SINKIEWICZ DALŠÍ POSILOU LEVERKUSENU

16.05.2007, 21:38
Aktuality
Bundesligový Bayer Leverkusen přes léto čeká výrazná obměna hráčského kádru. Vedení si je vědomo, že po sezóně ztratí několik hráčů, proto se snaží přivést jejich adekvátní náhrady. Dnes Bayer získal nadějného obránce Lukase Sinkiewicze z druholigového 1. FC Köln.

Jednadvacetiletý Sinkiewicz patří k největším talentům německého fotbalu, už si dokonce třikrát zahrál za národní mužstvo. Leverkusen za něj zaplatí Kölnu pouze 1,6 milionu eur, jelikož měl mladý obránce takto vysokou výkupní klauzuli v případě nepostupu klubu do první ligy.

"Vím, co chci. Příští rok hrát Bundesligu," prohlásil už v dubnu Sinkiewicz. Proto se dal přestup očekávat, jeho služby nakonec získal Leverkusen. "Bayer je jedna z nejlepších adres v Německu. Klub bude hrát příští rok Pohár UEFA, což je pro mě atraktivní. Je tu mladý tým s velkým potenciálem," vysvětlil proč přestupuje do Leverkusenu. V novém působišti podepsal Sinkiewicz čtyřletou smlouvu, nosit bude dres s číslem dvacet.

"Lukase dobře znám už z juniorské reprezentace. Přinese našemu týmu kvalitu v osobních soubojích a také ve vzduchu," mne si ruce trenér Leverkusenu Michael Skibbe. Sinkiewicz pravděpodobně přichází jako náhrada za Brazilce Juana, o kterého se intenzivně zajímá například AS Řím.

Sinkiewicz je už čtvrtou posilou Bayeru pro nadcházející sezónu. Už dříve klub oznámil zisk útočníků Theofanise Gekase (Bochum) a Patricka Helmese (1. FC Köln). Přijde i nadějný chilský obránce Arturo Vidal z Colo Colo. S Bayerem naopak neprodlouží smlouvu a odejdou jinam Marko Babič s Andrejem Voroninem (Liverpool), s Hansem-Jörgem Buttem se klub domluvil už dříve na předčasném ukončení smlouvy. Do Groningenu zamíří švédský obránce Fredrik Stenmann.

Autor: Radim Šantrůček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*derek

skvělý hráč za ještě lepší cenu

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen posiluje jako prase, to jsem zvědavej jak jim to vyjde

Reagovat
Shevchenko

do 5. místa, výš ne

Reagovat
smazaný uživatel

Jaro měli hodně slušný, jestli ještě trochu posílí, můžou hrát úplnou špici, i když to asi zase bude dost vyrovnaný, navíc se bude zpátky tlačit Hamburk.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele