Sparťané mohou ve 3. předkole Ligy mistrů potkat Kodaň či Galatasaray

24.07.2023, 10:02
Aktuality
(© UEFA)

Soupeř Sparty ve 3. předkole Ligy mistrů vzejde při poledním losu ve švýcarském Nyonu ze tří dvojic. Pražané poté, co UEFA ráno rozdělila týmy do skupin, mohou z nasazených týmů narazit na Galatasaray, FC Kodaň či Molde. Plzni ve 3. předkole Evropské konferenční ligy v případě postupu z 2. předkola hrozí Brann Bergen či Štětín, Bohemians 1905 pak Nordsjälland nebo Trnava.

Sparta před losem 3. předkola figuruje mezi nenasazenými týmy a původně měla na výběr z šesti dvojic 2. předkola, které sama nemusí hrát. UEFA ale rozdělila týmy v mistrovské části do dvou skupin a Pražanům polovina možných soupeřů ubyla.

Letenští mohou narazit na vítěze dvojutkání mezi Breidablikem a FC Kodaň. Souboj s dánským šampionem by byl hodně zajímavý pro trenéra Sparty Briana Priskeho, jenž v klubu v minulosti dělal asistenta. Pražanům může los přisoudit také lepšího z dvojice mezi Žalgirisem Vilnius a silným Galatasarayem Istanbul či vítěze duelu HJK Helsinky - Molde.

Plzeň a Bohemians 1905 se dozvědí případné soupeře pro 3. předkolo Evropské konferenční ligy, čeští zástupci ale nejprve musejí přejít přes 2. předkolo. Západočeši ve čtvrtek přivítají v úvodním utkání kosovskou Dritu, Pražany čeká zápas na stadionu lídra norské ligy Bodö/Glimt. Plzeň i Bohemians jsou ve své dvojici coby nasazení a na výběr mají shodně z pěti variant.

Pro Západočechy by byl papírově nejtěžším soupeřem zřejmě vítěz norského poháru Brann Bergen. Dalšími možnostmi jsou lepší z dvojice Gzira - Dudelange, Linfield - Štětín, Osijek - Zalaegerszég a Hibernian - Escaldes.

Bohemians hrozí dánský vicemistr Nordsjälland, který zasáhne až do 3. předkola. "Klokani" by mohli narazit i na vítěze soubojů Auda - Trnava, Derry City - Kuopio, Kalmar - Pjunik Jerevan a Poltava - Dila Gori.

Los Ligy mistrů začne v Nyonu ve 12:00, Konferenční ligy pak ve 14:00. Od 13:00 se losuje 3. předkolo zbylé soutěže Evropské ligy. Český zástupce Slavia už má jistotu, že narazí na poraženého z 2. předkola Ligy mistrů mezi Dniprem a Panathinaikosem Atény, los určí pouze to, zda Pražané začnou doma či venku.

Autor: ČTK

Komentáře (130)

Přidat komentář
zorz767

Třetí dvojice asi nejlepší pro Spartu. Kodaň není pro Priskeho speciální soupeř, už to říkal několikrát, že mu je jedno, koho dostane. A zrovna jemu to věřím. On je profík, co dostane soupeře, připraví se na něj a pak odvede výkon. Jestli to bude Kodaň nebo někdo jiný, nehraje žádnou roli.

Reagovat
Slavia10

Vám to sebevědomí hodně roste po jednom titulu Galatasaray by byl obří favorit proti vám

Reagovat
clinger

navíc po titulu získaném podvodem. doufám že je kdokoliv z tý LM vypráská!

Reagovat
Well

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10adam

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Slavia10

Sparta se po letech dostane do předkola LM a dostane možná nejsilnější Galatasaray za posledních 10 let

Reagovat
zorz767

To spíš něco vypovídá o Turcích, že jsou tak silní a plácají se ve druhém předkole.

Reagovat
Slavia10

Ano, že měli poslední roky extra špatné období. Gala poslední 2 roky udělal obří výměnu kádru, investoval na turecký poměry neskutečný částky. Icardi, Zoniolo, Torreira nebo Mertens jsou opravdu jiný kalibr než Haraslin, Kuchta.

Reagovat
zorz767

Ještě je Sparta nedostala, tak je zbytečný si tady honit triko, jaký jsou favoriti

Reagovat
wyqinac

Zaha, Icardi, Zaniolo

Reagovat
Slavia10

+ přišel Angeliňo z RB Lipsko. Rozdíl oproti Spartě je v tom, že oni tu LM chtějí za každou cenu, ještě jednají o Zahovi, Thiagovi z Liverpoolu, Paredesovi. Přišel i Bakambu. Turci fakt poslední roky v Evropě byli marný, ale Gala spustil před rokem úplně obří restart a chce být zase pravidelný účastník LM a mít ambice na postup ze skupiny LM.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
wyqinac

Zahu uz jsem prave psal, narazil jsem dneska na redditu, ze uz by mel delat lekarskou prohlidku

Reagovat
Miguel19

A Sparta tu LM nechce za každou cenu?

Reagovat
Slavia10

Tak ty přestupy tomu moc neodpovídají. Zrovna vy ste příkladem, že loni ste se dostali do LM, ale tam už jsou týmy, které prostě na tu soutěž zbrojí mnohem více. A to ste loni měli neskutečné štěstí na soupeře, Sparta jestli to zvládne tak klobouk dolů, má to mnohem těžší než vy loni.

Reagovat
Stannis Baratheon

A to že ro budou mít těžší víš už teď, když neznáš ani jednoho z jejich soupeřů?

Reagovat
Papra

1) nevím, kde bereš jistotu, že to má sparta "mnohem těžší" než my. Kodaň rozhodně není žádnej strašák a navíc je tu pořád šance, že je porazí Islanďani (a to nebru v potaz, že jsi to psal ještě než byl los)

2) Plzeň musela projít přes 3 soupeře, Sparta jen přes 2 (díky shodě okolností) a má jistotu minimálně EKL. Minimálně v tomhle má Sparta víc štěstí, než jsme měli my.

3) Plzeň byla díky svýmu koeficientu nasazená ve 2,3 i 4. předkole. Logicky by tedy měly chytnout slabší soupeře. Naopak jsme chytli vždy koeficientem nejsilnější možný tým (Sherif, Karabach).

4) Pokud Sparta chytně Kodaň a porazí ji, přebere její koeficient a bude ve 4. kole nasazená. A s trochou štěstí můžou chytnout třeba Faeřany nebo hacken.

Spartě to přeju, ale tyhle bláboly si strčte za klobouk

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Moshe Dajan

Ne, jen za cenu Olantunjiho.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
kilobyte

Rozdíl je spíše v tom, že Gala si může dovolit větší cenu.

Reagovat
Kixi Syhimour

O Thiagovi z LFC nejednají.

Reagovat
nani92

ale to si môže aj Gala povedať, že akurát dostali najsilnejšiu Spartu za posledných 10 let

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lemond Laws

Haraslín on fire

Reagovat
db18

Bez Čvančary a Kováře?

Reagovat
nani92

Kovar bude dovtedy

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že se pořádně rozehrají Sejk a Birma. Oba mají sebevědomí na rozdávání.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ale absence Kováře bude problém. Vorel je poněkud za ním (zatím). Nicméně Kovář taky potřeboval čas na rozehrání. Tak třeba je Vorlův potenciál mnohem výše než zatím mohl ukázat.

Reagovat
kilobyte

Jako s Olomoucí jsem se bál každé kombinace vzadu, ale na to že to byl první soutěžní zápas za Spartu, tak příjemně překvapil. Věřil si a chyby nedělal, ale ještě by to chtělo zpřesnit.

Reagovat
$dolar$

Kovar je v Praze..

Reagovat
Sigma Olomouc

Kovář je Praze, říkal Zdeněk ve studiu Sparta Sigma. Ale že neví, co tam dělá.

Reagovat
Bechy1893

Reagovat
smazaný uživatel

Tím lépe. Aspoň dostaneme pořádného soupeře

Reagovat
Lemond Laws

HJK - Molde asi ideální varianta...

Na 3.předkolo odpovídající soupeř.

Kodaň moc nevím, jak na tom teď je. Gala nesmysl..

Reagovat
Slavia10

Molde je takový, že to skončí buď 3:0 pro Spartu nebo 5:0 pro Molde, hrozně nevyzpytatelné

Reagovat
Lemond Laws

Já o nich nic nevím, ani jak hrajou.

Jenom, že posledních pár sezon tady byl docela hype u nich. Že mají mladý, supee kádr a je to válec

Reagovat
smazaný uživatel

Molde má na soupisce prakticky jen Nory a drtivá většina z nich se není schopna dostat ani do jejich reprezentace, která od roku 2000 nehrála na velké akci a patří do evropského podprůměru.

Reagovat
Lemond Laws

Tak v tom případě asi schůdnější varianta než Kodaň

Reagovat
fenixLFC

Jojo sucasne norsko patri do europskeho podpriemeru

Reagovat
kilobyte

Mají Haalanda a Odengarda a stejně z toho zatím nic nevytěžili. Ostatní musejí být fakt marní.

Reagovat
fenixLFC

maju ajera, ryersona, bergeho, solbakkena, sorlotha. plus tie dve superhviezdy a tahunov dvoch timov, co vlani boli na cele najlepsej ligy na svete. ked toto je europsky podpiermer tak to ma 90% narodakov v europe v zostave 10 messiov

Reagovat
Benfica

Tak vysledkovo su priemer, akurat Haland, Odegaard a Ausners stoja za rec.. + ten Sorloth ako tak..

ale je pravda, ze ak toto ti staci len na priemer tak europake narodaky su ozaj dobre

Reagovat
kilobyte

Přesto se nedostali na Euro. A na další se beztak zase nedostanou. Repre, která se nedostane mezi 24 nejlepších v Evropě je podprůměrná (i když tam může být pár výborných hráčů).

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Lemond Laws

Můžeš se smát a argumentovat na kolegu, ale jak jinak nejlépe posousti kvalitu repre než účast na finálovém turnaji.... 30 let nikde nebyli (na Euru kde bylo 40 tymů).. = podpruměrná repre

Reagovat
fenixLFC

ano, 30 rokov vysledkov ma vpylv na SUCASNU situaciu. na poslednych MS neboli taliani, takze je to biedny tim? kvalitu reprezentacii neposudzuje len ucast na turnaji kedze je rozdiel ked nepostupis zo skupiny s dvomi top timami a ked vypadnes zo skupinypodobne priemernych timov. na eure nebude jeden z trojky anglicko, taliansko ukrajina, niekto z rakusko svedsko, belgicko. a arugmentovat ze tam je polovica europy je nonsens ked tam miesta ziskavaju timy aj na zaklade srandapriatesleho turnaja aka ligy narodov. to, o ako kvalitnu reprezentaciu sa jedna vidis aj naprikald z nasadzovania, z toho v akych kluboch posobia ich hraci a aku rolu v nich hraju. ked tim konci rpavidelne jedno miesto za postupom tak to z neho nerobi podpriemerny tim

Reagovat
Lemond Laws

Situace za poslední rok, čistě soutěžní zápasy:

10z.

4 výhry - 2 remízy - 5 proher

Např. výsledky jako 1:2 Skotsko, 1:1 Gruzie, 0:2 Srbsko, 1:2 Slovinsko, 0:0 Slovinsko.

Je to opravdu TOP evropský tým, sorry

Reagovat
kilobyte

Vždyť Norsko v kvaldách poráží jen tu úplné trpaslíky. Jak narazí na průměrný, nebo top tým, tak udělají maximálně remízu.

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Chvilku počkaj. Tá kvalita sa zachvilku musí pretaviť do výsledkov.

Reagovat
kilobyte

Další Euro bude pravděpodobně bez nich.

Kdybychom se my nedostali na Euro, tak se to bere jako velký neúspěch. A to jsme v Evropě průměrný tým. Norové mají skoro hotovo v půlce kvalifikace. To je fakt bída. Kolik zemí v Evropě vynechá/vynechalo poslední 3 turnaje?

Reagovat
fenixLFC

vy ste boli nasadzovani z druheho kosa a z toho prveho dostali pomaly najslabsi tim. oni boli nasadzovani z tretieho a ich vysledky zatial toto nasadzovanie kopiruju. nadplan hraju skoti s ktorymi mali hrat o postup ale ti porazili aj ich, aj spanielov

Reagovat
kilobyte

To nasazení si tým musí vybojovat. A není to první kvalifikace, kde jsou marní. Minulou kvaldu porazili jen Maltu a Faerské ostrovy.

Reagovat
romeo351

Tak výsledky žádná hitparáda teda…

Reagovat
fenixLFC

to samozrejme nie su, to nespochybnujem. ale povedat o noroch ze su podpriemer je hrozne mimo

Reagovat
smazaný uživatel

A kam bys je zařadil? Už po 4 zápasech prakticky dojebali další kvalifikaci, i Euro 2024 bude bez nich, pokud Skotsko nějak brutálně nezkolabuje.

Reagovat
fenixLFC

medzi tie klasicke timy, co vzdy patria medzi tych co maju sancu postupit, bojuju o postup a nakoniec skoncia tesne za postupom s tym ze maju dve svetove hviezdy. oni hlavne strasne doplacaju na zbytocne straty s outsidermi ktore ich vzdy stoja postup. takze klasicky treti kos

Reagovat
ACSeRw!n

neco jak slovaci no, oboje trash

Reagovat
fenixLFC

slovaci su v piatom kosi ale nevadi

Reagovat
kilobyte

Slováci se na to Euro občas dostanou.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Takže podprůměr. Za průměr beru ty, kdo se dokážou dostat aspoň na každé druhé Euro, na které po odečtení vyložených trpaslíků postupují vlastně 2 třetiny Evropy.

Reagovat
fenixLFC

aha takze slovensko, madarsko,wales su priemerne reprezentacie ktore su ale vyssie ako norsko lebo boli na dvoch z troch poslednych eur chudak haaland s odeggardom ze nedotiahli norsko na euro 2016 alebo euro 2020 uvedomujes si ze toto je vlastne ich prvya kvalifikacia na euro v ktorej maju byt hlavnymi tahunmi? asi sotva

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdíl je, že ty řešíš papírovou kvalitu, zatímco já tu, která se ukazuje na hřišti. Håland už 4 roky patří mezi nejlepší hráče na světě, Ødegaard je v té širší špičce poslední 2 roky taky. Jenže na reprezentační úrovni nejsou proti tomu, co hrají v klubech, ani poloviční.

Reagovat
Prometheus

Od tebe to tady je jedna perla vedle druhé

Reagovat
smazaný uživatel

Všechny nasazené týmy se modlí, aby se Spartě při losu vyhnuly, fotbal už je zase v pořádku.

Reagovat
zorz767

Reagovat
Lemond Laws

Konečně seš nasazenej v Evropě a už ve třetím předkole dostaneš takovej kolos.. Tomu se říká prostě smůla

Reagovat
zorz767

Ze Sparty v této fázi jde respekt, určitě to není tým, kterej by si ostatní přáli dostat. Samozřejmě v další fázi už to může být jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný větší strašák je tam Dinamo Záhřeb, ale v přípravě si Sparta dokázala, že s nimi v pohodě může hrát. Nesourodá směska žoldáků z Turecka vypadá na papíře mnohem silnější, než bude na hřišti.

Reagovat
Prometheus

Víceméně souhlas

Reagovat
Cotton

V molcupu možná

Reagovat
lampas

Hrát LM je k ničemu, protože tam Sparta akorát ztratí pro český fotbal koeficient (vzhledem k tomu, že Plzeň na 99 % dojebe předkola EKL). Takže pro český fotbal bude nejlepší, když chytne Galatasaray.

Reagovat
zorz767

Nesmysl. Spartě by se hodilo hrát aspoň EL a tu si zajistí postupem.

Reagovat
Lemond Laws

Přesně..ať vyhořej až ve 4.předkole ale.. Jak kvůli penězum, tak jistota EL

Reagovat
smazaný uživatel

Postup do LM jsou automaticky 4 body do koeficientu. Kde jinde by se daly získat?

Reagovat
lampas

To jsou dvě výhry ve skupině EKL.

Reagovat
O.Giroud

Tak potom načo ten koeficient ti je ak sa nechceš dostať do LM?

Reagovat
lampas

Především k tomu, aby z ligy hrálo poháry pět týmů.

Reagovat
romeo351

A kterejch?

Reagovat
O.Giroud

Aby to potom koeficientu skôr škodilo?

Reagovat
smazaný uživatel

To by ta liga těch 5 týmů schopných hrát poháry musela mít. Do skupin stejně postoupí max. 3 (a vůbec bych se nedivil, kdyby tam letos Sparta hrála sama). Obecně Spartu národní koeficient nemusí zajímat, pokud bude každoročně mistrem, tak bude hrát kvalifikaci LM a budovat si svůj vlastní koeficient, aby ty postupy byly v dalších letech snadnější.

Reagovat
kilobyte

Style Mladá Boleslav. Vypadnout hned v předkolech, aby se mohli soustředit ligu a dostat se do předkol.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to Bolce letos z prostřední skupiny zase vyjde

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kang & Kodos

Krotitelé koeficientu

Reagovat
HunterRomario

Reagovat
Cotton

Reagovat
Selänne

Reagovat
Moshe Dajan

tzv. hauzrova smyčka

Reagovat
db18

Reagovat
Cotton

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Radši ten Galatasaray a ať se pořádně jiskří. České kluby jsou schopné porážet favority a pak vypadnout třeba s Molde, Suboticou, Hackenem... Jen ať je to soupeř co má zvuk a ukáže se.

Opatrný výběr bude na místě až ve skupině LM. Tam už soupeři pro ostudu nebudou.

Reagovat
Lemond Laws

Kdy prosím naposled nějak častěji jsme poráželi favority?

Reagovat
ACSeRw!n

Gala jasna konecna. Jedine kdyby byla odveta doma, tak by nejaka sance mozna byla.

Reagovat
Lemond Laws

Tak když bys venku dostal 4:0, tak už by se odveta ani tolik neprožívala zase ne?..

Reagovat
ACSeRw!n

to urcite ne, ale porad je to vetsi sance, nez hrat nejdriv doma

Reagovat
zorz767

První zápas ubránit remízu a druhej zápas uhaluzit. S touto strategií je vždycky lepší hrát doma druhej

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
PBLead

Reagovat
Spalovač šancí

Všechno relativně lehcí soupeři až na Breidablik (ten vůbec neznám) ...

Reagovat
Greny

Kodaň nebo Island to by melo být pro Spartu hratelny

Reagovat
Bechy1893

Kodaň 50 na 50..Island neznámá no

Reagovat
wyqinac

nakonec mozna to nejlehci, ne?

Reagovat
Greny

Za mě ano z těch tří variant

Reagovat
San Iker

Z těch tří je to asi nejlepší

Reagovat
Coutinho10

+ ještě mají odvetu doma...Kodaň už asi není, co bývala, takže dobrej los pro ně

Reagovat
martin1

Velká výhoda je navíc fakt, že Kodaň má velký koeficient a pokud by ji Sparta vyřadila, tak se ve 4. předkole vyhne Galatasaray i Dinamu.

Reagovat
Fakt

4. předkolo se taky losuje dopředu?

Reagovat
martin1

Ano, za 2 týdny

Reagovat
San Iker

Reagovat
martin1

+Samozřejmě ale musí Kodaň nejprve postoupit z 2. předkola, kde jsou ale velcí favorité.

Reagovat
Fakt

Kodaň musí dát.

Reagovat
icefish

Minimalne by mohli

Reagovat
Kuchta

Nevěřim tomu

Reagovat
ACSMan

Brian Kodaň zná jako Jarda Dušek svý boty

Reagovat
Lexi Belle

Na tomhle je nejvíc šokující informace, že Jarda Dušek nosí boty.

Reagovat
kilobyte

Nenosí, co jsou uschlé sračky, které mu tečou z huby a uschnou na nohách.

Reagovat
kilobyte

*to

Reagovat
Papra

potkávám ho dost často a nikdy body neměl

Reagovat
kilobyte

OT: Sparta má 5. nejdelší sérii účasti v evropských pohárech.

https://twitter.com/CupMitropa/status/1683421314172829696/photo/1

Reagovat
Papra

tím myslejí, že se objevili v předkolech nějaké soutěžě?

Reagovat
kilobyte

Evropské poháry bez Intertoto.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele