Schweinsteiger volá po změnách v Bayernu, jen nový trenér stačit nebude

26.03., 16:11
Aktuality
Bastian Schweinsteiger (© AFP)

Mistr světa s Německem z roku 2014 Bastian Schweinsteiger (39) se strachuje o svůj bývalý klub Bayern Mnichov. "Jen trenérská výměna teď nestačí," řekla bývalá opora mužstva pro televizní stanici ARD. "Klub musí každopádně změnit také způsob sestavování kádru," dodal muž, který ukončil kariéru před pěti lety.

Největší změny by dle Schweinsteigera měl nový sportovní ředitel Max Eberle provést ve středu hřiště a na obou křídlech. "Tam by doplnění bylo rozhodně vhodné," řekl bývalý hráč týmů Manchester United či Chicago Fire. A to i přesto, že devatenáctiletý Aleksandar Pavlovič pomalu roste ve velmi dobrého hráče.

Podle rodáka z Klobermooru by mohl být nápomocen také Joshua Kimmich, a to v případě, že by v budoucnu pravidelně nastupoval na pozici pravého obránce, jak to v poslední době dělal v národním týmu.

"Myslím, že v Bayernu by byli určitě rádi, kdyby jim řekl, že na této pozici hodlá příštích několik let nastupovat," řekl Schweinsteiger. "Má všechny atributy ke hře na světové úrovni," dodal.

Schweinsteiger a Kimmich spolu hráli v národním týmu.Schweinsteiger a Kimmich spolu hráli v národním týmu. (@ AFP)

Na konci sezony skončí v týmu trenér Thomas Tuchel a také tady by si bývalá opora mužstva přála vidět zvučné jméno. "Samozřejmě by bylo hezké, kdyby se tu znovu objevil trenér jako Pep Guardiola nebo Jupp Heynckes,", řekl Schweinsteiger. "Někdo, kdo přinese stabilitu do příštích let a zároveň bude dbát na hodnoty, které si Bayern drží."

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / SID

Komentáře (8)

Přidat komentář
Kryptos_

Nevěřím, že Kimmich není jeho sny

Reagovat
Kryptos_

syn*

Reagovat
Rudnevs

Vsak sa vobec nepodobaju. Kimmich ma take jemne chlapcenske crty ako z boybandu, ten bude este v 50 vyzeral na 30. Naopak Basti uz v 30 vyzeral na 50.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Freedo

Ty seš jasnej

Reagovat
Csaplárova past

Ten Heynckes by je tam vsechny srovnal

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele