Sörensen pokračuje na Letné, se Spartou uzavřel nový kontrakt

21.02., 12:19, aktualizováno 21.02., 14:21
Aktuality
Oslavující Asger Sörensen (© AC Sparta Praha)

Stoper Asger Sörensen podepsal se Spartou Praha novou víceletou smlouvu. Obhájci mistrovského titulu o tom informovali na svém webu. Sedmadvacetiletý Dán působí na Letné od předloňského léta, kdy přišel z druholigového Norimberku.

"Jsem moc rád, že mohu ve Spartě prodloužit svůj kontrakt. Od prvního dne se tu cítím šťastný, což je i jeden z důvodů, proč chci v Praze zůstat. V kabině se vzájemně podporujeme a chceme odevzdávat maximum. To je nesmírně důležité, protože takovéhle prostředí nás posouvá," prohlásil někdejší fotbalista Salcburku.

Prodloužení smlouvy kvitoval i trenér Brian Priske. "Od svého příchodu si vede úžasně. Je důležitý nejen na hřišti, ale i v kabině vedle českých hráčů," uvedl dánský kouč na tiskové konferenci před čtvrteční odvetou 2. kola Evropské ligy s Galatasarayem, v níž sparťané budou dohánět ztrátu 2:3 z úvodního zápasu.

"Pro nás jako klub je důležité mít stabilizovaný kádr. Spousta hráčů hraje na vysoké úrovni a mají ambici působit v jiných ligách. Je hezké vidět, že Asger je odhodlaný v klubu zůstat. Moc nás to těší," konstatoval Priske.

Sörensenův přínos pro mužstvo ocenil jeho parťák z obrany Filip Panák. "Nepamatuju si moc hráčů, kteří by k nám zapadli a zapluli do české ligy, která není vůbec jednoduchá skrz souboje, tak jako Asger za poslední rok a půl. Zvládl to skvěle, v tom je jeho největší devíza. Těžko se obchází a je silný v soubojích," řekl Panák. "Pro nás je strašně důležitý v tom, že je spojkou mezi cizinci a Čechy. Když přijde nový cizinec, vysvětluje mu, jak to tady chodí. Strašně nám to ulehčuje," podotkl.

Za Spartu dosud Sörensen nastoupil v 63 soutěžních zápasech, v nichž vstřelil sedm branek. V první sezoně vyhrál s týmem titul, první po devíti letech.

V aktuálním ročníku Letenští vedou ligu o čtyři body před Slavií, s níž se za týden utkají ve čtvrtfinále poháru.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
ondrvo

Pecka

Reagovat
PBLead

Asger

Reagovat
doshcz

Reagovat
7kaka7

Je to stálice, v nejlepším věku... super, že takový hráči tady chtějí zůstat a zůstávají. On je trochu "oldschool" stoper a možná proto, je pro něj Sparta strop, ale okolo každýho hráče ze zákadu nemusí kroužit Sevilla nebo Neapol, na to aby byl dost dobrej pro Spartu.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Máš rodinu, žiješ v Praze, na lepší ligu už to asi nebude....nedivím se mu

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
wjillm

A k tomu slušný plat.

Reagovat
Nuno čomes

Tak slušný. Na české poměry určitě velmi nadstandardní.

Reagovat
7kaka7

Na Danské to je otázka

Reagovat
wjillm

V Dánsku jsou brutální daně, takže v čistém tu asi bude mít víc.

Reagovat
wwwx

A příští rok si zahraje ligu mistrů.

Reagovat
delfin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele