S kariérou se rozloučila argentinská ikona Basileje Delgado

03.08.2017, 12:52
Aktuality
Argentinský záložník Matías Delgado letos v únoru prodlužoval kontrakt v Basileji, za kterou i naskočil do prvního kola letošní sezony, v poslední červencový den se však překvapivě rozhodl dát aktivní kariéře vale. Kopačky na hřebík věší ve věku 34 let...

Produktivní středopolař v Basileji strávil celkem sedm vydařených s dlouhou přestávkou mezi rokem 2006, kdy ve Švýcarsku završil svou nejplodnější sezonu o 18 ligových zářezech, a rokem 2013, kdy se vrátil z Blízkého východu.

Matías Delgado, který v Basileji oblékal dres s číslem 10, aktuálně platí za šestinásobného švýcarského šampiona i vítěze ankety pro nejlepšího fotbalistu roku v zemi (2006). Od roku 2015 v Basileji působil také coby kapitán a teprve loni v prosinci si odbyl jubilejní 250. soutěžní start za FCB.

Rozhodnutí ukončit kariéru bývalý záložník Besiktase se slzami v očích oznámil na speciální tiskové konferenci, kterou hlasitým skandováním narušila skupina fanoušků Basileje. Za mnohé skvělé výkony potom Delgadovi na twitteru děkoval také legendární švýcarský tenista Roger Federer.

Autor: Tomáš Daníček / fcb.ch

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Takze Suchy kapitan a Vaclos zastuoce?

Reagovat
miguel bain

Výborný hráč, by strčil všechny Mavuby a Ben Chaimy do kapsy, kdyby k nám (do Česka) zavítal. Ve věku 34 let končit se slzou u oka navíc po odstartování sezony do které nastoupil...kdo ví co za tím je...každopádně Basilej tímhle přichází o hodně a jsem zvědav kým ho nahradí.

Reagovat
rezba

velké překvapení

Reagovat
LeonardoUžoa

Legenda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele