Song si přestupem do Barcelony splnil sen

21.08.2012, 09:51
Aktuality
Kamerunec Alex Song se stal hráčem Barcelony. Pětadvacetiletý záložník včera prošel lékařskou prohlídkou a s katalánským klubem, který za něj zaplatil Arsenalu 19 milionů eur, podepsal pětiletou smlouvu. Song si přestupem do Barcelony splnil sen.

"Hodně nám pomůže, protože přinese do týmu výšku," citovala agentura Reuters trenéra Barcelony Tita Vilanovu. "Je také dobrý fotbalista a myslím, že zrovna tím dost lidí překvapí," uvedl kouč.

Pro samotného hráče znamená tento přestup splnění snu. "Jsem šťastný, že jsem se dostal do nejlepšího týmu na světě. Za Barcelonu jsem chtěl hrát už jako malý kluk," prohlásil Song. "Tenhle tým vyhrál všechno a já doufám, že se mu bude dařit i dál. Vydám ze sebe všechno a pokusím se využít každou šanci, kterou dostanu."

Song je pro Barcelonu druhou výraznou posilou pro novou sezonu, do které klub v neděli vstoupil výhrou 5:1 nad Realem Sociedad. Koncem června přišel za 14 milionů eur španělský reprezentační obránce Jordi Alba z Valencie.

Z Arsenalu odešel Song po šesti letech. Napodobil nejlepšího střelce minulé sezony anglické ligy a kapitána týmu Robina van Persieho, který jen o pár dní dřív zamířil do Manchesteru United.

Autor: Radim Šantrůček / fifa.com, čtk

Komentáře (318)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele