Sparťané vyhráli nad Puskásem, Plzeň otočila zápas s Ferencvárosem

25.01., 20:28
Aktuality

Sparta i Plzeň zahájily vítězně soustředění ve Španělsku. Pražští úřadující mistři porazili Puskás Akadémia 2:0 díky dvěma brankám Matěje Ryneše. Viktoria zdolala jiný maďarský tým a obhájce titulu Ferencváros Budapešť 3:1 po obratu v závěrečné dvacetiminutovce. Jeden gól vstřelil uzdravený Tomáš Chorý. Sparťané navázali na úvodní triumf 2:0 nad Kodaní, Západočeši vyhráli i čtvrté přípravné utkání před startem jarní části sezony.

Puskás, za který nastoupili i čeští hráči Patrizio Stronati a Jakub Plšek, mohl otevřít skóre ve 27. minutě, ale Komáromi napálil břevno. Na druhé straně zamířil Birmančevič do tyče, ale ve 31. minutě už poslal Spartu do vedení Ryneš. Ještě před pauzou Komáromi znovu trefil brankovou konstrukci. Letenští přidali pojistku krátce po změně stran, kdy se Ryneš prosadil další tvrdou ranou.

"Od nějaké 20. minuty jsme se dostali do tempa. Do konce první a na začátku druhé půle jsme měli hodně dobrých pasáží s míčem i bez něj," řekl sparťanský asistent trenéra Lukas Babalola klubové televizi. "Za každé góly jsem rád. Těší mě, že jsem dal dva, ale teď nejsou tak důležité. Teď je důležitá hra. Myslím, že jsme podali optimální výkon a zaslouženě vyhráli," doplnil krajní hráč Ryneš.

Přípravné utkání v Marbelle (Španělsko):

Sparta Praha - Puskás Akadémia 2:0 (1:0)

Branky: 34. a 48. Ryneš.

Sestava Sparty:

I. poločas: Vindahl - Ševínský, Krejčí, Vydra - Preciado, Sadílek, Solbakken, Ryneš - Ševčík, Kuchta, Birmančević.

II. poločas: Vindahl - Sörensen, Panák, Vitík - Wiesner, Kairinen, Laci, Ryneš (59. Mokrovics) - Ševčík (59. Zelený), Tuci, Birmančević (59. Karabec). Trenér: Priske.


Plzeňští prohrávali od sedmé minuty po vlastním gólu Dweha, ale na první obdrženou branku v zimní přípravě odpověděli po změně stran. V 72. minutě vyrovnal Chorý, jenž letos za Viktorii nastoupil poprvé. Poté otočil výsledek druhou brankou Šulc a v poslední minutě stanovil konečný výsledek Kalvach po Chorého přihrávce.

"Odehráli jsme dobrý zápas. I v prvním poločase jsme měli zajímavé situace proti soupeři, který je velmi silný na míči. Byla to výborná prověrka a splnila účel přípravného zápasu. Druhý poločas jsme to vyjádřili i gólově," uvedl plzeňský asistent trenéra Marek Bakoš klubové televizi. "Užil jsem si to, strašně jsem se na zápas těšil, protože jsem hrál po dlouhé době. Jsem rád, že jsme to zvládli hlavně výsledkově," dodal útočník Chorý.

Přípravné utkání ve Španělsku:

Viktoria Plzeň - Ferencváros Budapešť 3:1 (0:1)

Branky: 71. Chorý, 74. Šulc, 90. Kalvach - 7. vlastní Dweh.

Sestava Plzně:

I. poločas: Jedlička - Dweh, Hejda, Jemelka - Kopic, Červ, Traoré, Havel - Šulc - Vydra, Kliment.

II. poločas: Jedlička - Řezník, Hranáč, Paluska - Kopic, Kalvach, Valenta, Cadu - Šulc - Chorý, Mosquera. Trenér: Koubek.

Sparta ve Španělsku ještě v pondělí narazí na obhájce norského titulu Bodö/Glimt (29. ledna) a úřadujícího švédského mistra Malmö (1. února). Plzeň na soustředění ještě čekají zápasy s ukrajinským týmem Krivoj Roh (28. ledna) a dánským Aarhusem (1. února).

Autor: ČTK

Komentáře (29)

Přidat komentář
ratusek

OT: co ty stanice Nova sport 5 a 6? Budou prý jen na O2TV. Takže další důvod pro zdraženi.

Zajímalo by mě, kdyby udělali balíček jen na CZ ligu, tak kolik lidí by si pořídilo ten ostatní program. Ale to oni nikdy nerozdělí, takže to bude drahý jak prase. Jednak díky novému tendru a druhak díky těm kanálům okolo.

Reagovat
Coutinho10

dej víc infa, nic jsem o tom nezaznamenal

Reagovat
Coutinho10

díky, nicméně nic moc to pro nás nemění, pokud to bude dostupný, což na O2TV bude a čekám i další poskytovatele

aspoň třeba u LM,ikdyž tam to bude asi trochu jinak od další sezóny, ale obecně jsou schopný pak vysílat víc zápasů....v LM ve skupině třeba ty zápasy od 21:00, tak 2 vždy nebyly v tv, zatímco dříve na O2 byly úplně všechny v multidimenzi, takže aspoň nebude hrozit, ať už jde o jakoukoliv soutěž, že kvůli malýmu počtu kanálu nějakej přenos, na kterej mají práva, tak že nám neposkytnou

jinak to zdražení už je otravný, ale doufám, že dříve jak za rok už další nebude

a máš pravdu, že určitě to nebudou rozdělovat, že by byl balíček na CZ ligu...teď mají balíček i s Canal+ Sportem, ale kdybys chtěl bez něj, jak to bylo dřív, tak to bys nemohl....max. pokud si měl ten původní, tak u něj zůstat, ale jestli jsi nový zákazník, tak ten původní už není v nabídce

Reagovat
Modi6

To si piš, že to tam rozdělí tak, aby se muselo co nejvíc platit. Nejde jim o žádný komfort jak lžou. Pokud budeš chtít vidět co nejvíc budeš si muset pořídit nějakou O2 diamantovou ...za pouhých ........

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.parabola.cz/clanky/7649/tv-nova-spusti-stanice-nova-sport-5-a-nova-sport-6/

Tady je, že NS5 má být na O2 a Skylinku, NS6 (zatím?) jen na O2, s dalšími jednají. No uvidíme...

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Selänne

A taky je dost veliká pravděpodobnost, že se Nova bude snažit o práva pro EL a EKL, která po téhle sezoně končí u ČT a Sport 1. No, bude to zajímavé.

Reagovat
Mr.Dalby

Jen ať ten Sport1 vyštípou. Měl jsem vodafone TV jen kvůli formulím a evropským pohárům.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
lampas

Hlavně je tam úroveň přenosu jak v 90s na Nově za Poulíčka s Tittelbachem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
mistr129

Totéž s T-Mobilem ještě kvůli PL

Reagovat
Selänne

Souhlas, Sport1 je fraška. Mají rozpočet pouze na jeden kvalitní přenos ze dvou.

Reagovat
ratusek

Mno tak to bude balíček tak za pětikilo a na to jim seru už ty tři kila jsou moc

Reagovat
Coutinho10

musíme si bohužel zvykat

Reagovat
Uwe háže buly

Mně by celkově třeba vyhovovalo, kdybych si mohl naklikat, který stanice chci mít možnost sledovat a platit jen za ně. To tu kdysi někdo nabízel mám pocit že Skylink?

Reagovat
ratusek

To by se mi taky líbilo. Ale hodně lidí by si dalo naši ligu, pak teda asi formule a ostatní fotbalové ligy nevím a tenis už vůbec nedokážu odhadnout

Reagovat
naheCZ

Reagovat
ACSeRw!n

z marketingovyho hlediska totalni sebevrazda

Reagovat
ACSeRw!n

Vodafone zatim jedna, pravdepodobne je budou mit taky

Reagovat
Puskas

Stane se.

Reagovat
ratusek

Náhodou. Respekt. Hrát sám proti celé Spartě a prohrát jen 2:0. Klobouk dolu

Reagovat
Puskas

Ještě tam nebyly automatismy.

Reagovat
dave30

Super. Puskás je luxusní soupeř. S českým reprezentantem...

Reagovat
Modi6

Podle toho průběhu byl Puskás hodně vyrovnaným soupeřem.

Spartu může těšit hlavně fakt, že Puskás academy je výkonností snad o dva levely výše než Galatasaray.

Reagovat
smazaný uživatel

V přípravných zápasech nejde o výkon ani výsledek.

Reagovat
Salfovic

Zajímavé srovnání české a maďarské špičky a pro Maďary to navíc byly generálky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele