Serie A - souhrn 31. kola: Neapol přetlačila Juve v závěru

21.04.2023, 22:52, aktualizováno 24.04.2023, 22:44
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Salernitany (© AFP)

Inter Milán vyloupil Empoli, přerušil sérii nezdarů a zůstává ve hře o první čtyřku. Lazio nestačilo na FC Turín, nakonec ale o druhé místo nepřišlo, protože v neděli Juventus doma nestačil na vedoucí Neapol. Padl také v pondělí AS Řím, venku nestačil na Atalantu. AC Milán přehrál Lecce a drží se na dosah Ligy mistrů, naopak Fiorentina v neděli podlehla Monze a zůstává daleko od pohárových příček...

Atalanta Bergamo - AS Řím 3:1

24.04.2023 20:45

Góly: 39. Mario Pašalić, 74. Rafael Tolói, 84. Teun Koopmeiners - 83. Lorenzo Pellegrini

Večer jubilantů nedopadl pro Římany vůbec dobře. Stý odtrénovaný zápas v barvách AS pro Mourinha, stý odehraný zápas pro obránce Ibañeze, ale body si doma nechala Atalanta. Římané tak před těžkým losem ztrácejí pohárovou půdu pod nohama.

Atalanta stále bojuje o poháry, nemůže si prostě dovolit obejít se bez nich ve dvou sezonách po sobě. Jenže konkurence na špici je neúprosná, tím spíš, když byly Juventusu navráceny body. Dnešním soupeřem se pro hráče La Dea stal Řím, který do Bergama nejezdí moc rád, navíc dnes nepřijel ani náhodou v nejsilnější možné sestavě. A únava z poháru na něm byla hodně vidět.

Dlouho jsme na hřišti sledovali jen boj o míč, tvrdé zákroky na obou stranách a šancí pomálu. Hosté se spoléhali na razantní odkopy obránců do míst, kde by se měl pohybovat Tammy Abraham a jeho nejbližší podporovatelé. Domácím zase nevycházela sázka na pozemní kombinaci. Když už se domácí pomalu dostávali do šance, jako třeba v případě Édersona po pětadvaceti minutách, tak celou akci zabrzdila nepřesná přihrávka.

O nějakých ofenzivních manévrech v podání AS se nemůžeme bavit, bez Paula Dybaly byly dnes opět přinejlepším nevýrazné. Jedinou větší šancí jinak ospalé první půle se stal centr od Duvána Zapaty ze 39. minuty. A to proto, že si na něj počkal nepříliš hlídaný Mario Pašalić a krásnou ranou z voleje zamířil do protipohybu brankáře Ruie Patrícia!

Druhá půle už byla živější a hodně tomu pomohlo střídání čtyř hráčů v podání hostujícího AS. Jenže po několika náznacích šancí se znovu trefili domácí. V 74. minutě dokázal brankář Patrício vyrazit Palominovu hlavičku před sebe, jenže dorážku Rafaela Tóloie si obránce Llorente srazil do vlastní sítě.

Římané se přeci jen nevzdali a díky kapitánovi Lorenzovi Pellegrinimu dokázali aspoň snížit. Byla to povedená akce v plném běhu na pár doteků. Něco, co předtím Římané v utkání téměř ani jednou neukázali.

Jenže k ničemu jim to nebylo, protože prakticky za minutu jim veškeré naděje na body sebral vlastní brankář. Předvedl totiž obrovskou minelu a snadný míč mu vypadl z rukou. Nejdřív u něj byl nizozemský záložník Teun Koopmeiners a tomu už nedělalo problémy dostat ho do sítě - 3:1. Atalanta získala velmi cenné body v boji o poháry, AS naopak zásadně ztrácí.

Více informací k zápasu

Juventus FC - SSC Neapol 0:1

23.04.2023 20:45

Góly: 90+3. Giacomo Raspadori

Neapol se vrátila na vítěznou vlnu a zpracovala zklamání z Ligy mistrů tím nejlepším možným způsobem. Ve šlágru 31. kola si totiž dokázala poradit s Juventusem, přežila jeho nakonec neplatný gól v závěru a v nastavení naopak sama udeřila. Hrdinou Partenopei se stal Giacomo Raspadori.

Juventus zažil skvělý týden, protože se mu na konto vrátilo patnáct bodů a náhle se vyhoupl na třetí místo za Lazio, které navíc ve svém kole selhalo. Kromě toho postoupilo dál i v Evropské lize. A v neděli večer jej na domácí půdu přijela vyzkoušet Neapol, kterou každý tak nějak už považuje za vítěze Scudetta, byť do konce zbývá ještě plno času.

Úvodní minuty nabídly lepší kombinaci Neapole a několik zajímavých zakončení na straně Staré dámy. Ale Milik ani Locatelli se svými nepřesnými pokusy nakonec neuspěli a brankář Alex Meret mohl zůstat v klidu. Často to byl fyzicky náročný boj o míč, který se odehrával prakticky všude po hřišti, šancí bylo jako šafránu. Za celý první poločas jsme se vlastně nějaké velké šance na té nebo oné straně vlastně nedočkali.

Ani Victor Osimhen dnes nevypadal ve své kůži a několikrát si špatně vybral místo, odkud chtěl zakončit. O něco kvalitněji působila za první půli přeci jen Neapol, Juventus hrál trochu nepřesně a bez větší invence. Mírné oživení znamenalo střídání na straně Juventusu, protože v 61. minutě se trenér Allegri rozhodl poslat na plac Chiesu s Di Maríou.

A to bylo ku prospěchu. Nejprve ale málem udeřila Neapol. Victor Osimhen se po pár minutách našel prostor k hlavičce a trefil připraveného brankáře Juventusu. Wojciech Szczęsny ale asi přesto očekával trochu víc práce. Situace, která pomohla Neapoli k výhře, se udála v 83. minutě. Lobotka ztratil míč v souboji s Fagiolim a po krásném pasu běžel Ángel Di María sám na Mereta. S ním si argentinský mistr světa poradil a slavil. Jenže ne nadlouho. Sudí po nápovědě od VARu vrátil situaci k souboji Fagioliho s Lobotkou a gól kvůli faulu na Slováka odvolal!

Jenže to nebyla největší rána pro Juve. Ve třetí nastavené minutě se totiž střídající Giacomo Raspadori ocitl na zadní tyči úplně nehlídán a krásným volejem propálil brankáře Szczęsnyho!

Více informací k zápasu

AC Milán - US Lecce 2:0

23.04.2023 18:00

Góly: 40. Rafael Leão, 75. Rafael Leão

Po sérii špatných výsledků zabral i AC Milán a díky portugalskému křídelníkovi Rafaelovi Leãovi zvítězil 2:0 nad US Lecce. Hostům se nedala na San Siru upřít snaha, jenomže Milán byl efektivnější.

AC Milán moc dobře ví, že nemá pro příští sezonu zajištěnou Ligu mistrů a proto si nemohl dovolit další domácí ztrátu. Proti Lecce v prvním zápase remizoval a tentokrát chtěl všechny body.

Čerstvý semifinalista Ligy mistrů začal dobře, nicméně pád Thea Hernándeze v pokutovém území neshledal sudí Chiffi jako prohřešek proti pravidlům. Lecce hrálo v prvním poločase celkem vyrovnanou partii a také dokázalo zaměstnat brankáře Maignana. Byl to ale Milán, kdo se ujal ve 40. minutě vedení. Tonaliho nadýchaný centr trefil Leão na zadní tyči hlavou a Falcone nestačil zasáhnout.

První poločas zas tolik brankových příležitostí nenabídl, ale druhé dějství bylo v tomto směru pestřejší. Stefano Pioli chtěl po těžkém zápase s Neapolí protočit sestavou a po hodině hry připravil trojí střídání. Milánští mohli mnohem dříve pojistit vedení druhou brankou, ale dočkali se až čtvrthodinu před koncem. Rafael Leão nejprve neuspěl a branku přestřelil, nicméně o chvíli později zatáhl znovu balón do šestnáctky a střelou mezi nohy obránci Baschirotto překonal i brankáře Falconeho.

Rossoneri si mohli vydechnout. Čtvrthodinu před koncem vedli na San Siru o dva góly a byli na nejlepší cestě získat tři body. AC mělo i po odhodu Leãa další šance - bomba Brahima Díaze šla nad a na druhé straně se už v nastavení protlačil před Maignana Oudin, jenže nezakončil. Výsledek 2:0 se už ani po čtyřminutovém nastavení nezměnil.

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - ACF Fiorentina 3:2

23.04.2023 15:00

Góly: 26. Cristiano Biraghi (vl.), 43. Dany Mota, 59. Matteo Pessina (pen.) - 8. Christian Kouamé, 13. Riccardo Saponara

Osmizápasová série neporazitelnosti je minulostí. Fiorentina nezvládla utkání na hřišti Monzy a v pětigólovém trháku prohrála 2:3, přestože vedla 2:0. Po čerstvém postupu do semifinále Konferenční ligy je to zklamání, na druhou stranu nováček Serie A si tři body zasloužil a znovu potvrdil, že se mu proti slavnějším soupeřům daří.

Porážce Italianových svěřenců zpočátku nic nenasvědčovalo. Fiorentina začala nejlépe jak mohla a velmi brzy se ujala dvougólového vedení. V 8. minutě zůstal ve vápně nikým nehlídaný Christian Kouamé a hlavičkou překonal Di Gregória. Za dalších pět minut si zase obrana Monzy nepovšimla na malém vápně volného Riccarda Saponary a ten zvýšil na rozdíl dvou branek. Z pohledu Violy šlo všechno jako na drátkách, nicméně Monza neřekla poslední slovo.

Domácí se ještě v prvním poločase vzchopili a rozhodně nic nezabalili. Hlavička Caldiroly se ještě díky zákroku Terracciana neujala, ale individuální akce Caprariho už ano, i když autorem gólu byl nakonec hráč Fiorentiny Cristiano Biraghi. Viola nakonec svůj náskok ztratila. Ve 43. minutě poslal dlouhý nákop brankář Di Gregório a o zbytek se postaral Dany Mota.

Pouhé dva doteky stačily na vyrovnávací branku a s Fiorentinou prohospodaření náskoku zacloumalo natolik, že v nastaveném čase přišel třetí gól Monzy. Jediným štěstím pro hosty bylo, že Pessina hrál v klíčovém momentu rukou a branka nebyla uznána.

Po změně stran ale pokračoval nápor Monzy a ta zaslouženě dokonala obrat. V 51. minutě ještě zahodil šanci Caprari, ale o pět minut později fauloval ve vápně Amrabat a penalta byla na světě. Matteo Pessina si vůbec nedělal starosti a Terracciana poslal na druhou stranu. Monza otočila výsledek z 0:2 na 3:2 a byla na koni.

Fiorentina ještě měla čas odpovědět, ale byla natolik v šoku, že se na nic nezmohla. Ve chvíli, kdy se Monza ujala vedení se rozhodla urputně bránit a stav 3:2 se naštěstí pro Monzu už nezměnil.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - US Cremonese 3:0

23.04.2023 15:00

Góly: 2. Lazar Samardžić, 27. Nehuén Pérez, 36. Isaac Success

Hladký průběh mělo utkání mezi Udinese a Cremonese. Domácí zvítězili o tři góly, přičemž všechny branky padly už v prvním poločase. Pro Cremonese je to komplikace v boji o záchranu a nováček zůstane i po tomto kole v sestupovém pásmu.

Cremonese se v posledních kolech vytáhlo, ale v Dacia Aréně nezačalo dobře. Ve 2. minutě šikovně vypálil z hranice šestnáctky Lazar Samardžić a brankář Carnesecchi se natahoval k tyči marně. Udinese bylo i po rychlém gólu častěji na balónu a Udogieho střelu zablokovala obrana Cremonese na poslední chvíli.

Ve 27. minutě už domácí vedli o dva góly. Standardní situaci rozehrál Samardžić centrem na hlavu Nehuéna Péreze a Carnesecchi zůstal jen stát. Zhruba o deset minut později byla katastrofa hostů dokonána. Isaac Success si pohlídal ofsajdovou past a po průnikové přihrávce pelášil na Carnesecchiho, přičemž chladnokrevně zakončil - 3:0. Kaňkou na vstřelené brance bylo pozdější zranění a Success nakonec nedohrál ani první poločas.

"Zebry" rozhodly o svém vítězství už v prvním poločase a po změně stran jim stačilo jen kontrolovat hru. Cremonese nemělo na zvrat ani dramatizaci utkání síly. Snad jen jedna příležitost stála ve druhém poločase za řeč, jenomže Kingsley Ehizibue čtvrtou branku nevstřelil. Udinese se díky třem bodům posunulo na devátou příčku.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Inter Milán 0:3

23.04.2023 12:30

Góly: 48. Romelu Lukaku, 76. Romelu Lukaku, 88. Lautaro Martínez

Fotbalisté Interu Milán ukončili černou sérii bez vítězství a na stadionu Carla Castellaniho zvítězili přesvědčivě 3:0. Čerstvý semifinalista Ligy mistrů se prosadil až po změně stran a děkovat může útočníkovi Lukakovi. Belgičan dva góly vstřelil a na jeden přihrál parťákovi Martínezovi.

Inter Milán si v minulých kolech zkomplikoval boj o první čtyřku a po navrácení patnácti bodů Juventusu klesl už na šesté místo tabulky. V Empoli měl jedinou možnost zareagovat a to ziskem tří bodů, čekal ho však nevyzpytatelný soupeř a navíc Inter měl pořád v nohách těžký duel Ligy mistrů proti Benfice.

Už v prvním poločase měli sice milánští převahu, ale Empoli dokázalo směrem dopředu kousat. Ve 4. minutě zablokovala obrana Azzurri střelu Brožoviće a na druhé straně zase Inter přečkal závar před Handanovićem. Ve 20. minutě slovinský brankář kryl střelu Baldanziho a byl to překvapivě on, kdo měl z brankářů více práce. Perisan totiž nemusel zasahovat ani při nebezpečné střele nad v podání Gagliardiniho.

Svěřenci Simona Inzaghiho se prosadili až po změně stran. Hned z kraje si Lukaku vyměnil balón s Brožovićem a nenápadnou střelou k tyči vstřelil úvodní gól. Tím se Nerazzurri uklidnili a dostali zápas pod svojí kontrolu. Empoli navíc nebylo v koncovce přesné a Nicolò Cambiaghi v další šanci přestřelil.

Bylo otázkou času, kdy Inter vedení pojistí. Po ráně Çalhanoğlua se to ještě nestalo, protože Perisan vytáhl skvělý zákrok a po hlavičce De Vrije se zase ozvalo břevno! Vyšlo to až v 76. minutě a prsty v tom měl opět Romelu Lukaku. Urostlý Belgičan zakvrdlal nohama a přízemní ranou na zadní tyči překonal Perisana.

O výhře Interu už nikdo nepochyboval a Nerazzurri ještě přidali třetí branku. Lukaku tentokrát místo střely přihrál Lautaru Martínezovi a argentinský mistr světa dovršil zkázu Empoli. Pro Inter je to důležitá výhra, která ho drží v kontaktu s první čtyřkou. Naopak Empoli se přibližuje sestupovým příčkám a ve zbytku sezony ho čeká boj o záchranu.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Spezia Calcio 1:1

22.04.2023 20:45

Góly: 23. Bruno Amione - 59. Daniele Verde

Fotbalisté Sampdorie remizovali ve 31. kole Serie A 1:1 se Spezií a šance na záchranu mezi italskou elitou se jí opět o kus vzdálila. Hosté totiž okupují poslední nesestupovou pozici, jíž je tým z Janova 10 bodů vzdálený. Zápas přitom neměli domácí špatně rozehraný, když vedli díky trefě Bruna Amioneho, po změně stran však srovnal Daniele Verde. Svěřenci trenéra Dejana Stankoviče tak na plný bodový zisk nedosáhli a nedoplnili mohutně finišující Veronu a Cremonese, kteří se taktéž snaží v závěrečné fázi sezony vyškrábat nad příčky zaručující pád o soutěž níž.

Sobotní večer svedl v Ligurii k bitvě dva trápící se celky bojující o holou záchranu v nejvyšší italské soutěži. V mnohem lepším postavení se nacházela hostující Spezia, která stále těsně okupovala nesestupovou příčku. Sampdoria byla naopak až úplně poslední s propastnou ztrátou, tu ovšem mohla zmenšit případným vítězstvím. To se jí ale v předešlých dvou vzájemných kláních nepovedlo.

Aquilotti na nic nečekali a již po asi 15 vteřinách se málem ujali vedení. M’Bala Nzola se zjevil zcela osamocený za obranou domácích, které zachránil skvělým zákrokem Nicola Ravaglia. Ve 13. minutě o sobě dala poprvé vědět také Sampdoria, jenže Mehdi Léris hlavičkoval těsně nad břevno. V polovině prvního dějství se už Janovští radovali. Centr od rohového praporku si našel Amione, jenž razantní hlavičkou nedal Jeroenu Zoetovi šanci zasáhnout. V závěru poločasu ještě dvakrát zahrozili hosté, ale ránu Verdeho z ostrého úhlu gólman vyrazil a Mehdi Bourabia následně zblízka trestuhodně přestřelil.

Vyrovnávací trefy se ovšem Spezia po změně stran přece jen dočkala. Zakončení Kelvina Amiana po rohovém kopu se ještě mezi tři tyče o kousek nevešlo, ale v 59. minutě už hosté skórovali. Přesnou hlavičkou se o to postaral premiérovým zásahem v sezoně Verde. Krátce nato se mohli Orli dokonce dostat do vedení, na přihrávku do malého vápna však těsně nedosáhl Simone Bastoni, jenž tak nemohl doklepnout míč do odkryté brány. Přestože se po zbytek zápasu marně tlačili za rozhodnutím Bianconeri, ohromnou příležitost měli v závěru pasivně působící domácí. S přízemní ranou Alessandra Zanoliho zevnitř šestnáctky si ale poradil fantastický Zoet.

Duel týmů ze spodku tabulky tak nakonec divákům vítěze nenabídl. Sampdoria se 30. dubna střetne v dalším ligovém kole s Fiorentinou, Spezia svede o dva dny dříve bitvu s Monzou.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Turín FC 0:1

22.04.2023 18:00

Góly: 43. Ivan Ilić

Sobotní program italské nejvyšší soutěže přinesl velké překvapení v podobě porážky druhého Lazia s FC Turín. Hostům přitom na Stadio Olimpico stačila jediná branka, o kterou se pár minut před koncem prvního poločasu postaral Ivan Ilić. Jindy výborné Lazio tentokrát nepodalo optimální výkon.

Lazio tak může po tomto kole ztratit průběžné druhé místo a samozřejmě si tím zkomplikovat boj o Ligu mistrů. Granata si pro změnu upevnila postavení ve středu tabulky.

Všechno mohlo být přitom jinak, protože už v 1. minutě měli Biancocelesti zajímavou šanci. Po centru z pravé strany hlavičkoval z malého vápna Zaccagni, ale Milinković-Savić se stihl včas přemístit a v poklidu balón chytit. Na druhé straně zahrozil z brejku Radonjić a Provedel se musel tasit s výrazně těžším zákrokem. Bylo to důrazné varování směrem k obraně Lazia a další přišlo před koncem prvního poločasu už v podobě gólu. Ivan Ilić ze střední vzdálenosti vypálil a Provedel se natahoval k tyči marně.

Lazio bylo v problémech a za celý druhý poločas na to nedokázalo zareagovat. V 57. minutě byl blízko dalšímu gólu Radonjić a jeho ránu kryl Provedel. To už byl na hřišti i kanonýr Ciro Immobile, ovšem ani s ním v sestavě to Laziu nešlo. Závěrečný tlak se ze strany domácích nekonal a Turín nejtěsnější vedení uhájil.

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - US Sassuolo 3:0

22.04.2023 15:00

Góly: 9. Lorenzo Pirola, 20. Boulaye Dia, 65. Lassana Coulibaly

Salernitana doma zcela zaskočila Sassuolo a po hladké výhře 3:0 se přibližuje záchraně. V prvním poločase překonali brankáře Consigliho Pirola s Diou a po změně stran završil třígólové vítězství Coulibaly.

Salernitana se už dostala na třiatřicet bodů a záchrana nejvyšší soutěže je zase o krok blíže. Přesto je výsledek sobotního utkání překvapivý, protože domácí nebyli horkým favoritem. Obzvlášť, když Neroverdi v minulém kole skolili Juventus gólem Gregoira Defrela.

Jenomže začátek vyšel Salernitaně a to nakonec rozhodlo. V 10. minutě se po rohovém kopu prosadil hlavou Lorenzo Pirola a další zásah si domácí schovali o deset minut později. Boulaye Dia využil dobrého sklepnutí spoluhráče a kousek za malým vápnem překonal brankáře Consigliho. Sassuolo během dvacet minut prohrávalo o dva góly a nutně potřebovalo něco změnit. První poločas už ale žádnou další gólovku nenabídl.

Ani druhá půle nenabídla kdovíjak ofenzivní podívanou. Sassuolu to tentokrát v ofenzivě skřípalo a v 65. minutě už se domácí dostali do třígólového náskoku. Dia posunul balón na šestnáctku, kde se do něj opřel Lassana Coulibaly a utažená střela k tyči skončila v brance. Zápas byl rozhodnut a Sassuolo už ani nemělo snahu a snad i psychické síly s tím něco udělat. Na stadionu Arechi se tak zrodil překvapivý výsledek.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Bologna FC 2:1

21.04.2023 20:45

Góly: 45+6. Simone Verdi (pen.), 62. Simone Verdi - 90+4. Nicolás Domínguez

Bologna vstupovala do utkání jako jasný favorit, poněvadž Hellasu se vůbec nedaří. Hosté naopak pozapomněli, jaké to je prohrát. Trenér Zaffaroni postavil na plac znovu hráče jako Lasagna, Verdi nebo Gaich, od nichž si sliboval velkou ofenzivní podporu. Soupeř ale představuje obecně hodně těžký oříšek a v prvních minutách utkání to jasně dával najevo.

Šanci na gól nicméně měla jako první domácí ekipa. Dlouhý Montipův nákop zpracoval hrudí obránce Posch jen pro Depaoliho, kterého pak musel faulovat, aby se záložník Hellasu nedostal do zakončení. Hellas měl dnes kopec smůly a hned dvakrát během první půle musel zasahovat jeho zdravotnický personál. Dva hráči postupně opustili hrací plochu a to neuplynulo ani 45 minut.

I kvůli tomu nastavoval sudí Mariani dokonce 10 minut nad rámec. A Hellas jich skvěle využil. Brankář Skorupski totiž neohrabaně trefil hlavu Gaiche a nařízena byla penalta. Odpovědnost ji zahrávat na sebe vzal Simone Verdi a nemýlil se.

Bologna několikrát vystřídala v naději, že posily na trávníku zlepší její vyhlídky do druhé půle. Jenže to se nestalo. Naopak se po hodině hry opět měnilo skóre v její neprospěch. Faraoniho krásný pas si převzal Verdi na zadní tyči a přesnou hlavičkou překonal brankáře Montipa - 2:0.

Hostující výběr byl jak opařený, asi nečekal, že bude ve Veroně prohrávat o dvě branky. V nastaveném čase se mu každopádně povedlo aspoň trochu vylepšit své renomé, když snížil. Pas za obranu vystihl Nicolás Domínguez a krásným lobem stanovil konečné skóre.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
31
25
3
3
67 : 21
78
2
SS Lazio
31
18
7
6
49 : 21
61
3
Juventus FC
31
18
5
8
47 : 26
59
4
AC Milán
31
16
8
7
51 : 37
56
5
AS Řím
31
17
5
9
43 : 29
56
6
Inter Milán
31
17
3
11
51 : 34
54
7
Atalanta Bergamo
31
15
7
9
51 : 36
52
8
Bologna FC
31
12
8
11
40 : 39
44
9
Udinese Calcio
31
10
12
9
42 : 39
42
10
ACF Fiorentina
31
11
9
11
37 : 36
42
11
Turín FC
31
11
9
11
32 : 36
42
12
AC Monza Brianza
31
11
8
12
38 : 43
41
13
US Sassuolo
31
11
7
13
38 : 46
40
14
Salernitana Calcio
31
7
12
12
37 : 50
33
15
Empoli FC
31
7
11
13
25 : 40
32
16
US Lecce
31
6
10
15
26 : 38
28
17
Spezia Calcio
31
5
12
14
26 : 49
27
18
Hellas Verona
31
6
8
17
26 : 44
26
19
US Cremonese
31
3
10
18
27 : 57
19
20
UC Sampdoria
31
3
8
20
20 : 52
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
10

Sassuolo porazí zaslouženě Juve a pak dostane trojku v Salernu, to je pro ně dost symbolický

Reagovat
Shevchenko

Robin Hood Serie A

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Largo

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Alberto Aquilani

Lazio unavené a bez energie, ale nie je sa čo čudovať - vo štvrtok čakali až do polnoci kým skončí predĺženie Tie európske poháre sú zabijak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Largo

Reagovat
Furia Ceca

Lazio Welcome back to Paralympic Games

Reagovat
Salfovic

Už jsme se o něj báli.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Truffaldino

V Anglii tomu říkají vyrovnaná soutěž

Reagovat
Furia Ceca

Jj, je mi jasný, že tohle se dít v PL, tak okamžitě vytáhnou argumenty typu "vyrovnaná, náročná liga, jenom ta Neapol je úúúplně jinde"

Reagovat
gocii

Však tam se tomu říká souboj kriplů už roky, co zas frčíš?

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
Pipo123

Ty pičo, kde toho rozhodcu vyhrabali? Ten keby pískal AS tak Torino dohráva v 8 hráčoch a ešte by tam našiel aj penaltu

Reagovat
Alberto Aquilani

Bože, ty si vidlák jak ten tvoj klub

Pozeral som druhý polčas a anglickí komentátori si z Vás robili srandu, ako sa hádžete o zem a za všetko chcete penaltu. Pritom Romagnoli a pak myslím Lazzarri tam mali dva oranžové zákroky.

Ale ešte šťastie že ste Európu sabotovali, pretože EL a nebodaj EKL je predsa pod Vašu úroveň

Reagovat
Pipo123

Nj od príchodu Mouka idete full focus na europu, dovtedy žiadna sláva. som vidlák ale mám sa skvele

Reagovat
Alberto Aquilani

Napríklad pred príchodom Mourka sme v 2021 boli v semifinále EL a v 2018 v semifinále LM Už Už prestaň preboha... ty full focus na LM, v ktorej máte za 15 rokov celé 2 víťazné zápasy!

Reagovat
Pipo123

My sme postúpili počas Covid sezóny

Reagovat
Pipo123

Ak náhodou neuhráte LM tak sa nezabudnite zadĺžiť na ďalších 55 rokov

Reagovat
Alberto Aquilani

Neboj sa, Friedkini sa spoja s Cragnottim a ten im to vysvetlí ako sa to má robiť

Reagovat
Pipo123

Prepáč Albíku, mám super náladu, miluju te...

Reagovat
Pinturicchio

Ha ha, nácci.

Reagovat
smazaný uživatel

Sarri se zase zalekl Juve jak za starých časů v Neapoli

Reagovat
10
Reagovat
Zark

ještě se stihl s Empoli rozestřílet, špekoun... To bude ještě sranda

Reagovat
10

to už je teď jasný jak jde o Juventus, tak jde všechno, naprosto bezprecedentní kroky, jako tenhle, který historicky nemá obdoby, aby prezident svazu sám sestoupil a otočil rozhodnutí disciplinárky i odvolací komise, předtím Mourinho a jeho odložení trestu, aby mohl být na lavičce s Juve, pak potvrzení trestu, 15 bodů odečtených celou sezonu...tolik náhod

Reagovat
DelPiero137

nechutna sutaz ta SA.

Reagovat
Nuno čomes

Všichni víme, že být to jakýkoliv Váš hráč (teda kromě Vlahovice), tak tady naopak píšeš, jak je to nespravedlivé, aby za takové gesto dostal 2. žlutou atd. mr. obhájce

Reagovat
10
Reagovat
Nuno čomes

Tvl ty jsi pořád tak ublížený, když někdo do tebe rýpne stejně jako to děláš ty?

Idiot check, to už ani nevnímám, ale co ten odkaz? Tak já myslel, žes doufal, že mu to smažou, ale teď to jsou zase bezprecedentní kroky, tak se už rozmysli

Reagovat
10

moje propiska se tady směje, jak si hloupej

Reagovat
Nuno čomes

To je málo kurva, přitvrdi ještě

Reagovat
Nuno čomes

Brečíš tady na špatném hrobě.

Btw. klasicky jsi ukázal svoji jednostranost. Opěte brečení jak Napoli nedává karty, ale že od 30. minuty máte hrát bez vylitého Gattiho raději nijak nekomentuješ.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
10

jinak podstata toho příspěvku je úplně jinde, ale to spíš vysvětlím mojí propisce, než tobě...

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Nuno čomes

Vysvětli propisce, nechci tvé vysvětlování fakt už dávno ne. Rýpat můžeš jen ty, sorry

Reagovat
Nuno čomes

Dobře pane podstato

Reagovat
sinter

Reagovat
Alberto Aquilani

https://www.facebook.com/watch?v=610056017654490

Tie následky toho nárazu budú asi doživotné :D Rozhodca romanista! Jasná penalta na Ciruzza!

Reagovat
10

asi tam zrovna projela tramvaj

Reagovat
Shevchenko

No tak teď nám vrátili tu Neapol, obě penalty v podstatě stejné

Reagovat
10

jedna ve čtvrtfinále LM, druhá v 17. minutě doma s Lecce, smazáno, můžou ceknout

buď mi unikla nějaká změna pravidel, že míč trumfne všechno, ale že tohle x rozhodčích posoudí jako čistý zákrok mi hlava nebere

Reagovat
Alberto Aquilani

https://www.youtube.com/watch?v=c0PjYcbasWU pí ejdž dí z centrocampa

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečně opanoval.

Reagovat
M11

Gratulace Napoli..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
mastakillah

Remízovej zápas. Od nás výkop podobný těm z posledních zápasů. Směrem dopředu to je hodně na sílu, bez nápadu a rychlosti. Při tom gólu Juve jsme měli sakra kliku, že tam Lobotka byl o chlup dřív. Jinak by to byl průser. Zlatý 3 body. Juventus dopředu hodně slabý. Udivuje mě, že Di Mária naskakuje až z lavičky do takového zápasu

Reagovat
Mönchengladbach

Kašli na výkop, podstatnější je výkon.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Spalovač šancí

Náhodou, výkop je po losu druhou nejdůležitější dovedností ohledně dotažení taktického plánu do úspěšného konce ...

Reagovat
M11

Setril na Inter

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Furia Ceca

Zkurvená zkorumpovaná liga Jak jsem standardně klidnej, vyrovnanej a nenásilnej, tak tohle už je i na mě moc. Rozhodčí má ale kliku, že jsem liberál, takže bych mu dal svobodu férového výběru: buď zpřelámat obě nohy, nebo vyříznout jazyk. Ať si sám vybere, ale pískat už prostě nebude, hovado plešatý.

Reagovat
Tevezinho

Přesně tak, co děla juventus ještě v serii A to nepochopím.

Reagovat
Furia Ceca

Já zas nepochopim, proč se do nás sere někdo, kdo má očividně nick po hráči, kterej v Juventusu zanechal sice krátkou, ale dost výraznou stopu...

Reagovat
zurix_new

Furia Ceca 01.04.2023 22:41

Kdyby Neapol jednou, dvakrát nebodovala na 100 % a nám vrátili těch 15 bodů, tak věřím, že by ten boj o Scudetto, kterej je asi 3 měsíce prakticky mrtvej, dostal novej náboj.

Toto není výsměch, jen že i když se Ti to "kdyby" splnilo (Neapol 2x nebodovala na 100% a Juve vrátili 15 bodů zpátky), tak jsi zapomněl v úvaze na jednu proměnnou, a to jsou výkony a výsledky ostatních týmů A to i kdybyste to včera vyhráli, tak by byl rozdíl 13 bodů a 7 kol do konce.

Reagovat
Furia Ceca

Nevím co to bylo za článek, ale ty ho určitě dohledáš Sám tam pod tímhle komentem později píšu něco ve smyslu "no ale na to už by bylo stejně pozdě".

Reagovat
Furia Ceca

Navíc jsem fakt nečekal, že rupneme třeba v Sassoulu

Reagovat
Mönchengladbach

Liga jednoho klubu.

Italové by se měli podívat třeba na tabulku Bundesligy, kterak vypadá soutěž, kde nikdo nedominuje a nedělá si z ostatních legraci. Je to tak zdravější!

Reagovat
Furia Ceca

Jj, liga, kde jeden tým vyhrál asi 18 talířů z dědkovy vitríny (nebo co tam v Německu maj za pseudotrofej) v řadě, to je mi pěkná vyrovnanost, to je fakt zdravější... To je z tvý strany sarkasmus samozřejmě, že?

Reagovat
Mönchengladbach

Zdvihám varovný prst - každá taková dominance jednou končí.

Neapol v příštím kole oslaví dost možná titul (šest kol před koncem), zatímco její pronásledovatelé sice doma ztrácí, ale Evropě dominují; Milán jako město má jisté finále LM už teď, byť ještě nezačalo semifinále, v EL se rýsuje čistě italské finále, v EKL to má vymetené Florencie.

To v Německu vede BVB, ale proti černému koni soutěže z Mnichova to bude boj až do konce - tak vypadá zdravá konkurence. Jen abyste neusnuli na vavřínech, úřadující mistři Evropy!

Reagovat
Furia Ceca

To je strašně daleko... V EL AS i Juve může vypadnout. Fiorentinu jsem viděl doma proti Lechu a hráli naprosto šíleně, po druhým gólu se málem sesypali a reálně odvraceli blamáž. Ti jsou taky schopní to podělat těsně pod vrcholem.

Reagovat
Mönchengladbach

Bavíme se o klubech ze země, jejíž reprezentace vyhrála od srpna 2016 všechny finálové turnaje MS i ME, na kterých se vyskytla.

A i tu Neapol musel teď z LM vyřadit jedině jiný italský klub. A teď jej čeká další italský tým.

Reagovat
danko10

Toto od teba nie je pekné.

Reagovat
10

mohl si je ještě nechat chvíli

Reagovat
Salfovic

Mají v Itálie nějaké Bohnice nebo Dobřany? Fagioli tam asi brzo skončí. Ten to zase schytá.

Reagovat
Pharrell

Včera dobrá haluz Neapole v Turíně.

Reagovat
Truffaldino

Tři šance Atalanty v zápase, čtyři individuální chyby našich hráčů. O první gól se podělil Celik s Ibanězem, druhý jde hlavně za Brazilcem, o třetí se postaral Patricio. Větší problém bych ale viděl u dua Abraham - Solbakken, třikrát Zale poslal přihrávku Abrahamovi do prostoru, jednou šel Tammy hloupě nakrátko proti a dvakrát se rozběhl až když šel za míčem obránce Atalanty. Solbakken dostane přihrávku za obranu tak, že by mohl jít sám na gólmana, jenže se nerozeběhne a tak z toho nic není. Zapata je dnes oba hravě strčil do kapsy a Belotti jedním dotykem udělal pro spoluhráče víc než oni dva za šedesát minut. Chybí mi ten Abraham, který zastavoval protihráče na pozici beka aby jen o chvilku později získal skvělým napadáním a pohybem míč a vytvořil si šanci, letos je z něj leklá ryba co se právě vrátila z Africa Cup of Nations.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasická poevropská kocovinka, samozřejmě.

Iba je tragický, přitom jako výtečný atlet by mohl být hravě nalepený na frajerovi že by ani neotočil hlavu. Včera dvakrát neobsadil a byly z toho dva góly.

Ruie bych ani neřešil, aji babka by to chytla do tašky, ale co už.

Svatá trojice Medel - Rincon - Sturaro jsou mi sympatičtější než tato Atalanta. Oni už vlastně ani nehrají žádný fotbal, nazvývat to rugby je urážkou krásného sportu, protože Bergamaschi neznají pojem férovost a včera mě zklamal i Irrati, který nám vždycky pískal výborně, včera popustil otěže a prasení dostalo zelenou. Podruhé za sebou Gasp vytrolil Moura vlastní recepturou. Přesto jsem rád, že jsme byli "aktivnější", i když s Tammym a bez zálohy, která by to řídila, to bylo spíš jen tak na oko.

Paulito je nejspíš zas jen pokopaný, bylo mi smutno ho sledovat jak tam šmatle, ale pořád byl k dispozici do narážeček aspoň (doufám, že to ostatní sledovali) a dokonce tam snad běžel pro míč do autu, tolik ke spekulacím, že šel do AS jen aby se rozehrál na MS. Dře na krev.

Počítám že Llorente má ten sval urvaný, z toho breku na lávce mi vychází, že už si letos nekopne. Což může být i Smallingův případ, který bude asi až na poslední 1-2 týdny sezóny.

Gini snad na Inter. Mancini bude v cajku.

Bryan je pasivní záložník, jak se k němu dostane hra, nějak funguje, ale sám neumí ani spustit presink, ani podpořit hru. Edo pořád plaší a střídá to se záblesky plnými naděje. Navíc díky tomu, že je Cristante schovaný a on se nabízí, dostává odporně těžké míče a bohužel si s nimi neporadí jako Matič. Ale potřebuje hrát.

Ještě bych neodepisoval naše šance v lize, úplně si nemyslím, že Inter a Milán začnou nějak šlapat, AC pořád spoléhá na Leaův dobrý den, kterých dvakrát za sebou letos tolik nepředvedl. Inter je prostě divný.

Věřím, že Neverkusen můžeme porazit, oni jsou sice živelní dopředu, ale betonek jim chutnat nebude a jejich obrana je furt jalová. Pak musí dojít na Sevillu a totální pomstu v Budapešti. Za vyřazení před 3 lety, za Monchiho.

Daje!

Reagovat
1907

Neškodila by trocha soudnosti. Co se týče férovosti, tak o té vypověděla především situace, kdy se hlavou srazili 2 hráči AS, Atalanta zakopla balon a AS ho pak nevrátilo Nepamatuju si, že by Atalanta udělala v zápase něco neférového. A co se týče fotbalu, jaký Atalanta produkuje, tak je to obraz toho, na co reálně má. Časy, kdy si Iličič s Gomezem dělali absolutně co chtěli, z čehož pak těžilo celé mužstvo, a hrál se ve většině zápasů fantastický fotbal, jsou prostě pryč.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Lech

Reagovat
danko10

Ano, ano. Napriklad Palominove sane na Dybalu, obidvoma nohami napred, zozadu, bez sance zahrat loptu, mali na sebe este aj visacku Fair-play, ty trocha sudnosti.

Reagovat
1907

Faul na žlutou, co bys ještě chtěl? Na červenou to určitě nebylo. Škoda, že se stejnym zaujetím nepopisuješ Abrahamovo dupnutí na nohu Djimsitimu úplně mimo hru, po kterym musel střídat. Kdyby ale vyhrál Řím, tak by tu určitě nikdo neplakal, že?

Reagovat
danko10

To si mal povedat hned, ze Djimsiti v tvojej hlave striedal kvoli Abrahamovi. Teraz uz je vsetko jasne.

Reagovat
1907

??? Takže je náhoda, že mu Abraham dupl na nohu, Djimsiti šel k zemi a okamžitě střídal? úlet fakt...

Reagovat
smazaný uživatel

Však si otočil kotník.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, podobné situace to mě taky serou stejně jako Zale či Pelle válící se koulící, výše řeším způsob přístupu k soubojů a vůbe hru jako takovou.

Vždycky hráli tvrdě, ale uměli na míči, na to nepotřebují ty dva, lepší fotbal hraje v lize půlka týmů ze spodu tabulky. Gasp je přepnul do nějakého zběsilého módu, přitom tam jsou výborní hráči na míči. Papu a Iličič byli pryč už loni, a nebylo jich třeba. Teď je to čistá destrukce a dost se divím, že to Percassi dovolí, takový fotbal úplně nezvyšuje cenu těch mlaďochů, které potřebuje zase toto a příští léto střelit.

Reagovat
mastakillah

Já na vás teda taky koukal, ale nepřišlo mi, že by to Atalanta nějak extra řezala. A to jsem vám to vítězství přál víc, než jim. Snad tu čtverku nakonec urvete

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
10

https://football-italia.net/uefa-preparing-to-exclude-juventus-from-european-competitions/

když to nezvládnou Ceferinovi nohsledi, pojistí to přímo on

Reagovat
danko10

Ja len nerozumiem, preco sa aspon nepokusil uz vlani vyliat z Europy taku Barcelonu, kde by financni kontrolori od UEFY ani moc nezapotili, keby chceli najst nepriame strelivo. Snad jedine, ze to pre hentoho slovinskeho gangstera bolo osobne a stratil zaujem, ked skoncil ten ich prezident, ktory v tom isiel s Agnellim a Perezom od zaciatku.

Reagovat
10

nebo to je na něj moc velká ryba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele