Chorý chtěl Spartě vrátit smolnou podzimní porážku z Letné, na hattrick nemyslel

10.03., 22:32
Aktuality
Tomáš Chorý (© AFP)

Plzeňský Tomáš Chorý si cenil výhry 4:0 ve šlágru 24. ligového kola nad Spartou o to víc, že měl stále v hlavě, jak Západočeši při porážce 1:2 v podzimním vzájemném duelu na Letné v závěru těsně nedosáhli na vyrovnání. Devětadvacetiletý útočník přispěl k drtivému vítězství dvěma brankami, na první hattrick v nejvyšší soutěži v kariéře ale nemyslel. Na tiskové konferenci připustil, že nebýt zbytečných ztrát s outsidery, mohli být Plzeňští v tabulce jinde. Je rád, že se Viktoria ideálně naladila na čtvrteční osmifinálovou odvetu Evropské konferenční ligy se Servette Ženeva.

Chorý dal počtvrté v kariéře dva góly v jednom ligovém utkání, premiérového hattricku v nejvyšší soutěži se ale nedočkal ani tentokrát. "Popravdě jsem si na to ani nevzpomněl. Měl jsem hodně dvougólových večerů, ale dnes jsem na hattrick rozhodně nepomýšlel. Pro mě byla straně cenná výhra, skalp Sparty. Měl jsem v hlavě zápas, který jsme hráli u nich. Mohli jsme v 95. minutě vyrovnat na 2:2, (Martin) Vitík byl za (Peterem) Vindahlem a vyhlavičkoval míč z čáry," řekl Chorý.

"Na to nezapomenu, jak tam Vindahl pumpoval, trochu to bylo ve mně. Cítil jsem, že dnes bude ten moment, abychom jim to trochu vrátili. Jsem strašně rád nejen za sebe, ale za celý tým. Atmosféra teď bude suprová, dobře jsme se naladili na čtvrtek. Nesmíme polevit a věřím, že to dotáhneme," doplnil Chorý k odvetě proti Servette, v níž budou Západočeši po venkovní remíze 0:0 útočit na postup.

Plzeňští po listopadové výhře 2:1 na Slavii získali také skalp druhého pražského favorita, vinou nečekaných domácích ztrát s Karvinou, Slováckem či Hradcem Králové ale z třetího místa v tabulce nadále na rivaly výrazně ztrácejí. K druhé Slavii jim chybí osm bodů, k vedoucímu obhájci titulu z Letné ještě o bod více.

"Znáte to přísloví, na kdyby se nehraje. Ve fotbale ani v životě. Samozřejmě ty ztráty na domácí půdě mrzí nejvíc, mohli jsme být někde jinde. Situace taková není, ale pořád hrajeme na třech frontách. To je samozřejmě krásné. Kdyby nám to někdo řekl před začátkem sezony, asi by tomu nikdo nevěřil," připomněl Chorý, že jeho tým je vedle ligy a Evropské konferenční ligy ve hře ještě v domácím poháru.

Ve šlágru kola otevřel skóre ve 45. minutě z dorážky po střele Lukáše Červa. "Byli jsme upozorňováni na to, že Vindahl s tím trochu mívá problémy, že to vyráží před sebe. Ještě po rozcvičce na to apeloval Koza (trenér brankářů Matúš Kozáčik). Prostě po střele máme vždy dobíhat," řekl Chorý.

"Trochu jsem s tím počítal a byl jsem za to odměněný. Měl jsem to na dlouhou nohu, ještě jsem musel předskakovat Panáka. Bylo to nadvakrát, ale naštěstí to tam padlo. To byl asi zlomový moment utkání, Spartu to trochu podráždilo," doplnil Chorý, který si v ligové sezoně polepšil na sedm branek.

Hodně si cenil způsobu, jakým jeho tým favorita porazil. "Samozřejmě je to krásné vítězství. Nejen pro nás, ale pro celý realizák, celé město. Všichni si to užili. Když šli fanoušci na stadion, říkali si, jak to asi dopadne? Sparta našlapaná, hrála s Liverpoolem a tak dále. My jsme jí zasadili takový poslední hřebíček do rakve. U Sparty se asi nebude moc často stávat, aby dostala devět gólů za dva zápasy," připomněl Chorý porážku Pražanů 1:5 ve čtvrtečním úvodním osmifinále Evropské ligy.

Po faulu na něj byl v 52. minutě po druhé žluté kartě vyloučen letenský kapitán Ladislav Krejčí. "O poločase jsme si říkali, že na ně trochu zatlačíme. Že zkusíme udělat tlak na Panáka a Krejčího, který už má žlutou kartu. První karta byla podle mě úplně jasná. V druhém případě to byl stoprocentně faul a rozhodčí to ocenil druhou žlutou. Pro nás jedině dobře," uvedl Chorý.

Vzhledem k jeho aktuálně formě by se ve středu mohl dostat do nominace nového trenéra české reprezentace Ivana Haška na březnové přípravné zápasy. "Tomuto tématu jsem se chtěl vyhnout," řekl s úsměvem Chorý, který připustil, že současný program je velmi náročný. "Snažím se co nejvíc regenerovat. Manželka mi každý večer připravuje kvalitní plzeňský nápoj. Takže regeneruji a funguje to. Jen věřím, že to bude šlapat jako doteď," dodal bývalý olomoucký hráč.

Autor: ČTK

Komentáře (33)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

"Snažím se co nejvíc regenerovat. Manželka mi každý večer připravuje kvalitní plzeňský nápoj. Takže regeneruji a funguje to. Jen věřím, že to bude šlapat jako doteď " Plzeňák každým coulem

Reagovat
Sosi

Reagovat
Kucka

žena otvírá lahváče

Reagovat
kilobyte

Sám to nedokáže. On by si maximálně rozbil láhev o hlavu.

Reagovat
Infeld Prácheňský

cítím negativní vibrace

Reagovat
Sosi

Zase z něj nedělejme Krmenčíka

Reagovat
Mass

Tvrdý a Chorý

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
deporpepa

Třeba mu chodí pro točený

Reagovat
dondinho
Reagovat
Pablos

Chorý chtěl Sorensenovi dát další hlavičku... smutnil, že nenastoupil.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
GrimeBaller98

Chudak jeho mala dcera, slusny nudle z nosu ji tekly behem rozhovoru pro O2 a CT

Reagovat
Mass

To byly nudle štěstí

Reagovat
nani92

https://twitter.com/kudelathegoat/status/1767110604978786688?s=49&t=h0g-QAnKFkTvvn9ohV3UuQ

Trpisovsky si zatvoril cestu na angažmán na vyspelom Západe

Reagovat
Sosi

Wtf?

Reagovat
kilobyte

Reagovat
8lampard8

Reagovat
10adam

To má být jako vtipné?

Reagovat
jsemdement

Nn má tě to urazit a hluboce se zamyslet o dopadu ropné skázy.

Reagovat
10adam

Nestalo se ani jedno, osobně to považuji přinejmenším za trapné

Reagovat
kilobyte

Chceš dostat naskočený koleno?

Reagovat
10adam

Nevím

Reagovat
Mass

Ano

Reagovat
10adam

Když myslíš

Reagovat
Salfovic

Co to kurva je

Reagovat
Lemond Laws

povedený

Reagovat
Losinho

Top

Reagovat
delfin

To je jak ze Southparku.

Reagovat
Mass

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele