Šachtar Doněck má jasno, Ligu mistrů bude hrát v Hamburku

18.08.2023, 19:02
Aktuality

Šachtar Doněck bude hrát svá domácí utkání v této sezoně Ligy mistrů v Hamburku. V minulém ročníku měli ukrajinští šampioni kvůli ruské invazi azyl ve Varšavě na stadionu Legie.

"Ze všeho nejdříve bychom chtěli poděkovat Varšavě a polskému lidu za podporu během zápasů v evropských pohárech," uvedl v dnešním tiskovém prohlášení obchodní ředitel Šachtaru Dmytro Kyrylenko. "Jsme si jistí, že zápasy na Volksparkstadionu se budou odehrávat na nejvyšší úrovni, jak díky domácím fanouškům, tak díky tisícům Ukrajinců dočasně žijícím v Německu a dalších evropských zemích," dodal.

Šachtar odehrál na třicetitisícovém stadionu Legie duely Ligy mistrů s Realem Madrid, Lipskem a Celticem a poté dva zápasy Evropské ligy proti Rennes a Feyenoordu.

Volksparkstadion v Hamburku, jenž je domovem tradičního, ale nyní druholigového HSV, má kapacitu více než 50 tisíc míst. Příští léto bude také hostit zápasy mistrovství Evropy.

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Naposledy se tam hrála LM na podzim 2006.

Reagovat
Rudnevs

Časom tam bude hrať snáď aj HSV.

Ešte že nie som investor ani iný človek z klubu a môžem si dovoliť niečo takéto povedať bez toho, aby klub postihla instantná karma.

Reagovat
Mönchengladbach

I já bych si přál Hambáč se Šalketem a FCK v LM, ale v této dekádě je to imho v podstatě vyloučené. Byť teoreticky tam samozřejmě mohou všichni tři být už napřesrok.

Btw ten výběr oblíbených - to máš takovou fanouškovskou smůlu, nebo rád podporuješ "padlé hvězdy" v návratu na nebe? Já jen jestli ti tam tedy brzy nepřibude i Gladbášek...

Reagovat
Rudnevs

Sčasti smola, sčasti masochizmus… mne boli tie kluby sympatické tak nejak vždy, ale keď sa dostali do zlej situácie, tak som to začal akoby viac sledovať a prežívať.

Gladbach mám rád vlastne taktiež, sympatický klub, Schalke s nimi má pomerne dobré vzťahy (aj keď na tieto veci ako rivality, priatelstvá atď. sa ja väčšinou moc nehrám, iba keď sa mi to hodí). Navyše má pre mňa ten klub taký trošku klasický retro štýl, vždy si vybavím starý Bökelberg a pesničku z reklamy na Diebels, ktorá vám hrávala po góloch. Gladbach rozhodne aj v tejto sezóne budem sledovať, už len preto, že Robin Hack patrí medzi mojich obľúbencov. Inak, nakúpili ste napokon celkom dobre, na post trénera máte kvalitu. Na poháre to asi nebude, nakoľko tie straty budú ťažké, ale zostup by z toho hádam byť nemal.

Reagovat
Mönchengladbach

O to větší radost člověk má, když se zadaří. Já začal Gladbášku fandit, když byl beznadějně poslední a na sestup. Favreho jarní jízda přinesla celkem šokující záchranu a pak přišla i Liga mistrů. Vlastně takový miniLeicester, kdy se záchranářská forma přenese dál a jede se na vítězné vlně.

Takže chápu a cením.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Kucka

V té době jsem je taky začal trochu víc sledovat, Arango byl dělo.

Reagovat
Müllered

Pamatuji HSV v LM a skvělé utkání proti Juve.

Reagovat
Kily

tohle?

https://www.eurofotbal.cz/liga-mistru/2000-2001/reportaz/hamburger-sv-juventus-fc-179339/

jen jsem měl za to, že Yeboah tehdy nastřílel hattrick a on dal jen jeden mizerný gól

Reagovat
Rudnevs

Hans Jörg Butt najväčší kanonier

Reagovat
Kily

v souvislosti s ním se mi vedle penalt jako první vždycky vybaví tohle:

https://www.youtube.com/watch?v=5sAhzBAWCNE

Reagovat
Rudnevs

Bez pozretia si tipnem, je tam Hanke vo Veltins Arene a jeho gól z polky?

Reagovat
Kily

Reagovat
Kucka

Reagovat
Müllered

Jo tenhle, druhý poločas byl ze strany HSV proti tak silnému Juve neskutečný, škoda že to nedotáhli.

Reagovat
Mönchengladbach

Na Juventusu vyhráli 1:3, bohužel ostatní zápasy nevyšly. Ale ve skupině skončili třetí před posledním Juventusem.

Reagovat
Kucka

Juve hodně našlapaný tým, jenom teda o hráči Fabián O'Neill slyším prvně.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Hamburgeru asi budou muset zaplatit. Kdyby napsali jednomu nejmenovanému člověku, tak mohla bejt LM u nás a zdarma

Reagovat
RickNash

když voni by tu ligu mistrů myslim rádi hráli na trávě

Reagovat
Jindra737

Naprosto v poradku "Druholigový německý celek se kompletně postará o organizaci a na oplátku dostane podíl ze zisku ukrajinského klubu" ..

Kdyby to bylo v CR, tak by SACHTAR mel ZDARMA : pronajmuti stadionu, ubytovani + strava, doprava na stadion, treninkove zarizeni vcetne wellnes casti + prazske prostit*** MASERKY, zajistena doprava na zapasy pro vsechny ukrajinske fanousky pobyvajici v CR, veskera odborna lekarska pece pro fotbalisty, vladni special na venkovni zapasy, ..... cirka by to CR vyslo na 50 miliard , kazdopadne je potraba vyslat jasny signal, ze na to mame ....a pokud ne, tak on to nekdo zaplati

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
DidusIneptus

Rusové, nejdříve si udělejte pořádek ve svý zemi, pak se zabyvejte sportem!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele