Slomka: Pokusíme se Hannover vrátit do Bundesligy

29.05.2019, 18:53
Aktuality
Hannover během krátké doby podruhé spadl do 2. Bundesligy, načež byl do role trenéra angažován Mirko Slomka, kterému bude k ruce sportovní ředitel Jan Schlaudraff. Oba mají za úkol vrátit H96 mezi elitu...

Šestadevadesátky se do 1. Bundesligy vrátily před dvěma roky, kdy se vcelku pohodlně zachránily, ovšem letos se jim od začátku nedařilo. Nakonec zaznamenaly jenom pět výher.

Už nějakou dobu před koncem sezóny proto bylo jasné, že Hannover čeká další sezóna ve druhé nejvyšší soutěži. Zde už však dolnosaský celek nepovede trenér Thomas Doll.

Vedení 96tek na jeho místo angažovalo klubovou legendu Mirka Slomku. Ten nejprve v Hannoveru působil jako trenér u mládeže, posléze jako asistent a mezi lety 2010 až 2013 jako hlavní trenér. Pod jeho vedením H96 v sezóně 2010/11 skončil na čtvrté příčce.

To bylo vůbec nejlepší umístění Hannoveru mezi německou elitou, navíc hned dvakrát dokázal tehdy ambiciózní celek projít základní skupinou Evropské ligy. Poté už však měly výkony klubu z Dolního Saska klesající tendenci a to vyvrcholilo druhým sestupem během minulých čtyř let.

"Hannover potřebuje nový start. Spolu s novým sportovním ředitelem a novým trenérem se snažíme nalézt novou herní filosofii. Chceme hrát atraktivní fotbal," řekl prezident Martin Kind.

"Mirko Slomka je legenda Hannoveru. Zažil tady velmi úspěšné období, především zápasy evropských pohárů byly nezapomenutelné - vzpomínám především na Sevillu a Kodaň. To platí i pro Jana Schlaudraffa a nyní chceme, aby na tyhle chvíle navázali," vysvětlil funkcionář.

"Hannover je můj domov. Jsem rád, že jsme se nakonec dohodli. Samozřejmě mám před tímto náročným úkolem velkou motivaci a chci opět fanouškům nabídnout chvíle radosti - to je mým hlavním úkolem," prohlásil Slomka. "V minulosti jsem tady zažil skvělé chvíle i v Evropě, nyní je ale nejdůležitější, abychom udělali všechno pro návrat do Bundesligy," uvědomuje si.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, hannover96.de

Komentáře (23)

Přidat komentář
Neyjrayx

Jsem rád že je přebral on, pordloužit s Dollem by byla špatná volba, ale jsem vůči tomu i trochu skeptický, poslední dobou neměl zas tak dobré výsledky

Reagovat
db18

ale doufám, že mu už konečně zase nějaké angažmá vyjde.

Reagovat
Neyjrayx

já též

Reagovat
Rudnevs

Je to taká nostalgia, zvlášť v kombinácii so Schlaudraffom, obaja sympaťáci a v Hannoveri známe tváre. Navyše sa sľubuje atraktívny futbal, ktorý má ľudí zaujať.

Či to bude fungovať v praxi, to už netuším. Predsa len, Slomka už úspechy (a ani angažmá) už nejaku dobu nemal a navyše jeho nadriadeným bude Schlaudraff, ktorý bol kedysi pod ním hráčom. Tam by to logicky mohlo trochu iskriť, zvlášť keď Schlaudraff so Slomkom spolu už vtedy moc nevychádzali.

Reagovat
Neyjrayx

snad jim to půjde spolu dobře :D

Reagovat
Rudnevs

Taktiež dúfam v svetlú budúcnosť. Hannover je sympatický klub. Celkovo to bude budúci rok o postup zaujímavé. Zostupujúci + HSV + určite niekto vyletí, to budú zaujímavé boje. Osobne favorizujem Stuttgart.

Reagovat
Neyjrayx

bohužel musím říct že já také, mají celkem dost peněz a věhlasné jméno, už oznámili příchod Klementa který postoupil letos s paderbornem do první ligy, Hsv se dle mého zas tak topit pod Dieterem H. nebude topit jako letos na konci pod Wolfem, Norimberg za mě na tu Bl letos prostě neměl tým a myslím si že příší sezonu ani nepostoupí, tak snad se hannover umístí do top 3

Reagovat
Rudnevs

Jj, pre VfB to podľa mňa bude opäť ročná epizóda, peňazí majú dosť natoľko, aby ich to nezruinovalo a navyše majú už i obsadené pozície v klube (už by to chcelo len odchod prezidenta Dietricha). Nürnberg z toho celého snáď ostane stranou, tí boli v BL tento rok a vôbec ničím ma nezaujali, z môjho pohľadu by na postupovej priečke len zaberali miesto sympatickejším klubom, mohli by ostať v 2. BL na dlhšie.

Reagovat
cologneFC

Mne sa až taký sympatický nezdá Nejako im to tam upadlo, hlavne čo sa týka fanúšikov. Ale zase moje nesympatie sú samozrejme subjektívne, mne sa nikdy nepáčili. Rovnako ako ani ďalší tvoji favoriti - Schalke a HSV

Reagovat
Rudnevs

Mňa po postupe naspäť ten Hannover tiež trochu upadol, tie boje s fanúšikmi a o ničom hra neboli nič moc, no. Teraz to už snáď bude lepšie.

No tak jasné, sympatie má každý inak... Aké iné kluby okrem FC ešte máš rád?

Reagovat
cologneFC

Dortmund a Brémy. Z druhej ligy St. Pauli.

Reagovat
Rudnevs

Aha V tom prípade to HSV a Schalke chápem...

Reagovat
Arne

S Hannoverem to začalo jít z kopce, když ho Kind vyhodil a nasadil tam Korkuta...

Reagovat
Neyjrayx

korkut potřeboval čas, který hannover neměl, škoda že nezůstal Breitenreiter

Reagovat
Rudnevs

Korkut podľa mňa neni moc kvalitný tréner a neviem, či by na tom čas (ktorého v Hannoveri nedostal zas až taaak málo) niečo zmenil. Breitenreiter bol dobrý, ale úprimne, Hannover ma pod ním vôbec nebavil.

Reagovat
Neyjrayx

Pod Andrém B. nebyl pohledný fotbal ale aspoň byly výsledky a ne jak pod dollem :/, radši bych místo dolla tehdy viděl Frontzecka, to je takový "záchranářský" trenér

Reagovat
Rudnevs

Doll alebo Frontzeck, to už máš jedno, obaja sú rovnaká sorta trénerov a ani jeden by Hannover nezachránil. S Dollom bola aspoň teda sranda.

Inak, aký názor máš na Kinda?

Reagovat
Zark

2. bundes bude docela natriskana

Reagovat
smazaný uživatel

V kuloaroch sa hovori, ze by sa onedlho mala stat 6. najlepsou ligou v Europe. Dokonca mozno 5. najlepsou.

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím Hannoveru, celkom som si ich obľúbil V tejto sezóne som bol na nich dvakrát, bohužiaľ, dve prehry, ani jeden strelený gól. Nerád to hovorím, ale túto sezónu si zaslúžili zostúpiť. Dúfam, že sa budúci rok vrátia.

Reagovat
Neyjrayx

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele