Sezona rozhodně není u konce, teď obzvláště ne, těšilo po postupu Tuchela

18.04., 11:56
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Kouč Bayernu Mnichov Thomas Tuchel po středeční výhře 1:0 nad Arsenalem přiznal, že postup do semifinále Ligy mistrů je velká úleva. Padesátiletý německý trenér, jenž po sezoně na lavičce bavorského velkoklubu skončí, nyní vzhlíží k duelu proti Realu Madrid a ke své případné třetí účasti ve finále.

"Vyřadili jsme jeden z nejlepších klubů Premier League. Cítím radost i úlevu. Sezona rozhodně ještě není u konce, teď obzvláště ne," podotkl Tuchel na tiskové konferenci. Pro Bayern je Liga mistrů poslední soutěží, ve které může získat trofej. V bundeslize nestačil suverénnímu Leverkusenu a s předstihem přišel o šanci na 12. titul za sebou.

Bayern je v semifinále poprvé od sezony 2019/20, kdy soutěž ovládl. Úvodní duel před týdnem v Londýně skončil 2:2, v Allianz Areně rozhodl hlavou v 63. minutě Joshua Kimmich. "Měl jsem trochu štěstí, že si mě při náběhu vůbec nikdo nehlídal," uvedl střelec pro televizi DAZN. "Dnes to byl hodně nervózní zápas, ale celkově jsme si postup zasloužili," dodal německý reprezentant.

Arsenal si v utkání nedokázal vypracovat tlak ani větší gólové šance a s Bayernem vypadl v play off LM popáté za sebou. "Je to velké zklamání. Rozhodly maličkosti a také to, že jsme v prvním zápase soupeři darovali velkými chybami dvě branky. Dnes nám chyběl moment překvapení, nebyli jsme schopní překonat obranu soupeře," zhodnotil trenér londýnského celku Mikel Arteta.

"První půle připomínala šachovou partii. Po změně stran jsme ukázal větší odhodlání a touhu po postupu než soupeř," přidal Tuchel, který jako první německý trenér postoupil do semifinále se třemi různými kluby. V sezoně 2019/20 si zahrál finále s Paris St. Germain a o rok později soutěž ovládl s Chelsea. Nyní změří síly s Realem, který ve středu vyřadil po penaltovém rozstřelu obhájce titulu Manchester City.

"Za současné situace nejsme favoriti. Začínáme doma a odveta nás čeká na San Bernabéu, což je jeden z nejtěžších možných zápasů. Semifinále proti největšímu klubu světa je pro nás výzva," dodal Tuchel.

Autor: ČTK

Komentáře (43)

Přidat komentář
Müllered

Takticky dobře zvládnuté dvojutkaní, ale já jsem se u toho nudil a nakonec usnul. Tohle není úplně ten Bayern, jaký bych chtěl dlouhodobě sledovat.

Reagovat
vladino10

ak by sme to takticky nezahrali, tak by si za par tyzdnov nemal pri akom zapase v SF LM zaspavat, lebo by bol bayern out.

Reagovat
Greaber

Jako je pravda, že Bayern to zahrál tzv. na Tuchela. Taková ta jeho nekoukatelná bramboračka, kdy zahraješ přesně co musíš a nic navíc. V LM to výsledky má a těch pár zápasů se to dá přežít. V lize na to koukat každý týden bylo ale peklo

Reagovat
vladino10

Ako, ono bayern dokonca v druhom polčase ešte pred gólom získal prevahu na ihrisku a boli tam aj iné šance ako ta gólovka, od nejakej 55. Minúty som si bol istý, ze bayern postúpi. 3-4 krát do roka podobnú bramboracku podla mňa zvládne každý fanúšik, hlavne ak je zakončená úspechom. Pri aktuálnej forme vayernu toto jednoznačne úspech je.

Mazraoui, pravý obranca vľavo, krajný obranca guerreiro na krídle, to chce gule a absolútne to tuchelovi vyšlo tieto netradičné ťahy. Za to palec hore.

Druha vec je to, že bayern viedol, držal loptu, mal zápas pod oontrolou a namiesto toho, nech podobne pokračuje tam ruchel pošle upamacena a kima, ktorý na krajnej obrane absolútne nestíhal A namiesto absolútne pokojného záveru zápasu tam bol totálny betón.

Reagovat
Jardman

V 2. poločase aj ten Laimer zahrál snad nejlepší poločas v našem dresu. Každopádně, pokud tahle bramboračka povede k ušatýmu poháru, tak to zas tak nevadí ne? Aspoň se ti bude sladce spát. To by byla pěkná rozlučka s jinak nic moc trenérem. Tak snad. Hlavně pro mě jako fanouška, daleko radši LM než BL

Reagovat
vladino10

tak neviem posudit silu arsenalu a to, ci by toto mohlo stacit na vyhru v LM.

Kazdopadne, Real je pre nas urcite hratelnejsi ako city a tak ci tak je SF velmi dobry vysledok, davno sme ho nehrali.

Reagovat
fenixLFC

Upamecana tam poslal ako odpoved na nketiaha

Reagovat
vladino10

Ten chalan nemá hlavu v poriadku, on je riziko v akomkoľvek zápase. Mohol by byť top stoper, podla mňa aj top 5 na svete. Keby mu drží hlava...takto je absolútne nepoužiteľný, lebo je to chodiaci kiks. Nič podobné som dávno nevidel u žiadneho hráča na vrcholovej úrovni. Upa je na jeseň top stoper. Keď prídu kľúčové zápasy na jar, zoserie sa a kľudne dostane redku q urobi penaltu v 2 zápasoch po sebe

Reagovat
Unai

Reagovat
Maximm9

Tuchel to cele vyhraje a odejde jako hrdina ma na to lepsi tym, nez se kterym to dokazal s Chelsea.

Reagovat
$dolar$

Nema. Co je lepsiho na Laimerovi, Goretzkovi, Dierovi, Mazraoim, soucasnym Sanem?

Reagovat
Unai

Reagovat
Maximm9

Najdi si tu sestavu Chelsea, koho tam Tuchel mel

Reagovat
$dolar$

To si najdi ty. Ten tym urcite nebyl horsi, nez co ma ted Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nevíš jaký tam měl tým, ale určitě nebyl horší?

Reagovat
$dolar$

?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic, špatně jsem to pochopil.

Reagovat
Greaber

Vždycky když někdo někde mluví o tomhle našem titulu, vybaví se mi hned jedno slovo - haluz

Reagovat
$dolar$

To nijak nepopiram, haluz to byla. Ale ten tym byl srovnatelny s tim, co ma dneska Bayern. Spis lepsi.

Reagovat
Greaber

Ten tým neměl papírově ani na semifinále, navíc hráčům, co to měli táhnout se úplně moc nedařilo. To co má teď Tuchel k dispozici, to je jiný level.

Reagovat
O.Giroud

Tak si pozri ešte raz ten tím a porovnaj to.

Reagovat
j_mrazik

Největší haluz byl Di Matteo s Meirelesem a Mikelem v záloze.

Reagovat
Unai

Reagovat
Pablos

Bayern to vyhraje celé... a škodolibým lidem praskne cévka, že má Kane titul z LM

Reagovat
kilobyte

Ve finále padnou s Dortmundem a Kane ukončí kariéru po ME, kde Anglie padne ve finále.

Reagovat
Nieuwendyk

Taky bych chtěl BVB CL šampión, ale Anglii rozhodně vypakovat z Eura dřív

Reagovat
Hachim Mastour

Podme to vyhrať

Reagovat
Jardman

Kdo? Mas tam Arsenal, Bayern i real

Reagovat
Hachim Mastour

bayern

Reagovat
Gerd 13

V této sezóně jsme fakt moc radosti neužili,tak si ten postup teď vychutnejme,i když to nebyla žádná herní dominance.Odveta takticky zvládnutá velmi dobře,Arsenalu podle mě chybí zkušenosti z takových zápasů a taky pár ostřílených mazáků v tom celkem mladém kádru.

Reagovat
O.Giroud

Vyradil Real s Chelsea, vyradí aj s Bayernom! Vamos, Entschuldigung, Catenaccio, Merci Tuchel

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
F.o.X.i.K

Reagovat
Salfovic

Kdo se tam vysral na Kimmicha, Martinelli ?

Reagovat
F.o.X.i.K

Vtipné by bylo, kdyby tu LM nakonec s Bayernem vyhrál proti PSG

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Seydou Doumbia

To by bylo sladký kdyby Pejsci zase padli ve finále

Reagovat
Nieuwendyk

BVB musí do finále

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako bylo by to super, ale to je přesně ten tým se kterým si Psi poradí.

Reagovat
Nickname 9

Tuchel . Musím se mu omluvit, tragéd to není. Sice to není trenér na nějakou dlouhodobou spolupráci a koncepci, ale za tenhle postup vděčíme hlavně jemu. Nebál se udělat odvážná rozhodnutí a tentokrát mu vyšla. Real bude hodně těžkej, možná bych radši City. Real hraje podobně jako my a ta jejich rychlost vepředu je brutální. Každopádně musíme věřit, bez šance nejsme.

Reagovat
Seydou Doumbia

mi příjde tyšl jako takový repre trenér na krátkodobou práci, popřípadě aby trérnoval jen LM a ligu někdo jiný...ale to je rok 2035 to moc předbíhám

Reagovat
vladino10

Chalani nejaký stream co ide live pls?

Reagovat
vladino10

Zlý článok kua

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele