Sevilla další změnu trenéra nezvažuje, Alonso má podle tisku důvěru

13.12.2023, 15:56
Aktuality
Diego Alonso (© AFP)

Sevilla strávila celou loňskou sezonu ve druhé polovině tabulky španělské nejvyšší soutěže a na špatné výsledky navazuje i letos. Nic na tom zatím nezměnila ani říjnová rošáda na lavičce a nástup Diega Alonsa, ten podle tisku stále má podporu vedení.

Ročník 2022/2023 z pohledu andaluského klubu zachránil "tradiční" triumf v Evropské lize, pod který se podepsal kouč José Luis Mendilibar. Ten už tým nevede, po špatném začátku podzimu byl odvolán a jeho povinnosti 10. října převzal Diego Alonso. Zlepšení to nepřineslo, ve třinácti vystoupeních Sevilla vyhrála jen dvakrát, a to v rámci Copa del Rey proti soupeřům z nižších soutěží.

"Cítím sílu, která v týmu je. Vidím, jak hráči reagují na změny a jaké podávají výkony. Zamlouvá se mi přístup a nechybí nám chuť ani bojovnost, jen se vše neodráží na výsledcích. I fanoušci moc dobře vidí, že hráči si za výkony zaslouží více," prohlásil trenér.

Sevilla naposledy neuspěla včera, na hřišti RC Lens prohrála 1:2 a vypadla z evropských pohárů. Po závěrečném hvizdu se ještě hlasitěji začalo spekulovat o odvolání Alonsa, který se zatím o místo obávat nemusí, podle tisku mu vedení stále důvěřuje.

"Do téhle chvíle jsem cítil maximální podporu nejen ze strany všech členů vedení, ale také od hráčů. Všichni bychom samozřejmě chtěli jenom vyhrávat a my tomu obětováváme vše. Nemůžeme žehrat na smůlu, musíme naopak ještě přitvrdit ve své práci a zaměřit se na další detaily," nabádá své spolupracovníky i svěřence.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
JakubOcko

Nádhera

Reagovat
Visca el barca

La Liga jde krásně dolů. Ještě víc stropů a úroveň bude jako Ligue 1. To socialistické hovado tomu dává jiný rozměr.

Reagovat
Phillipinho

No Ligu mistru letos slusne valcujou. 4 tymy naprosto s poklidem na 1. miste ve skupine

Sevilla je na odpis, nema uz z toho tymu ani koho prodat a vydelat na nem. Pristi sezonu budou mit problem sestavit kadr.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Myslis Su Sanchidad, Pedra Sáncheze?

Reagovat
O.Giroud

papa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele