7. kolo
24.04.2010 12:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Sibir Novosibirsk - CSKA Moskva 1:4

CSKA se po vítězství rozdílem třídy nad finalistou Ruského poháru posunulo na první místo v tabulce. V třetím zápase za sebou vyniknul brazilský forvard v řadách Moskvanů Guilherme. Do brány Woicecha Kowalewského se trefili i Sergej Ignaševič, Tomáš Necid a Alan Dzagojev.

Sedmé kolo ruské Premier Ligy startovalo v sobotu v Novosibirsku, kde Sibir hostil CSKA. V této chvíli hlavní outsider soutěže šel do souboje s jedním z lídrů ligy s jediným úkolem - získat první vítězství v elitní soutěži. Vždyť hosté do Sibiru přijeli ve špatné náladě. Na cestě měli Moskvané dvě hodiny zpoždění. Navíc s týmem neodletěli zranění Vasilij Berezutskij a Kirill Nababkin.

To Sibir sice nikam cestovat nemusel, ovšem má za sebou středeční pohárový duel, jenž rozhodl, že Novosibiřané zasáhnou v příští sezóně do pohárové Evropy. Ale v prvních minutách žádná únava na svěřencích Igora Kriušenka nebyla znát. Domácí ostře útočili a zároveň stíhali návrat do obrany. Ovšem vlny útoků hosté s klidem odvraceli, takže Igor Akinfejev neměl moc práce. Jakmile začáteční nápor domácích opadl, útočné snažení CSKA se přetavilo v gól. Guilherme vybojoval roh, který rozehrával Dzagojev a Ignaševič hlavou dopravil míč za polského brankaře.

Sibir se ze všech sil vrhl do útoku, aby vyrovnal skóre. A opět se domácím podařilo vytvořit tlak. Ovšem stejně jako v prvních minutách, ani teď to nevedlo k úspěchu. Nebezpečné byly standardní situace v provedení Tomáše Čížka, dobře se uvolňoval Alexej Medveděv, dobrou střelu vyslal z ostrého úhlu Jevgenij Zinovjev. Avšak mnohem nebezpečněji vypadaly protiútoky hostů. Při jednom chyběla Mamajevovi přesnost v zakončení. Stejně tak Mamajev neproměnil v 35. minutě, kdy už překonal Kowalewského a začal pomalu slavit gól, ale míč před brankovou čárou zastavil kapitán Medveděv.

Odejít do šaten s minimálním rozdílem se domácím nakonec nepodařilo. V nastaveném čase první půle Guilherme po pasu Hondy bez potíží prostřelil brankaře. Brazilec tak vstřelil třetí gól ve třech posledních zápasech.

O osudu zápasu se rozhodlo na začátku druhé půle. Necid proměnil svou šanci po pasu Dzagojeva. Sibir se i přesto snažil o útok, pořád bezúspěšně. Dokonce i obránci CSKA začali chybovat, ale ani to domácím nepomohlo. A jak se říká: "Nedáš, dostaneš." Na druhé straně skóroval Alan Dzagojev, kterému se Necid odvděčil nahrávkou, načež Dzagojev vyslal tvrdou ránu do vzdálenějšího rohu brány.

Hned na to stadion Spartak explodoval v bouřlivých ovacích - Tomáš Čížek vyslal dalekonosnou střelu a vstřelil jedinou branku domácích. Ve zbylém čase se týmy snažily, ale ani jedna šance nevedla ke změně stavu. CSKA tak porazilo Sibir a před zápasem se Zenitem se vyhouplo na první místo, hned vedle Nalčiku, jenž má stejné skóre.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele