Soupeř byl prostě lepší, uznal Priske po debaklu, do boje o titul počítá i Plzeň

10.03., 21:33
Aktuality
Brian Priske (© AC Sparta Praha)

Velmi nepovedený týden prožili fotbalisté Sparty. Po čtvrteční domácí porážce 1:5 v osmifinále Evropské ligy s Liverpoolem utrpěli dnes debakl také v nejvyšší soutěži, na hřišti třetí Plzně prohráli 0:4, čímž vyrovnali svou historicky nejvyšší porážku v samostatné lize. Pražané vedou domácí soutěž už jen o bod před městským rivalem Slavií, na Viktorii mají devítibodový náskok. Trenér Sparty Brian Priske do bitvy o titul ale i nadále počítá svého dnešního přemožitele.

Letenští si komplikují obhajobu titulu. Minule po sérii devíti vítězství v nejvyšší soutěži remizovali doma se Slavií (0:0), teď ve 24. kole utrpěli druhou porážku v ligové sezoně. Navíc od stavu 0:2 dohrávali bez vyloučeného kapitána Ladislava Krejčího. "Z mého pohledu se nic nezměnilo. O titul bojují tři týmy," řekl Priske na tiskové konferenci.

Dánský kouč zažil jedno z největších zklamání na lavičce Sparty. "Není to o mně. Utrpěli jsme vysokou porážku, nejsme spokojení jako tým, spokojení nejsou ani hráči, ani celá Sparta. Tak to beru, společně jsme prohráli velkým gólovým rozdílem," uvedl šestačtyřicetiletý rodák z Horsensu.

Plzeň se na jeho tým výborně takticky připravila. "Soupeř byl prostě lepší, dal čtyři góly. V klíčových momentech zápasu jsme nebyli dostatečně dobří, jak jsme být měli. To byl případ první branky před půlí a také druhého gólu po přestávce, který už utkání zlomil," uznal bývalý kouč Midtjyllandu či Antverp.

Nechtěl se vymlouvat na náročný program. "Samozřejmě, hráli jsme deváté utkání ve velmi rychlém sledu. Musí to mít dopad na výkon, ale není to omluva. Již o přestávce jsem měl v hlavě, jestli nestřídat," prohlásil Priske, který až v 57. minutě sáhl hned ke čtyřnásobnému zásahu do sestavy.

Hráčům nevyčítal, že by po utkání s Liverpoolem nedokázali přepnout na Plzeň. "Nikdo není spokojený s výsledkem ani výkonem, na hřišti to nefungovalo. Ale úvodních 40 minut bylo znát, že hráči své nastavení v hlavách po Liverpoolu změnili a koncentrovali se na ligu. Plzeň hrála v bloku, čekala na brejky, pak jsme se dostali do těžké situace," podotkl někdejší obránce Brugg, Portsmouthu nebo dánské reprezentace.

Nešťastným mužem utkání byl chybující Filip Panák. "Nerad hodnotím jednotlivce hned po zápase. Věřím, že přišel na hřiště odevzdat to absolutně nejlepší ze sebe. Ano, byly tam chyby, které obvykle nedělá, ale jinak nevím, co chcete slyšet," řekl Priske.

Sparta obdržela osmou červenou kartu v ligové sezoně, což je nejvíce ze všech týmů. Tři z nich dostal Krejčí. "O vyloučeních jsme nějakou dobu mluvili, ale rozhodčího nebudu komentovat," mínil Priske.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
Mistřizbystří

Haleluja

Reagovat
Jason_

Vau to ale pekný výsledok.

Reagovat
krisa

svatý Brian

Reagovat
0:1

Však Brian byl málem svatý či dokonce vyvolený, mesiáš, ale Ježíš mu sice nepřímo, ale stejně nezaslouženě ukradl veškerou slávu. Monty Pythons o tom natočili historicky věrohodný velkofilm.

Reagovat
krisa

Tak jo, jsem Mesiáš. A teď..jděte doprdele!

to je geniální záležitost

Reagovat
Infeld Prácheňský

Mam rád, když trenéři hodnotí zápasy střízlivě a objektivně

Reagovat
C-M@ster

Nemůžu si pomoct, ale Vindahl za mě nemá na Spartu, když chce hrát o to, o co chce hrát.

Umí předvést super zákroky, ale občas Spartu stojí zápas.

Není snadný z rukávu vytáhnout dalšího Kováře, ale za mě jsem tuto sezónu viděl dost.

Zápas sice v tabulce nic-moc neřešil, ale moc jsem si ho užil. Hrozně bych si přál, aby Plzni podobně vyšla odveta a potahali FC Koeficient.

Reagovat
doshcz

Panak to dojebal mnohem vic

Reagovat
r.mrazik

kdy nas stal zapas? na betisu...a dal?

jinak u vcerejsku mluvit o golmanovi...hh

Reagovat
verv

Reagovat
kilobyte

Sice včera blbě vyrazil, ale Chorý dostal 2 dorážky. To obrana nemůže dopustit.

Ty chyby v rozehrávce jsou často spíše chyby stoperů, kteří reagují pomalu, lehkovážně.

Reagovat
r.mrazik

jo, mozna ta strela,ale byla z velkeho vapna,skocila a navic dost neprijemna...

jenze panak u toho udelal snad dve hrube chyby

Reagovat
DieFohlenBMG

Staněk ještě v lize nedostal gól a Červ s Valentou pomohli k demolici Sparty a pseudo experti už otočili o 180°

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele