Southampton si do roku 2018 pojistil kapitána Fonteho

17.10.2015, 10:51
Aktuality
Portugalský stoper José Fonte bude i nadále platit za věrného služebníka Southamptonu. Aktuálně 31letá opora mužstva dohlédla již na postup ze třetí ligy a v poslední době stabilně patří mezi nejspolehlivější obránce eltiní Premier League. Na jihu Anglie jsou proto radostí bez sebe, že nyní Fonte podepsal novou smlouvu do léta 2018...

Odchovanec Sportingu se na St. Mary's přesunul z Crystal Palace roku 2010 a v tuhle chvíli se blíží významnému milníku 250 startů v dresu svatých.

"Momentálně je ve svých nejlepších letech a mezinárodně uznáván. Jsme si jisti, že se José stane další legendou Southamptonu a po vzoru (bývalého) klubového kapitána Kelvina Davise brzy zdvihne nad hlavu nějakou trofej," prohlásil po stoperově podpisu nové smlouvy výkonný ředitel Saints Les Reed.

José Fonte začal svou reputaci na Britských ostrovech výrazně posilovat zejména se startem sezony 2013/14, kdy podceňovanému mužstvu Mauricia Pochettina velkou měrou dopomohl na parádní osmou příčku.

Na začátku loňského ročníku potom se Sotonem prodloužil spolupráci do roku 2017 a definitivně převzal kapitánskou pásku. Letos v květnu ho nakonec redaktor ESPN David Hirshey označil za jednoho ze dvou nejlepších stoperů uplynulé sezony.

"Právě tady se cítím šťastný a právě tady jsem byl také úspěšný, takže tu chci rovněž zůstat a vyhrávat," prohlásil odhodlaně sám José Fonte, jemuž skvělé výkony v pruhovaném dresu vynesly premiérovou pozvánku do portugalské reprezentace. Dres vlastního národního týmu dosud stihl navléknout sedmkrát, když účinkoval v obou říjnových kvalifikačních duelech.

V Premier League zatím letos José Fonte nevynechal ani minutu a dohlédl rovnou na tři čistá konta momentálně devátého Southamptonu.

Autor: Tomáš Daníček / saintsfc.co.uk

Komentáře (18)

Přidat komentář
ZB 07

Reagovat
Alberto Aquilani

a čo nato Danny Osvaldo...

Reagovat
smazaný uživatel

nechápem

Reagovat
smazaný uživatel

a co jako

Reagovat
smazaný uživatel

Jose je machr, jeden z posledním dvou hráčů, co jsou se Saints ještě od dob L1.

Reagovat
Zaschrona

Akorat jsem si nejak nemohl vybavit, kdo by mel byt ten druhy hrac - a on je tam porad jeste Davis.

Reagovat
fantomas

Reed o něm dokonce furt mluví jako o kapitánovi

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelně se vypracoval v jeho letech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Hlavně když v těch nižších ligách a ještě i první sezóně PL působil jako slabina. A nakonec ho výkony vynesly až do repre Portugalska

Reagovat
Lacko_Boh
Reagovat
SunFells

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
zelda

Reagovat
smazaný uživatel

jedno se jim nechat musi,maji neskutecny cich na talenty. Ten tym jednu sezonu proda pulku tymu,mozna i vic a dalsi je stejne plnohodnotnym ucastnikem premier league. A nestalo se to jen jendou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele