Serie A - preview 11. kola: Sassuolo cestuje do Turína

03.11.2023, 08:28, aktualizováno 06.11.2023, 08:48
Previews
Antonio Sanabria (© AFP)

Turín FC čeká duel se Sassuolem a druhou výhrou v řadě si může upevnit pozici ve středu tabulky. Empoli se pokusí udělat krok ze sestupového pásma na půdě Frosinone...

Frosinone Calcio - Empoli FC

pondělí 18:30

Ve druhé polovině tabulky na sebe v rámci italské Serie A narazí Frosinone a Empoli. Domácí v týdnu oslavili postup do dalšího kola Coppa Italia a dobrou náladu chtějí přenést i do ligové soutěže. Frosinone je v tabulce dvanácté, kdežto Empoli až osmnácté.

Frosinone se po dvou ligových porážkách v řadě oklepalo a v poháru přešlo přes FC Turín. Postup na půdě Granaty vybojovalo až v prodloužení brankou Reiniera. Každopádně trenér Di Francesco byl spokojen s tím, jak jeho mužstvo zareagovalo na předchozí nezdar s Cagliari. Ne, že by byla porážka 3:4 na Sardinii sama o sobě ostudou, ovšem Frosinone vedlo ještě dvacet minut před koncem o tři góly! Málo vídaný kolaps se tedy alespoň v Coppa Italia podařilo odčinit a výhra by se Kanárkům hodila i proti Empoli.

Hostům se minulé kolo nepovedlo a doma prohráli s favorizovanou Atalantou 0:3. Nepodařilo se tak navázat na předchozí výhru v toskánském derby proti Fiorentině. Azzurri tak zůstávají v sestupovém pásmu a na sedmnáctý Hellas ztrácejí jeden bod.

Na prvoligové scéně se tyto celky nepotkaly od roku 2019. Jejich poslední vzájemný zápas proběhl před dvěma lety a Empoli doma Frosinone porazilo 3:1.

Na každé straně schází tři hráči. Pokud jde o domácí, těm v pondělí nepomohou Kalaj, Harroui a Gelli. Empoli zase musí oželet služby Pezzelly, Destra a potrestaného Maleha.

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Oyono, Okoli, Romagnoli, Marchizza - Mazzitelli, Barrenechea - Reinier, Soulé, Cheddira - Baez

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Berisha - Ebuehi, Ismajli, Luperto, Cacace - Marin, Grassi, Fazzini - Baldanzi, Capuzo - Cancellieri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.46 - 3.40

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Turín FC - US Sassuolo

pondělí 20:45

V pondělní dohrávce na sebe narazí FC Turín a Sassuolo. Oba celky patří mezi hodně nevyzpytatelná mužstva, kterým se aktuálně příliš nedaří. Svědčí o tom aktuální postavení až ve druhé polovině tabulky.

Turín před týdnem konečně vyhrál a na Via del Mare v Lecce urval nejtěsnější vítězství. Býci na něj čekali od 18. září, kdy porazili Salernitanu. Nicméně větší vítěznou sérii nezaložili, protože hned v týdnu vypadli z italského poháru, když v prodloužení nestačili na Frosinone. To vše, před vlastními diváky.

Na rozdíl od Býků bylo Sassuolo v Coppa Italia úspěšnější a postup do dalšího kola si zajistilo až v penaltovém rozstřelu proti Spezii. O nějakém přesvědčivém výkonu však nemůže být řeč. Sassuolo se od nečekané výhry na půdě Interu trápí a v tabulce se "zasekalo" ve druhé polovině, rozpačitý výkon byl vidět i v pohárů, ale tam to Dionisiho hoši se štěstím zvládli.

Sassuolo potřebuje zabrat, přeci jenom chce hrát v horní desítce a v této sezoně už ukázalo svojí kvalitu. Připomeňme, že vedle Interu obralo o body i druhý tým průběžné tabulky Juventus, ale souboje s papírově slabšími celky se mu nedaří zvládat.

V pondělí se na Stadio Olimpico v Turíně očekává vyrovnané utkání. Už předchozí vzájemné duely, pokud neskončily remízou, byly velmi těsné. Loni Neroverdi v Turíně vyhráli, takže jim mají domácí co oplácet.

Ani jedna strana nebude kompletní a Turínu bude krom některých hráčů chybět i potrestaný trenér Ivan Jurić. Na lavičce ho nahradí asistent Paro. Z hráčů pak nenastoupí Djidji, Soppy a Schuurs. Co se týče Sassuola, tomu nepomohou Álvarez, Obiang a Henrique.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Zima, Buongiorno, Rodríguez - Bellanova, Tameze, Ricci Linetty, Lazaro - Sanabria, Zapata

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Erlić, Ferrari, Vina - Boloca, Thprstvedt, Berardi - Bajrami, Laurienté, Pinamonti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.38 - 3.47

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Hellas Verona - AC Monza Brianza

neděle 12:30

Hellasu se v tomto roce dlouhodobě nedaří a potřeboval by se odpíchnout ode dna. Doufá proto, že se mu povede navázat na lepší časy v duelu s Monzou, s níž si velmi často umí poradit. Monza už ale dávno nepůsobí jako nerozkoukaný nováček.

Pokud má Hellas dlouhodobě nějaké soupeře v oblíbených týmech, tak jedním z nich bude určitě Monza. Dokázal nad ní totiž vyhrát v šesti z posledních osmi vzájemných duelů. Momentálně se na tyhle vzpomínky asi moc rád upíná, protože současná situace není zrovna lichotivá. Nedlí sice na úplném chvostu, patří mu 16. místo, jenže od sestupových pozic ho dělí jen jediný bod.

Naštěstí pro mužstvo z Verony je tu role zdravotníků a tam si domácí vedou lépe. Nemají v tuto chvíli ani jednu absenci. Monza naopak postrádá Alejandra Gómeze kvůli jeho dopingové aféře a také zraněné trio Izzo, Caprari a Bettella.

Monza do minulého ročníku (svého historicky prvního mezi italskou elitou) vtrhla ve velkém stylu a do desátého místa chce skončit v tom současném. Zatím se to svěřencům trenéra Palladina daří, jsou právě desátí a povedlo se jim dostat jen devět branek, což značí pátou nejlepší obranu ligy.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Magnani, Hien, Dawidowicz - Faraoni, Folorunsho, Hongla, Lazović - Ngonge, Duda - Djurić

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - A. Carboni, Pablo Mar, Caldirola - Ciurria, Pessina, Gagliardini, Kyriakopoulos - Colpani, Vignato - Colombo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.17 - 3.18 - 2.52

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Janov CFC

neděle 15:00

Až v 10. kole se dočkali prvního vítězství v sezoně fotbalisté Cagliari a navíc na to úspěšně navázali i v Coppa Italia. Do třetice chtějí být vítězní v nedělním zápase proti dalšímu nováčkovi. FC Janov si v uplynulém týdnu vedl stejně.

Claudio Ranieri se po návratu do Serie A konečně dočkal a s Cagliari dosáhl na tříbodové vítězství po fantastickém obratu v zápase s Frosinone. V něm Sardiňané prohrávali už 0:3, ale díky strhující dvacetiminutovce výsledek otočili. Heroické vítězství navíc nováčka nakoplo i v italském poháru, kde postoupilo do třetího kola přes Udinese.

Domácí fanoušci teď věří, že obrat a výhra v poháru pomohou nastartovat pozitivní sérii výsledků a že se Cagliari dostane ze sestupového pásma. V neděli ostrované přivítají FC Janov, se kterým loni bojovali v nižší soutěži. Jejich vzájemné souboje určitě stojí za připomenutí, protože oba skončili výsledkem 0:0.

Janov vstoupil do nejvyšší soutěže přeci jen lépe a pod Albertem Gilardinem už vybojoval jedenáct bodů. Naposledy udolal Salernitanu 1:0 a rovněž postoupil do dalšího kola Coppa Italia.

Ani jeden tým není v tuto chvíli kompletní. Na marodce Sardiňanů zůstávají Aresti, Rog, Capradossi, Nandez a Di Prado. Pro hosty je zase velkou ztrátou absence útočníka Reteguiho. Alberto Gilardino už potvrdil, že zřejmě nestihne ani reprezentační sraz. Vedle Reteguiho schází i Messias, Jagiello a Bani.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Goldaniga, Dossena, Augello - Makoumbou, Prati, Deiola - Mancosu - Pavoletti, Luvumbo

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martínez - Sabelli, Dragusin, Vasquez - De Winter, Frendrup, Badelj, Malinovskyi, Haps - Ekuban, Gudmundsson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 2.98 - 3.02

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AS Řím - US Lecce

neděle 18:00

Římané mají za sebou nelichotivé představení minulého kola na San Siru, které budou chtít herně i výsledkově odčinit na vlastní půdě. Do Věčného města se v neděli navečer přijede podívat další tým s přezdívkou Giallorossi, tedy Lecce.

A s ním má AS Řím skvělé zkušenosti. "Vlci" z hlavního města totiž vyhráli 82% všech duelů hraných s Lecce v prostorách Stadio Olimpico. Celkově se zde Lecce ukázalo v sedmnácti utkáních, přičemž vítězství se na stranu domácích přiklonilo ve čtrnácti případech. Ze všech týmů, které kdy AS v rámci Serie A konfrontovalo aspoň patnáctkrát, mají "Vlci" lepší procentuální úspěšnost jen proti Empoli.

Jejich sezona se ale nevyvíjí úplně podle představ. Římané v deseti prvních kolech Serie A prohráli už čtyřikrát a zejména start sezony se hrubě nepovedl. Naštěstí se pak do formy dostal Romelu Lukaku, který prakticky sám na svých bedrech tahal do té doby umrtvenou ofenzivu AS. Giallorossi vyhráli pět soutěžních duelů v řadě, než se událo minulé kolo.

V něm se na San Siro za hřmotného zvuku naštvaného publika a jeho píšťalek vrátil právě Lukaku a jeho kouzla už tentokrát nezafungovala. AS přijelo bránit a odjelo zaslouženě poražené. Interu nakonec stačila jediná branka. Je pravda, že "Vlci" mají hodně absencí (pořád chybí Smalling, Pellegrini, Kumbulla, Spinazzola nebo Abraham, minule se vykartoval i Paredes), ale na to se nedá vymlouvat donekonečna.

Ostatně Lecce taky nebude v kompletním obsazení. O body nebudou na Olimpicu bojovat Dermaku, Blin a Kaba. Lecce má svých starostí dost. Hlavně v poslední době se mu přestalo dařit - z minulých šesti duelů nevyhrálo Lecce ani jedno, naposled vypadlo z Coppa Italia po prohře 2:4 od Parmy. Je proto až s podivem, že se stále drží na vzdálenost jen jednoho bodu právě od AS Řím.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Llorente, Ndicka - Kristensen, Aouar, Cristante, Bove, El Shaarawy - Lukaku, Dybala

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Pongračić, Gallo - Gonzalez, Ramadani, Rafia - Almqvist, Krstovic, Strefezza

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 3.98 - 7.34

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Juventus FC

neděle 20:45

Toskánská Fiorentina sahá po prodloužení velmi úspěšné série, když domácím duelem uzavře nedělní program 11. kola Serie A. Bude ale muset zefektivnit svoje ofenzivní úsilí, protože obrana Juventusu se dostala v posledních týdnech do výborné formy a nehodlá si bilanci pokazit.

Sedmačtyřicetitisícový stánek Stadio Artemio Franchi se pro Fiorentinu opravdu stává pevností, odkud se body moc často nevozí. Minimálně ne do Turína, protože "Fialky" za poslední čtyři vzájemné duely odehrané doma s Juventusem ani jednou neprohrály. Jednou svého slavnějšího soka porazily a třikrát si s ním rozdělily body napůl. Možná se to nemusí zdát jako moc velký úspěch, ale pro Fiorentinu je to s Juventusem nejdelší série domácích bodových zisků od šňůry v letech 1983 - 1992. Tehdy Viola svému soupeři doma nepodlehla dokonce deset utkání v řadě!

Má tedy ještě co napravovat a zlepšovat. A pokud chce tuhle sérii vylepšit, bude muset zapracovat zejména na obraně. To je totiž něco, co jí v nedávných týdnech dělalo velké starosti. Viola udržela v posledních šesti soutěžních duelech čisté konto jen dvakrát. V lize se jí to nepovedlo už ve třech minulých kolech, přičemž dvakrát z toho prohrála. Nestačila na Empoli a v minulém kole ji zase na závěr pokořilo římské Lazio.

Ciro Immobile tehdy vstřelil rozhodující gól na konečných 1:0 pro Římany až v páté minutě nastavení a trenéra Vincenza Italiana tahle porážka přirozeně hodně mrzela. "Je velká škoda, že jsme nevyužili některé naše šance a že jsme naopak inkasovali v samém závěru. Byli jsme blízko bodu, který by podle mého názoru zcela odpovídal, ale udělali jsme vzadu chybu. Příště je před námi Juventus, který podobné chyby rovněž nebude tolerovat. Musíme být připravení a koncentrovaní celý zápas," nabádal Italiano.

Holohlavému kouči bude dělat největší starost složení obrany, zejména pak pozice pravého beka. Zranila se mu totiž jak jednička (Dodò), tak dvojka (Kayode). K dispozici má jen mladíčka Pierozziho. Kromě nich mu chybí taky záložník Gaetano Castrovilli. "Stará dáma" přijede bez diskvalifikované dvojice Pogba - Fagioli a zraněných De Sciglia, Danila, Weaha a Sandra.

I bez nich si ale dokázala poslední dobou poradit velmi obstojně. Tým trenéra Maxe Allegriho v Serii A prohrál naposledy v pátém kole, když si neporadil se Sassuolem. Od té doby si Bianconeri připsali jednu remízu a už čtyři výhry, z toho tři v řadě. Minule se je marně snažil betonovat Hellas, který padl až v sedmé minutě nastavení. Mimochodem to bylo už třetí čisté konto v řadě. Obrana je tak po dlouhé době zase silnou a možná rozhodující stránkou Juventusu. Turínský gigant se i díky tomu usadil na současné druhé příčce a stíhá vedoucí Inter.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Parisi, Milenković, Martinez Quarta, Biraghi - Duncan, Arthur - Ikoné, Bonaventura, Gonzalez - Beltrán

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Rugani - McKennie, Miretti, Locatelli, Rabiot, Kostić - Chiesa, Kean

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.14 - 2.71

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - SSC Neapol

sobota 15:00

Prvním sobotním duelem jedenáctého kola Serie A se stane utkání mezi Salernitanou a Neapolí. Ačkoli Salernitana našla formu aspoň v Coppa Italia, o favoritovi nemůže být pochyb. Neapol možná nejede na titul, ale její kvalita je někde jinde.

Ostatně, s Neapolí má Salernitana dlouhodobě hodně špatné zkušenosti. Když bychom hledali, kdy si Salernitana naposledy dokázala poradit s Neapolí, museli bychom hodně daleko do minulosti. Psal se totiž rok 2002! Oba kluby tehdy hrály druhou nejvyšší ligu a Salernitana nad Neapolí vyhrála 2:0. Jenže pak nastalo výsledkové období sucha. Salernitana v následujících sedmi duelech jen třikrát remizovala a čtyřikrát s Neapolí prohrála.

Problémy jí dělá v duelech s Partenopei zejména útok, který už čtyřikrát zůstal střelecky na suchu. Fanoušci mužstva ze Salerny proto možná očekávají zlepšení se jmenováním nového trenéra. Tím se po vyhozeném Paulu Sousovi stal Pippo Inzaghi, legenda AC Milán a italské reprezentace. A je pravda, že s ním na lavičce nějaké záchvěvy potenciálu opravdu přišly. Jmenujme zejména pohárový duel se Sampdorií, v němž se proti sobě postavili legendární hráči calcia Inzaghi a Pirlo. Šťastnější byl určitě Inzaghi, jehož Salernitana roztrhala Dorii čtyřmi góly.

Fantastické představení ukázal zejména mladíček Loum Tchaouna, který se podepsal pod polovinu gólů. Tentokrát proti němu ale bude stát úplně jiný soupeř. A Salernitana si nyní bude muset poradit bez stoperů Fazio - Gyömbér. Kompletní každopádně nebude ani Neapol, neboť trenér Rudi Garcia se musí obejít bez Osimhena s Natanem.

Neapol v tomto roce rozhodně zůstává za očekáváním. Šampion z posledního ročníku si nevede moc dobře po herní ani výsledkové stránce. V tuto chvíli mu patří až páté místo a na první Inter ztrácí už sedm bodů. Nejednou se mu stalo, že klopýtl s týmem, který se měl podle papírových předpokladů stát jeho snadnou kořistí. Minulé kolo mu radost taky neudělalo, protože zápas s AC skončil jen remízou. A to mohli být Partenopei ještě rádi, neboť doháněli manko dvou branek.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Daniliuć, Lovato, Pirola - Mazzocchi, Coulibaly, Maggiore, Bradarić - Candreva, Jovane - Dia

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Östigard, Olivera - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Politano, Raspadori, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.26 - 5.33 - 1.38

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Inter Milán

sobota 18:00

Dva týmy vyznávající modro-černé barvy spolu svedou důležitou bitvu, ve které půjde o hodně. Atalanta je čtvrtá a v případě výhry může stáhnout manko na vedoucí Inter na tři body. Pro oba je to zároveň generálka na vystoupení v evropských pohárech.

V sobotu v podvečer se v Gewiss Aréně odehraje hlavní šlágr 11. kola italské nejvyšší soutěže mezi Atalantou a Interem. Milánský celek je na prvním místě s dvoubodovým náskokem a aby si uhájil pozici lídra, bude potřebovat v Bergamu zvítězit. Zároveň Inter čeká důležitý zápas Ligy mistrů v Salcburku, po kterém si může s předstihem zajistit postup.

Inter cestuje do nedalekého Bergama v dobrém rozpoložení, protože v lize naposledy porazil jak FC Turín, tak i AS Řím a vrátil se do čela před konkurenční AC Milán respektive Juventus. Na čtvrtém místě je pak Atalanta, kterou Inzaghiho svěřenci vyzvou v sobotu. "Bude to náročný zápas. Víme, že Atalantě se už roky daří. Je to vynikající klub, s vynikajícím trenérem, který dosahuje skvělých výsledků. Budeme muset udržet vysokou koncentraci," prohlásil trenér Simone Inzaghi, jehož svěřenci prohráli od začátku sezony ve všech soutěžích jen jedno utkání.

Inter loni sehrál s Atalantou hned tři zápasy - dva v lize a jeden v Coppa Italia. "Zítra se potkají dva fyzické týmy, bude to výborný zápas a rozhodně nepůjde o nic jednoduchého," uvedl Inzaghi, jenž zrušil předzápasovou tiskovou konferenci.

Atalanta bude chtít vrátit úder a potvrdit rovněž slušnou formu. "Hrajeme proti výsledkově i výkonnostně nejsilnějšímu týmu v lize i poháru. Loni jsme proti nim hráli vyrovnané zápasy, ale nakonec jsme je těsně prohráli. Vždycky jsme v úvodu zaostávali, ale pak jsme hru vyrovnali," zavzpomínal trenér Gian Pier Gasperini.

Orobici mají za sebou výhry nad Janovem a Empoli, po kterých se posunuli na klíčovou čtvrtou příčku. "Atalanta je v dobré formě, ale proti Interu to bude obtížný zápas," dodal Gasperini. Zatímco Inter ladí formu na Salzburk, Atalanta se v Evropské lize střetne s rakouským Sturm Graz.

Na straně domácích stále chybí letní posila El Bilal Touré i střední obránce José Luis Palomino. Zbytek kádru je však Gasperinimu plně k dispozici. Inter zase čeká na návrat útočníka Marca Arnautoviće či Juana Cuadrada. V ofenzívě budou Milánští spoléhat na tandem Marco Thuram - Lautaro Martínez, které si Inzaghi velmi pochvaluje. "Marcus je od začátku sezony skvělý, ale všichni pracují dobře. Není to "já", ale jsme to "my". Všichni spolu jako jedna skupina spolupracujeme," libuje se v týmovostí hostující kouč.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Scalvini, Djimsiti, Kolašinać - Hateboer, De Roon, Ederson, Ruggeri - Koopmeiners - Lookman, Scamacca

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Martinez, Thuram

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.56 - 3.58 - 2.14

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AC Milán - Udinese Calcio

sobota 20:45

Už v týdnu má Milán veledůležité utkání Ligy mistrů proti PSG, ale než se tak stane, musí poměřit síly s Udinese. Zebry dělají slavnému gigantovi pravidelné problémy a na San Siru touží být znovu nebezpečné. Poslední vzájemný zápas vyhráli hosté, dokáží to Rossoneri napravit?

Milánští mají za sebou náročný program a v soubojích s velkými fotbalovými značkami nebyli úspěšní. S Juventusem i PSG prohráli a v Neapoli brali po slibném začátku pouze bod. Výhry se AC nedočkalo zhruba měsíc a to před veledůležitým domácím zápasem s PSG potřebuje napravit. I přes horší období se Rossoneri drží v popředí tabulky a na vedoucí Inter ztrácejí tři body.

V sobotu to nebude pro Milán jednoduchá cesta, protože Udinese nepatří k oblíbeným soupeřům. Dá se očekávat pracné dobývání soupeřovy branky, což byl mimochodem klasický "obrázek" předchozích vzájemných zápasů. "Věřím, že Udinese bude vyčkávat a budou připraveni v kompaktním bloku. Největším problémem bude nacházet volné prostory a najít moment překvapení a zároveň eliminovat protiútoky," upozornil trenér Pioli. Milánský lodivod zároveň přiznal problémy v obranných řadách a nevyloučil lednové posily. "Co se týče počtu v defenzivních řadách, máme tam problémy a v lednu bychom mohli na přestupové trhu zasáhnout. Klub je na to připravený."

Udinese před nedávnem vyměnilo trenéra a odvolaného Sottila nahradil Cioffi. Ani on se však prvního vítězství v sezoně dosud nedočkal. Je paradoxní, že bez jediné výhry nejsou Zebry v sestupovém pásmu, byť k dobru mají před Empoli už jen skóre. Nedařilo se ani v Coppa Italia, kde Udine vypadlo s Cagliari. Hosté jsou zkrátka v krizi, nicméně proti Milánu to nikdy nehrálo velkou roli a tým se dokázal na zvučného soupeře patřičně namotivovat.

Poslední vzájemný zápas vyhrály Zebry 3:1, a jak těžké to Rossoneri mívají dokazuje i bilance domácích zápasů za uplynulých pět let. AC vyhrálo na San Siru jen dvakrát.

Milánu se vrací záložník Loftus-Cheek, jinak zůstává na marodce poměrně velký počet hráčů. Sportiello, Caldara, Bennecar, Kalulu i Pellegrino zůstávají mimo hru. Trojice Kjaer, Pulišić a Chukwueze bude připravena až na zápas Ligy mistrů.

Stále značné absence hlásí Udinese a situace se ani pod trenérem Cioffim nelepší. Kristensen, Davis, Ehizibue, Semedo, Davis, Brenner, Deulofeu a Ebosse, ti všichni jsou pro sobotní zápas mimo.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Thiaw, Tomori, Theo Hernández - Musah, Krunić, Reijnders, Leao - Giroud, Jović

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Kabasele, Bijol, Perez - Ebosele, Samardžić, Walace, Payero, Zemura - Pereyra, Success

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.54 - 8.28

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bologna FC - SS Lazio

pátek 20:45

V pátek večer se do boje o body zapojí Bologna a Lazio. Felsinei budou doufat v to, že jim domácí prostředí stadionu Renato Dall’Ara zase jednou pomůže, protože už ve třech duelech s Laziem Bologna doma dokázala udržet čisté konto.

Což je obecně věc, se kterou mají svěřenci trenéra Thiaga Motty teď problémy. Za posledních šest duelů to zvládli jen v polovině, jinak pokaždé inkasovali aspoň jednou. Nicméně Bologna zažívá celkově velmi dobrou sezonu a není divu, že se o trenéra Mottu zajímají mnohem větší kluby, neboť svou práci odvádí velmi dobře.

S relativně průměrnou Bolognou je nyní už na osmém místě a jen dva body ho dělí od pohárových příček, což by byl velký úspěch. Felsinei poslední dobou střídají remízy a výhry se železnou pravidelností a vzhledem k tomu, že naposledy se jim povedlo o dva góly porazit Hellas, tak by podle tohoto matematického vzorce měla následovat remíza. Právě obrana bude zřejmě klíčem a je to silná stránka Mottova výběru trochu překvapivě. Bologna zatím dostala jen osm branek, což je s podivem, když jí už dlouho chybí hned trojice obránců.

Teď to nebude jiné, i v pátek večer se Bologna bude muset obejít bez trojice Beukema, De Silvestri a Soumaoro, k nimž čerstvě počítáme ještě El Azzouziho. Lazio postrádá jediného hráče a tím je mladý stoper Casale.

Domácí prostředí dělá v tomhle souboji hodně, protože v šesti posledních duelech Bologna doma dvakrát vyhrála a jednou remizovala, zatímco v Římě pokaždé prohrála. Pikantní na celém souboji bude i to, že Lazio se v tabulce Serie A nachází hned nad Bolognou a bude chtít tuhle vzdálenost zvýšit. Jde mu totiž o poháry.

V nich se mu tuhle sezonu zas tak moc nedaří. Naposledy v Lize mistrů Lazio zažilo šok, když prohrálo s Feyenoordem. Nicméně se mu povedlo rychle se zotavit a hned následující duel Serie A Lazio zvládlo. Tím Sarriho mužstvo navázalo na předchozí dva ligové vyhrané duely, díky nimž se posouvá tabulkou vzhůru po nepovedeném začátku sezony.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Bonifazi, Calafiori, Lykogiannis - Ferguson, Freuler, Aebischer - Orsolini, Zirkzee, Saelemaekers

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Patric, Romagnoli, Marušić - Guendouzi, Rovella, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.78 - 3.02 - 2.99

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
10
8
1
1
25 : 5
25
2
Juventus FC
10
7
2
1
16 : 6
23
3
AC Milán
10
7
1
2
18 : 11
22
4
Atalanta Bergamo
10
6
1
3
18 : 8
19
5
SSC Neapol
10
5
3
2
22 : 12
18
6
ACF Fiorentina
10
5
2
3
18 : 14
17
7
SS Lazio
10
5
1
4
13 : 12
16
8
Bologna FC
10
3
6
1
11 : 8
15
9
AS Řím
10
4
2
4
20 : 13
14
10
AC Monza Brianza
10
3
4
3
9 : 9
13
11
US Lecce
10
3
4
3
10 : 12
13
12
Frosinone Calcio
10
3
3
4
15 : 17
12
13
Turín FC
10
3
3
4
7 : 12
12
14
Janov CFC
10
3
2
5
11 : 14
11
15
US Sassuolo
10
3
2
5
13 : 17
11
16
Hellas Verona
10
2
2
6
6 : 12
8
17
Udinese Calcio
10
0
7
3
6 : 14
7
18
Empoli FC
10
2
1
7
3 : 19
7
19
Cagliari Calcio
10
1
3
6
9 : 21
6
20
Salernitana Calcio
10
0
4
6
6 : 20
4

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (92)

Přidat komentář
El Matador

Sarri ven třetí sezonu hrajeme stejnou sračku akorát letos nemáme Sergeje, kterej tyhle zápasy vyhrával

Reagovat
mastakillah

Elmaaas

Reagovat
Nuno čomes

Atalanta hrajou jak hovada docela se mi za poslední rok zhnusili.

Reagovat
cresposuper

Sozza Ako moze takyto "gol" uznat

Reagovat
Interista_4ever

FORZA INTER!!!

Zápas to byl náročnej, ale borci makali a zaslouženě zvítězili.

Reagovat
GEGE

Jovic s ním je to normálně - 1 na hřišti... 4-4-2 podle očekávání tragédie... geniální plán mister Pioli...

Reagovat
AngryPrd

Reagovat
LesyJePan

Prespal som celý prvý polčas a rozmýšľam či druhý tiež prespím pri TV alebo už v posteli

Reagovat
cresposuper

Milan je teda hrozny, ale toto vyzeralo ako simulacia

Reagovat
panca

Začíná to být větší a větsi utrpení. Minule Pellegrini dnes Adli.

Reagovat
maras93

Strašný. Posledních X zápasů to mám asi takhle https://imgur.com/gallery/ApIJq

Reagovat
1899-1995

Hrůza

Reagovat
AngryPrd

Udinese prva vyhra za 7 rokov na San Sire a prva v sezone ! v zapase, ktory bol oznacovany ako povinnost zo strany AC. Giroud cely zapas neviditelny, Leao uz aj v situaciach jeden na jedneho vacsinu prehral, je uplne v .... Tymto zapasom dnes AC podla mna pochovalo sance na titul a za to co predvadzaju si ho vobec nezasluzia. Inter ide pekne po titul, zasluzene. Este juve moze zamiesat karty AC skoncilo. Ked AC skonci v prvej 4ke bude za to klub rad. Tim posilneny o kopec novych hracov, tim kvalitnejsi ako ked vyhrali titul ( to su slova Pioliho ) a on s nimi hraje taku sracku. Este ho drzte pri kormidle, ano doverujte mu, nech este viac ukaze ako je neschopny. Jovic je onicom, Romero je podla mna tak na druhu ligu. Este sa ukaze ako Maldiniho vyhadzov bola jedna velka chyba. Uz by tam ten plesoun netrenoval.

Reagovat
stuff

Reagovat
Nuno čomes

Soudy o titulu ani ne po třetině sezóny

Reagovat
AngryPrd

Nesmej sa. Aj v sezone ked AC vyhralo titul som to tvrdil a nebola ani polovica sezony, tiez sa tu vsetci okrem fans AC smiali. Fakt mate konkurenciu iba v Juve. Mate lepsie postaveny kader, a Inzaghi aj ked vie tiez zazmatkovat, v tomto na Pioliho fakt nema

Reagovat
10

Pokud to ADL totálně nerozesere a hráči neodpálí Garciu, tak je Neapol pořád největší rival Interu s výrazně lepším kádrem, než má Juventus...

Reagovat
AngryPrd

Ano Neapol ma kvalitny kader ale Garcia a titul? Uprimne asi nikdy. Aj ked sa hovori nikdy nehovor nikdy. Inter hraje viac ako tim. Juve ma velku vyhodu, ze nehra pohare.

Reagovat
Nuno čomes

Inzaghi není trenér na titul, jdou mu Coppy. Snad ale překvapí. Konkurence bude letos bídná, takže kdy jindy než letos. Vzhledem k tomu, že Juventus nehraje Evropu, můžou to urvat i oni. Nedivil bych se. Napoli se taky zvedne.

Reagovat
snuff24

To je hloupý tvrzení ... tak s Laziem titul udělat nejde a v Interu se zatím pořád postupně zlepšuje tak mi přijde zvláštní tvrdit že to není trenér na tituly

Reagovat
Nuno čomes

Kua nekaž to, jdu tomu naproti

Reagovat
10

tak jeden posranej titul už za ním jde...

Reagovat
AngryPrd

Soudy o titulu ? este stale sa smejes ? Ja mam stale pravdu, ked nieco tak vazne napisem. Uzi si oslavy. Inter zasluzene majster. To co hraju je parada ! Gratulace

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Largo

Daje Roma. Mourek teda dost odvazna/provokativni tiskovka

Reagovat
danko10

Obrancovia Cagliari sú bizarní aj na pomery súčasného calcia.

Reagovat
10

Banda je takovej Doku pro chudý, teď tam Mancinimu pěkně vrátil ty jeho klasický prasárny

Reagovat
10

Mancini na mě působí jako ultimátní kombinace Tomáše Řepky a Bonucciho, akorát ještě hloupější, což je teda úplně proti přírodě

Reagovat
Maritazzi

Celkově to naše italský jádro je naprostej vrchol nesympatie.

Reagovat
10

El Sha, Cristante, Bove, Belotti, Spina, Pellegrini..? ty mi zrovna přijdou docela v pohodě

ale žádná osobnost tam není...když sleduju Florenziho v AC, tak si říkám, že vám docela někdo takovej chybí

Reagovat
Maritazzi

Jo pardon, velká zkratka z mý strany. Já to beru tak jak se to bralo, že senátoři jsou Mancini, Cristante a Pelle, a ti jsou pro mě symbolem toho úpadku. Na nich je vidět nějaká klíčová role, El Sha je za mě top voják, Belotti nejoblíbenější hráč pro mě z kádru a Bove jedna z mála nadějí, co máme.

Reagovat
10

Cristante a Pelle imho doplácí na to, že jsou na vrcholu tý pyramidy, kde by za normálních okolností být nikdy neměli a pak by s nima jako ani nikdo neměl problém...

Mancini je prostě kokot, to je pro mě snad nejméně oblíbenej hráč v lize, stejná mrdka jako byl Materazzi

Reagovat
Maritazzi

Akorát Matrix byl proti němu pan fotbalista, to je nesrovnatelný s tímhle wannabem.

A ano, doplácí, to s čím přicházel Cristante a ta aura kolem Pellegriniho návratu jsou obrovsky svazující, zároveň oni nejsou ani průměrní. Ale za mě je to teda ještě s další rovinou - já si fakt myslím, že pod normálním trenérem by takhle příšerní nebyli a na hřišti by nějakou pozici měli. Tohle je prostě absolutní kombo, kde nefunguje vůbec nic.

Reagovat
10

Mě ta kritika těchto dvou právě vzhledem k těm okolnostem, o kterých mluvíš, někdy přijde trošku přehnaná. Oba mají momenty, kdy i v tomhle fotbale dokážou ukazovat dobrý věci. Třeba Cristanteho defenzivní statistiky patří k nejlepším v lize, Pellegrini pořád dělal aspoň nějaký čísla...

Reagovat
Truffaldino

Cristante se zlepšil, hlavně hraje rychleji a mnohdy z jednoho doteku, takže vymizely jeho ztáty před stopery, což beru jako přínos Mourinha, zároveň je docela dobrý ve vzduchu, takže nějaká čísla určitě mít bude. Zároveň jak píšeš, mají pozici, jakou by mít neměli, kdyby byl Bryan jen Kanaďan a neuměl kváknout italsky, tak ho nikdo nebude zmiňovat, protože bude na pomezí základu a nikoliv stavební kámen. Stejně tak role Pellegriniho znatelně převyšuje jeho fotbalové schopnosti.

Reagovat
danko10

S Cristantem nesuhlasim. Aj talosi ho hrozne hejtuju, lebo je to podobna vlna, ktora uz nikto ani nevie, preco kedysi zacala, rovnako ako v anglicku s chudakom Maguirom. Tuto sezonu je absolutne klucovy, prakticky neprehrava suboje, hra vsetko a vsade, nerozprava kokotiny novinarom. Ak by mal byt niekto lider, tak za mna on.

S Mancinim nesuhlasim napoly. Herne sa za posledne dva roky zlepsil markantne, aj ked zrovna vcera mi za pravdu nedal. Ze je hlupy, ako vedro blata, rozporovat nejdem. To sa ani neda. Ale zas asi preto je fotbalista a nie rektor na Sapienze. Ako supera by som ho neznasal, ale je nas, tak som si zvykol. Presne ako s detmi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Juventus 14

Reagovat
Maritazzi

Vítězná mentalita, kterou přinesl ten mentál, je akorát naprostý brečení za všech okolností, prasárny kreténa Manciniho, který jsou tolerovaný, a všmožnej brekot. Každej zápas proti někomu silnějšímu brečení na los, kádr, silný soupeře, že vlastně ani nemá smysl zápasy hrát - a ano, pod timhle hovadem jsme ani na Inter minule jezdit nemuseli. Proti slabším - zranění, kalendář, vedení, klasicky proti všem. Chudák Belotti hrát pod timhle debilem, prakticky jedinej hráč ve formě, tak ho tam bude dávat na desetiminutovky.

Reagovat
10

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
smazaný uživatel

Mouriho si stěžuje na šířku kádru a proti slabému Lecce hraje Dybala s Romem 90 minut, d hry postupně naskočí Belotti, Azmoun, Renato Další střídající hráč asistence.

Je to plačka a čím víc se s tím ztotožní hráči, tím to bude horší..

Reagovat
Truffaldino

Fonsecovi standartně chybělo přes deset hráčů, zároveň nikdo před Mourinhem ani takhle široký kádr v AS neměl. Ale Mourinho je fotbalový papež, lidi za ním slepě jdou čistě z víry v zisk trofeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
10

Nedokážu pochopit, jak hráč typu Kristensen může hrát RWB, jak ho tam může dát ve fázi zápasu, kdy potřebuje útočit..? To je úplně proti fotbalu. To je jako kdyby na RWB hrál Allegri Gattiho, to je podobný kopyto.

Reagovat
LeonardoUžoa

Zákřik.

Reagovat
10

on tam udělal něco dobře, nebo něco, co by tohle vyvracelo?

Reagovat
Largo

Ne, dela vsechno spatne. A to jsem se na nej docela tesil, znam ho z Ajaxu. Ale je to fakt absolutne mimo.

Reagovat
10

Lecce od gólu lepší tým, AS namísto tlaku úplně odešlo...

Reagovat
Alberto Aquilani

díky bratku

Reagovat
10

poděkuj mi až v květnu, až bude hrát Antonello

Reagovat
Alberto Aquilani

To zas nepreháňaj... inak v Dubline si bol? Hľadám ubytko na koniec mája

Reagovat
10

Nebyl, Guiness mi nechutná

Reagovat
10

Aha, už mi to došlo...na prohraný finále se Sevillou se můžeš podívat i v televizi, ne?

Reagovat
10

Lecce tyvole

Reagovat
LeonardoUžoa

To byly oslavy panečku.

Reagovat
Maritazzi

Minule tu někdo psal, že remíza na Interu by ho ani netěšila. Mě tentokrát netěší výhra, kterou zvládneme udělat v nastavení. Já bych snad i věřil, že by se jinak něco mohlo změnit, takhle jedem dál..

Reagovat
Truffaldino

Taky jsem to tak trochu Lecce přál ze stejného důvodu, ale vytrhnout dnešní zápas z kontextu, tak to tak zlé nebylo, byly fáze, kdy se dostavil i fotbal, Dybala poslal několik tutovek těsně vedle tyče, Lukaku měl penaltu, další stopro šanci a jeden centr, který by Džeko proměnil 9/10. Ono dněšní výkon Lukaka bych klidně zařadil mezi nejhorší v jeho kariéře, nedokázal nahrát, zmíněné šanvce nedal ...

Reagovat
10

...takže spíš jeho standardní výkon

Reagovat
Truffaldino

To bys musel vidět, desetkrát měl sklepnout na Dybalu a desetkrát to dal dva metry od něho. V zakončení to už byl kladický Lukaku.

Reagovat
Nuno čomes

No kdybyste prohráli, tak byste byli slušně v prdeli. Takhle se to může paradoxně otočit

Reagovat
Largo

Mourinho je do konce sezony nevyhoditelnej.

Reagovat
10

proč zase mrtvola Kostić v základu?

Reagovat
M11

Reagovat
10

To to trvalo, už jsem u něj přestal věřit, že to na něj někdy zafunguje

Reagovat
Nuno čomes

Dneska máš formu

Reagovat
10

Kostić byl vůči tomu imunní asi 20 zápasů v řadě

Reagovat
stuff

Mne to funguje len na neuznane

Reagovat
10

Možná se to navzájem maže tím, jak Moiseho chválím

Reagovat
stuff

jak to ide? cestujem

podla statistik bieda. Iba odkopavame?

Reagovat
10

Ano

Reagovat
M11

FABIOOOOOO !!!

Reagovat
10

Fabio konečně

Reagovat
10

Karty dává jen na jednu stranu, teď pro Gonzáleze úplně jasná

Reagovat
10

Pochybuju, že jsme někdy ve Florencii hráli takový catenaccio

Reagovat
Tomanatura

To ma livesport spatne, nebo ma Fiore vazne 19 strel ale xG 0,39? To strili z pulky na tribunu nebo jak?

Reagovat
10

Víceméně, zbytek odkopává Bremer s Ruganim

Reagovat
brenk

Po nejakej dobe som si zapol zápas našej slávnej squadry a musím povedať, že nesklamali. Zápas ako vínko, streliť gól a potom nepreliezť polku.

Reagovat
DelPiero137

az necakane pekna akcia

Reagovat
Largo

Fialek mi bylo lito, snazily se. Juve si vypracovalo snad jednu sanci za polocas. Des, co s tim Allegri predvadi a jak malo staci na vyhru.

Reagovat
Raffaello

Dokud tam bude hrát sebranka průměrných žoldáků, tak není moc šancí na posun co do kvality hry. Pokud by chtěli hrát v duchu atraktivity, tak v tu ránu se odkryjí všechny nedostatky těch Rabiotů, McKenniů, Kostičů a dalších přivadrovalců v plné kráse. Allegri musí hrát sračkoidní fotbal, aby dosáhl výsledků. A je tam dost pravděpodobně proto, že vědí, že s tou šílenou hrou uhraje výsledky, které klub potřebuje, kvůli přílivu peněz, když je klub v obří ztrátě. A nejšílenější je, že pak člověk čte na Twitteru postřehy, jak jsou Rabiot s McKenniem skvělí, jaká je to paráda a kdoví co ještě. Tihle hráči by byli před 10 lety rádi, že můžou své spoluhráče sledovat z tribuny. Ale to samé se děje v Římě a Miláně. To je na tom to nejhorší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
danko10

V Rime musia do troch rokov dojst peniaze. Potom sa snad klub pretransformuje do niecoho udrzatelnejsieho a sucasne fanditelneho. (Nic take sa nestane, ja viem.)

Reagovat
smazaný uživatel

Italiano se musí posunout příští rok, pokud mu vedení nepřivede vyšší kvalitu do zakončení.

Ten jejich kádr je hodně široký, má jasný rukopis hry, vytváří šance a už se celkem naučili i bránit - nebo alespon nehrát tak naivně, ale Kouame, Nzola ještě dlouho ne Beltran, to nebude stačit na posun v tabulce.

Reagovat
Rybinho85

Italiano je můj sen po Piolim.

Reagovat
danko10

Aj moj. V ktoromkolvek milanskom celku.

Reagovat
smazaný uživatel

Milán s Tonalim a Bennacerem by pro něj byl skvělý, tento běžecký moc ne, to je spíš pro Juriče.

Vůbec bych se nedivil, kdyby šel Italiano ven, jako De Zerbi, konec konců představu o fotbalu mají podobnou.

V Itálii pro něj nikdo kádr nemá a Viola mu to nevybuduje.

Reagovat
10

kam by se měl posouvat? má skóre 18:15 a je v tabulce mezi Bolognou a Monzou. stejně jako minulou sezonu na 8. místě...

včera jen znovu ukázal, že nemá absolutně alternativu k jednomu systému, neumí si poradit s tímhle typem fotbalu, takovýhle zápasy prohraje 98x ze 100 případů

Reagovat
Pipo123

Sarri v2

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám výše, ale třeba jinam. Třeba mimo Itálii.

Reagovat
10

když mu někdo dá připravenej kádr jako De Zerbimu, tak třeba v PL může podobně překvapit...ve Fiorentině má imho blíž tomu, že ho vyhodí, protože Rocco do toho investuje dost a ty výsledky tam nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

Investuje, ale ti hráči co přivádí zvyšují konkurenci a šířku kádru, ale ne kvalitu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele