě udrží, odejde nanejvýš jedna hvězda. Tipuju Jadsona, kterého příští sezónu zastoupí Teixeira, který zatím paběrkuje.

Reagovat
stas87

100. pre utok kerzakov-milevskij

Reagovat
smazaný uživatel

by mě zajímalo kdy se v tom rusku naučí dávat goly

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Lev Nikolajevič Tolstoj

Reagovat
smazaný uživatel

Netrpělivě vyhlížím středu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele