Serie A - preview 16. kola: Do akce jde všech 20 týmů

04.01.2023, 09:17, aktualizováno 04.01.2023, 09:17
Previews
Chviča Kvaracchelija (© AFP)

Italská nejvyšší soutěž se po MS rozjíždí v rychlém sledu, vložené 16. kolo nabídne v akci všechny týmy během jednoho dne. Pověstným tahákem bude souboj Neapole s Interem, který se může lídrovi soutěže přiblížit na osm bodů. AC Milán bude plnit roli favorita na půdě Salernitany, Juventus pro změnu v Cremoně...

Salernitana Calcio - AC Milán

středa 12:30

Nejvyšší fotbalová soutěž se po novém roce rozbíhá i v Itálii a obhájce titulu AC Milán čeká cesta do Salerna. Jakkoliv jsou hosté favoritem, půda jejich hostitele jim zrovna nevoní a třeba v minulé mistrovské sezoně na stadionu Arechi ztratili.

Milán se bude muset jednoduše pořádně snažit, aby ze Salernitany odvezl všechny body, které koneckonců potřebuje jako sůl. AC totiž ztrácí na vedoucí Neapol už osm bodů a další klopýtnutí by mohlo být fatální. "Proti Salernitaně musíme hrát nejlépe jak umíme. Musíme si vést rozhodně, protože oni dokázali dostat hodně týmů do potíží. Navíc mají mnohem více bodů než loni. Svým hráčům ale věřím a vím, že jsou schopni odehrát dobrý zápas," prohlásil na tiskové konferenci trenér Stefano Pioli.

AC Milán chce po restartu začít vítězně, jen takhle si totiž udrží šanci na obhajobu mistrovského titulu. Pioliho svěřenci dokázali před přestávkou porazit Fiorentinu gólem v nastavení, ale před tím se ne vždy prezentovali přesvědčivým výkonem. Gól například nedali US Cremonese (0:0) nebo prohráli na půdě Turína FC (1:2).

Salernitana je na tom i podle Pioliho slov lépe než loni a aktuálně jí patří dvanáctá příčka. To je pro tým, který se chce primárně udržet v Serii A dobrým počinem. K dobru má dokonce na sestupové pozice deset bodů. Ovšem zápasy před reprezentační přestávkou se zrovna dvakrát nepovedly. Poměrně citelná byla porážka 0:3 v Monze, což byl přímý konkurent v boji o udržení.

Návštěva Milána je pro Salernitanou velkým svátkem a domácí také mají na co navazovat, protože naposledy v únoru doma sehráli s Rossoneri nadějnou remízu 2:2. Za stejný výsledek by se jistě nezlobili ani teď.

Přestávka způsobená mistrovstvím světa v Kataru nebyla natolik dlouhá, aby se oba kádry vzpamatovaly ze zraněních. Na straně domácích budou chybět Maggiore, Sepe, Mazzocchi a Candreva. Ještě hůře je na tom AC Milán. Do Salerna sice odcestovalo 23 hráčů, mezi nimi však nejsou Maignan, Florenzi, Ibrahimović, Origi, Krunić, Messias, Ballo-Touré a Rebić. Oba celky zvládly podepsat posilu do branky - Rossoneri posílil kolumbijský brankář Devis Vásquez, zatímco Salernitanu fenomenální Mexičan Guillermo Ochoa.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Bronn, Daniliuc, Fazio - Sambia, Coulibaly, Bohinen, Vilhena, Bradarić - Dia, Piatek

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Calabria, Kalulu, Tomori, Theo Hernández - Bennacer, Tonali - Saelemaekers, De Ketelaere, Leao - Giroud

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.94 - 4.59 - 1.49

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

US Sassuolo - UC Sampdoria

středa 12:30

Sampdoria se touží zvednout ze dna Serie A, ale nevybrala si k tomu úplně snadného soupeře. Ve středu krátce po poledni se totiž pokusí bodovat na půdě Sassuola.

Domácí Neroverdi mohli být rádi za načasování pauzy pro světový šampionát, protože zrovna tou dobou se nepotkali s dobrou formou. Tým vedený koučem Dionisim prohrál tři duely z posledních pěti a zvlášť poslední soutěžní vystoupení mu hrubě nevyšlo. Sassuolo dostalo tři potupné branky od Bologně v duelu, do něhož šlo jako favorit. Jenže na bod z duelu s AS Řím nedokázalo navázat a opět v tabulce mírně kleslo.

V současné době se Neroverdi usadili až na patnáctém místě s pouhými šestnácti body na kontě. Na druhou stranu, duely se Sampdorií jim docela vychází. Proti žádnému jinému soupeři v Serii A neudrželo Sassuolo čisté konto tolikrát jako proti Dorii (osm v osmnácti utkáních). Upřímně, udržet čisté konto proti současné Sampdorii není vůbec nic složitého.

Doria totiž zaznamenává naprosto tristní bilanci a v nové sezoně se jí především v útoku žalostně nedaří. Dala dosud jen pouhých šest branek, suverénně nejméně z celé ligy. Kromě toho trpí druhou nejhorší obranou (27 inkasovaných gólů), takže se není čemu divit, že je až na předposledním místě v tabulce. Doria nedala gól už ve čtyřech minulých kolech. Obrana Sassuola se navíc nemusí obávat Ciccia Caputa, který se vrátil do rodného Empoli.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Erlić, Ferrari, Rogério - Frattesi, Obiang, Thorstvedt - Berardi, Pinamonti, Laurienté

UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Murillo, Colley, Amione - Bereszyński, Leris, Villar, Rincón, Augello - Gabbiadini, Montevago

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.84 - 5.21

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Spezia Calcio - Atalanta Bergamo

středa 14:30

Atalanta už se nemohla dočkat pauzy, protože před začátkem mistrovství světa naprosto vypadla z rytmu. Ten budou Orobici hledat ve středečním vloženém kole na půdě Spezie. Domácí se naposledy díky zlepšeným výkonům vyškrábali těsně nad sestupovou propast.

A rádi by se udrželi daleko nad ní, i když to nebude snadná práce. Ve Spezii mají ale pro strach uděláno. K optimistickým vyhlídkám by jim mělo pomoci i přestupové okno, v němž se Spezia chystá aktivně hledat kvalitu.

Alespoň to prohlásil CFO Spezia, Eduardo Macia. V rozhovoru pro TMW prozradil: "Fotbal se neustále mění a v poslední době je to hodně vidět. Třeba zavedení pěti střídání, které ještě víc podtrhuje důležitost kvalitní lavičky. Už se nehraje na 11 hráčů základní jedenáctky, ale vlastně na 17. Proto potřebujeme větší kvalitu. Cílíme hlavně na výchovu našich vlastních hráčů, spíš než na hostování, jako tomu bylo dřív. Chceme se etablovat mezi elitou a tohle je cesta, jak si vytvořit lepší budoucnost."

Proti Atalantě ale Spezii nečeká nic jednoduchého. Tyhle týmy toho spolu moc neodehrály, takže následující údaj může být zavádějící. I tak je ale bilance výher Spezie tristní. V rámci šampionátu totiž Spezia nad Atalantou vyhrála naposledy v roce 1931! Takhle dlouhou mizérii bude chtít ve středu odpoledne jistě ukončit.

S podzimní částí šampionátu se ale Spezia rozloučila lépe - o gól porazila Hellas. Atalantě se naopak nedařilo a prohrála dokonce tři poslední duely v řadě, pokaždé o gól. Zejména porážka od Lecce její fanoušky hodně bolela a ambiciózní celek kvůli této sérii spadl až na současné šesté místo o skóre před sedmý AS Řím. Liga mistrů je přitom jasnou metou, zvlášť pro tým, který momentálně žádné poháry nehraje a to by pro něj měla být jasná výhoda.

Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Zoet - Ampadu, Kiwior, Nikolaou - Holm, Agudelo, Bourabia, Bastoni, Reca - Nzola, Gyasi

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Tolói, Palomino, Scalvini - Soppy, De Roon, Koopmeiners, Mæhle - Éderson - Lookman, Højlund

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.72 - 4.03 - 1.76

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Turín FC - Hellas Verona

středa 14:30

Turín před sezonou vyhlásil boj o vyšší příčky, ale po podzimní části zůstává stále trochu za očekáváním. I proto mu jméno jeho dalšího soupeře musí dělat radost, protože na Stadio Grande Torino přijede ve středu odpoledne Hellas.

A s ním má Turín velmi dobré zkušenosti. Teď navíc hodlá svou bilanci ještě vylepšit. Porazil svého soka už v posledních dvou duelech a pokud by se mu to povedlo do třetice, přepisoval by své historické statistiky. Třikrát v řadě se totiž Turínu povedlo porazit Hellas naposledy v roce 1970! Před začátkem mistrovství světa se Turínu povedlo vyhrát tři z posledních pěti ligových duelů a to mu pomohlo zůstat v první desítce.

Trenér Ivan Jurić ale míří výš a ví, že kromě možných lednových posil se musí spoléhat jen na sebe. Jeho kádr mu totiž moc velkou radost nedělá. Tonny Sanabria toho v sezóně moc neodehrál a když už nastoupil, pálil jednu šanci za druhou. Dal jen dvě branky v jedenácti utkáních. A mladý talent Pellegri opět ukázal, že jeho svalstvo moc nevydrží, protože se znovu zranil. Kromě něj navíc chybí i Linetty, Aina nebo Buongiorno.

Ani Hellas nebude kompletní, byť absence jsou jeho nejmenší problém. Celek z Verony postrádá zraněné duo tahounů Ilić - Faraoni a jejich nepřítomnost je na výsledcích klubu znát. Hellas je zatím největším zklamáním, protože po solidní loňské sezoně následoval mohutný výprodej. A výsledek se brzy dostavil - Hellas prohrál už deset ligových kol v řadě a s pouhými pěti body se krčí na posledním místě tabulky.

Na kolena ho sráží primárně nesmírně prostupná obrana. Ještě nedávno byla defenzivní práce tím, co Hellas tahalo z bryndy, ale aktuálně v první lize nenajdeme horší obranu. Hellas dostal už 29 branek a doposud se z výhry radoval jen jednou.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Djidji, Schuurs, Rodriguez - Lazaro, Lukić, Ricci, Vojvoda - Vlašić, Mirančuk - Sanabria

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Dawidowicz, Günter, Ceccherini - Depaoli, Hongla, Taméze, Doig - Verdi, Hrustić - Henry

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.67 - 5.21

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

US Lecce - SS Lazio

středa 16:30

Lazio se uchytilo na předních příčkách a v tuto chvíli by se radovalo z kvalifikace do Ligy mistrů. Vysněnou soutěž si chce za každou cenu zahrát a další krůček na dlouhé cestě k ní udělá po restartu ligy v Lecce.

Na Stadio Via del Mare se dá očekávat solidní bitva a především gólové utkání. Když se Lazio střetne s Lecce, velmi často padá několik branek za jedno utkání. Jen za posledních dvacet ligových duelů v Serii A se Lazio prosadilo jednačtyřicetkrát, což dělá průměr lehce přes dvě branky na utkání. V tomto dlouhém období se Lazio střelecky neprosadilo jen jednou a to při bezbrankové remíze v prosinci roku 2005.

Lecce bylo dlouhou dobu jedním z hlavních favoritů na rychlý sestup, ale postupem času se mu povedlo chytit rytmus první ligy. Momentální pauza kvůli mistrovství světa mu vůbec neprospěla, protože těsně před tím se Lecce povedlo vyhrát dva zápasy za sebou, když si poradilo s Atalantou a Sampdorií. Oběma soupeřům dalo shodně dvě branky.

Na rozdíl od římského Lazia se ale Lecce musí vyrovnat s několika absencemi. Římané totiž přijedou v plné síle, což se o domácích rozhodně říct nedá. Kromě několika otazníků o utkání přijdou zcela jistě Dermaku, Helgason a Pongračić.

Lazio se s ligou na podzim nerozloučilo právě stylově, protože po dvou výhrách si tu třetí v řadě už nepřipsalo. Nestačilo totiž na Juventus a jeho obrana se v tomhle utkání rozhodně nepředvedla. Dostala tři branky, dvě z nich si připsal mladíček Moise Kean a trenér Sarri měl rozhodně o čem přemýšlet. Lecce ale pro jeho tým představuje ideálního soupeře, díky němuž bude Lazio chtít opět oživit své šance na Ligu mistrů.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Umtiti, Gallo - Gonzalez, Hjulmand, Blin - Strefezza, Colombo, Di Francesco

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Casale, Romagnoli, Marušić - Milinković-Savić, Cataldi, Vecino - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.97 - 3.33 - 2.10

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

AS Řím - Bologna FC

středa 16:30

Po dlouhé odmlce se do boje o lepší umístění v lize pustí i AS Řím a bude mít co napravovat. Do Věčného města se vypraví Bologna, která v poslední době s AS hrát umí. Navíc si s sebou přiveze jednu enormní motivaci.

Tou je samozřejmě osobnost Siniši Mihajloviće. Populární kouč působil na lavičce Felsinei ještě nedávno a mnoho hráčů ho má v čerstvé paměti. Hnát dopředu je ale bude především jeho náhlý skon, který zasáhl širokou veřejnost nejen v Itálii. Uctít jeho památku budou chtít hráči právě na Olimpicu, v prvním ligovém klání po restartu ligy.

Římané jdou do utkání s vědomím, že zatím zůstali v sezoně daleko za očekáváním. Vlci sice na jaře vyhráli Konferenční ligu, ale od té doby se výkonnostně prakticky nikam neposunuli. Mnoho hráčů nepodává optimální výkony a zejména útok trpí jasnou neefektivitou, kterou zachraňoval prakticky jen Paulo Dybala. Nejnovější mistr světa je zpátky v Římě a bude se chtít opět vtělit do role lídra celého týmu.

Bez něj se totiž AS hodně trápí. Už v posledních třech kolech nedokázalo vyhrát a prohrálo především očekávané derby s Laziem. Momentálně se proto nachází až na sedmé příčce, dost daleko od vysněné Ligy mistrů. Kromě Darboeho a Wijnalduma má ale trenér Mourinho k dispozici všechny hráče.

Bologna takové štěstí nemá, protože Thiagu Mottovi schází De Silvestri, Bonifazi a především ofenzivní tahoun Barrow. S AS má Bologna velmi dobré zkušenosti - vlastně je to tým, proti kterému vyhrála v Serii A nejvíc zápasů! Obrat o všechny tři body dokázala Vlky už jednapadesátkrát z celkových 148 utkání. S ligou se navíc rozloučila mnohem lépe než AS, protože vyhrála čtyři z posledních pěti utkání.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Smalling, Ibañez - Celik, Cristante, Pellegrini, Spinazzola - Dybala, Zaniolo - Abraham

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Soumaoro, Lucumí, Cambiaso - Medel, Ferguson - Orsolini, Dominguez, Soriano - Arnautović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 3.86 - 6.05

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

US Cremonese - Juventus FC

středa 18:30

Od poloviny října patřil Juventus vůbec mezi ty nejlepší týmy Itálie a šestizápasovou sérií výher se připojil k pronásledovatelům vedoucí Neapole. Mezi "Starou dámou" a Neapolí sice zeje desetibodová propast, nicméně pokud tým s historicky nejvyšším počtem mistrovských titulů naváže na podzim 2022, může se dočkat zajímavých věcí. Juventus začíná na půdě nováčka Cremonese.

Začátek sezony byl pro příznivce Juventusu obrovským zklamáním. Už loňské čtvrté místo vyvolalo pochybnosti, zdali je někdejší hegemon schopen znovu získat Scudetto, ale poté co vedení přivedlo zvučné posily fanoušci ožili optimismem. Jenomže výsledky se nedostavovaly a pod palbou kritiky se ocitl jak trenér Massimiliano Allegri, tak celé klubové vedení. To zanedlouho také kvůli další aféře s nekalými praktikami skončilo, včetně viceprezidenta a klubové legendy Pavla Nedvěda.

Juventus tak bude začínat doslova novou éru a ambice má pochopitelně pořád vysoké. V prvé řadě chtějí v Turíně navázat na povedený podzim. Šest výher v řadě a ani jedna inkasovaná branka - to zní působivě. A především se chtějí plnohodnotně zapojit do bojů o Scudetto, což v minulé sezoně chybělo. Trenér Allegri zůstává ohledně titulu opatrný a raději o něm nemluví. "Neapol je v tuto chvíli jasným favoritem na Scudetto a našim cílem je dostat se mezi čtyři nejlepší a vybojovat finále Coppa Italia i Evropské ligy," prohlásil.

Juventus začíná rok 2023 na půdě Cremonese, kde se naposledy představil v roce 1996. Tehdy překvapivě nevyhrál, utkání totiž skončilo divokou remízou 3:3. Je to už ale hodně dlouhá doba. "Jsme připraveni začít znovu. V Cremoně bude důležité hrát jako tým. Zápasy po přestávkách bývají vždycky těžké a sám jsem na přístup zvědavý," dodal Allegri.

Cremonese se vrátilo do nejvyšší soutěže na začátku této sezony a zatím tempo Serie A nezvládá. V patnácti kolech získalo jen sedm bodů a nachází se v sestupovém pásmu. Je také dosud jediným týmem v lize, který ještě ani jednou nezvítězil. Existují však i důvody k optimismu. V sedmi zápasech Cremonese neprohrálo a obrat o body dokázalo i obhájce titulu AC Milán. Nyní má šanci zaskočit i jiný slavný celek Juventus.

Bude se ale muset obejít bez tria Radu, Chiricheş, Acella. Ani Stará dáma nebude kompletní. O reprezentační přestávce se ještě nestihli dát do kupy Kaio Jorge, Pogba, Bonucci, Cuadrado, Vlahović a De Sciglio.

US Cremonese - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Sernicola, Bianchetti, Hendry, Valeri - Pickel, Ascacíbar, Meité - Buonaiuto, Okereke - Dessers

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, Bremer, Alex Sandro - McKennie, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostić - Milik, Kean

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.68 - 3.56 - 1.83

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

ACF Fiorentina - AC Monza Brianza

středa 18:30

Fialky se přeci jen rozjely a na podzim se jim konečně začalo dařit. Středeční podvečer si pro ně ale nachystal soupeře z neoblíbené Lombardie, což je region v poslední době Fiorentině zakázaný. Vylepší si Fialky bilanci proti trápící se Monze?

Lombardie je regionem napěchovaným kvalitními týmy, ať už mezi ně počítáme oba milánské kluby nebo třeba Atalantu z Bergama. A právě tyto tři týmy v poslední době Fiorentinu vždy dokázaly porazit. Dalším soupeřem z tohoto regionu je Monza, která se pokusí o totéž. Fialky ale mají pro strach uděláno, neboť se s podzimem rozloučily přece jen v dobré formě. Až na nepovedený závěrečný duel s AC Milán (prohra 1:2) se Italianovi svěřenci mohou pochlubit dobrými výkony.

Předchozích pět soutěžních zápasů totiž Fiorentina vyhrála a její forma dostala zase punc vyváženosti. Díky této sérii se Fialky dostaly už na desátou příčku a zdá se, že jsou pryč doby jejich ofenzivního trápení z přelomu září a října. Pořád se ale dá mluvit o neúspěšné sezoně, protože cílem Fiorentiny byla jednoznačně účast v příští pohárové sezoně.

Monza má ty plány mnohem skromnější, byť si z nováčků vede nejlépe. V patnácti duelech uhrála 16 bodů a to jí stačí na současnou čtrnáctou příčku. Měla by ale zlepšit svou venkovní bilanci, protože mimo svůj domov prohrála pět duelů ze sedmi. Stále jí navíc schází důležitý záložník Sensi. Domácí se pro změnu musí obejít bez Gonzáleze, Sottila a Doda.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Venuti, Milenković, Igor, Biraghi - Bonaventura, Amrabat - Ikoné, Barák, Kouamé - Jović

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Izzo, Pablo Marì, Marlon - Ciurria, Rovella, Colpani, Carlos Augusto - Pessina, Caprari - Mota

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.77 - 4.99

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Inter Milán - SSC Neapol

středa 20:45

Vedoucí Neapol očekává velký šlágr s napětím, protože jede na San Siro. Návštěva slavného stadionu pro ni představuje velkou zkoušku charakteru, jelikož doma si Inter oprávněně věří. Duel dvou těžkých vah Serie A i proto slibuje napínavou podívanou, kterou by si milovníci calcia rozhodně neměli nechat ujít.

Současná pátá příčka je pro velkoklub formátu Interu rozhodně nedostačující. Nerazzurri se naopak upínají spíš k boji o titul, který museli naposledy přenechat nenáviděnému rivalovi v podobě AC Milán. Momentálně na AC sice ztrácí jen tři body, ale to proto, že všechny ostatní týmy doplácejí na vynikající formu právě Neapole. Od vedoucího týmu tabulky totiž Inter dělí už 11 bodů! Pokud tedy Nerazzurri pomýšlejí na Scudetto, pak je tenhle vzájemný střet jednou z mála šancí, jak tuhle propast zmenšit.

Velkou výhodou je pro ně domácí prostředí. Ze sedmi dosud hraných duelů na San Siru Inter šestkrát vyhrál a jen jednou prohrál. Dostal zde navíc jen čtyři branky, což je po třech inkasovaných gólech Juventusu druhý nejlepší domácí výkon v lize. A domácí forma pomáhá Interu zvlášť proti Neapoli. Partenopei si totiž tři body v rámci ligy ze San Sira odvezli naposledy v roce 2017.

Obecně platí, že pro Neapol právě Inter představuje velmi nepříjemného soupeře. Oba týmy spolu sehrály už 152 ligových utkání, z nichž Neapol prohrála 68. Ze všech soupeřů v Serii A má Neapol horší výsledky jen proti Juventusu, kterému v historii podlehla už sedmdesátkrát. I na tohle bude trenér Simone Inzaghi při středečním šlágru sázet.

Na tiskové konferenci před utkáním zkušený kouč mimo jiné zmínil: "Na nadcházející zápas se nesmírně těšíme. Ta pauza byla opravdu velmi dlouhá, takže se nemůžeme dočkat, až opět vyběhneme na hřiště. Víme, kdo proti nám stojí. Neapol je skvělý tým, který jako jediný v Evropě ještě neprohrál ani jediný ligový duel. Ale věříme si, protože víme, co dokážeme s podporou našich skvělých fanoušků. Navíc mě těší, že mám k dispozici opět všechny své útočníky."

Jedinou věcí, která musí trenéra Inzaghiho hodně trápit, je absence důležitého záložníka Marcela Brozoviće. Kromě něj utkání vynechají taky De Vrij s Dalbertem, přičemž otázkou je nasazení zatím neproduktivního Lautara Martíneze. Neapoli se absence vyhýbají a Luciano Spalletti může směle využít to nejlepší, co jeho kádr nabízí.

Opět se dá očekávat hodně dramatická bitva, protože Neapol má zatím epickou formu. A děkuje za ni i závěrům zápasů. Nikdo z týmů Serie A nenasázel tolik branek za posledních patnáct minut utkání jako Neapol (trefila se desetkrát). Inter naopak vstřelil už šest branek za úvodní čtvrthodinku a v tomhle je zase nejlepší on. Před pauzou se oba týmy s diváky rozloučily shodnou výhrou 3:2.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Onana - Škriniar, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Dimarco - Lukaku, Džeko

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Mario Rui - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Politano, Osimhen, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.56 - 2.87

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Udinese Calcio - Empoli FC

středa 20:45

Druhá polovina roku 2022 byla pro Udinese poněkud zvláštní. "Zebry" zahájily novou sezonu ve velkém stylu a zaznamenaly devíti zápasovou sérii bez porážky, aby po jejím skončení započaly novou šňůru a tentokrát negativní. Od počátku října nevyhrály, což budou chtít proti Empoli změnit.

Dacia Arena padla v tomto ročníku Serie A jenom jednou, takže pokud se má Udinese o co opřít, je to domácí prostředí. Jinak je to od začátku října spíše bída a výsledkové trápení se před mistrovstvím světa v Kataru nepodařilo ukončit. Jistým příslibem je pět nerozhodných výsledků i relativně přijatelná porážka v Neapoli. "Zebry" byly blízko tomu, aby vedoucí celek alespoň obraly o body, když ze stavu 0:3 snížily na 2:3. Udinese přivítá v rámci 16. kola Empoli a doma na tohoto soupeře umí. V loňské sezoně dokonce vyhrálo 4:1!

O trochu lépe se na podzim dařilo Empoli, byť celková tabulka hovoří pro Udinese. Do přestávky vstupovali Azzurri s výhrou 2:0 nad Cremonese a nutno podotknout, že opravdu důležitou. Empoli má díky tomu desetibodový náskok nad sestupovými pozicemi.

Oba celky v tuto chvíli hlásí dvě ztráty. Udinese bude bez dua Masina, Udogie, zatímco hostující Empoli musí oželet starty Tonelliho a Destra.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becao, Bijol, Nehuen Pérez - Pereyra, Lovrić, Walace, Arslan, Success - Ebosse, Beto

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Stojanović, Ismajli, Luperto, Parisi - Akpa Akpro, Marin - Bandinelli, Baldanzi, Caputo - Satriano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.04 - 5.44

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
15
13
2
0
37 : 12
41
2
AC Milán
15
10
3
2
29 : 15
33
3
Juventus FC
15
9
4
2
24 : 7
31
4
SS Lazio
15
9
3
3
26 : 11
30
5
Inter Milán
15
10
0
5
34 : 22
30
6
Atalanta Bergamo
15
8
3
4
22 : 15
27
7
AS Řím
15
8
3
4
18 : 14
27
8
Udinese Calcio
15
6
6
3
24 : 17
24
9
Turín FC
15
6
3
6
16 : 17
21
10
ACF Fiorentina
15
5
4
6
18 : 20
19
11
Bologna FC
15
5
4
6
20 : 25
19
12
Salernitana Calcio
15
4
5
6
19 : 24
17
13
Empoli FC
15
4
5
6
12 : 19
17
14
AC Monza Brianza
15
5
1
9
16 : 22
16
15
US Sassuolo
15
4
4
7
15 : 22
16
16
US Lecce
15
3
6
6
14 : 17
15
17
Spezia Calcio
15
3
4
8
14 : 26
13
18
US Cremonese
15
0
7
8
11 : 26
7
19
UC Sampdoria
15
1
3
11
6 : 27
6
20
Hellas Verona
15
1
2
12
12 : 29
5

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (64)

Přidat komentář
M11

Konecne..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Nuno čomes

Konečně je liga zpět.

Jinak těch 5 proher vypadá strašidelně.. Jsem zvědavý na celkový výkon a dost i na Neapol.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli jsem se někdy díval na zápas ve středu v 16:30, ale hlavně, že se zase hraje.

Těším se na Paulita a rád se nechám překvapit efektivitou v zakončení, ale zbytek jako nějakou solidní hru (letos předvedenou jednou proti Atalantě) nebo nějaké nacvičené vzorce v útoku či obranu nezataženou na malé vápno nejspíš nelze čekat.

Daje!

Reagovat
Nuno čomes

Opravdu bude na hrotu Zaniolo, když máte na lávce 3 hroťáky?

Reagovat
Largo

Je to jen jedna z posledních variant, o kterých se v médiích mluví.

Reagovat
Truffaldino

Těšil jsem se, že konečně přejdeme na čtyřčlennou obranu. A zas nic.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tammy je jalový, Nico aspoň vyhraje nějaký balón. I když ho pak ztratí v sólu

Gallo je jak po lobotomii.

Reagovat
PISTOLERO

Hurá! Dočkali jsme se!

Opravdu velmi těžký soupeř na začátek. Jsem zvědavý, který tým si s tou pauzou poradí lépe. Nicméně věřím, že je v silách Interu uštědřit Neapoli první prohru!

FORZA NERAZZURRI!

Reagovat
CubONE

Pred restartom mame nejakym zazrakom opat 9 zranenych.

S Tatarom v brane bude este sranda.

Reagovat
GEGE

hlavně ten Maignan...to sem ještě nezažil aby golman tak dlouho marodil se svalovým zraněnním...A Rebic to je kapitola sama pro sebe...celou pauzu během MS trénuje a před startem ligy se zase zraní...

Reagovat
CubONE

Tam to fakt dosrali francuzski lekari. Kvoli MS ho chceli dat dokopy a povedali mu, nech zacne s dynamickym treningom skor, nez hovorili lekari Milana. Samozrejme si to zranenie pri treningu obnovil.

Reagovat
Largo

Daje Roma!

Reagovat
Dr. Admess

Ochoa pěkný začátek teda.

Reagovat
AC.Milan

chytal dobře

Reagovat
PISTOLERO

Ten Leao je uplně jinde. Ikdyž hraje u rivala, tak by bya velká škoda aby o takového hráče calcio přišlo.

Reagovat
Largo

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
Milan.B

Sandro na pana

Reagovat
FORZAMILAN

Super atmosféra, plnej stadion Úplně jsem zapomněl, že se dneska hraje brzo a vidím, že nám neuznali gól

Reagovat
Largo

Roma

3-5-2:

Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibañez; Celik, Tahirovic, Cristante, Pellegrini, El Shaarawy; Zaniolo, Dybala

To jsem na to zvedav.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty začátky bych čekal ve všední den na Islandu nebo za polárním kruhem v severských ligách (kde se stejně v zimě nehraje).. Co si mám jako noční pták počít, když v jednu snídám, do dvou provádím toaletu (troje noviny) a teprve ve tři začínám normálně fungovat?

Reagovat
Largo

Reteeeee

Reagovat
danko10

Novy rok, stara sracka.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud bude obrana stát na vápně, lepší to nebude a je to i chyba Ruie a Smallinga, který v životě nepříhrál dopředu.

Mou mi by mě teď jedině potěšil, kdyby provedl tyto změny:

- dolů Iba (žlutá a Mancinimu dnes všechno prochází) za Tammyho

- dolů Stephan za Zaleho (Stephan je vždycky marný, když začne v základu)

- dolů Cristante za Camaru (horší to nebude a aspoň bude pohyb v záloze). Tahirovič je tele, ale aspoň se nebojí hrát.

4-3-2-1. Do 20 minut Solbakken za Zaniola.

Reagovat
Largo

Souhlasim az na Solbakkena, ten neni v nominaci. Pry jeste neni v kondici, stejne jako Belotti.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, nevšimnul jsem si. Belotti už nabírá kondici 4 měsíce, však neměl žádné zranění během kempu..

Reagovat
danko10

Aj ty si furt starý dobrý ty. Prosto zmar kam až dovidím.

Reagovat
smazaný uživatel

A co máš lepšího?

Reagovat
danko10

Vobec nic. Uz ta prva veta je taky hrot, ze sa mi z nej uvaril mozog.

Reagovat
Largo

Reagovat
Maritazzi

Strašná žumpa, ale tak pořád to jde všechno svalit na mercato

Reagovat
Furia Ceca

Dobrááá

Reagovat
smazaný uživatel

Sudí se s tím vůbec nesere, nepíská nic, co by skutečně nezasloužilo pád, lbí se mi takový přístup.

My na něj samozřejmě doplácíme - Ibanez, Zaniolo, Zalewski, Pelle jsou padavky.

Bohužel dnes nejlepší hráč asi Cristante do prdele. Což je hodně symbolické pro náš fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Foti má lepší bilanci než Guardiola, ale Tammy na čáře a Smallsův blok (i když jen zachránil co způsobil, když nechal střílejícího odskočit) od ztráty.

Dopředu jsme nepředvedli nic, zraněný Nico, Paulo, totální grcka fotbal. Opět tleskám jen lidem.

Daje Roma.

Reagovat
Lech

To bylo fakt k zbliti. Dokud bude na lavici ten imbecil, budeme hrat hovno az do konce jeho smlouvy, ovsem potom uz u nas nebude Dybala v nejlepsich letech. Takze budem hrat zas o stred tabulky a bude nam na bliti i tak

Reagovat
10

MS poskytlo rehab, prvních 45 minut Juve okamžitý relapse

Reagovat
Furia Ceca

ADM ještě slaví? Nebo proč není ani na lavičce?

Reagovat
10

zranil se...to je totální výsměch

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
10

ten Paredes je úplně v prdeli, ten běhá jak Maradona rok před smrtí tyvoe

teď jak ztratil míč a předběhl ho i rozhodčí, co byl 10 metrů za ním

Reagovat
M11

MILIK !!!

Reagovat
10

takovej fík

Reagovat
M11

A ja si rikal co tam zkousi

Reagovat
10

Carnesecchi to měl mít, měl tam už těžší zákroky

Reagovat
M11

Mel.. ale dost lehkych strel vyrazel.. neni jisty

Reagovat
10

dost se o něm píše, ale já bych mnohem radši Vicaria, protože takhle nejistě na mě působí delší dobu

Reagovat
Juventus 14

A už je to zase tady! Starej dobrej Max a je ho trollení

Reagovat
Juventus 14

jeho

Reagovat
10

rychle nás vrátil do děje, jak to zase celý jaro bude vypadat

Reagovat
Juventus 14

Maxova past Ale na druhou stranu, kdyby všechny zbývající zápasy v sezóně dopadly 1:0 pro nás v 94. minutě, tak se zas tak zlobit nebudu. Toho ušetřeného času...

Reagovat
Largo

Tohle bude skvelej zapas.

Reagovat
PISTOLERO

Skvělý nástup!

Reagovat
PISTOLERO

Být tam místo Darmiana někdo jiný, tak už vedeme

Reagovat
lnterista

Samej Lautaro

Reagovat
Forza_Inter

super zapas

ale zahodit 3 tutovky...

Reagovat
Nuno čomes

Pánové nestiham, jak to vypadá?

Reagovat
Largo

Jste jasne lepsi. Dravejsi, presnejsi, rychlejsi.

Reagovat
Nuno čomes

Děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

Tím střídáním Zielinskiho za Raspadoriho to Spal dobře zazdil.

Reagovat
PISTOLERO

Díky kluci!!! Naděje stále žije...!FORZA INTER!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele