Scolari: Arménie? Nebezpečný soupeř

16.11.2007, 19:00
Aktuality
Luis Felipe Scolari je se svými svěřenci sice blízko postupu na EURO 2008, nicméně při každé zmínce o úspěšné kvalifikaci ťuká do stolu a stále nechce nic zakřiknout. Proto také varuje před nebezpečnými Armény.

"Z toho, co jsem viděl, hrála Arménie opravdu dobře. Doma prohrála jen s Belgií. Jinak jsou pokaždé proti větším týmům hodně motivovaní. Musíme utkání kontrolovat. Nesmíme odpočívat. Chceme hrát technicky a naše protivníky uběhat," prozradil portugalský kouč.

"Žádný tlak na nás vyvíjen není, protože pak hrajeme ještě jeden zápas, ale pokud chceme jít do závěrečného utkání s klidem, musíme Arménii porazit."

Portugalsko se ale bude muset obejít bez čtyř zraněných hráčů – Carvalha, Miguela, Ferreiry a Deka. Na pozici ofenzivního záložníka tak pravděpodobně začne Simao. "Na tomto místě hrával v Benfice," vzpomíná Scolari. "Je to celkem logická náhrada za Deka. Také máme dost problémů v obraně, ale naštěstí můžeme počítat s Pepem, který bude na sto procent připravený."

V útoku začne Nuno Gomes, který doufá, že se proti Arménii střelecky prosadí. Pokud se mu to podaří a Portugalsko nakonec postoupí, bude to dle Scolariho slov úžasné. "Ale ještě tam nejsme. Musíme se soustředit na nadcházející dva zápasy," zdvihl prst.

Autor: Pavel Janega / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no arménii zemřel Poterfield (trenér) a bez něho to bude moc těžké proti Portugalsku uspět, ale arménci proti silným soupeřům umí

Reagovat
Arne

kdy zemřel ten Poterfield? já jsem myslel, že trenéra odvolali, nějakýho Jonese, je to tady v aktualitách...

Reagovat
rufus

Jones byl odvolanej teď před závěrem kvalifikace. Poterfield byl jeho předchůdce, který přestal Arménii trénovat v létě kvůli rakovině a zemřel v září.

Reagovat
Arne

jj, teď jsem to čet na teletextu

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari má strach z Arménie to je síla

Reagovat
smazaný uživatel

No to víš, jak říká Bruckner: ve fotbale už není malých soupeřů. Asi se podle Scolariho a Brucknera brzy dočkáme ME, kde bude hrát Arménie proti San Marinu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele