Slovácko jde do jara s minimem změn. Havlík má nabídku nové smlouvy

07.02., 15:30
Aktuality
Marek Havlík (© FC Slovácko)

S minimem změn v kádru vstoupí do jarní části FORTUNA:LIGY čtvrtý tým tabulky Slovácko. V bojích o účast v pohárové Evropě by měl být nadále jeho tahounem nejlepší střelec podzimu a autor deseti gólů Marek Havlík, jemuž končí v létě smlouva a jehož odchod či setrvání patřily v Uherském Hradišti k hlavním otázkám během zimní přestávky. Osmadvacetiletý záložník dostal nabídku nového kontraktu a klub žádné oficiální zájemce o služby klíčového hráče neeviduje, řekl na tiskové konferenci ředitel klubu Petr Pojezný.

"Nabídli jsme mu novou (smlouvu) na hranici našich možností. Udělali jsme vše pro to, aby zůstal. Je to na něm, nabídky na něj nyní nemám," konstatoval ředitel klubu Petr Pojezný.

Havlík tak absolvoval s týmem kompletní zimní přípravu. "Marek je profesionál, nebylo na něm znát, že by něco řešil. Jak ho znám, nikam by neutekl. Pokud odejde, tak až v létě," doplnil trenér Martin Svědík.

V kádru nastal během přestávky minimální pohyb. Zpět do Slavie a následně na přestup do Plzně odešel Matěj Valenta, v jednání je odchod Patrika Brandnera. Nováčky jsou Rakušan s reprezentační minulostí Marko Kvasina a Slovák Patrik Blahút. "Kvasina přišel s tréninkovým i zápasovým mankem, je to s ním na delší dobu. Blahút je rychlostní typ, ale musí si zvyknout na nové taktické věci," řekl Svědík.

Slovácko má po podzimu stejně bodů jako třetí Plzeň a sedmibodový náskok na Olomouc, která má ale stejně jako Viktoria zápas k dobru. Jen o bod za Sigmou následují Baník Ostrava, který rovněž odehrál o utkání méně, s Mladou Boleslaví. Svědík i s ohledem na neúplnou tabulku nechtěl před pokračováním soutěže vyhlašovat konkrétní cíle na konečné umístění. "Je to pro nás zrádné, protože ten náskok není takový. Je to o tom, jak vám vyjde začátek a jak budete pokračovat. Důležitá je touha a vůle vyhrávat ve všech zápasech. Teď jsou to jen spekulace. Nechci říkat nic o umístění, ale budeme chtít vyhrát každý zápas a vyždímat z týmu co nejvíce," uvedl zkušený kouč.

Jeho tým absolvoval během měsíční přípravy dvě soustředění v Turecku, sehrál celkem pět utkání a prohrál jen v kontroverzním duelu s vídeňským Rapidem, který vzbudil podezření, že byl zmanipulován. Svědíkův výběr se setkal s herními styly týmů z pěti zemí - Rakouska, Černé Hory, Ukrajiny, Srbska a Rumunska - a ani jednou nezměřil síly s českým soupeřem.

Slovácko vstoupí do ligy sobotním zápasem s Pardubicemi. Bude mu předcházet oslava 500 odehraných ligových zápasů Milana Petržely, který k rekordní metě dospěl v posledním podzimním kole v Mladé Boleslavi. Čtyřicetiletý záložník absolvoval celou přípravu a je připraven načít šestou stovku startů.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
Zdechlina

Máro podepiš ❤️

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Zdechlina

Jak může někdo fandit Slovácku a zároveň Spartě? teda, bohužel znám takového týpka, co chodí dokonce do kotle Ale, jak k tomu přijdeš?

Reagovat
Zemun

Akcia: 2 za cenu 1

Reagovat
PISTOLERO

Tyjo Spartu mám rád od mládí i když jsem z UH Ve vzájemných zápasech fandím ale víc Slovácku. Na druhou stranu kdyby Spartě šlo ve vzájemném zápasu o titul a Slovácku o nic, tak fandím Spartě Rozpolcený

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
oli9

Reagovat
oli9

Do 4. místa by jsme být mohli

Reagovat
AlvaroLorata

Čili čtvrtí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele