Slavia zrušila přípravu se Slovanem, generálku odehraje se Zlatými Moravci

24.01., 14:48
Aktuality

Slavisté odehrají generálku na jarní část sezony doma se Zlatými Moravci. Přípravný zápas by se měl v Edenu uskutečnit v neděli 4. února, přesný čas výkopu ale ani jeden z klubů zatím na svém webu neoznámil. Pražané původně zvažovali odehrát generálku proti Slovanu Bratislava, od plánu ale upustili kvůli tomu, že slovenský šampion na zahraničním soustředění nastoupil proti Dynamu Moskva.

Ruské kluby byly krátce po začátku invaze na Ukrajinu předloni na konci února vyřazeny ze soutěží UEFA. Evropské týmy s nimi nehrají ani přípravné zápasy. Poté, co Slovan v úterý nastoupil na kempu v Kataru proti celku z ruské metropole, se Slavia rozhodla odstoupit od plánů na duel s lídrem slovenské ligy. Generálku proti bratislavskému účastníkovi jarní fáze Evropské konferenční ligy nicméně předtím ještě oficiálně nepotvrdila.

Český vicemistr poté vybíral z více variant a nakonec se rozhodl pro přípravu s posledním celkem slovenské nejvyšší soutěže. Výtěžek z utkání půjde na pomoc Ukrajině, Pražané přislíbili, že hostujícím fanouškům proplatí dopravu autobusy.

"Po ukončení diskuse se Slovanem jsme měli nové zájemce z řad ligových klubů z Rakouska, Polska i České republiky. Nabídka od ViOn (Zlaté Moravce) má však daleko hlubší rozměr. Majitel má stejné postoje vůči Ukrajině jako my, CEO (ředitel) nás sleduje a občas jezdí na zápasy do Edenu a trenérem je bývalý hráč Slavie Michal Hipp," uvedl na sociální síti X ředitel strategické komunikace Slavie Jakub Splavec.

Před generálkou na jarní část sezony se Pražané ještě tuto sobotu utkají na soustředění v Portugalsku s čínským týmem Peking Guoan.

Autor: ČTK

Komentáře (745)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele