S Bohemians trénuje Beran, v Ďolíčku by mohl hostovat ze Slavie

04.01.2022, 18:42
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (60)

Přidat komentář
Fakt

Matoušek 2.0

Reagovat
Mass

Do trojky s Hellebrandem.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Matoušek měl čísla úplně jinde než Beran s jedním gólem v kariéře

Reagovat
Kucka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
FCSL

Proč k těm dřevákům Slavie ho chce zkurvit asi, zatim se jim to daří. I když Beran si za to taky může sám, když se z ní hned mohl posrat

Reagovat
Lemond Laws

Máš to v Praze, v Ďolíčku teď už byl. Pro něj osobně úplně nejlepší varianta no.. Bohužel

Reagovat
Coutinho10

vytížení v Pardubicích nebylo úplně ideální, ikdyž něco tam odehrál, ale jednoznačně lepší možnost, že když už v Ďolíčku hrál, tak tam bude pokračovat a i z toho důvodu, že bydlí v Praze, tak nemusí dojíždět trénovat do jinýho města a je tu potenciál, že v Bohemce bude i víc hrát a víc se mu dařit, takže super

Reagovat
smazaný uživatel

Beranek v rouse klokanim

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Hráč tak maximalne pro týmy z ČFL.

Reagovat
Selänne

Reagovat
r.mrazik

matousek,hellebrand,takacs,beran...cinani ty mlady kluky slusne zabiji

Reagovat
Bakary3

No, Takacs nebyl vyjukanej mladicek, uz mel v lize dost odehrano a problem byl v tom, ze byl sklenenej jak Rosa snad.

Matousek taky kazdou chvili zranenej, ani v Liberci nijak nezari, na zacatku radsi sel hned pryc, nez se prat o misto ..

Beran a Hellebrand meli v lize nahrano hovno, vlastns jejich kluby je prodaly ideálbe, dokud kolem nich byl nejvetsi hype a ještě se neukazala jejich realna kvalita.

Nerekl bych, ze je zabiji slavie, pro me spíš otazka, jestli byl jejich vyber spravnej.

Treba jsem nechapal Takacse, to pro me neni hrac kvalitou na Slavii, ale byl za drobny, tak to asi zkusili.

Ale ti ostatní za drobny nebyli, to byla spis rozezranost.

Reagovat
r.mrazik

zabiji talenty...muzete si tomu rikat jak chcete,ale nekoho koupit,dat mu mega plat,nedat mu cuchnout a hned ho loupnout na hostovani...opravdu uzasna prace

Reagovat
Bakary3

Nerikam, ze od slavie super, ale tak nejak to vypadá, ze to bud takový talenti nejsou, nebo se zrovna nepredrou.

Reagovat
r.mrazik

a nebo kdyz je tech hracu tolik,tak je chyba mozna v tom,ze slavie zabiji talenty...

mozna i kvuli tomu tam ten Cvancara nechtel

Reagovat
smazaný uživatel

Čvančara tam nechtěl hlavně kvůli tomu jejich sestupu.

Reagovat
Bakary3

Tak jestli pocitas takacse, muzu oponovat treba zimou, ousouem, kuchtou, kolarem...

Nerikam, ze je to optimalni, ale kdyz vidim, jak trpis dokaze nějaký hrace vystrelit, tak si rikam, ze u nekterych je skoda, ze asi nemakaj vic.

Tim ale uplne neobhajuju jejich prestup politiku, jsou rozmazleny

Reagovat
Losinho

Když se neprosadí v Liberci, Opavě atd. na hostování, tak asi není moc co zabíjet.

Reagovat
r.mrazik

a ze do prestupu do slavie hrali v lize dost slusne hele

Reagovat
Black Jagir

To platí jen u Matouška. Když vypíchneš jedno oko, tak možná i u Berana, ale brát u něj půl rok mezi lavičkou a základem za slušný... Hellebranda koupili kvůli dvěma povedeným zápasům proti Plzni a Příbrami a hlavně protože ho chtěla Sparta, jenže u něj bylo jasný, že se svým stylem se do Slavie fakt nehodí.

Reagovat
r.mrazik

No vidíš, takže tom, že je Číňan koupil, tak.jim v kariéře nepomohl..však to píšeš i ty sám

Reagovat
Black Jagir

Spíš jsem reagoval na to, že podle tebe "v lize hráli dost slušně". To platí jen pro Matouška. Ale de facto máš samozřejmě pravdu.

Reagovat
r.mrazik

ok

Reagovat
Losinho

Hellebrand ve Slovácku skoro nehrál, Beran s Matouškem měli jeden dobrej půlrok. A Slavie jako taková má docela mladej kádr, skoro bez třicátníků.

Reagovat
r.mrazik

Viz níže..

Přestupem k Číňanům si ti kluci prostě nepomohli

Reagovat
soukup

a není to spíš tím, že prostě Slavia kupuje každého, kdo v česku kopne do míče? Kolik mají hráčů pod smlouvou? 40? Je jasný, že v takových počtech bude spousta "odpadu" co se neprosadí.

Reagovat
r.mrazik

Samozřejmě to je i tím.ale to nemění nic na tom, že tímhle Slavie pár talentů zabila.

Ti kluci dostanou Mega plat, přijdou do Slávie, přes Stancia a další si nekopnou, půlrok / rok nosí kužely a pak jdou na tři hostování do různých klubu

Ideální pro rozvoj hráče to fakt není...

Reagovat
Lemond Laws

Taky mě překvapilo, že ještě letos bral Pokorný od Slavie 750K v klidu za nic

Reagovat
ratusek

Počkej takovej jouda takovou raketu měsíčně?

Reagovat
Lemond Laws

Bohužel...

Reagovat
Losinho

Tak šel rovnou z Francie.

Reagovat
PlackaSKS

tolik neměl.

Reagovat
Lemond Laws

Měl

Reagovat
smazaný uživatel

Shořeli by i ve Spartě. Ve Spartě a Slavii je jiný tlak než na dědině provinčního týmu typu Liberce, Opavy, Budějovic, Teplic a dalších. Jinak ty částky byly pochopitelně neodpovídající, přemrštěné (Matoušek, Hellebrand, Beran), ale to je cena za to, že něco chci za každou cenu. Pokud ale projektuju svoje očekávání na hráče skrze cenu, tak nejsem nic jiného než nekompetentní idiot, co by si měl jít hrát s tabulkami a čísly a s lidmi by neměl vůbec nepracovat.

Reagovat
r.mrazik

Wtf...

I dána cena projektuje očekávání od hráče.

Kdyby očekávání neměli, tak za něj tolik neplatí

Možná je spíš někdo idiot, že je ta tolik teda kupuje...ale to nemění nic na tom, že přestupem si vůbec kariérně nepomohli.

Souček je jinak stále v kádru Sparty a snaží se s ním pracovat. Mincev třeba taky...takže bych Spartu do toho moc netahal.

Reagovat
smazaný uživatel

Cena hráče má v první řadě odrážet tvůj zájem, to, jak moc ho chceš, resp. na kolik si ho cení prodávající. Tím to má ale skončit. Pokud jsi manažer klubu, koupíš hráče za 40m a necháš všechno a všechny okolo vytvářet tlak na hráče na základě té cenovky, tak je to jen odraz tvé nekompetence a neschopnosti ochránit svoji investici. Nehledě na to, že někdo potřebuje na aklimatizaci 3 měsíce, jiný 3 roky. A podle toho se s hráči bohužel nepracuje.

V momentě, kdy projektuješ svoje očekávání do ceny, tak jsi tomu klukovi sám podrazil nohy ještě než stačil poprvé vyběhnout na trénink za tvůj klub. To je taky důvod, proč spousta těch kluků shoří. Oni na to mají fyzicky, mají na to talentem, ale nemají na to hlavou. A protože nejsi schopný pracovat s lidmi na úrovní psychologie, tak je odpálíš, protože pro tebe jsou jen položkou v účetnictví, jen dalším z mnoha hráčů, zaměstnanců, kteří ti mají pomoct jako "dělníci" dojít k zisku.

To si můžeš dovolit v momentě, kdy máš velké konkurenční prostředí a máš ohromnou základnu. To dělají v ruském hokeji. 90 % hráčů spálí, zničí je, u nich nejen psychicky, ale i fyzicky, a ti, co projdou sítem, tak uspěli. V českých podmínkách toho nikdy nedosáhneš. 10 milionů obyvatel je málo. Z toho máš kolik registrovaných fotbalistů? Cca 350k? To je sakra málo. Z toho ti zbytek niterný vzorek. Když si vypipláš jednoho hráče na úrovni Rosického nebo Hložka jednou za 10-15 let, tak to není nic extra. A pokud vychováš v průměru jednoho hráče z ročníku pro ligový fotbal, tak to je prostě málo. Pak nemáš to konkurenční prostředí a musíš shánět jinde, abys ho zvýšil. A protože všichni okolo vědí, že máš hodně peněz, tak tě donutí dát těch 30-40m za kluka, který zatím nic moc neodehrál nebo má sice odkopáno 30 zápasů za klub ze středu tabulky, má tam 10 gólů a 5 asistencí, ale nemá ani v nejmenším šajnu, že to, co zatím stačilo na prdelákov jako jsou Příbram, Teplice, Budějovice, tak na Spartě a Slavii fakt nestačí, tam musíš makat 3x tolik a rvát se o místo, protože na tvůj flek tam jste 2-3 stejně kvalitní a i lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Věříš, že Souček a Minčev mají na to, aby hráli pravidelně ligu za Spartu? Kdyby nešlo o Spartu, odsoudíš to úplně stejně jako Slavii. V Juventusu jsem si to v minulosti taky lakoval na růžovo. Ale vystřízlivěl jsem. Nevidím jediného hráče, kterého bych označil za talent, který je schopný to dotáhnout na úroveň pravidelného nastupování za první tým. A širší soupiska pro mě fakt není nastupování za první tým. A když si kluk odkope 5 zápasů (na minuty!) za půl roku, tak to nijak neukazuje na dobrou práci s mladými.

Sparta to nedělá o nic víc lépe než Slavia. Oba kluby mají velké rezervy v práci s mladými. Ale dělají si to samy. Nedostatečné konkurenční prostředí ve srovnání se špatným přístupem k hráčům a velkými očekávání na ně, ať už skrze to, že se o nich psaly vzletné články, vzešli z jejich akademií nebo přišly za relativně vysoké ceny. Tohle je ale velký problém českého prostředí.

Ale zase, je to jen názor. Určitě to nechci směřovat do nějaké pře. Jen to má víc souvislostí.

Reagovat
r.mrazik

kdyz uz za nekoho das 30 mega korun z pohledu sparty/slavie,tak cekas,ze bude hrat ten kluk za tvuj klub

kdyz da juve 40 mega euro za mladeho kluka,cekas to same

ta cena odrazi i talent a potencial toho hrace,takze ano,kdyz za nekoho das takove velke penize,tak od nej neco ocekavas a da se cekat,ze mu das prostor ukazat,proc jsi ho koupil (a ne,ze pulrok taha kuzele a pak tahne do prdele )

kdyz za nekoho das mega,tak to neresis

nikdo nohy nikomu nepodrazi...teda mozna ty kluby,kdyz tem klukum daji mega plat a pak jim nedaji minuty a cas...o cemz pisu z pohledu slavie

sparta to dela trochu lepe,protoze si nemuzou dovolit koupit nekoho za 30 mega,nechat ho na hostovani a pak ho vymenit za nekoho jineho...to delali drive,ale ted uz moc ne...i proto rikam,ze se souckem a minchevem se snazi nejak pracovat,kdyz uz za ne ty penize dali

Reagovat
smazaný uživatel

Asi je to rozdíl v přemýšlení. Je mi jedno, jestli hráč stál 5 nebo 50, šancí, času a prostoru by měli dostat oba stejně.

Projektování našich očekávání do druhých zabíjí jejich potenciál. To je důvod, proč selhávají sportovci ve svých výkonech, proč děti mnohdy nenaplní očekávání rodičů, proč se lidé rozvádí, rozchází. Nesejde na míře investovaného, ale o prostoru, který poskytneš a to se zachování respektování toho, že někdy to trvá delší jindy kratší dobu. Na vině je vždy ten, kdo vytvořil očekávání a ještě ho dál živil.

S platem souhlasím. Ohledně platové politiky musí fungovat zcela jasná hierarchie. Ve sportu jsem zastáncem nižších základů a výkonností bonusů odměřených s různými výkonnostními cíli. Základ má reflektovat to, co člověk dosud ve své branži dokázal a ne to, co dokázat může.

Reagovat
r.mrazik

tobe mozna to jedno je...ale klubu urcite ne

porad je to pro klub nejaka investice a drazsi investice se vice chrani

ocekavani mas vzdy u vseho,tomu se nikdy nevyhnes...a kdyz das za nekoho 40 mega euro,tak necekas,ze za pul roku toho hrace vymenis za jineho...pak jde i chyba extremne za klubem

je to proste profi sport,ne okresni kopani na zizen

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v klubu si neuvědomují, že si tím podřezávají větev. Starost o hráčovo psychické zdraví je tu na bodu mrazu, přitom pořád všichni říkají, jak to dělá tu 60, tam 70, jinde 80 % výkonu. Ale že by pro to fakticky něco udělali a reflektovali to, že tím, co dělají, přispívají k destrukci hráčova psychického zdraví, to ne.

A přehnaná očekávání jsou akcelerátorem. Pak ať si na svazech nestěžují, jak je tu úroveň fotbalu a hokeje ve srovnání se světovým měřítkem v háji. Ti kluci mají talent a dovednosti, ale neprodají to, protože na to mentálně nemají. Ve zdejších podmínkách a při aktuálním dění musíš ty kluky o to víc vzdělávat, zajistit jim co největší komfort v tom, aby by byli schopní v tom prostředí přežít. A pokud to neuděláš, tak si selhal. Nestačí jen vyhodit balík peněz na stůl a říct klukovi tady máš místo a makej, čekáme od tebe to, to, to a to. Takhle to vážně nefunguje a fungovat nemůže. Kopačky fakt nejsou žádní raketoví vědci. A obvykle rodiny, ze kterých vzejdou, se o to nikdy nestaraly. Ty do frajera nasypeš 50m euro a on se ten debil není schopný ani naučit jazyk, a je jedno, jestli je mu 20 nebo 30. To je pak těžký.

Pokud hráče za půl roku vyměníš, tak jsi debil, protože buď to podělal tvůj skauting, nebo lidé z týmu, kteří nedali klukovi pořádnou šanci, nebo mu nevytvořili prostředí, nepomohli mu adekvátně jeho potřebám. V klubu jsou tak či onak za hlupáky.

Reagovat
r.mrazik

no,a ten posledni odstavec je o tom,kdyz jsem psal,ze slavie zabiji talenty

jinak s psychickym treninkem souhlas a dost casto takovi lide v klubu funguji...ve sparte je tusim stale k dispozici marian jelinek, jestli se neco nezmenilo...takovy vita lavicka na to taky dost dal

a tedy...zas bych si nedelal iluze...dnesni hraci to maji v mnoha ohledem o mnoho snazsi,nez kluci,co hrali pred dvaceti lety...ten servis maji neskutecny

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Jelínek má hromadu klientů z jiných sportů, ten pro mě není řešením. Sám kolikrát říkal, že aby se mohl danému sportovci maximálně věnovat, tak jich může mít maximálně kolem 20, protože s nimi je průběžně v kontaktu. Hodně práce dělá třeba i Jan Mühlfeit.

Jenomže ti dnešní kluci jsou zase více náchylnější "na mentální bolístky", protože výchova je na život nepřipravila.

Reagovat
r.mrazik

jj,fakt nevim,jak to ted ve sparte primo funguje,ale ten jelinek tam tusim nejak figuruje...tipuji,ze nejspis jen na vyzadani

je to mozny, plus navic i ty velke penize dokazou s tim ditetem dost zacloumat

Reagovat
r.mrazik

a jak jsem psal...je to profi sport,takze kdyz vynalozis investici,tak neco ocekavas...

vsak je to stejny jako v praci...akorat tam je vyhoda,ze za tebe nikdo neplati,kdyz te chce pretahnout k sobe do firmy...

a tedy psychicky trenink tu taky moc nevedeme...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak záleží, v jaké firmě děláš. Lovci mozků, HR specialisté, atd. tu jsou, ne že ne. Ale u běžných profesích se s tím nesetkáš no.

Reagovat
r.mrazik

hm...je fakt,ze "zivotnich koučů" je taky celkem dost

Reagovat
Losinho

Ve Slavii takhle zůstal Zima, Ousou nebo Lingr. Je to kus od kusu.

Reagovat
r.mrazik

tak musis uznat,ze zadny tym nema vice dvacetimilionovych hracu po jinych klubech,nez slavie...

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
delfin

Pardubice hostujou v Dolicku. Takze vlastne prestup z kabiny Boheminas do kabiny Bohemians.

Reagovat
REPLIKATOR

Ten taky dopadl Ale může si za to sám, když se musel hned cpát do Slavie.

Reagovat
Lemond Laws

V jeho letech za ty prachy... Kdo by nešel.

Reagovat
lampas

No ještě štěstí, že k nám v létě nechtěl. Frýdek je mnohem lepší a talentovanější hráč.

Reagovat
dinss

Další špatnej přestup a přitom bohužel od docela nadějnýho kluka. Snad se jim na to Daněk vysere a přestoupí třeba rovnou ven.

Reagovat
smazaný uživatel

U Daňka bych si spíš tipnul, že dopadne jako většina hráčů v Olomouci. 2 mega eur za něj nikdo nedá a on tam zkysne do konce smlouvy a pak půjde zadarmo někam do Polska nebo Maďarska. Nebo do Plzně, jestli ještě bude tou dobou hrát 1. ligu.

Reagovat
GrimeBaller98

Hlavne ze chtel ze Slovanu utikat. Sasek

Reagovat
PH8

No co si budeme povídat. Jak se objeví někdo, kdo má potenciál přerůst ligu, tak ho koupíme a často domrdáme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele