Serie A - preview 31. kola: Atalanta proti AS Řím

21.04.2023, 09:33, aktualizováno 24.04.2023, 08:52
Previews
Duván Zapata (© AFP)

Juventusu bylo minulý týden vráceno patnáct bodů a nový náboj tak dostal boj o první čtyřku. Postavení v ní rázem hájí AS Řím a zálusk na Ligu mistrů si ještě dělá Atalanta, oba týmy se střetnou v dohrávce 31. kola.

Atalanta Bergamo - AS Řím

pondělí 20:45

Jednatřicáté kolo Serie A skončí až v pondělí večer, ale na tuhle dohrávku se určitě vyplatí čekat. Na jedné straně domácí Atalanta, nažhavená na poháry, která chce odčinit poslední nezdary. Na druhé straně Mourinhovo AS, které má za sebou další nezapomenutelnou pohárovou noc.

Juventusu se momentálně vrátilo patnáct vyhraných bodů z odpočtu, což rázně proměnilo tabulku. Doplatila na to taky Atalanta, která se tím pádem dostala mimo pohárové příčky a aktuálně dlí až na sedmém místě. Od Interu ji dělí jen dva body, takže se v zásadě nic tak strašného neděje, ale La Dea musí zabrat, pokud se chce pohárů účastnit. Což jí v poslední době zas tak moc nejde.

V minulých šesti soutěžních duelech se tým, který se může soustředit již jen na Serii A, dočkal jen dvou výher. Po šokující porážce od Bologny Atalanta nezabrala ani v minulém kole a s Fiorentinou si rozdělila body. A to mohla být ještě ráda, protože Fiorentina měla mnohem víc šancí a hrála aktivněji. Pokud mají Bergamaschi nahoru, musí zlepšit svou domácí formu. Na stadionu Gewiss uhráli jen 21 bodů ve čtrnácti utkáních a hned devět týmů v lize je doma lepších.

Římané se tady taky cítí docela dobře, zvlášť po minulé návštěvě. V atraktivním a důležitém utkání se Atalanta nechala svým soupeřem zdecimovat a dostala potupné čtyři branky. Teď má oporu aspoň v tom, že Vlci se tady v Bergamu radovali z výhry ve dvou duelech po sobě naposledy v roce 2001. Trochu vrásek na ustaraném čele trenéra Gasperiniho se objevuje také při hovorech o absencích. I proto Římu mu budou chybět Hateboer, Ruggeri, Vorlický nebo především Ademola Lookman, nejlepší střelec La Dea.

Ani Římané nepřijedou kompletní. Mimo hru je zcela určitě Karsdorp, ale k němu by se možná mohli přidat i Wijnaldum se Smallingem. Oba střídali vinou zranění v minulém soutěžním duelu Vlků. A na ten jejich fanoušci ještě dlouho nezapomenou. Doma na Olimpicu potřebovali otočit vývoj utkání s Feyenoordem, ale ještě dvě minuty před koncem základní hrací doby se postup zdál nereálný. Jenže pak udeřil Paulo Dybala a ve spolupráci s Pellegrinim a El Shaarawym se postarali o vysokou výhru AS 4:1!

V lize už to taková hitparáda není a Vlci občas nepěkně klopýtnou. Mrzet je musí především nedávné porážky s Laziem a Sassuolem. Naposledy ale nadělili tři góly Udinese a v tomhle trendu hodlají pokračovat i v pondělním trháku.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Djimsiti, Palomino - Maehle, De Roon, Éderson, Zappacosta - Koopmeiners - Højlund, Zapata

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Ibañez, Llorente - Zalewski, Cristante, Matić, Spinazzola - Dybala, Pellegrini - Abraham

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.16 - 3.19

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Empoli FC - Inter Milán

neděle 12:30

Nedělní program 31. kola Serie A vrhne do hry i čerstvého semifinalistu Ligy mistrů. Inter navštíví Empoli, kde se mu tradičně daří. Poslední duel ale bude mít pro Inter pachuť, protože skromné Empoli minule dokázalo nad slavným klubem vyhrát.

Jinak je to ale v podání toskánského celku slabota a pokud by mu současná "forma" vydržela, to aby se začínal bát o záchranu. Současných 32 bodů je sice hezký výsledek a na sestupové pásmo má Empoli docela pohodlný náskok devíti bodů, ale jinak si trenér Zanetti moc pískat nemůže. V minulých šesti duelech se jeho družině povedlo urvat pouhé čtyři body. Pravda, jeden bod si Empoli rozdělilo s AC Milán a to se dá brát jako velký úspěch, ale jinak zažívá spíš výpadek formy.

Aby toho nebylo málo, tak v minulém kole se Empoli stalo kořistí Cremonese a nenatáhlo sérii dvou utkání bez prohry na tři. Cremonese kromě Empoli porazilo jen dva další týmy, takže ztratit s ním všechny body je celkem kumšt. A trenéra Zanettiho tahle nečekaná ztráta po jediné trefě útočníka Cyriela Desserse hodně mrzela.

"Cremonese hrálo aktivně, ale na to jsme byli připravení a měli jsme dobrý plán, jak mu čelit. Bohužel když dostanete gól ve čtvrté minutě, tak to s vaší psychikou něco udělá. Ale ani pak jsme se nevzdali a jsem rád, že jsem na našich hráčích viděl chuť vyhrát. Teď nás čeká Inter, který vyhrál v pohárech a bude mít velké sebevědomí. Musíme být kompaktní, pokud chceme sehrát dobré utkání."

Inter dál táhne italský sen o vítězi Ligy mistrů na svých bedrech spolu s městským rivalem. Naposledy se mu totiž podařilo projít přes Benficu a v domácím prostředí sehrál atraktivní duel s remízou 3:3. Přitom ještě pět minut před koncem základní hrací doby vedl o dvě branky. I tohle trochu ukazuje možnou nesoustředěnost, která Inter v téhle sezoně trápí. Poté, co se Juventusu vrátil bodový odpočet, se Inter v lize propadl až na šesté místo, což bude chtít rozhodně vylepšit.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Perisan - Ebuehi, Ismajli, Luperto, Parisi - Fazzini, Marin, Bandinelli - Baldanzi - Caputo, Piccoli

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Onana - D'Ambrosio, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Gosens - Correa, Lukaku

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.14 - 4.08 - 1.61

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

AC Monza Brianza - ACF Fiorentina

neděle 15:00

Monzu čeká ve 31. kole utkání s Fiorentinou a domácí by si hodně přáli, aby se na toskánském celku projevila únava z pohárů. Svěřenci trenéra Palladina navíc půjdou do zápasu povzbuzeni aktuální formou.

Pro Monzu bude další kolo Serie A tak trochu historické. Fiorentinu totiž na své půdě hostila v soutěžním klání naposledy v květnu roku 1994. Jednalo se o utkání druhé ligy, v níž "Fialky" skončily na prvním místě, zatímco klub z Lombardie obsadil až poslední příčku a sestoupil. Tentokrát by to ale mohlo skončit jinak, protože i když je Fiorentina ve formě, i Monza umí zabrat a překvapit slavnějšího soupeře.

Monza v minulých šesti duelech nestačila jen na Lazio, s nímž prohrála, ale jinak bodovala ve všech ostatních příležitostech. A to včetně minulého kola, v němž si to rozdala s Interem Milán. Dokázala ho ale překvapit a díky jediné přesné hlavičce obránce Caldiroly zchladila San Siro. Monze stále chybí jen záložník Sensi, zatímco "Fialky" postrádají Amrabata se Siriguem.

A taky by asi uvítaly větší čas na regeneraci. Fiorentině se totiž daří podporovat silný italský ročník v pohárech a nedávno dokázala přejít přes Lech Poznań do semifinále Konferenční ligy. Dokonce si mohla dovolit i ten luxus prohrát o jednu branku. Sice si doma chvíli zahrávala, ale kvalita v jejím kádru se nakonec ukázala a díky snížení Sottila s Castrovillim postoupili dál právě hoši trenéra Italiana. Těm v lize patří deváté místo, které by Viola moc ráda vylepšila.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Izzo, Pablo Marì, Caldirola - Ciurria, Machin, Rovella, Carlos Augusto - Caprari, Pessina - Petagna

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Dodò, Milenković, Martinez Quarta, Biraghi - Bonaventura, Mandragora, Castrovilli - González, Cabral, Ikoné

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.67 - 3.21 - 2.26

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Udinese Calcio - US Cremonese

neděle 15:00

Do konce sezony zbývá odehrát osm kol a přesně tolik zápasů má Cremonese na to, aby udrželo nejvyšší soutěž. Nováček Serie A ztrácí na sedmnáctou příčku sedm bodů a jelikož v předchozích dvou kolech zvítězil, není záchrana nic nereálného. Celek z Cremony tentokrát zavítá do Udine.

"Zebry" zrovna nezažívají své nejpovedenější období. Třikrát v řadě už nevyhrály a patří jim až jedenáctá příčka. Přesto letos Udinese dokázalo zaujmout a rozhodně má za sebou zajímavé výsledky. Za všechny stačí zmínit nedávnou výhru nad AC Milán 3:1. V domácí Dacia Aréně by mělo být Udine jasným favoritem, ale potvrdit tuto roli bývá občas velký problém.

V minulém kole "Zebry" nestačily nad AS Řím a po jasném výsledku zůstaly ve druhé polovině tabulky. Pohárové ambice už domácí celek zřejmě nemá a po zbytek kol může hrát uvolněně, což se o jeho soupeři říci nedá.

Cremonese je pod mnohem větším tlakem a každá další ztráta bodu je v této fázi sezony citelná a přibližuje tým sestupu. Ještě nedávno beznadějně poslední tým soutěže ale pookřál a po skalpu Sampdorie a Empoli se jeho šance zvýšily a boje o záchranu čeká dramatický finiš.

Trenér domácích Sottil bude postrádat Ebosseho se španělským křídelníkem Deulofeuem. Druhá strana zase postrádá pouze zraněného Chiricheşe.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becao, Bijol, Perez - Ehizibue, Pereyra, Walace, Lovrić, Udogie - Success, Beto

US Cremonese - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Sernicola, Vasquez, Bianchetti, Pickel - Meité, Castagnetti, Valeri, Galdames - Tsadjout, Dessers

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.85 - 5.07

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AC Milán - US Lecce

neděle 18:00

Semifinále Ligy mistrů je po letech příjemným úspěchem, nicméně Milánu vážně hrozí, že si nemusí nejprestižnější klubovou soutěž v příštím roce zahrát. Rossoneri se v tabulce propadli na páté místo a ve zbývajících osmi kolech budou ve velké konkurenci bojovat o místenku v první čtyřce. AC Milán přivítá v neděli Lecce a po delší době touží konečně zvítězit.

Velký úspěch v podobě postupu do semifinále Champions League na jedné straně, mizerné výsledky v Serii A na straně druhé. Milánu se na domácí scéně zase nedaří, což naposledy podtrhla remíza v Boloni a další propad tabulkou, tentokrát už mimo první čtyřku.

Od března vyhráli Rossoneri v Serii A jediný zápas, paradoxně proti vedoucí Neapoli 4:0, jinak je to velká bída. Především proti papírově slabším soupeřům to obhájcům nejde - Boloňa (1:1), Empoli (0:0), Salernitana (1:1) nebo Udinese (1:3). Nyní čeká na Pioliho svěřence další podobný soupeř Lecce, kterého na Via del Mare v lednu nedokázali porazit (2:2).

Do optimální formy má daleko i Lecce. Jihoitalský celek bojuje o záchranu a osm kol před koncem má k dobru pět bodů. Na druhou stranu ale už dlouho nevyhrál. Naposledy v únoru senzačně dobyl Bergamo (2:1), ale pak následovalo šest porážek v řadě a minulý víkend jen remíza 1:1 se Sampdorií.

Podle prognóz je AC jasným favoritem, nicméně to bylo i v uplynulých kolech a svojí roli nezvládlo. Na druhou stranu už je to opravdu dlouho, co Lecce dokázalo slavný celek porazit. V roce 2006 doma zvítězilo nejtěsnějším rozdílem 1:0. Na San Siru pak dokázalo naposledy zvítězit v roce 1997! Podaří se Lecce překvapit a připsat si skalp mistrovského celku po dlouhých šestadvaceti letech?

Milánu určitě nepomůže vykartovaný kapitán Calabria a samozřejmě se dá očekávat, že trenér Stefano Pioli udělá některé změny v sestavě. Pokud jde o absence Lecce, tomu bude scházet jen Pongračić.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Florenzi, Kalulu, Tomori, Theo Hernández - Tonali, Pobega - Saelemaekers, Díaz, Leao - Rebić

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Umtiti, Gallo - Blin, Hjulmand, Oudin, Strefezza - Ceesay, Di Francesco

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 3.88 - 7.24

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Juventus FC - SSC Neapol

neděle 20:45

Hlavním tahákem je v Itálii konfrontace Juventusu s vedoucí Neapolí. "Staré dámě" byl znovu přičten patnáctibodový odečet, což zásadně mění situaci v boji o první čtyřku. Juve cíli na druhé místo a posunout se tam může, pokud porazí Partenopei. Ti se po vyřazení z Ligy mistrů mohou soustředit na zisk Scudetta, který je už blízko.

Oba celky mají za sebou vystoupení v evropských pohárech, ovšem z postupu se radoval jen jeden. Juventus remizoval v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy se Sportingem Lisabon a postoupil dál. Nebyla to jediná dobrá zpráva pro turínský velkoklub. Původní patnáctibodový odečet byl navrácen zpět, takže sezona může být pro Biancocelesti ještě hodně zajímavá.

Samozřejmě primárním cílem Juventusu je postup do Ligy mistrů. V tomto směru je na dobré cestě, protože v Evropské lize už je v semifinále a v domácí soutěži okupuje třetí příčku za Laziem. Každopádně pokud jde o aktuální formu, tam má "Stará dáma" co zlepšovat. V Serii A totiž dvakrát v řadě prohrála. Na domácím stadionu je to však jiné. Letos padl Allianz Stadium jen jednou a ze všech týmů mají Allegriho svěřenci nejlepší domácí bilanci.

V neděli čeká na Juventus obtížný soupeř v podobě vedoucí Neapole. "Neapol je na cestě získat Scudetto. Mimořádně se jí podařila sezona a zaslouženě vyhrává. Zítra to bude těžký zápas, protože hrajeme proti silnému týmu, což dokazuje nejen v Itálii, ale i v Evropě," nechal se slyšet kouč Juventusu Allegri.

Domácí vědí, že budou muset podat perfektní výkon a dát rychle zapomenout na předchozí dva nezdary se Sassuolem (0:1) a Laziem (1:2). "Budeme muset odehrát dobrý zápas s vědomím, že od teď až do konce musíme získat co nejvíc bodů, abychom skončili v první čtyřce. Našim cílem je druhé místo," dodal Allegri.

Určitě bude důležité, jak Neapol zareaguje na vyřazení z Ligy mistrů. Zklamání, které nejen u fanoušků Partenopei zavládlo je velké, ale sezona může skončit pořád historickým úspěchem. Scudetto už je nesmírně blízko, nicméně v osmi kolech je to potřeba ještě potvrdit. "Je to pro nás hodně důležitý zápas, protože k naplnění našeho cíle nám pořád chybí hodně bodů. Čeká nás tam vysoké tempo, ale připravujeme se na to tím nejlepším možným způsobem. Nemůžeme se dočkat, až vyběhneme na hřiště a budeme hrát," prohlásil před zápasem Raspadori.

Neapol naposledy v lize jenom remizovala 0:0 s Hellasem, ale její náskok na čele zůstává ohromný. Co se týče vzájemné bilance s Juventusem, i ta je zajímavá. Partenopei umí na "Starou dámu" zejména doma, což ukázali v lednovém utkání, ve kterém zvítězili vysoko 5:1.

Juventusu bude chybět obránce Bremer, který se v zápase proti Sportingu zranil. Chybět bude také Moise Kean a dá se očekávat, že po náročném čtvrtku udělá Allegri některé změny. Bez absencí se neobejde ani Neapol. Proti Milánu se zranili Mário Rui a Politano. Delší dobu je ze hry Simeone, na druhou stranu se vrací obránce Kim i středopolař Anguissa.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - De Sciglio, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostić - Milik, Vlahović

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Kim, Juan Jesus, Olivera - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Lozano, Kvaracchelija, Osimhen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.11 - 3.09 - 2.62

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Salernitana Calcio - US Sassuolo

sobota 15:00

Salernitana pomalu postupuje vstříc záchraně a opouští zrádné vody sestupové propasti. V sobotu odpoledne bude chtít využít domácího prostředí, aby oplatila svému soupeři poslední hrozivý debakl. Do Salerna míří Dionisiho Sassuolo.

A na něj nemá Salernitana vůbec dobré vzpomínky. Poslední vzájemný duel těchto celků připomínal spíš nelítostnou likvidaci mužstva neprofesionální ligy účastníkem Ligy mistrů. Neroverdi doma nasázeli Salernitaně pět branek, z nichž každou měl na starosti jiný střelec. Sassuolo v tomhle utkání prokázalo široký repertoár schopností a možností, Salernitana zůstala jako opařená.

Salernitana od té doby ušla velký kus, taktické pokyny nově udílí z lavičky portugalský stratég Paulo Sousa a pod jeho vedením se výsledky zlepšily. Minimálně se jí daří neprohrávat - ve všech šesti minulých kolech uhrála Salernitana pokaždé bod. Tentokrát jí budou chybět jen záložník Maggiore s obráncem Faziem.

Sassuolo se obává o připravenost Domenica Berardiho, jehož objevení se v základu je prakticky vyloučené. Klíčový muž Sassuola minulé kolo vynechal, ale Neroverdi ukázali, že si umí poradit i bez něj. Díky trefě Grégoirea Defrela si překvapivě poradili s Juventusem a nutno říct, že jejich výhra byla zasloužená.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Gyömbér, Daniliuc, Pirola - Mazzocchi, Nicolussi Caviglia, Vilhena, Bradarić - Candreva, Kastanos - Dia

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Ruan, Erlić, Rogério - Frattesi, Maxime López, M. Henrique - Bajrami, Pinamonti, Laurienté

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.69 - 2.21

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

SS Lazio - Turín FC

sobota 18:00

Lazio se v sobotu navečer pokusí přiblížit Neapoli, která očividně (zase) ztrácí dech. Případný bodový zisk by mu navíc umožnil navýšit náskok na jeho městského rivala. Turínské FC sice zažívá opět turbulentní sezonu, ale s Laziem se mu docela daří.

"Býci" se s Římany utkali už mnohokrát, ale minulá klání ukázala, že s nimi mohou hrát vyrovnanou partii. Už čtyři poslední duely totiž skončily dělbou bodů, což je proti týmu z hlavního města velký úspěch. Turín naposledy nebodoval s Laziem v listopadu 2020 a i v tomhle bláznivém utkání o sedmi gólech mu byl dlouho vyrovnaným partnerem. Nasázel mu tři branky a o body přišel až kvůli dvěma pozdním gólům Lazia z nastavení.

Na tohle utkání Turín nevzpomíná moc dobře a v sobotu bude chtít na Olympijském stadionu uspět. Jenže Turín nedokázal vyhrát už ve čtyřech posledních duelech a jeho forma je přinejmenším průměrná. Z minulého kola si určitě sliboval odnést víc bodů než jen jeden. Doma ho už v deváté minutě zaskočila Salernitana a nakonec se "Býci" před vlastními fanoušky protrápili jen k remíze. I proto jim patří až průběžná dvanáctá příčka.

Hostům z Turína budou na Olimpicu zase scházet marodi Zima, Vieira a Ricci. Lazio postrádá jen vykartovaného Cataldiho. Menší problémy svalového rázu měl pár dní před výkopem obránce Casale, ale nakonec by měl být přítomen od úvodu.

I on velmi výrazně pomáhá k brilantní sezoně, kterou Lazio zažívá. Pomineme-li samozřejmě evropské poháry, kde se možná čekal větší sukces. Sarriho tým se pyšní nejlepší obranou ligy, zatím dostal pouhých dvacet branek. Neopomíná ale ani útočné rejdy, kterými je Sarri coby trenér pověstný. A zvládá to i bez Cira Immobileho, který začíná ze zdravotních důvodů scházet Biancocelesti stále častěji.

Aktuálně se Laziu daří a vyhrálo už čtyři poslední ligové duely v řadě. Ve třech z nich dokonce nedostalo ani jednu branku. Po těsné, ale zasloužené výhře nad Juventusem, si mužstvo kolem záložníka Sergeje Milinkoviće-Saviće poradilo v minulém kole více než hladce se Spezií, které nasázelo tři branky.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Marušić, Casale, Romagnoli, Hysaj - Milinković-Savić, Vecino, Luis Alberto - Felipe Anderson, Pedro, Zaccagni

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Gravillon, Schuurs, Buongiorno - Singo, Ilić, Linetty, Rodriguez - Radonjić, Mirančuk - Sanabria

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.23 - 4.84

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

UC Sampdoria - Spezia Calcio

sobota 20:45

Spezia po dvou relativně úspěšných výsledcích padla v minulém kole dost nelítostně pod kola rozjetého Lazia a schytala od něj tři branky. Renomé si bude chtít napravit při sobotním výjezdu do Janova, kde ho napjatě čeká zoufalá Sampdoria.

Domácí Blucerchiati nutně potřebují bodovat, aby jejich šance na záchranu nezůstala definitivně pohřbena. Asi i fanoušci se totiž už pomalu smiřují s tím, že minimálně příští ročník stráví ve druhé nejvyšší lize. Čas se jim krátí jako málokomu a Doria nezvládá klíčové souboje s týmy kolem sebe. Je nyní až na posledním místě a právě od Spezie, která tráví chvíle na sedmnáctém místě, ji dělí už poměrně razantních deset bodů.

Hodně ji musí mrzet předminulé kolo, ve kterém prohrála s Cremonese a vystřídala ho na úplném chvostu tabulky. Minule si moc nepomohla, i když z utkání s podobně ohroženým Lecce vydřela díky trefě Španěla Jesého aspoň bod. S devatenácti brankami ale pořád tvoří jednoznačně nejhorší útok celé ligy. Tentokrát se navíc bude muset obejít bez tvořivého záložníka Sabiriho.

Spezia postrádá z karetního důvodu jen jedno jméno, obránce Ampadua. Ani ona si ale nemůže úplně pískat, protože od sestupových pozic ji dělí jen tři body. Po dvou remízách Spezia nezvládla minulé kolo a trenér Semplici musel po utkání s Laziem uznat, že římský celek byl jasně nad síly jeho ekipy. Ta dostala před vlastními fanoušky tři branky a na nic se v ofenzivě nezmohla.

UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Ravaglia - Zanoli, Amione, Nuytinck - Léris, Winks, Rincón, Augello - Djuričić - Lammers, Gabbiadini

Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Amian, Wisńiewski, Nikolaou, Reca - Ekdal, Bourabia, Agudelo - Gyasi, Nzola, Verde

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.26 - 2.74

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Hellas Verona - Bologna FC

pátek 20:45

Už v pátek večer se rozehraje 31. kolo Serie A, podíváme se v něm do Verony. Domácí Hellas usiluje o body, které by ho dostaly z pásma sestupu, zatímco návštěva z Bologně hodlá následovat svůj sen o pohárech.

Veronský celek se stále nachází v nelichotivé situaci, protože mu patří až 18. příčka. S tím, jak dokážou Salernitana, Lecce nebo Spezia občas urvat body i proti týmům z vyšších pater tabulky, nečeká Hellas nic snadného a jeho sestup se naopak rýsuje každé kolo do stále konkrétnějších obrysů.

Momentálně se ale Hellas rozehrál do celkem slušné a solidní formy. O všechny body obral šokujícím způsobem Sassuolo a ještě lepšího výsledku z pohledu sebevědomí dosáhl v minulém kole. Rozdělil si totiž body s Neapolí a nenechal si od ní dát ani jednu branku. Problémy by pro trenéra Zaffaroniho mohlo přeci jen znamenat to, že postrádá dva důležité hráče. Kromě Hrustiće nezasáhnou do utkání útočník Henry s obráncem Doigem.

Bologna postrádá Cambiasa s Arnautovićem, jehož ze začátku skvělou sezonu poznamenala častější zranění. I bez něj se ale Bologna dokázala etablovat do vyšších pater tabulky a v nedávné době předvedla několik solidních výkonů. Ať už to byla výhra nad Udinese nebo Atalantou. Především si ale musela pochvalovat remízu s AC Milán, účastníkem Ligy mistrů. Felsinei už pět po sobě jdoucích utkání neprohráli a nemíní začít ani na veronském Stadio Marc'Antonio Bentegodi.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Hien, Dawidowicz, Ceccherini - Faraoni, Duda, Tamézé, Depaoli - Ngonge, Verdi - Gaich

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Soumaoro, Lucumì, Kyriakopoulos - Moro, Schouten - Orsolini, Ferguson, Sansone - Barrow

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 2.88 - 3.00

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
30
24
3
3
66 : 21
75
2
SS Lazio
30
18
7
5
49 : 20
61
3
Juventus FC
30
18
5
7
47 : 25
59
4
AS Řím
30
17
5
8
42 : 26
56
5
AC Milán
30
15
8
7
49 : 37
53
6
Inter Milán
30
16
3
11
48 : 34
51
7
Atalanta Bergamo
30
14
7
9
48 : 35
49
8
Bologna FC
30
12
8
10
39 : 37
44
9
ACF Fiorentina
30
11
9
10
35 : 33
42
10
US Sassuolo
30
11
7
12
38 : 43
40
11
Udinese Calcio
30
9
12
9
39 : 39
39
12
Turín FC
30
10
9
11
31 : 36
39
13
AC Monza Brianza
30
10
8
12
35 : 41
38
14
Empoli FC
30
7
11
12
25 : 37
32
15
Salernitana Calcio
30
6
12
12
34 : 50
30
16
US Lecce
30
6
10
14
26 : 36
28
17
Spezia Calcio
30
5
11
14
25 : 48
26
18
Hellas Verona
30
5
8
17
24 : 43
23
19
US Cremonese
30
3
10
17
27 : 54
19
20
UC Sampdoria
30
3
7
20
19 : 51
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (133)

Přidat komentář
Shevchenko

S Interem hrajeme LM středa/úterý, takže proti Spezii zase béčko.

Reagovat
Kaka14

No super

Reagovat
Furia Ceca

https://football-italia.net/zidane-wants-to-return-to-coaching-with-juventus-report/

Prosíííím, ať vyjde, já už příští sezónu nechci Allegriho...

Reagovat
smazaný uživatel

Bude hodně zajímavé sledovat jak si poradí s kádrem bez šampionů.

Nebo můžeme čekat třeba Toni Kroose a jiné?

Reagovat
Furia Ceca

Viz článek. Zidane do Juve hodně chce a na dlouhou dobu, což je super , ale problém je, že Allegri má pořád smlouvu na 2 roky za 14 mega celkem

Reagovat
Furia Ceca

Chtěl jsem tím říct, že dokud není pořešen Allegri, nemá smysl tipovat posily pro Zidana...

Reagovat
Salfovic

Tak Juve má většinou nejsilnější kádr v lize, takže by to pro něj byla ideální štace.

Reagovat
stuff

To fakt radsej si nechat Maxa

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
GEGE

Rebic katastrofalni forma...to je jak,kdyz zacinal pod Giampaolem...

Reagovat
1899-1995

Další neodpískaná, no nevim, mně se zdála jasná.

Reagovat
Eldarion

už ich začína byť celkom veľa v poslednej dobe

Reagovat
bobis21

Ta byla jasná tady by mě teda fakt zajímalo vysvětlení ...

Reagovat
GEGE

nejspis trefil první balon...

Reagovat
10

ale i s nohou

Reagovat
GEGE

takze penalta?ja nevim piskaji to pokazde jinak...prislo mi to to same jako Leao v Neapoli...

Reagovat
10

no právě

jsem psal Shevovi v souhrnu, že buď změnili pravidla, nebo nechápu, jak se tohle může nepískat...

Reagovat
bobis21

První míč odehrál Theo. A vzít míč tak, že u toho přejedeš soupeře taky není čisté ...

Reagovat
bobis21

+pak skluz zezadu přes kotníky čístý, stažení rukama na zem čisté ten teda jede

Reagovat
GEGE

Krunic kazdy zapas na registovy fatalni hrubka hned ze zacatku zapasu....

Reagovat
GEGE

kdo jiný...RAFA!!!už to kurva podepíš negře...

Reagovat
Lech

Reagovat
GEGE

Rebic posral uplne kazdy balon...to je fakt sila, pritom tuhle dobu mival vzdy top formu...

Reagovat
Furia Ceca

→ </i>

Reagovat
10

že si tohle přenesli i do té nové verze

Reagovat
Furia Ceca

Jj

Reagovat
Furia Ceca

Allegri postavil na Neapol do středu obrany Ruganiho. Ještě jednou: RUGANIHO!!! Plašana, kterej snad za poslední půlrok neodehrál jedinou minutu, postaví proti Kvarovi, Osimhenovi a Lozanovi. Tak je debil?

Odpovím si sám: ano, je to debil. A zopakuju, co jsem už naznačil pod Sportingem: tohle už je druhej zápas, ve kterým minimálně jeden post obsadí tak, že to už ani není z kategorie WTF?. To už je z jeho strany regulérní sabotáž

Reagovat
10

I tak je největší trapas v tom, že má Ruga tak málo minut v konkurenci těch tragédů. Zasloužil si hrát víc...

Reagovat
Furia Ceca

Mě by zajímalo, jak tohle snáší takovej Bonucci Ten už taky nehrál ani nepamatuju a když se konečně otevře prostor, tak ho přeskočí i Rugani?

Reagovat
10

On nebyl pořád fit

Reagovat
10

Soulé hraje jen ty nejtěžší zápasy, naposledy hrál s Interem, pak x zápasů na lavičce, a teď ho tam hodí s Neapolí, aby ho v poločase mohl vystřídat.

Grande Trollino (©zark) na Max-imum.

Reagovat
Melchior

No a Ruganiho už nechápu úplně

Reagovat
Zark

Allegri je mistr v překvapování všech

Reagovat
Il Architetto

0:4 pojď

Reagovat
Airus

Ukopeme remízu

Reagovat
M11

Fagi posere jeden zapas a uz zahriva lavicku.. Max je na toto strasny hnup

Reagovat
10

Ještě ho střídal okamžitě po té chybě, teď ho měsíc nechá na lavičce hanby, přitom mu Fagio tolikrát zachránil prdel. Je to normální hovado, ať už jde do prdele.

Reagovat
Furia Ceca

Mně se "líbilo", jak to Maxík podal... Jak plácal něco ve smyslu "nemá smysl se v tom pitvat, chybu občas udělá každý" – to říkal tónem, jak kdyby on byl neomelynej On, takovej kokot, kterej za necelý dva roky neudělal prakticky nic dobře

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Furia Ceca

Dej Angussiovi redku, ten frajer je nepoučitelnej...

Reagovat
Melchior

Dobře jim připískává

Reagovat
10

Reagovat
10

Za tohle dostal Loca žlutou, Jesus nic

Reagovat
Furia Ceca

Řežou nás na všech frontách

Reagovat
Furia Ceca

Viděl jsem dobře, že Neapol má držení míče 67 %? Zrovna jsem zíval...

Reagovat
mastakillah

A k čemu nám to je

To zívání odpovídá. Fotbal akorát tak na spaní …

Reagovat
Furia Ceca

Takže klasickej italskej šlágr

Reagovat
M11

Provinciale volume MAX

Reagovat
Melchior

Jako nespokojím se s držením míče 15%, ale Neapoli to je zatím naštěstí k hovnu. Rozhodčí by si měl sáhnout do svědomí, protože z jeho strany je to otřes. Jsem rád že nepíská kdejakou kravinu Cuadradovi, ale minimálně na karty to mělo být 1:1 a ne 2:0. Pomezní na naší levé straně měl taky některé verdikty úplně mimo. Bojím se Allegriho hloupých střídání, protože první dolů pošle Soulého, který je zatím tím nejlepším u nás. A co udrží/vyhraje Milik oproti Vlahovicovi, to je taky pozoruhodný. Byť je to samozřejmě k ničemu.

Reagovat
10

Soulé nejlepší? Mě přišlo, že skoro neměl míč

Reagovat
M11

Ale co ten Gattiho uder.. nemyslím si, ze to udelal schvalne.. ale teda ten vyraz byl zvlastni.. za takove udery, uz jsem redky videl..

Reagovat
Melchior

Jo, to je pravda. Ale ihned po zákroku se omlouval, bylo to evidentně nechtěný. Tam ta žlutá mohla padnout

Reagovat
10

Gatti je vždycky najetej jako kráva, to je Chiellini na koksu...resp. takovej Chiellini z Wishe na piku

Reagovat
M11

Casovana bomba

Reagovat
10

stejně by se dalo definovat jeho bránění...

Reagovat
Zark

On Chiellini byl proti němu taky pan fotbalista a to už je co říct. Gattiho bezmyšlenkovité odkopávání do autů nás z tlaku soupeře jen tak nedostane. Na tom ještě bude muset hodně zapracovat. Nároky na stopera Juve prostě musí být větší.

Reagovat
10

to tady píšu celou dobu, proti němu je i Ruga Nesta, což včera ukázal...líbí se mi Gattiho bojovnost, ale je to totální kopyto, který by nikde jinde v top týmu nemělo šanci hrát, stejně jako x dalších hráčů toho týmu v čele s kapitánem

Reagovat
10

aby stoper v Juventusu slavil a úplně euforicky si plácal se spoluhráčema po každým 2 míči, co odpálí na tribunu jak někde na dědině, toho jsem doufal, že se nikdy nedočkám tyvoe

Reagovat
Zark

Tady stále nadáváme na úroveň hráčů, jak nemají kvalitu, zároveň schytává mega hejty trenér. Se až divím, že to s takovou stačí na místo v LM a tažení EL

Reagovat
Zark

Jako docela by mě zajímalo, jak by se v současném Juve dařilo jiným trenérům, náš allegri není ideální, ale ten tým...

Když si vezmu naší současnou obranu: bremer jako lídr prostě nevypadá, ex-fotbalisti sandro s bonuccim, dále gatti, rugani a tvůj oblíbený danilo

Pilíř zálohy pogba, kolem kterého se to mělo poskládat většinu sezóny marod

Paredes měla být třešnička na dortu celé zálohy (padlo to v předsezónní diskuzi), skvosty jako mckenie, zakaria, artur se naštěstí podařilo poslat aspoň hostovat. Na křídle plašan chiesa s fotbalovým myšlením asi jako je Cassano tv expert. Vlahovic kapitola sama o sobě. Milik jako asi sedmá nebo kolikátá volba letního mercata. Nepamatuju si, že by dostalo tolik nových neprofláklých jmen prostor - gatti, miretti, fagioli, soule, barrenchea. A to ještě můžeme být rádi, že jim i taková konzerva jako Allegri dal šanci

36letý Di María taky odehraje zápas a další pár není tolik vidět. Snad o všech hráčích by se dalo říct, že v dřívějším Juve by hráli max na pozici doplnění kádru a my pak máme čekat zázraky? trochu se nám naše očekávání občas pletou s realitou mě přijde. Jako mnohokrát s tou obranou čekáme pohromu podobnou té včerejší u spurs, a pak to odehrají na čisté konto( tímto zdravím romera tvle)

Taky seskládat nejsilnější tým z toho co máme asi není sranda, navíc to člověk musí rozumně rotovat na tři soutěže. S tím co nám zanechalo bývalé vedení by asi měli co dělat i jiné trenérské špičky

Reagovat
10

O tom přemýšlím docela často, tu mojí představu dost podkopává to, jak ten Allegriho tým vypadal pod Sarrim i Pirlem, na druhý straně to moc neobstojí v zápasech, kdy nás přehrává Albinoleffe a Messina, víceméně je jedno, s kým hrajeme...

Pak vidíš, jak ten tým dokáže hrát, když prohrává, když hraje mnohem výš a aktivně...většina těch hráčů nemůže hrát hůř, s tím se prostě nechci smířit

Doufám, že se v létě stane Alex VP a přijde kvalitní DS, který tomu dá řád a směr, ten tomu chybí zásadně. Ať o trenérovi rozhodnou oni. Ale nevěřím tomu, že ta předváděná hra a provinčnost nikomu z vedení a majitelů nevadí...

Reagovat
Zark

S posledním odstavcem 100% souhlas. Nezbývá než věřit, protože bez kvalitního vedení nám bude top trenér stejně k hounu

Reagovat
Nuno čomes

No udělal to naprosto schválně, proto ten krvavý výraz v očích a proto hned jakoby omluva

https://youtu.be/E3P9r3LMlsA?t=38

Reagovat
Nuno čomes

Takže vlastně redka za úmysl no

Reagovat
Pinturicchio

Podle toho videa níž jasný úmysl a jasná červená.

Reagovat
Pinturicchio

Teda, videa výš.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
danko10

Calcio už je fakt obskurná bizarnosť pre fajnšmekrov. Vlaňajší majster mal na pravom krídle Saelemakersa, tohtoročný Lozana.

Reagovat
10

Už prej

Reagovat
M11

To je pravda.. ale ma v poharech nejvic zastupcu

Reagovat
Alberto Aquilani

a budúci bude mať Kvadráda

Reagovat
danko10

Reagovat
10

Píše se o AS?

Reagovat
Alberto Aquilani

Komentuje a lajkuje Dybalove príspevky po víťazných zápasov... loading 85%

Reagovat
10

Užijte si ho

Reagovat
Alberto Aquilani

No uvidíme... dnes som sa už namotal na Sona, reku že po tej blamáži budú od sliepok už všetci utekať - navyše k víťazovi EL by ho to mohlo tiahnúť Mohol by Nám Totáč prispievať na plat

Reagovat
10

Son by byl dělo

Reagovat
smazaný uživatel

Son.. to mi nerob toto

Reagovat
danko10

Našťastie fandíme klubu, s ktorého šálom na Fiumicine pózovali, mimo iné, napríklad dvaja týpci, ktorých má na súpiske Juve a Neapol.

Reagovat
10

Špatně pochopili přestup s Ryanair

Reagovat
danko10

Jj, a súkromné lietadlo s Malcomom dostalo omylom pristávací slot v Barcelone.

Reagovat
smazaný uživatel

Na každého Zlatana a Haalanda padá jeden Rabiot.

Reagovat
Furia Ceca

Chiesa Obávám se, že to bude z jeho strany stejná šílenost jako v Lisabonu...

Reagovat
Furia Ceca

Pokud byste náhodou skórovali, tak se prosím neradujte, jak kdybyste dali gól ve finále MS... to je vždycky megatrapný

Reagovat
M11

Od 25 minuty bez zakonceni.. bravo..

Reagovat
10

To je ještě dobrý...v druhém poločase bez účasti

Reagovat
danko10

Taký Tottenham mal dnes v 25. minúte nakúpené na 5 zápasov dopredu.

Reagovat
M11

Taky pravda

Reagovat
Furia Ceca

Už mě fakt sere, jak nám rozhodčí pískná ÚPLNĚ všechno a Neapoli absolutně nic

Reagovat
Melchior

Bylo mi to jasný jak to dopadne Přitom tam Milik byl evidentně první

Reagovat
mastakillah

To evidentně v jiném vesmíru. Ten faul tam byl

Reagovat
DelPiero137

Zaujimave, Lobotka tam bol stotinu sekudny skor, trafil Fagio nohu a ten vdaka tomu vypichol pred nim loptu. Nevyzeralo to ze by ten kontakt zabranil Lobotkovi sa dostat k lopte, tak ci tak by tam Fagioliho nova boha.

Reagovat
Furia Ceca

Já to vypínám, na tohle už nemám... Jak říkaj v Bertově rodině: Sorry jako.

Reagovat
stuff

Vypol si?

Reagovat
Furia Ceca

Jo A teď vidím ten výsledek

Reagovat
DelPiero137

Preco neukazali opakovacku po zakroku na DiMa?

Reagovat
10

Zkurvenej fotbal

Reagovat
mastakillah

Lobotka je skvělej. Při té bídě co poslední dobou hrajeme to je jeden z mála (možná i jediný) kdo si drží standart

Reagovat
Melchior

Dlouho jsem neviděl náš zápas pískat tak kolosálního kreténa

Reagovat
M11

To nemohlo jinak dopadnout

Reagovat
10

Zkurvenej fotbal

Reagovat
mastakillah

Raspaaa

Reagovat
Martin9719

Raspadoriiiiiiiii

Reagovat
mastakillah

Kvadrádo je fakt komik

Reagovat
DelPiero137

Uz nech vypadne. Miesta by zabojoval skusa pixloviny.

Reagovat
DelPiero137

To je za to stigro v EL.

Reagovat
Melchior

Se s takovou nedivím, že Neapol ten titul vyhraje. Ať si to ten provinční tým užije. Jediný co jim je záviděníhodný je trenér.

Reagovat
10

První žlutá pro Neapol v 98. minutě

Reagovat
stuff

Reagovat
Largo

Daje Roma!

Reagovat
Emmett Brown

Dnes uvidím AS šiestykrát naživo, ešte sa mi ani raz nepodarilo vidieť výhru, tak dnes by ma obzvlášť potešila daje

Reagovat
10

talisman štěstí užij si to

Reagovat
Salfovic

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to prolomíš!

Reagovat
Truffaldino

Přejeme ti to všichni

Reagovat
Pharrell

Daje Roma !! Tak snad to dnes prolomíš !! Sna už ano !!

Reagovat
Pharrell

** snad už ano

Reagovat
gunkskunk

Tak snad si alespoň užiješ to Bergamo, to je krásné město...

Reagovat
smazaný uživatel

Nic tak už nikdy nechoď

Reagovat
Alberto Aquilani

Tento záver sezony bude v lige hrozne ťažký. IMO nás mrdnú obe Milána a skončíme 6. Sme ubolení, dokopaní, unavení a zranení a navyše ani lavičkári nepresviedčajú.

Zaujal ma Ibanez. On po tých chybách najmä v derby má teraz zas to svoje obdobie že vyzerá, ako keby sa mal včera operáciu mozgu. Už vo štvrtok bol hneď pri inkasovanom góle. Úplne stratil prehľad v hre, neverí si a len sa tam poflakuje. Bohužiaľ, v lete by sa mal aj s Kumbullom zbaliť.

Inak naša schopnosť získavať loptu je závislá na tom, či je na ihrisku Matič, Bez neho aj ten Cristante, ktorý hrá ale túto sezónu dobre, je len polovičný. Bove strieda dobré veci s tými provinčnými.

Sorbakken je lepší keď tam chodí z lavice a IMO stále moc nechápe tento futbal - daj to Zalewskemu a ten to z prvej mrdne dopredu.

Reagovat
gunkskunk

Psal jsem asi 20 min reakci ale neodeslala se... Eurofotbal dík... Souhlasím snad ze vším, tenhle zápas to jen potvrdil, chybí nám hloubka kádru, chce to posílit snad na všech postech a udržet Joseho, což bude bez Ligy mistrů težké... Milány jsou teď zpátky ve formě, proto se zdá být realnější cestou ta Evropská liga. Snad to klapne, snad bude Paulito vpoho. Daje Roma!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tež se mi stalo, odhlásilo mě a koment fuč.

Reagovat
Furia Ceca

Mně včera taky... jsem sesmolil slušnou slohovku na téma "Gatti a proč jsou Brazilci v Juve na hovno", a úplně zbytečně

Reagovat
Truffaldino

Mám rovněž stejnou zkušenost... Jen jsem nepsal o Gattim.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky to hodím do bloku než odešlu na jistotu už

Reagovat
Furia Ceca

Já to většinou zkopíruju, ale včera jsem na to zapomněl a pak už bylo pozdě Zlatej starej Eurofotbal... Tam ses prostě o krok vrátil, zkopíroval to, znova přihlásil a byl klid.

Reagovat
Emmett Brown

Ďakujem všetkým, zatiaľ to žiaľ vyzerá na tradičný scenár

Reagovat
stuff

Zrob si este nejaky vyjazd tuto sezonu

Reagovat
Emmett Brown

Asi budem chodiť len na prípravné moja bilancia po dnešku je 0-4-2

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zas každá série jednou končí :)

Reagovat
10

neřeknu, kdybys fandil Rimini, ale zrovna u AS je to fakt dost pech

Reagovat
Alberto Aquilani

Skurvený vyjebaný šport! Dúfam že Palomino dostane pásový opar, dement skurvený

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele